X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka nie marudź, tylko się ciesz!!!! Zobaczysz, przyjdzie czas na Twój brzuszek, a dzięki temu, że nie rośnie (i być może nie będzie duży), masz mniejsze ryzyko powstania rozstępów ;)
    U mnie coś tam już delikatnie widać, choć pewnie bardziej jest to wzdęcie, niż ciąża ;) Ludzie w pracy mówią, że nie widać go jakoś specjalnie ;)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj ustałam rano przed lusterkiem i się patrzę a tam brzuszek jak był płaski tak i jest dalej a w tych wszystkich informacjach na temat tygodni ciąży jest napisane że powinnam się już zaokrąglać :(
    Jak to u was jest z brzuszkami na tym etapie???
    ja jestem szczupla a brzuszek mi sie zaokraglil- nawet moj mowi ze widac

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Co mam zrobić na obiad??? To musi być coś, czym naje się też facet i najlepiej żeby dało się to zrobić na dwa dni. Zupełnie nie mam pomysłu :/
    A wy co gotujecie???

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dzisiaj rybkę w piekarniku z ziemniaczkami i surówką ;) rybka zrdowa dla maluszka :D

3jgxdqk3tpeg372z.png
  • Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na dwa dni to zrobiłam ostatnio leczo, bigos albo zupę zrobisz tez na dłużej - my lubimy np pomidorową :D a dla faceta to rewelacja - bo tylko podgrzeje i gotowe

3jgxdqk3tpeg372z.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są kluski śląskie, karkówka duszona w sosie i sałata ze śmiataną:) a ja mam ryż z warzywami chińskimi, cukinią, kukurydzą w sosie słodko-pikantnym:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio robiłam wieprzowinę w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, po prostu rewelacja :)

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi, ja dziś naleśniki robiłam :D dzieci uwielbiają, maz trochę mniej, ale nie wybrzydza bo wie ze u mnie codziennie mięso to nieee bleeeeee

Anoolka, mój brzuch dalej plaski :/ no chyba najem się jakichś wynalazków, to popołudniu go wzdęcie wypycha ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Layla. Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla męża schabowy ziemniaki i surówka a że dla mnie mięso jest ostatnio ble to naleśniki, na pierwsze danie rosół na pare dni :D a jak się znudzi przerobie na pomidorową :)

U mnie brzuch może i coś wystaje ale raczej przez wzdęcia :D

Anoolka lubi tę wiadomość

Layla.
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja mialam kiedys kroplowke z potasu, nie da sie, zeby zleciala w pol h. Kroplowka z potasu boli, dlatego musi schodzic bardzo wolno, babcia by nie wytrzymala z bolu przy takiej predkosci.

Dzieki dziewczyny. Babcia jest swiadoma ale troche slaba, tez mowila lekarzowi, ze nie dostala tej kroplowki a on nie chcial sluchac ani cioci ani babci. A jeszcze do tego piszecie, ze kroplowka z potasem za szybko puszczona boli, to ja juz widze moja babcie jak krzyczy w nieboglosy - bo tak by zrobila ;)
    Jesli chodzi o sztucce to jednorazowki zalatwilyby sprawe :)
    Dzis jestem strasznie zalatana wiec zagladam dopiero teraz do was :)
    Widze, ze jeszcze dochodza nowe osoby - witaj Layla - czyli lista nadal sie powieksza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 19:42

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w trzeciej ciąży a brzuch to mam wręcz wklęsły chyba że wieczorem to mam wzdęcie a nie brzuchol :D

Kajoli polska służba zdrowia to tragedia jeśli chodzi o opiekę nas starszymi osobami nie będę Ci nawet pisać co przeszła moja babcia i przechodzi nadal

• pestka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Po moim brzuchu raczej tez nic nie widać, jak już to wzdęcia;) Natomiast dziś miałam prenatalne i pani doktor powiedziała, że chyba jeszcze za wcześnie na płeć, ale raczej widzi pomiędzy nóżkami więcej niż mniej...;) Zobaczymy co dalej ;) którejś z was też poddali prawdopodobieństwo płci? ;)

Kajaoli, Kakabaka, mała_mi, Anoolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam prenatalne w 12tyg4d ciazy i powiedziano mi, ze to chlopiec. Oczywiscie teraz czekam na potwierdzenie ale lekarz, ktora robila badanie byla bardzo pewna siebie i mowila, ze rzadko sie myli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 03:47

mała_mi, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziś idę na usg mam nadzieje ze dzidzia da się zmierzyć nie tak jak tydzień temu według usg dziś mam 12tydz 5dz i od dziś mam odstawić dupka...nie wiem jak mój organizm na to zareaguje... Trzymajcie kciuki....

Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, wszystko będzie dobrze :)
    Ja niedługo odstawiam luteinę i też nie wiem jak to będzie. Został mi jeden listek i finito.

MartaR.. lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za obiadowe podpowiedzi :D Widzę, że najczęściej powtarza się pomidorowa ;) Ja też robię ją częściej niż kiedykolwiek i smakuje mi jak nigdy :D

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!!! :D

MartaR.., mała_mi, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dizś mam ochotę na ryż biały z piersią kurczaka, do tego papryka czerwona...
    Ale narobiłyście mi smaka na ta pomidorową....

MOI lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

ja na 11 do endokrynologa a jutro mam wizytę u ginka szkoda ze bez usg :( no ale to nfz wiec trudno

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli co ty spać nie możesz? ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli co ty spać nie możesz? ;)

q53jwvt.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ