Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
co do rozszerzania diety ja we wtorek byłam u szczepienia u mi lekarz mówił ze po 6 miesiącu. A odnośnie glutenu mówił ze są różne szkoły kiedy podawać ale on się trzyma starego schematu ze w 11 miesiącu życia dziecka. Ja tez się tego trzymam bez glutenu da się żyć przez te kilka miesięcy.[/QUOTE]
hej dziewczyny ja również dziś zaliczyłam szczepienie Kubusia chociaż na szczęście dopiero kolejne jest jak minie roczek:))pisałam że mój Kuba ma problemy z cera i rozszerzaniem diety, bo kazdy lekarz co innego mówi.I tak dziś pediatra opierdzieliła mnie że mały za mało przyrasta na wadze waży 8800 wzrost 69 i zmniejszył mu się obwód klatki piersiowej czym tłumaczy brakiem witamin i normalnego jedzenia jest na mm.
Pediatra powiedziała że należy rozszerzać już od 4tego miesiąca bo jelita się wyjałowią i cały rozwój dziecka jest zachwiany. Nie wiem do konca czy to prawda nie określiła czy tak jest tylko na mm czy i na piersi tylko piszę co mi dziś powiedziała. No i zmotywowana przez lekarza kupiłam w końcu blender:) królika i ziemniaczek dodałam rosołku z krolika aby uzyskac papkę i zjadł ze smakiem teraz smacznie spi:) co będzie zobaczymy ale będę już podawać mu bo jestem jakies 2 miesiace w tył jak nie wiecej przez tych konowalow. Mam pytanko do mamuś które podały groszek ze sloiczka jak reagowaly dzieci??bo chyba troszkę groszek jednak wzdyma??i jeszcze powiedzcie kochane czy mogę podać buraczek już bo gdzies czytalam ze dopiero po 8 miesiacu powinno sie podac??zglupialam juz:(
-
Monica na mm rozszerza się dietę juz po 4 miesiącu a dzieci kp po 6 miesiącu.
powinnaś uważać na wywar z mies nie powinno się dawać dziecku bo ponoć najbardziej uczula bo coś się tam wytwarza przy gotowaniu.
najlepiej ugotować osobno i dodać do zupki a jak Chcesz papkę porosty dodaj przegotowaną wodę.
ja właśnie podane małemu groszek od 3 dni i Joe zauważyłam żeby to wzdęło -
robi po 2 czasami po 3 kupki bez problemu. A na samym mleku byka raz dziennie. czasami pruknie jest spokojny wiec raczej nie szkodzi ku groszek. A buraczki tego co kojarzę podaje się później chyba coś około 8 miesiąca ale nie dam głowy uciąć.
Ehhh czekam na męża musimy podjechać do ośrodka rehabilitacji zapisać małego na wizytę. A potem mąż musi scholowac z kumplem moje auto do warsztatu. -
Anoolka kochana współczuję!!! Na szczęście nic sie nie stało! Każdemu czasem zdarzy sie nie pomysleć, najwaznijesze, że nic sie nie stało!
Melissa wspólczuję z autkiem, oby więcej takich rzeczy Wam nie wychodziło, żebyście w spokoju wykończyli domek -
Buraki chyba po 7 miesiącu ale ja podaję już z miesiąc raz na tydzień i jest ok. Zresztą dałam też już trochę fasolki szparagowej raz na tydzień i to samo z brukselką i jest ok. Każda matka robi to co jej się wydaje za słuszne i w zależności jak dziecko toleruje nowości, stosować się do tych zaleceń to... tak jak z jajkiem-kiedyś ileś czasu samo żółtko, teraz całe jajko....(badają to czy jak zawieje?). Ja tam dodaje pół całego jaja i jest ok. Koleżanka podała swojemu 8 miesięcznemu samo żółtko i bam uczulenie (wymioty).
Anoolka, DeLaCruz, tofirus lubią tę wiadomość
-
Ostatnio dosypałam też do kurczaka koperku (mam mrożony) ojj mmm mmmm mmm było jeszcze głośniejsze Cieszę się, że póki co mój mały wdał się w tatusia i szamie co podstawią. Z drugiej strony mojemu m nie wierze jak się pytam czy smaczne bo na największy chłam powie, że dobre
perswazja7, MOI, pestka, ataga4, Sisilla, tofirus lubią tę wiadomość
-
A groszek to wy cały słoiczek wciskacie dziecku? Ja bym tego nie zjadła osobiście blee, no ale dzieci nie znają to może dają radę. Groszek zakupiłam mrożony i dodaję jak gotuję do całej reszty warzyw wtedy się smaki mieszają. Ale z drugiej strony jak dzieciaki mają poznawać nowe smaki to może i dobrze, ze danego dnia tylko jeden, tyle, że mój to by się samym groszkiem nie najadł już.
-
Anoolka o kurcze az mnie ciarki przeszły, dobrze ze nic mu sie nie stalo. Co do przepisów to ja popatrze bo mam na lapku rozne przepisy dla dzieci ale to dopiero jutro bo dzis nie mam jak.
MOI no to ma dziewczynka sile od małego
Co do groszku moja je bez problemu narazie daje jej pol sloiczka i nie ma po nim zadnych objawów
A i bardzo fajne te ubranka, ale ja mam juz ich tyle ze narazie nie kupuje ale w przyszlosci musze pamietac o tej stronceWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 18:06
-
wróciłam z tego ośrodka i jestem załamana. Najpierw jest wizyta z lekarzem neurologiem a potem ustalają co u jak. najgorsze ze w przyszłym tyg nie ma jej a w następnym jest już dużo dzieci a nie miała jeszcze grafiku na maj. Mają jutro do mnie zadzwonić co i jak. Jestem załamana bo zależy mi na czasie a tu
-
lipa na całego. jestem wściekła na moja neurolog bo ona nie kazała dziecka ćwiczyć ze sam sobie to wycwiczy a tu się zamiast polepsza się pogarsza.
Mąż go nosił na rękach a ta rehabilitantka zwróciła nam uwagę na to żeby go nosić przodem do świata i żeby dziecka pod żadnym pozorem nie sadzac bo asymetria się utrwali zamiast zanikac. Dziecko musi samo usiąść z leżenia nie powinno się go sadzac.
mówię Wam jest załamana bo juz od kilku miesięcy powinniśmy być rehabilitowany -
Melissa, spokojnie. Jezeli Twoj synek byl zbadany wczesniej przez neurologa, to na pewno nie ma duzej asymetrii. Mam wrazenie, ze teraz rehabilituje sie na wszelki wypadek. Kiedys ludzie nie rehabilitowali swoich dzieci i jakos zyjemy, moze nie kazdy z nas jest sportowcem, ale dajemy sobie rade w zyciu. Fjnie jak sie spotkasz z rehabilitantem lub fizjoterapeuta i pokaze instrtuktaz jak nosic, przewijac, cwiczyc aby tego nie poglebiac. Synek turla sie, przekreca sie na prawa i lewa strone?
Anoolka, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
dziewczyny jestem zdolowana- bylismy z Nikusiem u okulisty i okulistka badajac go zrobila wielkie oczy i zapytala sie czy ktos w rodzinie ma wady wzroku a my ze moj tato ma astygmatyzm i lekarka powiedziala ze maly ma bardzo duza wade wzroku ze z bliska widzi rozmazany obraz a widzi z daleka ze ma wade az +7 a niemowlaki maja gora +2 i ze mamy mu szybko kupic okulary zeby je nosil to moze uda sie wzrok wyprowadzic w przeciwnym razie grozi mu zez albo poglebienie wady- nie wyobrazam sobie jego w okularkach przeciez bedzie caly czas sciagal je rekami- no ale w pn jedziemy poogladac jakies do optyka bo podobno najlepsze sa siliconowe ale podobno bardzo drogie- w zyciu bym sie nie spodziewala ze u tak malego dziecka taka duza wada
dziewczyny dlatego jak was cos niepokoi to migusiem do lekarza bo potem moze byc juz za pozno
biedny Nikus ta rehabilitacja , potem te zle badania moczu teraz wada wzroku- jestem przerazona co jeszcze znajda ... -
http://endo.pl/produkt/8973/dla_niemowlaka/spodnie_i_legginsy/dresowe/spodnie_dresowe_z_kieszonkami_dla_niemowlaka.html
http://endo.pl/produkt/8985/dla_niemowlaka/body,_pajace_i_spiochy/czapka/czapeczka_w_kolorowe_paski_dla_niemowlaka.html
http://endo.pl/produkt/9096/dla_niemowlaka/bluzki_i_t-shirty/dlugi_rekaw/t-shirt_z_dlugim_rekawem_dla_niemowlaka.html
http://endo.pl/produkt/8967/dla_niemowlaka/bestsellery/spodnie-polspiochy_dla_niemowlaka.html
http://endo.pl/produkt/9082/dla_niemowlaka/bluzki_i_t-shirty/dlugi_rekaw/t-shirt_z_dlugim_rekawem_dla_niemowlaka.html
http://endo.pl/produkt/9098/dla_niemowlaka/bluzki_i_t-shirty/krotki_rekaw/t-shirt_dla_niemowlaka.html
http://endo.pl/produkt/9159/dla_niemowlaka/bluzki_i_t-shirty/krotki_rekaw/t-shirt_dla_niemowlaka.html
ja to zamowilam w endo -
No wlasnie Sylwia dlaczego w ogole wybraliscie sie do okulisty? mieliscie jakies wskazania?
Wazne ze wada zostala szybko wykryta, Nikuś ponosi troche okularki i pewnie wada sie skoryguje i bedzie lepiej a mnie np rozczulają takie maluszki w okularkachataga4 lubi tę wiadomość