X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tez takie silne. Przed snem mnie złapało, pózniej odpuscilo. Prawdopodobnie cała noc mnie męczyli, bo rano miałam już taki zmęczony bol w okolicach pępka.

e7835254a1.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja juz po USG prenatalnym. Wszystko pieknie :)). Mlody ma 57mm i jest starszy niz wg moich wyliczen o 2 dni - idealnie wg terminu ostatniej miesiaczki - 12t1d. W ogole nie chcial sie ruszac, lekarz go szturchal usg i laskawie przewrocil sie na chwile na bok :), mowil, ze Ksieciunio :)). Przeziernosc 1,8, kosc nosowa o prawidlowej echogenicznosci. W ogole lekarz mu robil mnostwo przekrojow i opowiadal, co tam widzi - pecherz (srednio wypelniony), pluca, watrobe, narki, profil, podniebienie, rozstaw galek ocznych, szczeke z zalazkami zebow (!). Badal przeplywy w sercu, domykalnosc komor, przedsionki, pepowine, niesamowite to bylo, co on tam dojrzal na tych przekrojach, bo dla mnie wygladaly jak pizza.
    No i jeszcze za wczesnie na okreslenie plci, ale jest wskazanie na chlopca - ja bylam przekonana od samego poczatku. Na usg 3d bylo widac pisiora jak sie masz :). Chociaz lekarz mowil, ze to moze jeszcze byc dziewczynka, ze tak bywa.
    Nagralismy sobie tez plyte z tego USG :))) super pamiatka.
    Szczescie! Teraz naprawde zaczynam sie cieszyc :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 21:11

Anoolka, paaolka, anka_a, Drelin, MartaR.., MOI, Kakabaka, mała_mi, caterinka, Madź, Kajaoli, sylwia1985 lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek to super informacja! :) Ciesze sie razem z Toba :) Fajnie ze trafil Ci sie taki dokladny lekarz, mozesz byc teraz spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 21:35

lubek lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Hej Dziewczyny, ja juz po USG prenatalnym. Wszystko pieknie :)). Mlody ma 57mm i jest starszy niz wg moich wyliczen o 2 dni - idealnie wg terminu ostatniej miesiaczki - 12t1d. W ogole nie chcial sie ruszac, lekarz go szturchal usg i laskawie przewrocil sie na chwile na bok :), mowil, ze Ksieciunio :)). Przeziernosc 1,8, kosc nosowa o prawidlowej echogenicznosci. W ogole lekarz mu robil mnostwo przekrojow i opowiadal, co tam widzi - pecherz (srednio wypelniony), pluca, watrobe, narki, profil, podniebienie, rozstaw galek ocznych, szczeke z zalazkami zebow (!). Badal przeplywy w sercu, domykalnosc komor, przedsionki, pepowine, niesamowite to bylo, co on tam dojrzal na tych przekrojach, bo dla mnie wygladaly jak pizza.
    No i jeszcze za wczesnie na okreslenie plci, ale jest wskazanie na chlopca - ja bylam przekonana od samego poczatku. Na usg 3d bylo widac pisiora jak sie masz :). Chociaz lekarz mowil, ze to moze jeszcze byc dziewczynka, ze tak bywa.
    Nagralismy sobie tez plyte z tego USG :))) super pamiatka.
    Szczescie! Teraz naprawde zaczynam sie cieszyc :)))

Gratulacje :)

lubek lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź skad dokladnie jestes??

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MOI Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same udane wizyty!!!! I tak będzie do końca!!!

Lubek, poległam na Twoim porównaniu do pizzy :D :D :D

lubek, MartaR.., Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze u was wszystkich dobrze!
    ja dzis siedze jak na spzilkach, bo mam usg o 15:40, drugie. pierwsze mialam 24 lutego i maluch mial wtedy tylko 6 mm, ciekawe co dzisiaj ujrze i uslysze :)

MartaR.., paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja dzis siedze jak na spzilkach, bo mam usg o 15:40, drugie. pierwsze mialam 24 lutego i maluch mial wtedy tylko 6 mm, ciekawe co dzisiaj ujrze i uslysze :)
    No teraz to z 4cm będzie mieć :-D trzymam kciuki :-*

7a4aio4pfp2702id.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać później co i jak :)
    Scęście wrote:

• Scęście Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odezwe sie! skzoda ze nie umiem zdjec tu wstawiac :) bo bym sie wam pochwlaila, niektore zobacza na fb na grupie :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczynki, my tez wczoraj widzielismy dzidziusia i ma juz 74mm :) wszystko w porzadku, jak narazie :) za dwa tygodnie jedziemy do Polski i chcialabym zapisac sie na usg D4 po ktorym dostaje sie plyte z nagraniem bo tutaj nic takiego nie robia.
    Czy ktoras z was zna moze jakis gabinet w Warszawie, ktory wykonuje takie badanie? :)

MOI, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Kajaoli co ty spać nie możesz? ;)

Kochana, ja trzy ostatnie noce mam nieprzespane. Za duzo stresu zwiazanego z pobytem babci w szpitalu.. Dwa dni temu mialam tez jakies male dziwne plamienie ale wczoraj bylam na wizycie i wszystko ok. Wiec te ostatnia noc przespalam cala :)
    Powoli tez przyzwyczajam sie do tego, ze trzeba bedzie sie pozegnac z moja ukochana babcia. Tak czulam, ze ona odejdzie w czasie kiedy bede w ciazy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 12:21

mała_mi lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin jest malomowny i nic nie tlumaczy wiec 16 kwietnia jak pojde to pewnie niczego sie nie dowiem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoli, ja robilam w szpitalu Medicover.
    Kajaoli wrote:
    Hej dzieczynki, my tez wczoraj widzielismy dzidziusia i ma juz 74mm :) wszystko w porzadku, jak narazie :) za dwa tygodnie jedziemy do Polski i chcialabym zapisac sie na usg D4 po ktorym dostaje sie plyte z nagraniem bo tutaj nic takiego nie robia.
    Czy ktoras z was zna moze jakis gabinet w Warszawie, ktory wykonuje takie badanie? :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Kajoli, ja robilam w szpitalu Medicover.

I to bylo usg 4d, tak?:)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kochana, ja trzy ostatnie noce mam nieprzespane. Za duzo stresu zwiazanego z pobytem babci w szpitalu.. Dwa dni temu mialam tez jakies male dziwne plamienie ale wczoraj bylam na wizycie i wszystko ok. Wiec te ostatnia noc przespalam cala :)
    Powoli tez przyzwyczajam sie do tego, ze trzeba bedzie sie pozegnac z moja ukochana babcia. Tak czulam, ze ona odejdzie w czasie kiedy bede w ciazy..

Kajaoli, moja babcia,okaz zdrowia, zmarła nagle w dwa dni po moim poronieniu.... Normalnie wyłam z żalu.

Tak z radośniejszych wieści, idę dziś na usg prenatalne i mam nadzieję wieczorem zdać wam relację i pochwalić się zdjęciem :)

A nie uważacie dziewczyny że trochę szybko mi to prenatalne wyznaczył?

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • lubek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiekszosc usg byla w 2d, bo to bylo prenatalne, wiec lekarz sprawdzal duzo parametrow. Dla naszej przyjemnosci (ale bez proszenia) przelaczyl na tryb 3d, chwile nam pokazywal, nawet stukal usg w brzuch, zeby sie maluch poruszal, zebysmy mogli popatrzec :). Dzwiek byl tez, jak badal serce, przeplywy i takie tam :). Z calego badania mamy nagranie, kosztowalo to dodatkowo ok. 95zl, sama wizyte mam w ramach karty Medicover.
    I to byl dr Sołowiej, slyszalam o nim bardzo dobre opinie, sporo zartowal :)
    Kajaoli wrote:
    I to bylo usg 4d, tak?:)

Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) jak Wam mija dzień? :)

Słyszałyście może, ze z ph moczu w ciazy mozna wstepnie wnioskowac jaka bedzie plec dziecka? ;) Poczytalam troche w necie i w wiekszosci wypadkow sie sprawdza :) choc oczywiscie i wyjatki tez sa...Ponoc jest tak ze od 5-7 ph wynik wskazuje na dziewczynke, a powyzej 7 na chlopca..Ja mam 7,5 to wychodziloby ze chlopiec :) I takie tez mam przeczucie ;)
    A wy Kajaoli i MOI, ktore macie juz potwierdzonych synkow, jakie macie ph? ciekawa jestem czy faktycznie cos w tym wrozeniu z moczu jest i u nas w pazdzierniku sie posprawdza ;)

Madź lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy już po :) 3,4cm i 3,5cm Mniejszy może byc chłopcem, ale nie wiadomo na 100% :)

paaolka, lubek, caterinka, Anoolka, MartaR.., Eva0507, mała_mi, Madź, MOI, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

e7835254a1.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:
    Jestesmy już po :) 3,4cm i 3,5cm Mniejszy może byc chłopcem, ale nie wiadomo na 100% :)

Wow! Ale ekstra! :) Gratulacje Natalia :) to moze bedzie parka :) ja zawsze marzylam o blizniakach w wydaniu chlopiec + dziewczynka :) ale jedno dzieciatko bede oczywiscie kochac rownie mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 17:54

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ