X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka nie marudź, tylko się ciesz!!!! Zobaczysz, przyjdzie czas na Twój brzuszek, a dzięki temu, że nie rośnie (i być może nie będzie duży), masz mniejsze ryzyko powstania rozstępów ;)
    U mnie coś tam już delikatnie widać, choć pewnie bardziej jest to wzdęcie, niż ciąża ;) Ludzie w pracy mówią, że nie widać go jakoś specjalnie ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj ustałam rano przed lusterkiem i się patrzę a tam brzuszek jak był płaski tak i jest dalej a w tych wszystkich informacjach na temat tygodni ciąży jest napisane że powinnam się już zaokrąglać :(
    Jak to u was jest z brzuszkami na tym etapie???
    ja jestem szczupla a brzuszek mi sie zaokraglil- nawet moj mowi ze widac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Co mam zrobić na obiad??? To musi być coś, czym naje się też facet i najlepiej żeby dało się to zrobić na dwa dni. Zupełnie nie mam pomysłu :/
    A wy co gotujecie???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dzisiaj rybkę w piekarniku z ziemniaczkami i surówką ;) rybka zrdowa dla maluszka :D

3jgxdqk3tpeg372z.png
  • Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na dwa dni to zrobiłam ostatnio leczo, bigos albo zupę zrobisz tez na dłużej - my lubimy np pomidorową :D a dla faceta to rewelacja - bo tylko podgrzeje i gotowe

3jgxdqk3tpeg372z.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są kluski śląskie, karkówka duszona w sosie i sałata ze śmiataną:) a ja mam ryż z warzywami chińskimi, cukinią, kukurydzą w sosie słodko-pikantnym:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio robiłam wieprzowinę w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, po prostu rewelacja :)

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi, ja dziś naleśniki robiłam :D dzieci uwielbiają, maz trochę mniej, ale nie wybrzydza bo wie ze u mnie codziennie mięso to nieee bleeeeee

Anoolka, mój brzuch dalej plaski :/ no chyba najem się jakichś wynalazków, to popołudniu go wzdęcie wypycha ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Layla. Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla męża schabowy ziemniaki i surówka a że dla mnie mięso jest ostatnio ble to naleśniki, na pierwsze danie rosół na pare dni :D a jak się znudzi przerobie na pomidorową :)

U mnie brzuch może i coś wystaje ale raczej przez wzdęcia :D

Anoolka lubi tę wiadomość

Layla.
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja mialam kiedys kroplowke z potasu, nie da sie, zeby zleciala w pol h. Kroplowka z potasu boli, dlatego musi schodzic bardzo wolno, babcia by nie wytrzymala z bolu przy takiej predkosci.

Dzieki dziewczyny. Babcia jest swiadoma ale troche slaba, tez mowila lekarzowi, ze nie dostala tej kroplowki a on nie chcial sluchac ani cioci ani babci. A jeszcze do tego piszecie, ze kroplowka z potasem za szybko puszczona boli, to ja juz widze moja babcie jak krzyczy w nieboglosy - bo tak by zrobila ;)
    Jesli chodzi o sztucce to jednorazowki zalatwilyby sprawe :)
    Dzis jestem strasznie zalatana wiec zagladam dopiero teraz do was :)
    Widze, ze jeszcze dochodza nowe osoby - witaj Layla - czyli lista nadal sie powieksza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 19:42

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w trzeciej ciąży a brzuch to mam wręcz wklęsły chyba że wieczorem to mam wzdęcie a nie brzuchol :D

Kajoli polska służba zdrowia to tragedia jeśli chodzi o opiekę nas starszymi osobami nie będę Ci nawet pisać co przeszła moja babcia i przechodzi nadal

• pestka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Po moim brzuchu raczej tez nic nie widać, jak już to wzdęcia;) Natomiast dziś miałam prenatalne i pani doktor powiedziała, że chyba jeszcze za wcześnie na płeć, ale raczej widzi pomiędzy nóżkami więcej niż mniej...;) Zobaczymy co dalej ;) którejś z was też poddali prawdopodobieństwo płci? ;)

Kajaoli, Kakabaka, mała_mi, Anoolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam prenatalne w 12tyg4d ciazy i powiedziano mi, ze to chlopiec. Oczywiscie teraz czekam na potwierdzenie ale lekarz, ktora robila badanie byla bardzo pewna siebie i mowila, ze rzadko sie myli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 03:47

mała_mi, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziś idę na usg mam nadzieje ze dzidzia da się zmierzyć nie tak jak tydzień temu według usg dziś mam 12tydz 5dz i od dziś mam odstawić dupka...nie wiem jak mój organizm na to zareaguje... Trzymajcie kciuki....

Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, wszystko będzie dobrze :)
    Ja niedługo odstawiam luteinę i też nie wiem jak to będzie. Został mi jeden listek i finito.

MartaR.. lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za obiadowe podpowiedzi :D Widzę, że najczęściej powtarza się pomidorowa ;) Ja też robię ją częściej niż kiedykolwiek i smakuje mi jak nigdy :D

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!!! :D

MartaR.., mała_mi, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dizś mam ochotę na ryż biały z piersią kurczaka, do tego papryka czerwona...
    Ale narobiłyście mi smaka na ta pomidorową....

MOI lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

ja na 11 do endokrynologa a jutro mam wizytę u ginka szkoda ze bez usg :( no ale to nfz wiec trudno

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli co ty spać nie możesz? ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli co ty spać nie możesz? ;)

q53jwvt.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ