X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale pech - znowu zaczelam ubierac malego a tu deszczyk zaczyna padac- moze potem sie uda

wy chodzicie na spacer jak delikatnie pada i jest wiekszy wiatr czy odpuszczacie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz ale było by fajnie jakby sie okazalo ze bedziesz miala drugiego brzdąca :) miałybysmy komu kibicowac :D

Agsonik zdrówka życze :* teraz w ogole jakis okropny wirus panuje, ciagle slysze ze ktos chory...i sama mam chorowitkow w domu.

Agsonik lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A my bylismy na szczepieniu wzw + pneumokoki. Julcia wazy juz 9385 g i dr powiedziala, ze wyglada jak roczne dziecko (moim zdaniem znacznie przesadzila). Jak powiedzialam, ze Jula nie odwraca sie jeszcze na brzuszek, to powiedziala ze trzeba zrobic usg przezciemiaczkowe i wypisala skierowanie. Idziemy na badanie za 10 dni, ale mam nadzieje, ze do tego czasu Julka sie jednak zdecyduje obrocic :-\

No to pokaźna dziewczynka :) my mamy ok 9 kg i tez wszyscy wokół twierdzą że Krzys na rocznego bobasa wygląda, a juz na 10 mcy to na pewno...ja tam uwazam ze przesadzają, bo ciuszki nosimy 74 od niedawna wiec teoretycznie prawie idealnie w rozmiarowke sie wpasowujemy, bo za pare dni 6 mcy ;)
    Co do obrotów to wydaje mi sie ze kazde dziecko ma swoje własne tempo, ja tez sie bałam ze mój sie nie obraca a zaczłą to w Wielkanoc robic, czyli tak naprawde dopiero co, bedzie dobrze zobaczysz :)

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik i Pestka -to ile razy dziennie karmicie teraz piersia i ile karmuen wam wypadlo przy rozszerzaniu diety??

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, niestety cc :)
    Agsonik, mój Franek też się jeszcze nie obraca. A nie macie problemów z ulewaniem? Bo mój ma awersję do brzuszka właśnie przez to i broni się przed tą pozycją. Widzę, że byłby w stanie się obrócić, wystarczy tylko jeszcze jeden drobny ruch i byłby na brzuchu, wie jak to zrobić. Z wprowadzeniem stałych pokarmów już dłużej poleży i są postępy :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsonik wrote:
    Sylwia ja też chyba zwracam, chciałam takie na czerwiec mieć te ubranka a mój już teraz nosi 74 np z hm i są idealne, to te będą małe eh nie dobrze a takie ładne:))
    Agsonik a dostałaś już paczkę? Też są faktycznie numery zaniżone?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    To mam rozrywkę i będę Was trzymać w niepewności ;) Mąż się śmieje i do brzucha mówi: "Cześć Łucja!" :) Bo fajnie jakby była dziewczynka :)
    haha, osz Ty! :) ale poważnie, trzymam kciuki za Łucję w takim razie :) !

DeLaCruz lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Agsonik i Pestka -to ile razy dziennie karmicie teraz piersia i ile karmuen wam wypadlo przy rozszerzaniu diety??
    ja raz dziennie karmie go szamką, zjada około 90-120 ml, więc pewnie jedno karmienie około mniej ;) i zaczęłam mu dawać owoce, ale to po parę łyzeczek :) U mnie winą okresu jest pewnie to, że nagle zaczął rzadko wołac jeść, więc ja w dzień mam przerwy po 3h a w nmocy i 6-7h ;) ale cóż..coś za coś ;)

to tylko ja z karmiących juz okres mam? no smutno mi normalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:57

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nelly, moglabys podac mi link do strony gdzie kupilas okulary przeciwsłoneczne dla Magdy?
    Ja kupiłam tu: http://adaboo.pl/beaba-okularki-baby-soft-bialo-zielone.html, teraz akurat nie ma. Ale zastanawiałam się też nad http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-baby-soft-beaba-brown-i5252218346.html?source=mlt

ataga4 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Gdzieś slyszalam chyba w dzień dobry TVN że tak male dzieci nie powinny nosić okularów przeciwsłonecznych bo może to zaburzyć rozwój vwzroku czy jakoś tak :P
    Pytałam pediatrę i twierdzi, że jak jest ostre słońce, to powinny. UV jest jeszcze bardziej szkodliwe dla dzieci niż dla dorosłych.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    To mój obzartuch je ok. 10x na dobę. Przed stałymi posiłkami było z 2-3 więcej
    Moja nawet kilkanaście...

DeLaCruz lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    wy chodzicie na spacer jak delikatnie pada i jest wiekszy wiatr czy odpuszczacie?
    Ja chodzę codziennie. To już musi być naprawdę ulewa, żebym nie poszła, mżawka mi nie przeszkadza. Najwyżej jestem krócej.

KasiaMJ lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sroka no to napewno beda ubranka male skoro nie tylko ja bede odsylac

ja robie obiad bo za godzinie familia cala niestety juz bedzie - maz dzwonil i powiedzial ze juz wracaja- juz mnie zoladek zaczyna fiksowac z nerwow bo sie zacznie- prosilam go ze jak beda wracali zeby pogadal z nimi zeby sie tak nie wpierdzielala tesciowka ale jsak zwykle jednym uchem wleci drugim wyleci bo ze ona tylko przyszla poraz enty w dniu zobaczyc malego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:33

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Moje ubranka są okej :) porównywałam z tymi kupionymi z h&m na 74 i są identyczne ;) a pajac który mam na 74 to jest jakiś ogromnie duży. Także odetchnęłam z ulgą bo są śliczne

pestka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Uff. Moje ubranka są okej :) porównywałam z tymi kupionymi z h&m na 74 i są identyczne ;) a pajac który mam na 74 to jest jakiś ogromnie duży. Także odetchnęłam z ulgą bo są śliczne
    oooo to masz szczescie bo pajace pewnie wieksze niz bluzeczki i t-shirty
    a sliczne te ubranka to prawda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:36

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    oooo to masz szczescie bo pajace pewnie wieksze niz bluzeczki i t-shirty
    a sliczne te ubranka to prawda
    Ale zamówiłam też bodziaki i t-shirty i są okej ;) Przykro że te Wasze są za małe :<

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam drugiego zębala! :)

Nelly, paaolka, Agsonik, sylwia1985, Anoolka, perswazja7, Sisilla, Kasiula09, ataga4, pestka, tofirus, Zielono mi:-))))), Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise to gratulacje dla Lilki! :D

paradise lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my narazie bezzebole :)

DeLaCruz, paradise, Agsonik lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nowa ulubiona zabawka. Żebyście widziały ten ryk jak mu zabrałam;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ce4957a7ae.jpg

Agsonik, Anoolka, Sisilla, MOI, tofirus lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ