X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tez takie silne. Przed snem mnie złapało, pózniej odpuscilo. Prawdopodobnie cała noc mnie męczyli, bo rano miałam już taki zmęczony bol w okolicach pępka.

e7835254a1.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja juz po USG prenatalnym. Wszystko pieknie :)). Mlody ma 57mm i jest starszy niz wg moich wyliczen o 2 dni - idealnie wg terminu ostatniej miesiaczki - 12t1d. W ogole nie chcial sie ruszac, lekarz go szturchal usg i laskawie przewrocil sie na chwile na bok :), mowil, ze Ksieciunio :)). Przeziernosc 1,8, kosc nosowa o prawidlowej echogenicznosci. W ogole lekarz mu robil mnostwo przekrojow i opowiadal, co tam widzi - pecherz (srednio wypelniony), pluca, watrobe, narki, profil, podniebienie, rozstaw galek ocznych, szczeke z zalazkami zebow (!). Badal przeplywy w sercu, domykalnosc komor, przedsionki, pepowine, niesamowite to bylo, co on tam dojrzal na tych przekrojach, bo dla mnie wygladaly jak pizza.
    No i jeszcze za wczesnie na okreslenie plci, ale jest wskazanie na chlopca - ja bylam przekonana od samego poczatku. Na usg 3d bylo widac pisiora jak sie masz :). Chociaz lekarz mowil, ze to moze jeszcze byc dziewczynka, ze tak bywa.
    Nagralismy sobie tez plyte z tego USG :))) super pamiatka.
    Szczescie! Teraz naprawde zaczynam sie cieszyc :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 21:11

Anoolka, paaolka, anka_a, Drelin, MartaR.., MOI, Kakabaka, mała_mi, caterinka, Madź, Kajaoli, sylwia1985 lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek to super informacja! :) Ciesze sie razem z Toba :) Fajnie ze trafil Ci sie taki dokladny lekarz, mozesz byc teraz spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 21:35

lubek lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Hej Dziewczyny, ja juz po USG prenatalnym. Wszystko pieknie :)). Mlody ma 57mm i jest starszy niz wg moich wyliczen o 2 dni - idealnie wg terminu ostatniej miesiaczki - 12t1d. W ogole nie chcial sie ruszac, lekarz go szturchal usg i laskawie przewrocil sie na chwile na bok :), mowil, ze Ksieciunio :)). Przeziernosc 1,8, kosc nosowa o prawidlowej echogenicznosci. W ogole lekarz mu robil mnostwo przekrojow i opowiadal, co tam widzi - pecherz (srednio wypelniony), pluca, watrobe, narki, profil, podniebienie, rozstaw galek ocznych, szczeke z zalazkami zebow (!). Badal przeplywy w sercu, domykalnosc komor, przedsionki, pepowine, niesamowite to bylo, co on tam dojrzal na tych przekrojach, bo dla mnie wygladaly jak pizza.
    No i jeszcze za wczesnie na okreslenie plci, ale jest wskazanie na chlopca - ja bylam przekonana od samego poczatku. Na usg 3d bylo widac pisiora jak sie masz :). Chociaz lekarz mowil, ze to moze jeszcze byc dziewczynka, ze tak bywa.
    Nagralismy sobie tez plyte z tego USG :))) super pamiatka.
    Szczescie! Teraz naprawde zaczynam sie cieszyc :)))

Gratulacje :)

lubek lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madź skad dokladnie jestes??

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MOI Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same udane wizyty!!!! I tak będzie do końca!!!

Lubek, poległam na Twoim porównaniu do pizzy :D :D :D

lubek, MartaR.., Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze u was wszystkich dobrze!
    ja dzis siedze jak na spzilkach, bo mam usg o 15:40, drugie. pierwsze mialam 24 lutego i maluch mial wtedy tylko 6 mm, ciekawe co dzisiaj ujrze i uslysze :)

MartaR.., paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja dzis siedze jak na spzilkach, bo mam usg o 15:40, drugie. pierwsze mialam 24 lutego i maluch mial wtedy tylko 6 mm, ciekawe co dzisiaj ujrze i uslysze :)
    No teraz to z 4cm będzie mieć :-D trzymam kciuki :-*

7a4aio4pfp2702id.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać później co i jak :)
    Scęście wrote:

• Scęście Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odezwe sie! skzoda ze nie umiem zdjec tu wstawiac :) bo bym sie wam pochwlaila, niektore zobacza na fb na grupie :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczynki, my tez wczoraj widzielismy dzidziusia i ma juz 74mm :) wszystko w porzadku, jak narazie :) za dwa tygodnie jedziemy do Polski i chcialabym zapisac sie na usg D4 po ktorym dostaje sie plyte z nagraniem bo tutaj nic takiego nie robia.
    Czy ktoras z was zna moze jakis gabinet w Warszawie, ktory wykonuje takie badanie? :)

MOI, Madź lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Kajaoli co ty spać nie możesz? ;)

Kochana, ja trzy ostatnie noce mam nieprzespane. Za duzo stresu zwiazanego z pobytem babci w szpitalu.. Dwa dni temu mialam tez jakies male dziwne plamienie ale wczoraj bylam na wizycie i wszystko ok. Wiec te ostatnia noc przespalam cala :)
    Powoli tez przyzwyczajam sie do tego, ze trzeba bedzie sie pozegnac z moja ukochana babcia. Tak czulam, ze ona odejdzie w czasie kiedy bede w ciazy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 12:21

mała_mi lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin jest malomowny i nic nie tlumaczy wiec 16 kwietnia jak pojde to pewnie niczego sie nie dowiem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoli, ja robilam w szpitalu Medicover.
    Kajaoli wrote:
    Hej dzieczynki, my tez wczoraj widzielismy dzidziusia i ma juz 74mm :) wszystko w porzadku, jak narazie :) za dwa tygodnie jedziemy do Polski i chcialabym zapisac sie na usg D4 po ktorym dostaje sie plyte z nagraniem bo tutaj nic takiego nie robia.
    Czy ktoras z was zna moze jakis gabinet w Warszawie, ktory wykonuje takie badanie? :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Kajoli, ja robilam w szpitalu Medicover.

I to bylo usg 4d, tak?:)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Kochana, ja trzy ostatnie noce mam nieprzespane. Za duzo stresu zwiazanego z pobytem babci w szpitalu.. Dwa dni temu mialam tez jakies male dziwne plamienie ale wczoraj bylam na wizycie i wszystko ok. Wiec te ostatnia noc przespalam cala :)
    Powoli tez przyzwyczajam sie do tego, ze trzeba bedzie sie pozegnac z moja ukochana babcia. Tak czulam, ze ona odejdzie w czasie kiedy bede w ciazy..

Kajaoli, moja babcia,okaz zdrowia, zmarła nagle w dwa dni po moim poronieniu.... Normalnie wyłam z żalu.

Tak z radośniejszych wieści, idę dziś na usg prenatalne i mam nadzieję wieczorem zdać wam relację i pochwalić się zdjęciem :)

A nie uważacie dziewczyny że trochę szybko mi to prenatalne wyznaczył?

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • lubek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiekszosc usg byla w 2d, bo to bylo prenatalne, wiec lekarz sprawdzal duzo parametrow. Dla naszej przyjemnosci (ale bez proszenia) przelaczyl na tryb 3d, chwile nam pokazywal, nawet stukal usg w brzuch, zeby sie maluch poruszal, zebysmy mogli popatrzec :). Dzwiek byl tez, jak badal serce, przeplywy i takie tam :). Z calego badania mamy nagranie, kosztowalo to dodatkowo ok. 95zl, sama wizyte mam w ramach karty Medicover.
    I to byl dr Sołowiej, slyszalam o nim bardzo dobre opinie, sporo zartowal :)
    Kajaoli wrote:
    I to bylo usg 4d, tak?:)

Madź, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) jak Wam mija dzień? :)

Słyszałyście może, ze z ph moczu w ciazy mozna wstepnie wnioskowac jaka bedzie plec dziecka? ;) Poczytalam troche w necie i w wiekszosci wypadkow sie sprawdza :) choc oczywiscie i wyjatki tez sa...Ponoc jest tak ze od 5-7 ph wynik wskazuje na dziewczynke, a powyzej 7 na chlopca..Ja mam 7,5 to wychodziloby ze chlopiec :) I takie tez mam przeczucie ;)
    A wy Kajaoli i MOI, ktore macie juz potwierdzonych synkow, jakie macie ph? ciekawa jestem czy faktycznie cos w tym wrozeniu z moczu jest i u nas w pazdzierniku sie posprawdza ;)

Madź lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy już po :) 3,4cm i 3,5cm Mniejszy może byc chłopcem, ale nie wiadomo na 100% :)

paaolka, lubek, caterinka, Anoolka, MartaR.., Eva0507, mała_mi, Madź, MOI, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

e7835254a1.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:
    Jestesmy już po :) 3,4cm i 3,5cm Mniejszy może byc chłopcem, ale nie wiadomo na 100% :)

Wow! Ale ekstra! :) Gratulacje Natalia :) to moze bedzie parka :) ja zawsze marzylam o blizniakach w wydaniu chlopiec + dziewczynka :) ale jedno dzieciatko bede oczywiscie kochac rownie mocno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 17:54

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ