Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia koniecnie skonsultuj się z innym okulistą. Ja mam wade wzroku od urodzenia, w okularach chodze od 1roku zycia, mam +7 właśnie i współczuje Nikusiowi bo ja bardzo źle widze. Mam też zeza i zawsze się wstydziłam okulary zdjąć.
Ale powiem Ci że w szoku jestem jak ta lekarka go zbadała, dno oka to rozumiem ale mi jak dobiera szkła to wkłada mi takie szkelko i pyta w których lepiej widze a u takiego malucha to pewnie strzela i tu może być problem. Nie wiem nie znam się ale dla wszelkiego spokoju bym to skonsultowała.
A jak zauważyłaś że nikuś ma słaby wzrok? Ja się zastanawiam nad pójściem do okulisty z małym. Ale nie widze nic niepokojącego i modle się zeby nie miał wady wzroku -
pestka wrote:Sisilla współczuję Ci bardzo..nawet sobie nei wyobrażam, jak musisz byc padnięta. Może jak mąz sie podleczy niech przejmie obowiązki żebyś chociaż w weekend sobie odespała nawet w dzień trochę? Ja jak przez parę dni nie odespię to gryze, ale wiadomo, z dziecmi nie ma, że się jest zmeczonym, nie ma siły itp...
Sylwia ja bym skonsultowana tak czy siak z innym lekarzem...to nie jest mała wada, a poważna diagnoza.
Dziewczyny dramat!!!! Okres dostałam! Jednak rozszerzanie diety i rzadsze wołanie o jedzenie Franka dało efekty....inne mamy kp, które zaczeły rozszerzać jeszcze cieszycie sie wolnością, czy któraś łączy się ze mną w bólu?
Ja z kolei się zastanawiam czy nie jestem w ciąży jakoś mi gorąco i dziwnie się zachowuję np jem wędlinę. Już 3 dzień miałam robić test ciążowy tylko ciągle zapominam rano
paaolka, perswazja7 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Kasiula09 wrote:Sisilla bardzo współczuje i wyobrazam sobie ze jestes zmeczona przy dwojce dzieci sama do tego jak facet chory to juz calkiem nic Ci nie pomoze, niech sie kuruje zeby troche Cie odciążyc. Trzymaj sje dzielnie zeby wszystkie choroby was ominely.
Sylwia ja bym z okularami chyba jeszcze poczekala na konsultacje z drugim okulista.
Pestka ja obecnie karmie dwa razy w dzien i dwa razy w nocy i jeszcze nie dostalam ale juz chyba cos tam sie dzieje bo nieraz mnie brzuch boli jak na @ i pewnie niedlugo zawita i do mnie
To mój obzartuch je ok. 10x na dobę. Przed stałymi posiłkami było z 2-3 więcej💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz wrote:Ja z kolei się zastanawiam czy nie jestem w ciąży jakoś mi gorąco i dziwnie się zachowuję np jem wędlinę. Już 3 dzień miałam robić test ciążowy tylko ciągle zapominam rano
-
paradise wrote:Dziewczyny, Wasze dzieciaczki też Wam wszystko zabierają? Mojej nic nie można pokazać bo jest zaraz krzyk. Największe parcie ma na bezprzewodową klawiaturę, która zawsze leży na stoliku. Na widoku mojego telefonu, pilota, kubków, papierków również jest bunt. Potrafi wyrywać mi pampersa przy zmianie pieluchy. Ostatnio zaliczyła też swój pierwszy raz i ściągnęła u mojej babci serwetkę z wszystkimi na niej rzeczami. No i trudno przy niej już cokolwiek zjeść jak jest w pobliżu
DeLaCruz, perswazja7 lubią tę wiadomość
-
kurcze nie oplaca sie zwrocic i zamowic od poczatku bo duzo drozej wychodza teraz ciuszki bo nie ma tej fajnej promocji co byla przez 2 dni i jak zaplacilam 179 tak teraz ponad 200 zl wychodzi-kurcze nie wiem teraz czy zwrocic i tyle i nie zamawiac czy zostawic
-
ataga4 wrote:Ja tak jak Anoolka, jak dziecko głodne to bluzka do góry i karmie, a jak ktoś nie chce widzieć to niech nie patrzy Rozneglizowane modelki na billboardach nikomu nie przeszkadzaja, a kobieta karmiaca dziecko juz tak? Przecież ja prawie jak modelka jestem hehe
Tym bardziej ze tej piersi prawie nie widać, bo dziecko przytulone większość zaslania. Kiedys musiałam go nakarmić na hali targowej,bylo pusto, ale pare osob mnie mijalo, a ze wtedy jeszcze "tańczyłam" z nim w rekach zeby zasnął, to wszyscy myśleli ze go tylko usypiam, dopiero jak byli blisko to zauwazali ze karmie Tak samo podczas chrztu na zachrystii, ksiądz myślał ze go usypiam, a jak podszedl blizej to zobaczyl ze karmie A swoją drogą, myślałam że będę miała z tym wieksze problemy, tzn ze wstydem, pamiętam jak jeszcze w ciąży pisalam tutaj, ze nie wyobrazam sobie karmic przy mężczyźnie (nie liczac meza) albo w miejscu publicznym i myślałam ze będę miała straszne opory przed tym Ale jak dziec głodny, to wstyd chowam do kieszeni
Ja ostatnio karmiac w kościele miałam śmieszną sytuację. Siedlismy sobie pod ścianą w kącie w ostatniej ławce. Za nami był na rączkach u tatusia ok. roczny chłopiec. Jak zobaczył że Franek je to wyciągnął do mnie ręce i zaczął wołać amu mama próbowała dac mu jakiś soczek, ale ten zaprotestował i patrzył z zazdrością na Franiapestka, Anoolka, ataga4, paaolka, MOI, Nelly, perswazja7, Sisilla, tofirus lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz wrote:To mój obzartuch je ok. 10x na dobę. Przed stałymi posiłkami było z 2-3 więcej
moja jak byla tylko na cycu to jadla srednio co dwie godziny a teraz je z butli wiekszosc bo mi sie juz pokarm konczy.
Rób test nawet i w srodku dnia jak ma cos wyjsc to wyjdzie a jak nie wyjdzie to zrobisz rano -
pestka wrote:ale nie musisz go zrobic ranoja swój pierwszy robiłam o 20 wieczorem czy 21 a chciałabys kolejne bobo?
Tylko ze rano poziom hcg jest najwyższy i test jest najbardziej miarodajny
Pewnie że chcemy:) mieliśmy się starać od września, żebym mogła rodzić sn po cc, ale jak wyszloby teraz to też będziemy się cieszyć, bo chcemy małą różnicę wieku i wolę urodzić 2 dziecko na stażu, zanim na poważnie zacznę specjalizację.pestka lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
Anoolka wrote:Hehehe ale mnie rozbawiłaś fajnie to musiało wyglądać A ludzie się nie patrzą na Was dziwnie jak karmicie w kościele???stare mohery nie są oburzone ?
Chodzimy na mszę dla rodzin z małymi dziećmi więc tam to standard jak dziecko płacze to nikt nie zwraca na to uwagi, a starsze biegają nawet po prezbiterium fajnie bo dzieciaki mają luz i nie są przez nikogo upominianeataga4, Nelly, perswazja7 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
DeLaCruz nie trzymaj nas w niepewnosci, tylko od razu rob test, skoro masz ich az tyle
Kurde ale bylyby jaja, gdybys byla w ciazy! To by oznaczalo poczatek drugiej rundy pazdziernikowych mam 2014!!!DeLaCruz, Sroka, pestka, Kasiula09, Anoolka, perswazja7, Sisilla, ataga4, Scęście lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Aaa no to luzik, u mnie nie ma niestety takich mszy i jak jakaś babunia by mnie zobaczyła z wyciągniętym cyckiem to pewnie by na zawał padła
No my raz poszliśmy do innego kościoła to się bałam tylko, żeby Franio się nie rozpłakał. Jakieś same grobowe miny.💙 2014
❤️ 2016
-
Monica wrote:Mam pytanko do mamuś które podały groszek ze sloiczka jak reagowaly dzieci??bo chyba troszkę groszek jednak wzdyma??i jeszcze powiedzcie kochane czy mogę podać buraczek już bo gdzies czytalam ze dopiero po 8 miesiacu powinno sie podac??zglupialam juz:(
-
anoolka strachu sie najadlas, swoja droga dziwi mnei ze nie zapielas pasow?? moj od razu by wypadl bo mam mega plytka spacerowke! n oale dobrze ze wsyztsko jest ok!!
sylwia - kurde straszna ta wada.... nie zauwazylas ze nikus gorzej moze widziec z bliska? nei dawal znac jakos dziwnym wzrokiem cy mniejszym zainteresowaniem?? -
To mam rozrywkę i będę Was trzymać w niepewności Mąż się śmieje i do brzucha mówi: "Cześć Łucja!" Bo fajnie jakby była dziewczynka
MOI, Agsonik, Anoolka, perswazja7, Sisilla, tofirus, Kakabaka lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
-
A my bylismy na szczepieniu wzw + pneumokoki. Julcia wazy juz 9385 g i dr powiedziala, ze wyglada jak roczne dziecko (moim zdaniem znacznie przesadzila). Jak powiedzialam, ze Jula nie odwraca sie jeszcze na brzuszek, to powiedziala ze trzeba zrobic usg przezciemiaczkowe i wypisala skierowanie. Idziemy na badanie za 10 dni, ale mam nadzieje, ze do tego czasu Julka sie jednak zdecyduje obrocic
Agsonik lubi tę wiadomość