X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    po samej marchewce nigdy nic jej nie było a po tej zupce takie cyrki :( no albo za płytko wsadziłam albo nie wjem co bo data ważności do 10. 2016. zobaczymy jak po nocce będzie. może wreszcie wyjdzie to z miej!
    a trzymasz je w lodowce? bo trzeba!! ja ogolnie dawalam pol czopka cietego wzdluz. i podobno najlepiej sie aplkuje jak dziecko lezy na brzuskzu, bo jak na pelckach to czesto nei trafia tam gdzie powinien i moze to byl efekt?

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja klade kube na koldre swoja 2x2,2 i rzucam mu wsyztsko, pudelko od chusteczek nawilzanych, grzechotki, miski, gryzaki, co tam chce to bierze i tak spedza dzien na ziemi :P z hustawki nei korzystamy w ogole juz bo i tak siedzi w niej 2 min, sluzy mi jakos skladzik na zabawki jak je msuze pozbeirac na noc... w lozeczku polezy 5min, wiec caly dzien na podlodze, a ja znim, albo cos robie obok, a on tak spedza czas :P

Ja mam po Piotrku matę piankową, właściwie leży już od 4 lat, bo do tej pory to Piotrek się na niej bawił. Teraz biedny może bawić się swoim tysiącem zestawów lego tylko w swoim pokoiku, bo trochę niebezpiecznie się zrobiło, bo Magda aż się wyrywa jak widzi np. wóz policyjny ;)
    W pokoju mata piankowa, na to edukacyjna, ale z tej już wychodzi. Mata SKIP HOP, drożyzna straszna, bo 4 lata temu kosztowała coś ok.250 pln, ale służy do dziś, pomimo tego, że Piotrek nie raz ją testował zębem i wszystkim co pod ręką. Jest bardzo fajna, wygodnie się na niej leży i siedzi podczas zabaw z dzieckiem, jest ciepło. Przecieram ją na mokro, a od czasu do czasu traktuję jakimś eko psikadłem dezynfekującym takim bez zmywania.

MOI lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 09:59

DeLaCruz, paaolka, tofirus, Sisilla, Anoolka, pestka, MOI, ao12. lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj kuba w foteliku w kuchn isie drze a w wc tez spokoj haha, i o co to chodzi? :D pozmywac naczyn nei moge z nim w kuchn iale umyc wlosy i wysuszyc w lazience juz moge i siedzi nawet nie pisnie :P

ataga4 lubi tę wiadomość

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    KasiaMJ, Franek właśnie zasnął, ale przed 12 też planujemy spacer :) Może się spotkamy gdzieś koło Lidla? Np. ok. 12. Bierzemy nosidło, więc nas pewnie poznasz :P

Kurcze za późno weszłam na forum i dotarłam pod Lidla dopiero 12:30 i już Cię nie znalazłam :-( Może w czwartek się uda? Bo jutro spaceruje dziadek haha :-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a trzymasz je w lodowce? bo trzeba!! ja ogolnie dawalam pol czopka cietego wzdluz. i podobno najlepiej sie aplkuje jak dziecko lezy na brzuskzu, bo jak na pelckach to czesto nei trafia tam gdzie powinien i moze to byl efekt?
    Nie trzeba ich trzymać w lodówce. Nigdy w aptece nie miałam ich w lodówce tylko w szufladzie. Ważne żeby nie były wystawione na ciepło i słońce. :)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U nas to samo, katar od 3 tyg i wcale nie zapowiada się aby przeszło. Klemastyna (podobna do zyrtecu) też nie pomogła. A jak prubuje odciągnąć to nic nie wychodzi tylko czuć że nos jest zatkany :/ W tym tyg mamy szczepienie i nie wiem czy się na nie zgadzać...
    Teraz mi się wspomniało. Agacie pomagały jeszcze inhalacje. Do dużej miski lałam wrzątek i sypałam garść soli bocheńskiej, stawiałam koło łóżeczka a na kaloryfer mokrą pieluche na noc. I często wierzyłam mieszkanie.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Sroka, z tym czopkiem to się nie martw, u nas było kilka razy tak samo, czopek wyprukała po kilku godzinach w stanie niezmienionym :) a kupki było zero :)

A i zapomniałam ci napisać, że mieszkam w Będzinie Grodzcu :)
    Będę wiedzieć na przyszłość że to się zdarza. Ważne że kupa wyszła. Ale widać że dupcia ją jeszcze boli bo nie dajr sobie tam chusteczka wytrzeć.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U nas to samo, katar od 3 tyg i wcale nie zapowiada się aby przeszło. Klemastyna (podobna do zyrtecu) też nie pomogła. A jak prubuje odciągnąć to nic nie wychodzi tylko czuć że nos jest zatkany :/ W tym tyg mamy szczepienie i nie wiem czy się na nie zgadzać...
    Właśnie ciągle zatkany nosek, a gle nie wychodzą. Dzec mi tylko buzią oddycha.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga a jak ta emulsja z medidermu? Bo zastanawiam się nad jej kupnem i czy tak samo dobra jak krem?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a Ty skad jestes? :)
    Ciechanów :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a Ty skad jestes? :)
    Chodziłam do Pułtuska do szkoły i nawet widziałam na fb że mamy chyba jedną wspólną znajomą :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po szczepieni mały trochę krzyczał jak zwykle ale na chwile i jest spokój mam nadzieje że tak zostanie waży 10,5 kg i ma 74 cm:)

DeLaCruz, MOI lubią tę wiadomość

Ewelka91
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    No i po szczepieni mały trochę krzyczał jak zwykle ale na chwile i jest spokój mam nadzieje że tak zostanie waży 10,5 kg i ma 74 cm:)
    Duży chop! :D

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nie trzeba ich trzymać w lodówce. Nigdy w aptece nie miałam ich w lodówce tylko w szufladzie. Ważne żeby nie były wystawione na ciepło i słońce. :)
    to nie wiem, na moich jest napsiane zbey trzymala w lodowce i aptekarka tez mnie upilala..

• Scęście Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Chodziłam do Pułtuska do szkoły i nawet widziałam na fb że mamy chyba jedną wspólną znajomą :)
    o popatrz! :) ja nie wiedzialam wczesniej ze ty tak bliko mnie :) no patrzlam teraz ze Iwona :) ja ja tak na czesc znam w sumie tylko, bo jej faceta znam bardziej :)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona chodziła ze mną do jednej grupy ale na licencjacie w ciechanowie. 40km jakieś :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    to nie wiem, na moich jest napsiane zbey trzymala w lodowce i aptekarka tez mnie upilala..
    A z jakiej masz firmy?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ