X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U nas msza dla dzieci jest o 11, az takiego luzu nie ma zeby dzieciaki biegaly po prezbiterium, ale ogólnie jest duzo rodzin z dziecmi i raczej nikt krzywo na nie nie patrzy jak chodzą, biegają czy płaczą. Ale matki karmiacej jeszcze nigdy nie widzialam:-)
    Msza u Dominikanów u nas jest fajna, typowo dla dzieci :)

A mój dzisiaj dla odmiany budzi się z płaczem co 40 min...biedny. W sumi dziś ze 2,5h pospał..nie wiem od czego to zalezy, no ale cóż. Zazdraszczam, że Wasze śpia tyle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 17:36

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    nno co ty? :) ja swoj robilam o 22, jak byla ciaza to i o 22 wyszly 2 kreski :P nigdy nei robilam testu rano :P

Jak jest wczesna ciąża to może nie wyjść;) mi w 4tyg rano wychodziły ledwie widoczne krechy, a po południu już nie było widać. Mniejsza o to;) jutro dam znać. Ale raczej będzie negatyw

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    DeLaCruz a wy tego tamtego bez zabezpieczenia? o kurcze ale jaja by byly ale nie masz jeszcze @ choc jak gin powiedziala ostatnio najpierw musi byc pierwsza owulacja a potem @ wiec kto wie

Teraz tak. Na początku jeszcze prowadziłam obserwacje, Ale teraz już wrzucilismy na luz :) no czasem szyjkę sprawdzę

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propos rozmow o @, to wlasnie zauwazylam u siebie podbarwiony sluz i brzuch mnie pobolewa :-D

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny a propos rozmow o @, to wlasnie zauwazylam u siebie podbarwiony sluz i brzuch mnie pobolewa :-D
    ja tak miałam wczoraj..:/ oby u Ciebie to był fałszywy alarm!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak mi dobrze bez @ ze juz o niej zapomnialam a tu pewnie niedlugo nadejdzie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było plamienie 28 marca, i zaliczam to jako okres, bo trwało 3 dni. Niestety matki natury nie oszukasz ;<
    Gdzie na śląsku znajdę takie msze dla dzieci o których Wy piszecie ?

Wróciłam właśnie z solarium, po drodze był spacerek a teraz kąpiel i relaks. Mała śpi od godzinki mam nadzieję, że jutro chociaż do 7 pośpimy, bo później czekają mnie zakupy ( lodówka świeci pustką) a popołudniu mamy podwójne urodziny znajomych.
    Idę sama z Agatką, bo mąż jutro jedzie na fuche - chrzest ma do fotografowania. Może po wszystkim do nas podjedzie ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka to choc zarobi na nastepne ciuszki dla malej hihihihihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 23:18

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze bardzo wam dziewczyny dziękuję, że jesteście i wspieracie człowieka w każdej trudnej sytuacji, duże buziole dla was :* mimo, że to tylko słowa: trzymaj się, dasz radę, podziwiam, to wiele znaczą i tak mnie motywują, żeby nie narzekać, tylko wziąć się w kupę, bo serio wczoraj wymiękłam.

Dziś jestem trzecią noc prawie bez spania, mąż eksmisja do innego pokoju, ja całą noc walczyłam z katarem u Zosi, było ciężko, a rano wzięłam dzieci i pojechałam do pediatry. Starszy ma jeszcze lekki katar, ale osłuchowo czysto, Zosia niestety antybiotyk, lekarka się łamała, bo niby osłuchowo ok, ale zielony katar, aż nos betonuje i skorupa po nocy na całych płatkach nosa i boi się, żeby nie zeszło niżej. Do tego mój pojechał po bandzie, zapierdzielony równo, już nie mówi, krtań zaatakowana. Dobrze, że miałam w domu duomox i zadzwoniłam do znajomej lekarki po konsultację. Dostał pierwszą dawkę i dalej na banicji, Zosia pierwszą dawkę antybiotyku dostała i teraz śpi, a ja zaczynam czwartą noc walki z jej choróbskiem, mam nadzieję, że choć trochę się zdrzemnę, ehhh.

DeLaCruz , też czekam z niecierpliwością na wynik twojego testu. Ja osobiście już nie chcę więcej dzieci. Podziwiam matki w rodzinach wielodzietnych, te to są dopiero heroski, ja przy dwójce wymiękam.

Sylwia trzymaj się i musisz trochę wyluzować, bo się wykończysz nerwowo. Ja sama mam nerwicę żołądka i wiem, jak człowiek potrafi cierpieć z bólu.

Scęście lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla ja teraz tez sobie nie wyobrazam ze moglabym byc w ciazy jak ledwo ledwo z Nikim daje rade a jak sobie przypomne te poranne mdlosci przez 4 mce to brrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 22:21

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocki i milych snow bo ja ostatnio mam koszmary jakies :/

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem w ciąży nie jestem:) na razie. Bo my z mężem to jesteśmy dziwaki i chcemy co najmniej 4 dzieci;) ale na razie to pobożne życzenia.

Sisilla, jak to sobie nie radzisz? Właśnie świetnie sobie radzisz, z tego co piszesz to pięknie wszystko ogarniasz. Silna z Ciebie kobieta:)

Scęście, Sisilla lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz szkoda, ze to nie ciaza, ale super, ze chcecie tyle dzieci :-) Nie przeraza was, ze juz przy 3 powstaje np problem z samochodem, ze przy licznej gromadce to chyba trzeba wana 7-osobowego, no i ogolnie finanse? Przedszkola, szkola, to wszystko kosztuje, nie wspomne juz o tych oczywistosciach jak buty, ciuchy...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 10:01

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz a juz myslalam ze bedziesz pierwsza przyszla mamusia :-)

u nas nocka w miare w porownianiu do tego co bylo tydzien temu. Zalozylam dzis Zuzi rampersa i skarpetki i co i ma zabawe w sciaganiu skarpetek i chyba musze ja przebrac bo caly czas ma zimne stópki a dluzej jak 10 minut nie moga byc zalozone

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz a juz myslalam ze bedzie fasolinka :) ja tez kiedys chcialam miec 3 ale teraz raczej watpie bo ledwo sobie sama daje rade z Nikusiem jeszcze zebym wsparcie miala no ale coz ...
    milego slonecznego dzionka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    u nas nocka w miare w porownianiu do tego co bylo tydzien temu. Zalozylam dzis Zuzi rampersa i skarpetki i co i ma zabawe w sciaganiu skarpetek i chyba musze ja przebrac bo caly czas ma zimne stópki a dluzej jak 10 minut nie moga byc zalozone

U nas to samo :-D mało tego, 3\4 nocy spał bez skarpetek :-P

• pestka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Sisilla oby Twoja batalia jak najszybciej dobiegła końca :* No i jak Anoolka pisze, dobrze, że jest antybiotyk skoro ma taki katar, tylko byś się nie potrzebnie martwiła.

Kaszulator, jak u Ciebie?

Ja się dzisiaj wyspałam :D dziwna zależność ostatnio sie dzieje..jak położe F spac, że o 20 śpi, to juz drugi raz śpimy do 7:30...a jak go położe później, nawet z 30 min, to wstaje ok 6 :/
    Także dziś wstaliśmy o 7:40, jestem wyspana i szczęśliwa, że weekend :D

Moje dziecko wczoraj bardzo gardziła kasza jaglaną z warzywkami i buraiem, więc żeby go troche przekonać doznienawidzonego brokuła, zmieszam go z ukochaną dynią :D zobaczymy. Za to wczoraj pięknie pił z doidy, a na podwieczorem wszamał kawałki jabłka! Kwaśne lubi o dziwo, banan mniej mu smakuje :P

u nas zabawa w ściąganie skarpetek też trwa w najlepsze ;) Kiedys wchodząc do pokoju dziecko przywitało mnie uśmiechem, jedna skarpetka leżała obok na podłodze, z drugą radośnie machał w najlepsze ;)

Ah i nadal jest promocja w Rossmanie na gerbety, 3-ci gratis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 08:46

perswazja7, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla, trzymaj się dzielnie!

U nas wczoraj było lepiej. Magda miała już mniejszy katar i Piotruś już tak nie gorączkował, więc nie podałam mu już ostatniej dawki Nurofenu, wszystko było ok, a w nocy go niestety dopadło. Na szczęście dziś rano był wolny termin u bardzo sensownej pediatry i mąż z Piotrusiem pojechał. Zobaczymy co zdecyduje z antybiotykiem (do momentu pójścia do przedszkola nie brał wcale, a teraz to byłby drugi w ciągi miesiąca...).

Magdzie się poprzestawiały pory drzemki przez brak spaceru, zwykle ma ostatnią 30-minutową drzemkę ok. 17, wczoraj wypadłoby ok. 19, więc jej już nie usypialiśmy. Zwykle zasypia ok.22 i śpi max.7. Wczoraj zasnęła o 20:30, no i...o 2 była już bardzo wyspana i nie spała do 4:30 :/ tak się cieszyłam, że pierwszy raz od długiego czasu mogliśmy spokojnie zjeść kolację, ale w nocy już entuzjazm się ulotnił...

DeLaCruz...no patrz, a mi się w nocy śniło, że jednak jesteś w ciąży ;) widzisz, jakich emocji nam dostarczasz :)

U nas z kolei w dzień Magda non stop jest bez skarpetek, nieważne, czy leży, czy siedzi w bujaku czy jest na rękach, zawsze zdejmie skarpety. Ostatnio popularne hasło u nas to "gdzie są skarpety", bo naprawdę znajdujemy je w dziwnych miejscach.

Sisilla lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i dziewczyny tak się zastanawiałam...bo w domu pijemy z doidy, a na spacerach? Myślałam z bidonie ze słomką, nie chce go przekonywać do butelki, żeby mi się za szybko nie odstawił ;) Któraś z Was coś może testowała, albo ma i jest sprawdzone?

haha Sroka, odpisałaś mi na fb :D dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 08:59

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ