X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisalam sie na nie juz ze 3 tyg temu i zapomnialam :( bede mowic na przyszlosc. Ale oni chyba robia dwa razy w roku, dziewczyny same byly z ogromniastymi brzuszkami :)

Malinowa Panienka wrote:
    Lubek szkoda, że nie mówiłaś bo w Wawie ich już nie będzie :( no trudno będą za to inne 10 kwietnia ale podam Wam szczegóły jak będę dokładnie wszystko wiedzieć :)

a tu gdyby któraś chciała zajrzeć to zapraszam:

http://malinowyswiat.wordpress.com/

mam nadzieję, że wytrwam i blog będzie dotyczył nie tylko okresu ciąży ale też tego co później u nas ;)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    zapisalam sie na nie juz ze 3 tyg temu i zapomnialam :( bede mowic na przyszlosc. Ale oni chyba robia dwa razy w roku, dziewczyny same byly z ogromniastymi brzuszkami :)
    No właśnie ja się chciałam teraz zapisać bo w Poznaniu sa w przyszłą sobotę ale mąż mój kochany mówi że to trochę za wcześnie i że poczekamy na następny termin. Mam nadzieję, że nie przegapię :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    no w Wawie nie ma już :( były 3 razy w tym roku i koniec :( ehhh no trudno :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem gapa. A sama się dowiedziałam tu n belly, wydaje mi się, że w naszym temacie, dołączyłam później, ale przeczytałam wątek od początku. Przepraszam Warszawianki jeszcze raz, pisze teraz z tel, wiec nie wiem, jaki termin, ale jeszcze Łódź zostaje, od nas godzina drogi tylko.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są w Pruszkowie 22. Marca

atdc20mmh2fqs6kn.png

Wysłany: 6 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko kochana nie mam pretensji :) niestety 22 idę do szkoły pilnie się uczyć...

lubek - mam nadzieję, że jak się nie wyprowadzę to jakieś wspólne spacery z wózkami?

lubek lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Stokrotka się odezwała???

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Lubek szkoda, że nie mówiłaś bo w Wawie ich już nie będzie :( no trudno będą za to inne 10 kwietnia ale podam Wam szczegóły jak będę dokładnie wszystko wiedzieć :)

a tu gdyby któraś chciała zajrzeć to zapraszam:

http://malinowyswiat.wordpress.com/

mam nadzieję, że wytrwam i blog będzie dotyczył nie tylko okresu ciąży ale też tego co później u nas ;)

Gratuluje! Swietny pomysl :) bede goraco ci kibicowac :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 17:48

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie :)
    Malinowa Panienka wrote:
    Spoko kochana nie mam pretensji :) niestety 22 idę do szkoły pilnie się uczyć...

lubek - mam nadzieję, że jak się nie wyprowadzę to jakieś wspólne spacery z wózkami?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg ;). Mały szkrabek machal nóżkami, ma 21mm, serduszko 162/min. Jupi :)). No i torbiel cialka żółtego z jajnika 4cm zniknęła! Także wszystko pięknie, tfu tfu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 18:02

paaolka, Eweloka84, caterinka, Madź, Kajaoli, Kasiula09, Kakabaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • PolaPola Znajoma

Wysłany: 6 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    PolaPola, a na kiedy masz termin? To wpisze cie na liste :)

Na 27 października:))

Kajaoli lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    no w Wawie nie ma już :( były 3 razy w tym roku i koniec :( ehhh no trudno :(

będą w maju w Legionowie
    http://bezpieczny-maluch.com.pl/pdf/harmonogram2014.pdf
    Przypuszczam też, że jeszcze pojawią się nowe terminy, bo te kończą się w maju.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi....potwierdziło sie jednak?
    Przykro mi strasznie :*

moremi lubi tę wiadomość

e7835254a1.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki !!! jak zdrowka i samopoczucia?? ja leze i leze i juz kosci bola boziuuu ale odpoukac naszczescie plamienia ustały ufff, teraz na kontreol 12 marca oby przzyc i oby nic sie nie dzialo ;)

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po wizycie. Mam założona kartę ciąży, Termin OM zgadza się z usg, fasola ma 3 cm.
    Mam zdjęcia usg 3d na których nic nie widać i zwykłe, na którym widac jeszcze mniej ;) sobie do dokumentacji lekarz wziął ładne :/
    I mam skierowanie na badania pretanalne do Łodzi, jutro będe dzwonić i sie umawiać na za 2 tyg.
    Dostałam listę badań do zrobienia, pójdę do rodzinnego, może chociaż część mi wypisze.
    I L4. Szefowa się załamie ;) bo już nie ma kogo na dyżury wstawiać, a jak jeszcze ja odejdę to krach na całego ;)

paaolka, Anoolka, lubek, mała_mi, Madź, Kajaoli, Kakabaka, caterinka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo na wizytę zabrałam swoją czekoladę jak zobaczył małego lwa to tak sie cieszył ze lekarz aż sie na niego dziwnie popatrzył. Mały Leo ma 2.33cm pięknie sie ruszał i machał. Serduszko 156 lekarz powiedział ze wszystko jest ok. Samolotem mogę lecieć i nast wizyta 27 marca mówił mi tez o testach pappa. Dziewczyny wy je robicie? No i mama wysłała mi dzisiaj mmsa z ubraniami które już kupiła dla Leo... Mowię jak do ściany. Za tydzień pewnie juz wózek i wszystko kupi hahah

lubek, paaolka, mała_mi, Madź, Kajaoli, Kasiula09, caterinka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png

Wysłany: 6 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Hejo na wizytę zabrałam swoją czekoladę jak zobaczył małego lwa to tak sie cieszył ze lekarz aż sie na niego dziwnie popatrzył. Mały Leo ma 2.33cm pięknie sie ruszał i machał. Serduszko 156 lekarz powiedział ze wszystko jest ok. Samolotem mogę lecieć i nast wizyta 27 marca mówił mi tez o testach pappa. Dziewczyny wy je robicie? No i mama wysłała mi dzisiaj mmsa z ubraniami które już kupiła dla Leo... Mowię jak do ściany. Za tydzień pewnie juz wózek i wszystko kupi hahah
    Powiedz żeby się wstrzymała z wózkiem bo gwarancja 2 lata tylko :D może poskutkuje ;)

Kajaoli, moremi, caterinka lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:
    Moremi....potwierdziło sie jednak?
    Przykro mi strasznie :*
    Natalia, jestem już tydzień po zabiegu, ładnie się goi i zaczynam od następnego cyklu. Już się "zbroimy" ;) i jesteśmy naprawdę dobrej myśli i pełni zapału :) Będzie dobrze :)
    Trzymam też cały czas kciuki za Was i Wasze fasolki :) i Was podglądam, więc dbajcie o siebie :*

Kajaoli, Madź, Kakabaka, Joaśka, caterinka, Anoolka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, eva napiszcie czy na prawdę widziałyście jak rusza nóżkami i w ogóle;) Moj szkrab ma na razie 1 cm i nie możemy się niczego dopatrzeć a mamy 3 fotki:P hehe

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ruszał :) trochę jakby powiewaly na wietrze. Zapytalam nawet lekarza czy rusza i potwierdzil :). Czytałam, że to mimowolne ruchy mięśni
    loveyou88 wrote:
    Lubek, eva napiszcie czy na prawdę widziałyście jak rusza nóżkami i w ogóle;) Moj szkrab ma na razie 1 cm i nie możemy się niczego dopatrzeć a mamy 3 fotki:P hehe

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ