Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, ja juz po USG prenatalnym. Wszystko pieknie ). Mlody ma 57mm i jest starszy niz wg moich wyliczen o 2 dni - idealnie wg terminu ostatniej miesiaczki - 12t1d. W ogole nie chcial sie ruszac, lekarz go szturchal usg i laskawie przewrocil sie na chwile na bok , mowil, ze Ksieciunio ). Przeziernosc 1,8, kosc nosowa o prawidlowej echogenicznosci. W ogole lekarz mu robil mnostwo przekrojow i opowiadal, co tam widzi - pecherz (srednio wypelniony), pluca, watrobe, narki, profil, podniebienie, rozstaw galek ocznych, szczeke z zalazkami zebow (!). Badal przeplywy w sercu, domykalnosc komor, przedsionki, pepowine, niesamowite to bylo, co on tam dojrzal na tych przekrojach, bo dla mnie wygladaly jak pizza.
No i jeszcze za wczesnie na okreslenie plci, ale jest wskazanie na chlopca - ja bylam przekonana od samego poczatku. Na usg 3d bylo widac pisiora jak sie masz . Chociaz lekarz mowil, ze to moze jeszcze byc dziewczynka, ze tak bywa.
Nagralismy sobie tez plyte z tego USG )) super pamiatka.
Szczescie! Teraz naprawde zaczynam sie cieszyc ))Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 21:11
Anoolka, paaolka, anka_a, Drelin, MartaR.., MOI, Kakabaka, mała_mi, caterinka, Madź, Kajaoli, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
lubek wrote:Hej Dziewczyny, ja juz po USG prenatalnym. Wszystko pieknie ). Mlody ma 57mm i jest starszy niz wg moich wyliczen o 2 dni - idealnie wg terminu ostatniej miesiaczki - 12t1d. W ogole nie chcial sie ruszac, lekarz go szturchal usg i laskawie przewrocil sie na chwile na bok , mowil, ze Ksieciunio ). Przeziernosc 1,8, kosc nosowa o prawidlowej echogenicznosci. W ogole lekarz mu robil mnostwo przekrojow i opowiadal, co tam widzi - pecherz (srednio wypelniony), pluca, watrobe, narki, profil, podniebienie, rozstaw galek ocznych, szczeke z zalazkami zebow (!). Badal przeplywy w sercu, domykalnosc komor, przedsionki, pepowine, niesamowite to bylo, co on tam dojrzal na tych przekrojach, bo dla mnie wygladaly jak pizza.
No i jeszcze za wczesnie na okreslenie plci, ale jest wskazanie na chlopca - ja bylam przekonana od samego poczatku. Na usg 3d bylo widac pisiora jak sie masz . Chociaz lekarz mowil, ze to moze jeszcze byc dziewczynka, ze tak bywa.
Nagralismy sobie tez plyte z tego USG )) super pamiatka.
Szczescie! Teraz naprawde zaczynam sie cieszyc ))
Gratulacjelubek lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:super ze u was wszystkich dobrze!
ja dzis siedze jak na spzilkach, bo mam usg o 15:40, drugie. pierwsze mialam 24 lutego i maluch mial wtedy tylko 6 mm, ciekawe co dzisiaj ujrze i uslysze -
Hej dzieczynki, my tez wczoraj widzielismy dzidziusia i ma juz 74mm wszystko w porzadku, jak narazie za dwa tygodnie jedziemy do Polski i chcialabym zapisac sie na usg D4 po ktorym dostaje sie plyte z nagraniem bo tutaj nic takiego nie robia.
Czy ktoras z was zna moze jakis gabinet w Warszawie, ktory wykonuje takie badanie?MOI, Madź lubią tę wiadomość
-
mała_mi wrote:Kajaoli co ty spać nie możesz?
Kochana, ja trzy ostatnie noce mam nieprzespane. Za duzo stresu zwiazanego z pobytem babci w szpitalu.. Dwa dni temu mialam tez jakies male dziwne plamienie ale wczoraj bylam na wizycie i wszystko ok. Wiec te ostatnia noc przespalam cala
Powoli tez przyzwyczajam sie do tego, ze trzeba bedzie sie pozegnac z moja ukochana babcia. Tak czulam, ze ona odejdzie w czasie kiedy bede w ciazy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 12:21
mała_mi lubi tę wiadomość
-
Kajoli, ja robilam w szpitalu Medicover.
Kajaoli wrote:Hej dzieczynki, my tez wczoraj widzielismy dzidziusia i ma juz 74mm wszystko w porzadku, jak narazie za dwa tygodnie jedziemy do Polski i chcialabym zapisac sie na usg D4 po ktorym dostaje sie plyte z nagraniem bo tutaj nic takiego nie robia.
Czy ktoras z was zna moze jakis gabinet w Warszawie, ktory wykonuje takie badanie?Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Kochana, ja trzy ostatnie noce mam nieprzespane. Za duzo stresu zwiazanego z pobytem babci w szpitalu.. Dwa dni temu mialam tez jakies male dziwne plamienie ale wczoraj bylam na wizycie i wszystko ok. Wiec te ostatnia noc przespalam cala
Powoli tez przyzwyczajam sie do tego, ze trzeba bedzie sie pozegnac z moja ukochana babcia. Tak czulam, ze ona odejdzie w czasie kiedy bede w ciazy..
Kajaoli, moja babcia,okaz zdrowia, zmarła nagle w dwa dni po moim poronieniu.... Normalnie wyłam z żalu.
Tak z radośniejszych wieści, idę dziś na usg prenatalne i mam nadzieję wieczorem zdać wam relację i pochwalić się zdjęciem
A nie uważacie dziewczyny że trochę szybko mi to prenatalne wyznaczył? -
wiekszosc usg byla w 2d, bo to bylo prenatalne, wiec lekarz sprawdzal duzo parametrow. Dla naszej przyjemnosci (ale bez proszenia) przelaczyl na tryb 3d, chwile nam pokazywal, nawet stukal usg w brzuch, zeby sie maluch poruszal, zebysmy mogli popatrzec . Dzwiek byl tez, jak badal serce, przeplywy i takie tam . Z calego badania mamy nagranie, kosztowalo to dodatkowo ok. 95zl, sama wizyte mam w ramach karty Medicover.
I to byl dr Sołowiej, slyszalam o nim bardzo dobre opinie, sporo zartowal
Kajaoli wrote:I to bylo usg 4d, tak?Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki jak Wam mija dzień?
Słyszałyście może, ze z ph moczu w ciazy mozna wstepnie wnioskowac jaka bedzie plec dziecka? Poczytalam troche w necie i w wiekszosci wypadkow sie sprawdza choc oczywiscie i wyjatki tez sa...Ponoc jest tak ze od 5-7 ph wynik wskazuje na dziewczynke, a powyzej 7 na chlopca..Ja mam 7,5 to wychodziloby ze chlopiec I takie tez mam przeczucie
A wy Kajaoli i MOI, ktore macie juz potwierdzonych synkow, jakie macie ph? ciekawa jestem czy faktycznie cos w tym wrozeniu z moczu jest i u nas w pazdzierniku sie posprawdzaMadź lubi tę wiadomość
-
Natalia J. wrote:Jestesmy już po 3,4cm i 3,5cm Mniejszy może byc chłopcem, ale nie wiadomo na 100%
Wow! Ale ekstra! Gratulacje Natalia to moze bedzie parka ja zawsze marzylam o blizniakach w wydaniu chlopiec + dziewczynka ale jedno dzieciatko bede oczywiscie kochac rownie mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 17:54