Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
caterinka wrote:Eva0507 bardzo mi sie podoba imie Leo a dla dziewczynki Lea.We wloszech znam sporo dzieci o tym imieniu.
Wlasnie dla dziewczynki chcieliśmy dać Lea ale będzie mały Leo jeszcze niecałe 4h do wizyty.
Tez jesteście ciagle głodne ? Ja mam mega nudności ale jestem tak głodna i stram sie podjadac ale i tak ciagle w brzuchu burczy ;(
Co sądzicie o lotach samolotem w ciazy. 31 marca mam lecieć na Maltę na 2 tyg, zobaczymy co lekarz powie -
Eva0507 wrote:Wlasnie dla dziewczynki chcieliśmy dać Lea ale będzie mały Leo jeszcze niecałe 4h do wizyty.
Tez jesteście ciagle głodne ? Ja mam mega nudności ale jestem tak głodna i stram sie podjadac ale i tak ciagle w brzuchu burczy ;(
Co sądzicie o lotach samolotem w ciazy. 31 marca mam lecieć na Maltę na 2 tyg, zobaczymy co lekarz powie -
Eva0507 wrote:Wlasnie dla dziewczynki chcieliśmy dać Lea ale będzie mały Leo jeszcze niecałe 4h do wizyty.
Co sądzicie o lotach samolotem w ciazy. 31 marca mam lecieć na Maltę na 2 tyg, zobaczymy co lekarz powie
Mnie z głodu boli głowa strasznie. -
Co sądzicie o lotach samolotem w ciazy. 31 marca mam lecieć na Maltę na 2 tyg, zobaczymy co lekarz powie
ja tez ciągle jestem głodna co dwie godziny musze jeść a najgorsze jest to że nie bardzo co mi smakuje i czasem nie mam pomysłu co sobie zrobić do jedzenia
Co do samolotu to nie mam pojęcia może lekarz coś Ci wiecej powie na ten temat -
Też jestem od kilku dni wiecznie głodna Do tego mam wrażenie, że 2 kg, które "zaoszczędziłam" na początku już dawno zdążyłam nadrobić. Czuję to po spodniach! Jeszcze tydzień temu wisiały mi na tyłku, a teraz czuję jak przylegają!!! Boję się wejść na wagę. W dodatku całkiem nie poznaję mojego brzucha
-
Ja tez glodna co trzy godziny! Ale za to na jeden raz nie daje rady zjesc zbyt wiele . Dzisiaj mialam jakis straszny spadek wagi (600g) w porownaniu do wczoraj - chyba woda, ale czuje sie dzieki temu super ). Bo nie mdli mnie w ogole i jesc moge wszystko, lacznie z piciem kawy.
Dzisiaj mam usg o 16.00 ) mam nadzieje, ze wszystko dobrze. Migreny przeszly, szkoda tylko, ze brzuszek nie rosnie .
A wczoraj bylam na warsztatach, ktore moge polecic, jesli beda u Was w miescie: http://bezpieczny-maluch.com.pl/akademia.
Warsztaty sa bezplatne, bo to jest glownie promocja kilku marek, ale bardzo nienachalna. Dowiedzialam sie mnostwa ciekawych i przydatnych rzeczy: o ratowaniu niemowlaka przy bezdechu i zakrztuszeniu (dyplomowany ratownik), o karmieniu, o wiazaniu dziecka w chuste (strasznie chcialam zawsze i utwierdzilam sie w tym przekonaniu), o bezpiecznym przewozeniu w samochodzie - jak wybierac fotelik, kiedy zmieniac, jak montowac, o pielegnacji siebie, no super. Bylam z mezem, dostalismy mnostwo probek i dwa smoczki (najslodsze!), a ja wygralam nawet zestaw kosmetykow do pielegnacji ciala w ciazy firmy Palmers.
Bo w trakcie warsztatow sie wypelnia formularz i jest losowanie nagrod na koniec i glowna nagroda jest fotelik samochodowy. Polecam!paaolka, MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
a samolotem tez bede leciec, rozmawialam o tym z lekarzem, mowil, ze najbezpieczniej miedzy 12 a 20 tygodniem. Po 20 tyg blony plodowe robia sie na tyle grube, ze zmiana cisnienia moze spowodowac skurcze. Ja bede leciec w 16tym, wracac w 17tym.
Trzeba pamietac, zeby sporo spacerowac po pokladzie, zalozyc ponczochy uciskowe, jak sie ma. No i niektore linie wymagaja zaswiadczenia, ze ciaza jest bez powiklan. Po 26tyg niektore linie w ogole nie przyjma na poklad, nawet z zaswiadczeniem. -
Hej dziewczynki:) Lubek ja też wczoraj byłam na tych warsztatach ale nic nie wygrałam:P
Ja już po wizycie, jestem mega zadowolona dzidziuś ma 1 cm i serducho bije:) Założono mi śliczną karte ciąży ( różową ) a panie położne dały mi całą wyprawkę łącznie z wielką ilością próbek, witamin, kremów i nawet skarpetki:) Mój gin zlecił dodatkowe baania:) i to wszystko na NFZ:) Następne usg 8 kwietnia NK:) plus test pappa:) super:)sylwia1985, lubek, caterinka, Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość
-
Lubek szkoda, że nie mówiłaś bo w Wawie ich już nie będzie no trudno będą za to inne 10 kwietnia ale podam Wam szczegóły jak będę dokładnie wszystko wiedzieć
a tu gdyby któraś chciała zajrzeć to zapraszam:
http://malinowyswiat.wordpress.com/
mam nadzieję, że wytrwam i blog będzie dotyczył nie tylko okresu ciąży ale też tego co później u nasKajaoli lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Dziewczyny, mój mąż prosił mnie od tygodnia o ugotowanie rosołu. Własnie gotuję i już nie mogę wytrzymać, zaraz się pohaftam... sama miałam na niego ochotę ale teraz chyba go nie tknę ;(
-
Jakie ja mialam koszmar dzisiaj... snilo mi sie ciagle ze krwawie swierza na zakrzepla krwia i cala podpaska byla w krwi a ja dopiero po kilki godzinach stwierdzilam ze zadzwonie do lekarza... w dodatku o 7 rano przez kladali mi pod oknem zlom.... nie wyspalam sie przez to wogole ; (
Co do gotowania to tez mam ze po prostu nie daje rady niektórych rzeczy zrobic ho mam odruchy wymiotne ; (26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
okurde! szkoda, ze sie nie zgadalysmy, przynajmniej bysmy sie do siebie usmiechnely
loveyou88 wrote:Hej dziewczynki:) Lubek ja też wczoraj byłam na tych warsztatach ale nic nie wygrałam:P
Ja już po wizycie, jestem mega zadowolona dzidziuś ma 1 cm i serducho bije:) Założono mi śliczną karte ciąży ( różową ) a panie położne dały mi całą wyprawkę łącznie z wielką ilością próbek, witamin, kremów i nawet skarpetki:) Mój gin zlecił dodatkowe baania:) i to wszystko na NFZ:) Następne usg 8 kwietnia NK:) plus test pappa:) super:)