X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze to kupowanie ubranek online jest wciagajace - znowu zamowilam Nikusiowi dwa komplety z 5 15 15 ale rozmiar 86 tak na przyszlosc bo mega promocja :)

u mnie zrobilo sie ponuro szaro i buro - maly nerwowy a mnie glowa boli

Anoolka, Scęście lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas, sytuację dobrą będziemy mieć za parę lat, jak pokonczymy rezydentury. Teraz oczywiście też nie jest źle, ale ja nie zarabiam, mąż ma pensję rezydencką, co na 3 osoby dużo nie wychodzi. i nie bierze dyżurów że względu na Frania. Na szczęście mamy swoje mieszkanie, nie musimy wynajmować. Ale od października wracam do pracy, to wtedy już nie będziemy musieli tak oszczędzać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 14:23

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kurcze to kupowanie ubranek online jest wciagajace - znowu zamowilam Nikusiowi dwa komplety z 5 15 15 ale rozmiar 86 tak na przyszlosc bo mega promocja :)

u mnie zrobilo sie ponuro szaro i buro - maly nerwowy a mnie glowa boli
    A co to za okazje?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedny Filipek, może poprzytulaj go trochę przy cycusiu. I sprawdzaj temperaturę

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrrr mój usnal przy cycu i co z tego jak zrobił kupę musiałam go przebrać wiec się rozbudzil w dodatku uciapal body wiec przebrać musiałam i dupa po spaniu. wkurzona odłożyłam go do łóżeczka żeby w końcu nastawić sobie obiad a ten mi się drze w niebo głosy. .. wzięłam go ma cyca ale nie widzę żeby zasypial wrrrr.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wojsko mnie znowu dorwalo.. 30.04 mam się stawić na komisję. Byłam rok temu, ale dali mi kat. B ze względu na ciążę i teraz muszę iść drugi raz. Nie wiem jak to zrobię. Muszę zabrać Frania, mam nadzieję, ze mnie wpuszczą bez kolejki:/

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wojsko ? :D a czemu kobiete? :D

• Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz Ciebie wojsko ? ale się po kłócilam z chłopem. .. zabić mam go ochotę co za idiota.
    ale mam zjebany humor.

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po uczelniach medycznych biorą do rezerwy. Psychologów chyba też

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka jadł na pół śpiąco i pyk przyszła kupka. ..

• Scęście Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ale numer, nie miałam pojęcia że tak jest.
    ja tez :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka okazja to za przesylke gratis i dodali nowe ciuszki w promocyjnych cenach i wiecej rozmiarow jest wiec szybko zamowilam bo podejrzewam ze niedlugo juz nie bedzie tych duzych numeracji niesety- Jest sliczny komplecik w zabki ale mu nie bralam bo chcialam duze rozmiary tak na przyszlosc bo 74 ma juz duzo a 86 ani jednego wiec zamowilam a co mi tam

ten w zabki

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/komplet-niemowlecy-5p2608

na ich stronie jest tez czpka do zabki

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/czapka-5x2606

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 18:08

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj to z kolei sie nei brudzi i moglby i 3 dn iw jednym chodzic gdyby nei fakt ze mi glupio tak wiec po 2 mu zmieniam, bo co 2 kapiemy :P

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia Ty wszystkie ciuszki kupujesz nowe ze sklepów? Ja to bym chyba zbankrutowała ;) zwłaszcza że ile by nie było to za mało bo małego przebieram kilka razy dziennie.

My oprócz body to praktycznie wszystko ciuchowe:) no oprócz tego, co babcie sprezentuja

I też przebieramy zwykle 2-3 razy, zwłaszcza po piciu z doidy i samodzielnym jedzeniu :P no i lubi zjadać części garderoby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 18:53

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    A gdzie tym razem jedziecie? :) i Ileż Twój luby musi miec urlopu :D my tak 2 razy czasem 3 razy w roku gdzies jedziemy, ale doiero w wakacje przeważnie, potem jesień no i może majówka ;)

wrocilismy. niestety juz. bylismy na minorce, troche wialo momentami ale ogolnie bardzo fajnie. oboje z mezem mamy wolne zawody, wiec z urlopem nie ma zadnego problemu, czasem tylko maz pozamienia sie dyzurami i tyle. staramy sie co 2 miesiace gdzies poleciec, a takie dluzsze wakacje to dopiero pod koniec sierpnia planujemy. w sumie kiedy jesli nie teraz... chcemy 3 dzieciakow, wiec jak dojdzie szkola to juz nie bedzie mozna tak latac:)

pestka, Scęście, paaolka lubią tę wiadomość

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka, super, że macie taka możliwość:) pozytywnie zazdroszczę:)

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Agrafka, super, że macie taka możliwość:) pozytywnie zazdroszczę:)

wy niedlugo tez bedziecie mieli:) ..a w naszym malzenstwie tylko jeden lekarz :D

ps. pisze jak jakis debil bez polskich znakow, ale pieke ciasto i mam tzlko 1 reke :D

DeLaCruz, MOI lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka nie wszystkie ale musze miec kilka ladnych nowych bo ciagle jezdzimy po lekarzach i na rehabilitacje- czasem jak sie uda to buszuje po lumpeksach np za pajacami lub bodziakami ktore nosi pod spodem do spania bo szkoda mi kase na nowe ale np jakies ladne kompleciki to kupuje jak sa jakies fajne okazje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 19:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawą płynów jest pierś. Woda bez ograniczeń :) Aby nie była zamiast karmienia. Tutaj bardziej chodzi o kształtowanie prawidłowych nawyków picia wody (stąd lepsza czysta woda niż soczki). Ja Franiowi podsuwam kubeczek - jeśli wyciąga rączki tzn że chce, jeśli nie jest zainteresowany to nie podaję :) A daje mu po każdym posiłku. Między na razie nie, właśnie wolę, żeby się napił z piersi - wtedy ciumka tylko przez chwilę to mleko 1 fazy.
    Fajny jest ten doidy cup, nie? Ja ostatnio miałam trochę problemy z podawaniem mu picia w tym, bo jak kładłam mu kubeczek na dolnej wardze to zaczynał gadać zamiast pić :P Odkryciem okazało się danie mu kubeczka do rączek, wtedy sam odpowiednio ułożył buzię i siorbie ;) Dziecko wie lepiej ode mnie ;)

Jeszcze raz polecam ten poradnik (praktycznie wszystko, co trzeba wiedzieć tam znajdziecie):

http://pediatria.mp.pl/zywienie/show.html?id=110020

Jak mogłam zapomnieć Wam się pochwalić, że od 2 dni nosimy się na plecach?! Jest suuuper! Niepowtarzalnie lepiej niż z przodu :)

d5de900cf9c61856med.jpg

A tak Franuś robi pif paf z banana:
    [URL=http://www.fot/809/84da1a1e57661ce0med.jpg[/IMG][/URL]

Agrafka, jeśli nie masz nic przeciwko to pochwal się swoją córunią :) Na pewno masz w domu śliczną "czekoladkę" do schrupania :)
    W ogóle uwielbiam oglądać zdjęcia Waszych dzieciaków, są przesłodkie i kochane wszystkie bez wyjątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:54

Agrafka, Kakabaka, Kasiula09, ataga4, paradise, pestka, Anoolka, Nelly, Sisilla, perswazja7 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Agrafka, jeśli nie masz nic przeciwko to pochwal się swoją córunią :) Na pewno masz w domu śliczną "czekoladkę" do schrupania :)
    W ogóle uwielbiam oglądać zdjęcia Waszych dzieciaków, są przesłodkie i kochane wszystkie bez wyjątku :)

Franio na plecach mega ale widze, ze on duzo wiekszy od mojego dziecka.. w sumie prawie miesiac roznicy :p

Moje dziecko juz dawno w internecie! na fb caly czas wrzucam.

Nelly lubi tę wiadomość

‹‹ 1468 1469 1470 1471 1472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ