X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisalam sie na nie juz ze 3 tyg temu i zapomnialam :( bede mowic na przyszlosc. Ale oni chyba robia dwa razy w roku, dziewczyny same byly z ogromniastymi brzuszkami :)

Malinowa Panienka wrote:
    Lubek szkoda, że nie mówiłaś bo w Wawie ich już nie będzie :( no trudno będą za to inne 10 kwietnia ale podam Wam szczegóły jak będę dokładnie wszystko wiedzieć :)

a tu gdyby któraś chciała zajrzeć to zapraszam:

http://malinowyswiat.wordpress.com/

mam nadzieję, że wytrwam i blog będzie dotyczył nie tylko okresu ciąży ale też tego co później u nas ;)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    zapisalam sie na nie juz ze 3 tyg temu i zapomnialam :( bede mowic na przyszlosc. Ale oni chyba robia dwa razy w roku, dziewczyny same byly z ogromniastymi brzuszkami :)
    No właśnie ja się chciałam teraz zapisać bo w Poznaniu sa w przyszłą sobotę ale mąż mój kochany mówi że to trochę za wcześnie i że poczekamy na następny termin. Mam nadzieję, że nie przegapię :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    no w Wawie nie ma już :( były 3 razy w tym roku i koniec :( ehhh no trudno :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem gapa. A sama się dowiedziałam tu n belly, wydaje mi się, że w naszym temacie, dołączyłam później, ale przeczytałam wątek od początku. Przepraszam Warszawianki jeszcze raz, pisze teraz z tel, wiec nie wiem, jaki termin, ale jeszcze Łódź zostaje, od nas godzina drogi tylko.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są w Pruszkowie 22. Marca

atdc20mmh2fqs6kn.png

Wysłany: 6 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko kochana nie mam pretensji :) niestety 22 idę do szkoły pilnie się uczyć...

lubek - mam nadzieję, że jak się nie wyprowadzę to jakieś wspólne spacery z wózkami?

lubek lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Stokrotka się odezwała???

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Lubek szkoda, że nie mówiłaś bo w Wawie ich już nie będzie :( no trudno będą za to inne 10 kwietnia ale podam Wam szczegóły jak będę dokładnie wszystko wiedzieć :)

a tu gdyby któraś chciała zajrzeć to zapraszam:

http://malinowyswiat.wordpress.com/

mam nadzieję, że wytrwam i blog będzie dotyczył nie tylko okresu ciąży ale też tego co później u nas ;)

Gratuluje! Swietny pomysl :) bede goraco ci kibicowac :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 17:48

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie :)
    Malinowa Panienka wrote:
    Spoko kochana nie mam pretensji :) niestety 22 idę do szkoły pilnie się uczyć...

lubek - mam nadzieję, że jak się nie wyprowadzę to jakieś wspólne spacery z wózkami?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po usg ;). Mały szkrabek machal nóżkami, ma 21mm, serduszko 162/min. Jupi :)). No i torbiel cialka żółtego z jajnika 4cm zniknęła! Także wszystko pięknie, tfu tfu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 18:02

paaolka, Eweloka84, caterinka, Madź, Kajaoli, Kasiula09, Kakabaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • PolaPola Znajoma

Wysłany: 6 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    PolaPola, a na kiedy masz termin? To wpisze cie na liste :)

Na 27 października:))

Kajaoli lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    no w Wawie nie ma już :( były 3 razy w tym roku i koniec :( ehhh no trudno :(

będą w maju w Legionowie
    http://bezpieczny-maluch.com.pl/pdf/harmonogram2014.pdf
    Przypuszczam też, że jeszcze pojawią się nowe terminy, bo te kończą się w maju.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi....potwierdziło sie jednak?
    Przykro mi strasznie :*

moremi lubi tę wiadomość

e7835254a1.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki !!! jak zdrowka i samopoczucia?? ja leze i leze i juz kosci bola boziuuu ale odpoukac naszczescie plamienia ustały ufff, teraz na kontreol 12 marca oby przzyc i oby nic sie nie dzialo ;)

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po wizycie. Mam założona kartę ciąży, Termin OM zgadza się z usg, fasola ma 3 cm.
    Mam zdjęcia usg 3d na których nic nie widać i zwykłe, na którym widac jeszcze mniej ;) sobie do dokumentacji lekarz wziął ładne :/
    I mam skierowanie na badania pretanalne do Łodzi, jutro będe dzwonić i sie umawiać na za 2 tyg.
    Dostałam listę badań do zrobienia, pójdę do rodzinnego, może chociaż część mi wypisze.
    I L4. Szefowa się załamie ;) bo już nie ma kogo na dyżury wstawiać, a jak jeszcze ja odejdę to krach na całego ;)

paaolka, Anoolka, lubek, mała_mi, Madź, Kajaoli, Kakabaka, caterinka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo na wizytę zabrałam swoją czekoladę jak zobaczył małego lwa to tak sie cieszył ze lekarz aż sie na niego dziwnie popatrzył. Mały Leo ma 2.33cm pięknie sie ruszał i machał. Serduszko 156 lekarz powiedział ze wszystko jest ok. Samolotem mogę lecieć i nast wizyta 27 marca mówił mi tez o testach pappa. Dziewczyny wy je robicie? No i mama wysłała mi dzisiaj mmsa z ubraniami które już kupiła dla Leo... Mowię jak do ściany. Za tydzień pewnie juz wózek i wszystko kupi hahah

lubek, paaolka, mała_mi, Madź, Kajaoli, Kasiula09, caterinka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png

Wysłany: 6 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Hejo na wizytę zabrałam swoją czekoladę jak zobaczył małego lwa to tak sie cieszył ze lekarz aż sie na niego dziwnie popatrzył. Mały Leo ma 2.33cm pięknie sie ruszał i machał. Serduszko 156 lekarz powiedział ze wszystko jest ok. Samolotem mogę lecieć i nast wizyta 27 marca mówił mi tez o testach pappa. Dziewczyny wy je robicie? No i mama wysłała mi dzisiaj mmsa z ubraniami które już kupiła dla Leo... Mowię jak do ściany. Za tydzień pewnie juz wózek i wszystko kupi hahah
    Powiedz żeby się wstrzymała z wózkiem bo gwarancja 2 lata tylko :D może poskutkuje ;)

Kajaoli, moremi, caterinka lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:
    Moremi....potwierdziło sie jednak?
    Przykro mi strasznie :*
    Natalia, jestem już tydzień po zabiegu, ładnie się goi i zaczynam od następnego cyklu. Już się "zbroimy" ;) i jesteśmy naprawdę dobrej myśli i pełni zapału :) Będzie dobrze :)
    Trzymam też cały czas kciuki za Was i Wasze fasolki :) i Was podglądam, więc dbajcie o siebie :*

Kajaoli, Madź, Kakabaka, Joaśka, caterinka, Anoolka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, eva napiszcie czy na prawdę widziałyście jak rusza nóżkami i w ogóle;) Moj szkrab ma na razie 1 cm i nie możemy się niczego dopatrzeć a mamy 3 fotki:P hehe

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ruszał :) trochę jakby powiewaly na wietrze. Zapytalam nawet lekarza czy rusza i potwierdzil :). Czytałam, że to mimowolne ruchy mięśni
    loveyou88 wrote:
    Lubek, eva napiszcie czy na prawdę widziałyście jak rusza nóżkami i w ogóle;) Moj szkrab ma na razie 1 cm i nie możemy się niczego dopatrzeć a mamy 3 fotki:P hehe

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ