Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie bada ginekolohicznie przy kazdej wizycie spraqdza szyjke i sluz.
Do badania prenetalnego przez powloki brzuszne normalnie przygotowywałam sie- czyli pecherz pusty. A usg przy każdej wizycie mam ale chodze prywatnie26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
mama86 wrote:Ja każdą moją wizytę mam z usg. Nie zdarzyło się tak jeszcze żebym nie miała robione usg (w ostatni czwartek miałam już przez powłoki brzuszne).A mam ciąże pojedynczą Jedno co mnie dziwi to to,że ginekologiczne doktorek badał mnie jakieś trzy wizyty temu. Was dziewczyny gin za każdym razem bada ginekologiczne?
Dopiero dwa razy byłam, ale badała mnie ginekologicznie tylko na pierwszej. Kiedys czytałam, że w ciązy nie powinno sie czesto badać ginekologicznie. USG tez mam zawsze robione.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 07:21
-
Hej dziewczyny! Byłam wczoraj na USG i oczywiście tak jak myślałam lekarka zleciła je za wcześnie, więc się niczego nie dowiedziałam... Obejrzałam sobie tylko dziecko, popatrzyłam jak pięknie bije serce i tyle. Dzidzia ma 35 milimetrów już Za dwa tygodnie powtórka.
lubek, caterinka, Madź lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, sory ze tak od samego rana ale jestem zszokowana wiec pisze. Moja babcia zostala zawieziona wczoraj po poludniu do szpitala bo ma problemy zdrowotne. Zatrzymano ja tam na badania i lekarz stwierdzil, ze najlepiej gdyby zostala na noc. Wiec ok. Rozmawiam potem z ciocia, ktora zawozila babcie i mowi mi, ze powiedzieli, ze podlacza babcie teraz pod kroplowke bo ma za malo potasu. To tez ok. W tym czasie, mowi ciocia, pojechala na chwile do domu, zeby jprzywiezc babci jakies przydatne rzeczy, w tym: noz (!!!), widelec (!!!), lyzke (!!!) i papier toaletowy (!!!)
Gdy przyjechala po pol godziny do babci, przy jej lozku stala pusta kroplowka i bylo napisane, ze babcia juz dostala potas. Ciocia pomyslala, ze to nie mozliwe bo ostatnio byla przy swojej mamie w szpitalu, ktora tez dostawala potas przez kroplowke i trwalo to co najmniej dwie godziny. Zagadala wiec lekarza i mowi, ze babcia nic jeszcze nie dostala a on jej na to, ze tu jest napisane, ze dostala wiec tak jest. No to juz sie zdenerwowala i nie popuscila lekarzowi wiec ten dla swietego spokoju przyslal pielegniarke, ktora przy cioci podlaczyla kroplowke.
Dodam jeszcze, ze jest to jeden z najnowoczesniejszych szpitali w rejonie, w Grodzisku Mazowieckim, tak wychwalany! A nie ma nawet widelcy dla swoich pacjentow ani papieru i oszczedza na starszych osobach, no bo po co takiej kroplowka, przeciez jej i tak juz niewiele zostalo. Poprostu zenada..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 08:53
-
Jak sobie pomysle, ze kobiety ktore rodza w tym szpitalu to chyba musza sie czuc caly czas w zagrozeniu. No i podejrzewam, ze od lat nic tam sie nie zmienilo czyli albo dajesz w lape i sie toba opiekuja albo mozesz sobie tam lezec tak do usr... i nikt do ciebie nawet nie zajrzy. Nie chcialabym sie tam znalezc..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 08:58
-
Ale skoro stała pusta kroplówka to:
1.zleciała już, fakt, że za szybko
2.ktoś żeby udac że podłączył przygotował pusta kroplówkę, przyniósł do łózka i udawał, że zleciała - tyle samo roboty co przy podłączeniu zleconej - więc po co?
jestem za opcja 1. -źle wyregulowana, zleciała za szybko.Kakabaka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
ja też uważam że poprostu szybko zleciała, na 100 nikt by się aż tak nie fatygował..co do swoich sztućców to jest standard, tylko osoby nieświadome nie biorę swoich z domu szklaneczek sztućców itd. wątpie czy byś chciała jeść po bardzo chorych osobach z przeróżnymi choróbskami hiv, wzw...itd...moim zdaniem wszytsko było załatwione dobrze:)
-
Zgadzam się z dziewczynami. Kroplówka nie zawsze jest tak samo wyregulowana i mogła zejść szybciej. Najlepiej zapytać babcię jak było.
A sztućce i naczynia też bym wolała mieć swoje, chociaż szpital powinien mieć jakieś na stanie na wypadek chorego z poza miasta który się nie przygotował na pobyt w szpitalu. -
Ja tylko chcialam powiedziec, ze pewnie nie dostala jednak tej kroplowki. Zobacz tu: http://leki-informacje.pl/lek/ulotka/616,kalium-chloratum-wzf-15.html
'Podczas zbyt szybkiego podania dożylnego może wystąpić ból w miejscu wstrzyknięcia, a rzadziej podrażnienie lub zapalenie żył. Infuzja chlorku potasu przez wkłucie centralne (szczególnie zbyt szybka lub w dużym stężeniu) może prowadzić do zatrzymania krążenia i zgonu.'Kajaoli lubi tę wiadomość
-
lubek wrote:Ja tylko chcialam powiedziec, ze pewnie nie dostala jednak tej kroplowki. Zobacz tu: http://leki-informacje.pl/lek/ulotka/616,kalium-chloratum-wzf-15.html
'Podczas zbyt szybkiego podania dożylnego może wystąpić ból w miejscu wstrzyknięcia, a rzadziej podrażnienie lub zapalenie żył. Infuzja chlorku potasu przez wkłucie centralne (szczególnie zbyt szybka lub w dużym stężeniu) może prowadzić do zatrzymania krążenia i zgonu.'
wiem, jestem pielęgniarką. Uważam, że mniej zachodu jest w podłączeniu kroplówki niz w udawaniu i szykowaniu pustej. I uważam, że to błąd, że zleciała tak szybko. A błędy sie zdażają niestety. Tego nie wiemy, bo nikt babci nie pytał.
Babcia nie miała przez wkłucie centralne podawane, tylko przez obwodowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 11:16
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Witam kochane kalendarz bellybestfriend wyznaczył mi termin na 3 października więc zobaczymy kiedy moja dzidzia zechce wyjść pozdrawiam serdecznie
Kalendarz ciąży BellyBestFriendlubek, Drelin, Kakabaka, Madź, MOI, MartaR.., Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
Layla. -
aaa to nikt niz Ty lepiej tego nie oceni.
Drelin wrote:wiem, jestem pielęgniarką. Uważam, że mniej zachodu jest w podłączeniu kroplówki niz w udawaniu i szykowaniu pustej. I uważam, że to błąd, że zleciała tak szybko. A błędy sie zdażają niestety. Tego nie wiemy, bo nikt babci nie pytał.
Babcia nie miała przez wkłucie centralne podawane, tylko przez obwodowe.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzisiaj ustałam rano przed lusterkiem i się patrzę a tam brzuszek jak był płaski tak i jest dalej a w tych wszystkich informacjach na temat tygodni ciąży jest napisane że powinnam się już zaokrąglać
Jak to u was jest z brzuszkami na tym etapie???