X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki ja tez nie dostalam jeszcze karty ciazy ale zrobilam badania i 12 marca do gina ide i wowczas mamy posluchac serducha maluszka

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w domku! hurra!!!!

caterinka, Drelin, sylwia1985, Kakabaka, paaolka, Natalia J., Kasiula09, MOI, MartaR.., Madź, Monica, Kajaoli, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    jestem w domku! hurra!!!!

super :) bardzo sie cieszę :)
    leż i odpoczywaj.

Ja dzisiaj o 16 mam wizyte u lekarza. Sie doczekać nie mogę już.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterinka wrote:
    Eva0507 bardzo mi sie podoba imie Leo a dla dziewczynki Lea.We wloszech znam sporo dzieci o tym imieniu.

Wlasnie dla dziewczynki chcieliśmy dać Lea ;) ale będzie mały Leo ;) jeszcze niecałe 4h do wizyty.
    Tez jesteście ciagle głodne ? Ja mam mega nudności ale jestem tak głodna i stram sie podjadac ale i tak ciagle w brzuchu burczy ;(
    Co sądzicie o lotach samolotem w ciazy. 31 marca mam lecieć na Maltę na 2 tyg, zobaczymy co lekarz powie

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Wlasnie dla dziewczynki chcieliśmy dać Lea ;) ale będzie mały Leo ;) jeszcze niecałe 4h do wizyty.
    Tez jesteście ciagle głodne ? Ja mam mega nudności ale jestem tak głodna i stram sie podjadac ale i tak ciagle w brzuchu burczy ;(
    Co sądzicie o lotach samolotem w ciazy. 31 marca mam lecieć na Maltę na 2 tyg, zobaczymy co lekarz powie
    tez jestem mega glodna i musze tak co dwie godzinki jesc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    A skąd wiesz już teraz że to chłopiec jest? Też bym chciała mieć taka pewność.
    Mnie z głodu boli głowa strasznie.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:

ja tez ciągle jestem głodna co dwie godziny musze jeść a najgorsze jest to że nie bardzo co mi smakuje i czasem nie mam pomysłu co sobie zrobić do jedzenia :/
    Co do samolotu to nie mam pojęcia może lekarz coś Ci wiecej powie na ten temat

preg.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam w pracy taki okropny zapach w kontakcie że kazałam go wyrzucić, bo nie mogłam wytrzymać ;p

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem od kilku dni wiecznie głodna :O Do tego mam wrażenie, że 2 kg, które "zaoszczędziłam" na początku już dawno zdążyłam nadrobić. Czuję to po spodniach! Jeszcze tydzień temu wisiały mi na tyłku, a teraz czuję jak przylegają!!! Boję się wejść na wagę. W dodatku całkiem nie poznaję mojego brzucha :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez glodna co trzy godziny! Ale za to na jeden raz nie daje rady zjesc zbyt wiele ;). Dzisiaj mialam jakis straszny spadek wagi (600g) w porownaniu do wczoraj - chyba woda, ale czuje sie dzieki temu super :)). Bo nie mdli mnie w ogole i jesc moge wszystko, lacznie z piciem kawy.
    Dzisiaj mam usg o 16.00 :)) mam nadzieje, ze wszystko dobrze. Migreny przeszly, szkoda tylko, ze brzuszek nie rosnie :(.
    A wczoraj bylam na warsztatach, ktore moge polecic, jesli beda u Was w miescie: http://bezpieczny-maluch.com.pl/akademia.
    Warsztaty sa bezplatne, bo to jest glownie promocja kilku marek, ale bardzo nienachalna. Dowiedzialam sie mnostwa ciekawych i przydatnych rzeczy: o ratowaniu niemowlaka przy bezdechu i zakrztuszeniu (dyplomowany ratownik), o karmieniu, o wiazaniu dziecka w chuste (strasznie chcialam zawsze i utwierdzilam sie w tym przekonaniu), o bezpiecznym przewozeniu w samochodzie - jak wybierac fotelik, kiedy zmieniac, jak montowac, o pielegnacji siebie, no super. Bylam z mezem, dostalismy mnostwo probek i dwa smoczki (najslodsze!), a ja wygralam nawet zestaw kosmetykow do pielegnacji ciala w ciazy firmy Palmers.
    Bo w trakcie warsztatow sie wypelnia formularz i jest losowanie nagrod na koniec i glowna nagroda jest fotelik samochodowy. Polecam!

paaolka, MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już czekam na brzuszek :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a samolotem tez bede leciec, rozmawialam o tym z lekarzem, mowil, ze najbezpieczniej miedzy 12 a 20 tygodniem. Po 20 tyg blony plodowe robia sie na tyle grube, ze zmiana cisnienia moze spowodowac skurcze. Ja bede leciec w 16tym, wracac w 17tym.
    Trzeba pamietac, zeby sporo spacerowac po pokladzie, zalozyc ponczochy uciskowe, jak sie ma. No i niektore linie wymagaja zaswiadczenia, ze ciaza jest bez powiklan. Po 26tyg niektore linie w ogole nie przyjma na poklad, nawet z zaswiadczeniem.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) Lubek ja też wczoraj byłam na tych warsztatach ale nic nie wygrałam:P
    Ja już po wizycie, jestem mega zadowolona dzidziuś ma 1 cm i serducho bije:) Założono mi śliczną karte ciąży ( różową ) a panie położne dały mi całą wyprawkę łącznie z wielką ilością próbek, witamin, kremów i nawet skarpetki:) Mój gin zlecił dodatkowe baania:) i to wszystko na NFZ:) Następne usg 8 kwietnia NK:) plus test pappa:) super:)

sylwia1985, lubek, caterinka, Kajaoli, mała_mi lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek wlasnie sie zapisalam u mnie beda 9 kwietnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 14:27

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek szkoda, że nie mówiłaś bo w Wawie ich już nie będzie :( no trudno będą za to inne 10 kwietnia ale podam Wam szczegóły jak będę dokładnie wszystko wiedzieć :)

a tu gdyby któraś chciała zajrzeć to zapraszam:

http://malinowyswiat.wordpress.com/

mam nadzieję, że wytrwam i blog będzie dotyczył nie tylko okresu ciąży ale też tego co później u nas ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój mąż prosił mnie od tygodnia o ugotowanie rosołu. Własnie gotuję i już nie mogę wytrzymać, zaraz się pohaftam... sama miałam na niego ochotę ale teraz chyba go nie tknę ;(

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie ja mialam koszmar dzisiaj... snilo mi sie ciagle ze krwawie swierza na zakrzepla krwia i cala podpaska byla w krwi a ja dopiero po kilki godzinach stwierdzilam ze zadzwonie do lekarza... w dodatku o 7 rano przez kladali mi pod oknem zlom.... nie wyspalam sie przez to wogole ; (

Co do gotowania to tez mam ze po prostu nie daje rady niektórych rzeczy zrobic ho mam odruchy wymiotne ; (

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zjadłam schabowego pysznego, ziemniaczki i kapustką:) mniam:)

Bergo, MOI, Kajaoli lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    a ja właśnie zjadłam schabowego pysznego, ziemniaczki i kapustką:) mniam:)
    Ale Ci zazdroszczę. Strasznie za mną łazi schabowszczak z kapuchą :) I do tego młode ziemniaczki... ło matko ale się zaśliniłam.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okurde! szkoda, ze sie nie zgadalysmy, przynajmniej bysmy sie do siebie usmiechnely :)
    loveyou88 wrote:
    Hej dziewczynki:) Lubek ja też wczoraj byłam na tych warsztatach ale nic nie wygrałam:P
    Ja już po wizycie, jestem mega zadowolona dzidziuś ma 1 cm i serducho bije:) Założono mi śliczną karte ciąży ( różową ) a panie położne dały mi całą wyprawkę łącznie z wielką ilością próbek, witamin, kremów i nawet skarpetki:) Mój gin zlecił dodatkowe baania:) i to wszystko na NFZ:) Następne usg 8 kwietnia NK:) plus test pappa:) super:)

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ