X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    po samej marchewce nigdy nic jej nie było a po tej zupce takie cyrki :( no albo za płytko wsadziłam albo nie wjem co bo data ważności do 10. 2016. zobaczymy jak po nocce będzie. może wreszcie wyjdzie to z miej!
    a trzymasz je w lodowce? bo trzeba!! ja ogolnie dawalam pol czopka cietego wzdluz. i podobno najlepiej sie aplkuje jak dziecko lezy na brzuskzu, bo jak na pelckach to czesto nei trafia tam gdzie powinien i moze to byl efekt?

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja klade kube na koldre swoja 2x2,2 i rzucam mu wsyztsko, pudelko od chusteczek nawilzanych, grzechotki, miski, gryzaki, co tam chce to bierze i tak spedza dzien na ziemi :P z hustawki nei korzystamy w ogole juz bo i tak siedzi w niej 2 min, sluzy mi jakos skladzik na zabawki jak je msuze pozbeirac na noc... w lozeczku polezy 5min, wiec caly dzien na podlodze, a ja znim, albo cos robie obok, a on tak spedza czas :P

Ja mam po Piotrku matę piankową, właściwie leży już od 4 lat, bo do tej pory to Piotrek się na niej bawił. Teraz biedny może bawić się swoim tysiącem zestawów lego tylko w swoim pokoiku, bo trochę niebezpiecznie się zrobiło, bo Magda aż się wyrywa jak widzi np. wóz policyjny ;)
    W pokoju mata piankowa, na to edukacyjna, ale z tej już wychodzi. Mata SKIP HOP, drożyzna straszna, bo 4 lata temu kosztowała coś ok.250 pln, ale służy do dziś, pomimo tego, że Piotrek nie raz ją testował zębem i wszystkim co pod ręką. Jest bardzo fajna, wygodnie się na niej leży i siedzi podczas zabaw z dzieckiem, jest ciepło. Przecieram ją na mokro, a od czasu do czasu traktuję jakimś eko psikadłem dezynfekującym takim bez zmywania.

MOI lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:59

DeLaCruz, paaolka, tofirus, Sisilla, Anoolka, pestka, MOI, ao12. lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj kuba w foteliku w kuchn isie drze a w wc tez spokoj haha, i o co to chodzi? :D pozmywac naczyn nei moge z nim w kuchn iale umyc wlosy i wysuszyc w lazience juz moge i siedzi nawet nie pisnie :P

ataga4 lubi tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    KasiaMJ, Franek właśnie zasnął, ale przed 12 też planujemy spacer :) Może się spotkamy gdzieś koło Lidla? Np. ok. 12. Bierzemy nosidło, więc nas pewnie poznasz :P

Kurcze za późno weszłam na forum i dotarłam pod Lidla dopiero 12:30 i już Cię nie znalazłam :-( Może w czwartek się uda? Bo jutro spaceruje dziadek haha :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a trzymasz je w lodowce? bo trzeba!! ja ogolnie dawalam pol czopka cietego wzdluz. i podobno najlepiej sie aplkuje jak dziecko lezy na brzuskzu, bo jak na pelckach to czesto nei trafia tam gdzie powinien i moze to byl efekt?
    Nie trzeba ich trzymać w lodówce. Nigdy w aptece nie miałam ich w lodówce tylko w szufladzie. Ważne żeby nie były wystawione na ciepło i słońce. :)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U nas to samo, katar od 3 tyg i wcale nie zapowiada się aby przeszło. Klemastyna (podobna do zyrtecu) też nie pomogła. A jak prubuje odciągnąć to nic nie wychodzi tylko czuć że nos jest zatkany :/ W tym tyg mamy szczepienie i nie wiem czy się na nie zgadzać...
    Teraz mi się wspomniało. Agacie pomagały jeszcze inhalacje. Do dużej miski lałam wrzątek i sypałam garść soli bocheńskiej, stawiałam koło łóżeczka a na kaloryfer mokrą pieluche na noc. I często wierzyłam mieszkanie.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Sroka, z tym czopkiem to się nie martw, u nas było kilka razy tak samo, czopek wyprukała po kilku godzinach w stanie niezmienionym :) a kupki było zero :)

A i zapomniałam ci napisać, że mieszkam w Będzinie Grodzcu :)
    Będę wiedzieć na przyszłość że to się zdarza. Ważne że kupa wyszła. Ale widać że dupcia ją jeszcze boli bo nie dajr sobie tam chusteczka wytrzeć.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U nas to samo, katar od 3 tyg i wcale nie zapowiada się aby przeszło. Klemastyna (podobna do zyrtecu) też nie pomogła. A jak prubuje odciągnąć to nic nie wychodzi tylko czuć że nos jest zatkany :/ W tym tyg mamy szczepienie i nie wiem czy się na nie zgadzać...
    Właśnie ciągle zatkany nosek, a gle nie wychodzą. Dzec mi tylko buzią oddycha.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga a jak ta emulsja z medidermu? Bo zastanawiam się nad jej kupnem i czy tak samo dobra jak krem?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a Ty skad jestes? :)
    Ciechanów :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a Ty skad jestes? :)
    Chodziłam do Pułtuska do szkoły i nawet widziałam na fb że mamy chyba jedną wspólną znajomą :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po szczepieni mały trochę krzyczał jak zwykle ale na chwile i jest spokój mam nadzieje że tak zostanie waży 10,5 kg i ma 74 cm:)

DeLaCruz, MOI lubią tę wiadomość

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    No i po szczepieni mały trochę krzyczał jak zwykle ale na chwile i jest spokój mam nadzieje że tak zostanie waży 10,5 kg i ma 74 cm:)
    Duży chop! :D

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nie trzeba ich trzymać w lodówce. Nigdy w aptece nie miałam ich w lodówce tylko w szufladzie. Ważne żeby nie były wystawione na ciepło i słońce. :)
    to nie wiem, na moich jest napsiane zbey trzymala w lodowce i aptekarka tez mnie upilala..

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Chodziłam do Pułtuska do szkoły i nawet widziałam na fb że mamy chyba jedną wspólną znajomą :)
    o popatrz! :) ja nie wiedzialam wczesniej ze ty tak bliko mnie :) no patrzlam teraz ze Iwona :) ja ja tak na czesc znam w sumie tylko, bo jej faceta znam bardziej :)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona chodziła ze mną do jednej grupy ale na licencjacie w ciechanowie. 40km jakieś :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    to nie wiem, na moich jest napsiane zbey trzymala w lodowce i aptekarka tez mnie upilala..
    A z jakiej masz firmy?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ