X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale pech - znowu zaczelam ubierac malego a tu deszczyk zaczyna padac- moze potem sie uda

wy chodzicie na spacer jak delikatnie pada i jest wiekszy wiatr czy odpuszczacie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ale było by fajnie jakby sie okazalo ze bedziesz miala drugiego brzdąca :) miałybysmy komu kibicowac :D

Agsonik zdrówka życze :* teraz w ogole jakis okropny wirus panuje, ciagle slysze ze ktos chory...i sama mam chorowitkow w domu.

Agsonik lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A my bylismy na szczepieniu wzw + pneumokoki. Julcia wazy juz 9385 g i dr powiedziala, ze wyglada jak roczne dziecko (moim zdaniem znacznie przesadzila). Jak powiedzialam, ze Jula nie odwraca sie jeszcze na brzuszek, to powiedziala ze trzeba zrobic usg przezciemiaczkowe i wypisala skierowanie. Idziemy na badanie za 10 dni, ale mam nadzieje, ze do tego czasu Julka sie jednak zdecyduje obrocic :-\

No to pokaźna dziewczynka :) my mamy ok 9 kg i tez wszyscy wokół twierdzą że Krzys na rocznego bobasa wygląda, a juz na 10 mcy to na pewno...ja tam uwazam ze przesadzają, bo ciuszki nosimy 74 od niedawna wiec teoretycznie prawie idealnie w rozmiarowke sie wpasowujemy, bo za pare dni 6 mcy ;)
    Co do obrotów to wydaje mi sie ze kazde dziecko ma swoje własne tempo, ja tez sie bałam ze mój sie nie obraca a zaczłą to w Wielkanoc robic, czyli tak naprawde dopiero co, bedzie dobrze zobaczysz :)

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik i Pestka -to ile razy dziennie karmicie teraz piersia i ile karmuen wam wypadlo przy rozszerzaniu diety??

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, niestety cc :)
    Agsonik, mój Franek też się jeszcze nie obraca. A nie macie problemów z ulewaniem? Bo mój ma awersję do brzuszka właśnie przez to i broni się przed tą pozycją. Widzę, że byłby w stanie się obrócić, wystarczy tylko jeszcze jeden drobny ruch i byłby na brzuchu, wie jak to zrobić. Z wprowadzeniem stałych pokarmów już dłużej poleży i są postępy :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Sylwia ja też chyba zwracam, chciałam takie na czerwiec mieć te ubranka a mój już teraz nosi 74 np z hm i są idealne, to te będą małe eh nie dobrze a takie ładne:))
    Agsonik a dostałaś już paczkę? Też są faktycznie numery zaniżone?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    To mam rozrywkę i będę Was trzymać w niepewności ;) Mąż się śmieje i do brzucha mówi: "Cześć Łucja!" :) Bo fajnie jakby była dziewczynka :)
    haha, osz Ty! :) ale poważnie, trzymam kciuki za Łucję w takim razie :) !

DeLaCruz lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Agsonik i Pestka -to ile razy dziennie karmicie teraz piersia i ile karmuen wam wypadlo przy rozszerzaniu diety??
    ja raz dziennie karmie go szamką, zjada około 90-120 ml, więc pewnie jedno karmienie około mniej ;) i zaczęłam mu dawać owoce, ale to po parę łyzeczek :) U mnie winą okresu jest pewnie to, że nagle zaczął rzadko wołac jeść, więc ja w dzień mam przerwy po 3h a w nmocy i 6-7h ;) ale cóż..coś za coś ;)

to tylko ja z karmiących juz okres mam? no smutno mi normalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:57

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nelly, moglabys podac mi link do strony gdzie kupilas okulary przeciwsłoneczne dla Magdy?
    Ja kupiłam tu: http://adaboo.pl/beaba-okularki-baby-soft-bialo-zielone.html, teraz akurat nie ma. Ale zastanawiałam się też nad http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-baby-soft-beaba-brown-i5252218346.html?source=mlt

ataga4 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Gdzieś slyszalam chyba w dzień dobry TVN że tak male dzieci nie powinny nosić okularów przeciwsłonecznych bo może to zaburzyć rozwój vwzroku czy jakoś tak :P
    Pytałam pediatrę i twierdzi, że jak jest ostre słońce, to powinny. UV jest jeszcze bardziej szkodliwe dla dzieci niż dla dorosłych.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    To mój obzartuch je ok. 10x na dobę. Przed stałymi posiłkami było z 2-3 więcej
    Moja nawet kilkanaście...

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wy chodzicie na spacer jak delikatnie pada i jest wiekszy wiatr czy odpuszczacie?
    Ja chodzę codziennie. To już musi być naprawdę ulewa, żebym nie poszła, mżawka mi nie przeszkadza. Najwyżej jestem krócej.

KasiaMJ lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka no to napewno beda ubranka male skoro nie tylko ja bede odsylac

ja robie obiad bo za godzinie familia cala niestety juz bedzie - maz dzwonil i powiedzial ze juz wracaja- juz mnie zoladek zaczyna fiksowac z nerwow bo sie zacznie- prosilam go ze jak beda wracali zeby pogadal z nimi zeby sie tak nie wpierdzielala tesciowka ale jsak zwykle jednym uchem wleci drugim wyleci bo ze ona tylko przyszla poraz enty w dniu zobaczyc malego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:33

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Moje ubranka są okej :) porównywałam z tymi kupionymi z h&m na 74 i są identyczne ;) a pajac który mam na 74 to jest jakiś ogromnie duży. Także odetchnęłam z ulgą bo są śliczne

pestka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Uff. Moje ubranka są okej :) porównywałam z tymi kupionymi z h&m na 74 i są identyczne ;) a pajac który mam na 74 to jest jakiś ogromnie duży. Także odetchnęłam z ulgą bo są śliczne
    oooo to masz szczescie bo pajace pewnie wieksze niz bluzeczki i t-shirty
    a sliczne te ubranka to prawda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    oooo to masz szczescie bo pajace pewnie wieksze niz bluzeczki i t-shirty
    a sliczne te ubranka to prawda
    Ale zamówiłam też bodziaki i t-shirty i są okej ;) Przykro że te Wasze są za małe :<

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam drugiego zębala! :)

Nelly, paaolka, Agsonik, sylwia1985, Anoolka, perswazja7, Sisilla, Kasiula09, ataga4, pestka, tofirus, Zielono mi:-))))), Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise to gratulacje dla Lilki! :D

paradise lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my narazie bezzebole :)

DeLaCruz, paradise, Agsonik lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nowa ulubiona zabawka. Żebyście widziały ten ryk jak mu zabrałam;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ce4957a7ae.jpg

Agsonik, Anoolka, Sisilla, MOI, tofirus lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ