X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla u nas to samo, bieganie od jednego do drugiego, mój mąż też był chory, ale zawsze jak tylko go coś bierze to podstawiam mu pod nos leki, żeby go nie rozłożyło. On z kolei z tych, co smarka i charczy, a nie pomyśli, żeby coś wziąć.
    U nas Piotrek ciągle ok.39, zbijamy Nurofenem, ale mamy się wstrzymać z antybiotykiem 2 dni, bo podobno teraz taki wirus szaleje. Magda ma "tylko" katar, osłuchowo czysto, no ale jeśli u Piotrka wirus to może przejść na nią, bo nie mam szans ich izolować, jak jestem sama. Wstaje przed 7, ogarniam dzieciaki, potem się zaczyna, leki, inhalacje jednego i drugiego, jęczenie i wycie jednego (Piotrek), wrzaski drugiego (Magda) i tak cudownie płynie dzień.
    Odwołaliśmy w końcu chrzest, bo realnie patrząc nie ma szans.

Sisilla lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sislla i Kaszulator sza-po-ba! (Czy jak tam to sie pisze :-P )

Sisilla lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Sisilla i Kaszulator ukłon w Wasza stronę, ze dajecie radę. Aż mi głupio, ze czasami narzekam jak Lilka trochę pojeczy a Wy tam macie taka masakrę. Życzę dużo zdrowka. Mam nadzieję, ze wszystko szybciutko wróci do normy i chorobska będą Was omijać szerokim łukiem.

Smutas, Sisilla lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl to jestem dziewczyny cała szczęśliwa. Lile wszystko ze słoików ostatnio uczula. Wczoraj się wkurzylam i zrobiłam jej na parze ziemniaka, zjadła i zero plam! Pochowalam wszystkie sloiczki i dzisiaj zrobię próbę z ziemniakiem i brokulem :) Może wreszcie ruszymy z ta dieta do przodu :) Tylko nie wiem co z mięsem.. Wszystkie podajecie mięso tylko ze sprawdzonego źródła? Tzn. Własna hodowla lub kogoś bliskiego? Bo ja nie mam takich kontaktów.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Wgl to jestem dziewczyny cała szczęśliwa. Lile wszystko ze słoików ostatnio uczula. Wczoraj się wkurzylam i zrobiłam jej na parze ziemniaka, zjadła i zero plam! Pochowalam wszystkie sloiczki i dzisiaj zrobię próbę z ziemniakiem i brokulem :) Może wreszcie ruszymy z ta dieta do przodu :) Tylko nie wiem co z mięsem.. Wszystkie podajecie mięso tylko ze sprawdzonego źródła? Tzn. Własna hodowla lub kogoś bliskiego? Bo ja nie mam takich kontaktów.
    Super, że Lila toleruje domowe jedzenie :-)
    Ja nie mam zaufanego dostawcy mięsa, więc kupuję w lokalnym sklepiku mięsnym. Zawsze to lepsze niż mięso z sieciówki. Pediatra mi powiedziała, żebe dawać indyka lub królika, bo ich tak nie faszerują jak kurczaków.

Współczuję mamusiom chorych dzieciaczków i życzę dużo zdrowia oraz odpoczynku!

paradise, DeLaCruz, Sisilla lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka ooooooo !!!!! ja jeszcze nie dostalam ale pewnie juz niedlugo bo trzeba mu coraz wiecej dawac innego jedzonka np zupki

dziewczyny koniec tego dobrego- maz pojechal po tesciow i znow sie zacznie :(

dostalyscie moze juz przesyylke z endo? ja czekam ponoc dzis ma byc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Melissa Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.
    u nas ciężka noc mały poplakiwal coś często więc spał z nami. To tanie nie wyspana jestem ale jakoś musze przetrwać.

czekam na tel z ośrodka rehabilitacji.

co do rozszerzania diety mały toleruje póki co wszytko oby tak dalej.
    Ja daje sloiczki na razie. Nie mam jakoś przekonania do podawania pierwszy raz gdzie dziecko uczy się dopiero innych potraw na warzywa na pakowane chemia.
    później owszem. Poza tym i mama I teściowa prowadzą ogródek z warzywami wiec będę miała najbardziej sprawdzone bo swoje.
    ja jeszcze po groszku podam osobno kalafior i potem już będę mieszkała warzywa i dojdą do tego mięsa.
    a potem owoce.

Współczuję Wam ze macie chore i dzieci i mężów. Najgorsza to choroba męża oni katar traktują jak śmiertelna chorobę. Masakra ale facet potrafi uprzykrzyc życia. ehhh.

dziś piątek nie mam pomysłu na obiad wrrr. Mam ochotę na pierogi ale przy małym to raczej byłby wyczyn ob szybko się nudzi zabawa. Może kopytka uda mi się zrobić.

qdkki09kmidnxr2l.png ba6f65a8c6dfface.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    pestka ooooooo !!!!! ja jeszcze nie dostalam ale pewnie juz niedlugo bo trzeba mu coraz wiecej dawac innego jedzonka np zupki

dostalyscie moze juz przesyylke z endo? ja czekam ponoc dzis ma byc
    moja jest juz w drodze do paczkomatu :) więc pewnie dzis będzie :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa wrote:
    co do rozszerzania diety mały toleruje póki co wszytko oby tak dalej.
    Ja daje sloiczki na razie. Nie mam jakoś przekonania do podawania pierwszy raz gdzie dziecko uczy się dopiero innych potraw na warzywa na pakowane chemia.
    później owszem. Poza tym i mama I teściowa prowadzą ogródek z warzywami wiec będę miała najbardziej sprawdzone bo swoje.
    ja jeszcze po groszku podam osobno kalafior i potem już będę mieszkała warzywa i dojdą do tego mięsa.
    a potem owoce.

Też miałam większe przekonanie do słoiczków ale moje dziecko najwidoczniej lepiej toleruje napakowane warzywa chemią niż świeże składniki w słoikach :P Też mamy działeczkę i w sezonie będziemy mieć swoje warzywa ale jak na razie pozostaje mi naiwnie wierzyć, ze ziemniak z napisem EKO jest na serio eko ;)

Co do mięsa.. Dzięki dziewczyny bo pewnie zaczęłabym właśnie od kurczaka :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Sylwia, masz w końcu zamontowane te drzwi?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Sylwia, masz w końcu zamontowane te drzwi?
    nie mam niestety :( za to sa polki - wreszcie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wlasnie dostalam paczke z endo- kurier byl :)

Sroka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, moglabys podac mi link do strony gdzie kupilas okulary przeciwsłoneczne dla Magdy?

Kto jeszcze mial te okularki? Link od Bergo juz mam. Chcę zrobic rozeznanie :-)

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny masakra jakie male numeracje chwala bogu ze wiekszosc wzielam na 80 cm bo 74 to ciasne mega sa :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny wlasnie dostalam paczke z endo- kurier byl :)
    Ja właśnie czekam na kuiera.
    Co Ty gadasz? Takie ciasne? hmm, nic najwyżej będę wymieniać na większe :)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziwne, bo jak patrzałam po tabeli rozmiarów z H&M a z Endo to był tylko 1 cm różnicy.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Ja właśnie czekam na kuiera.
    Co Ty gadasz? Takie ciasne? hmm, nic najwyżej będę wymieniać na większe :)
    ja chyba bede zwracala i zamawiala jeszcze raz bo 74 a 80 malenka roznica i 74 mega ciasne a 80 na styk - kurde co to za kosmiczna numeracja - ale ja wiekszosc bluzek i t-shirtow zamawialam natomiast 74 polspiochy duze wiec moga byc- kurde nie wiem co robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:17

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny jestem zdolowana- bylismy z Nikusiem u okulisty i okulistka badajac go zrobila wielkie oczy i zapytala sie czy ktos w rodzinie ma wady wzroku a my ze moj tato ma astygmatyzm i lekarka powiedziala ze maly ma bardzo duza wade wzroku ze z bliska widzi rozmazany obraz a widzi z daleka ze ma wade az +7 a niemowlaki maja gora +2 i ze mamy mu szybko kupic okulary zeby je nosil to moze uda sie wzrok wyprowadzic w przeciwnym razie grozi mu zez albo poglebienie wady- nie wyobrazam sobie jego w okularkach przeciez bedzie caly czas sciagal je rekami- no ale w pn jedziemy poogladac jakies do optyka bo podobno najlepsze sa siliconowe ale podobno bardzo drogie- w zyciu bym sie nie spodziewala ze u tak malego dziecka taka duza wada :(
    dziewczyny dlatego jak was cos niepokoi to migusiem do lekarza bo potem moze byc juz za pozno
    biedny Nikus ta rehabilitacja , potem te zle badania moczu teraz wada wzroku- jestem przerazona co jeszcze znajda ...

Nic się nie przejmuj, ja jak mi wykryli wadę wzroku w wieku 7 lat miałam astygmatyzm
    i do tego +6 na jednym i +3 na drugim oku, nie nosiłam okularów bo źle widziałam przez nie, teraz mam +1 w jednym i 0 w drugim, okularów dalej nie noszę bo źle widzę :)

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja chyba bede zwracala i zamawiala jeszcze raz bo 74 a 80 malenka roznica i 74 mega ciasne a 80 na styk - kurde co to za kosmiczna numeracja - ale ja wiekszosc bluzek i t-shirtow zamawialam natomiast 74 polspiochy duze wiec moga byc- kurde nie wiem co robic
    Jak ciasne to nie ma sensu tylko od razu wynwymienić lub oddać. Zobaczymy te moje bo ja wszystko na 74 wzięłam. a Agatka zaczyna właśnie w 74 chodzić. Hmm aż mnie teraz zmartwiłaś :(

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka no zdziwilam sie bo moj tez dopiero wchodzi w 74 no ale jak wzielas pajace to powinny byc dobre ja niestety wiekszosc bluzeek wiec pewnie bede wymieniac bo nie ma sensu by pochodzil miesiac wole troszke wieksze mu kupic
    kurcze to wypadaloby niektore brac na 86 skoro 80 tak na styk bo miedzy numerami jest minimalna roznica

szkoda ze zwrot na koszt kupujacego bo dzwonilam nie da sie wymienic trzeba wszystko oddac oni zwroca kase i trzeba zamowic od poczatku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:45

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ