X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Jasne, ze tak...chyba kazda z nas tak ma ;) ja swoja mam dopiero 17 kwietnia i nie wiem jak do tej pory wytrzymam...ech. Ale powtarzam sobie ze wszystko bedzie dobrze, zeby nie zwariowac ;)

Tez mam 17, akurat przed swietami :-)

paaolka lubi tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją kolejną wizytę mam 14-ego ;) ale to jeszcze tak dłuuuuuuuuuuggggggggggggoooooooooooooo...................

3jgxdqk3tpeg372z.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja nastepna wizyta jest 15 kwietnia,aja JUŻ się nie mogę doczekać.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielny poranek... Dziewczynki ja jestem w 14 tygodniu to moja druga ciąża i może po prostu wiem czego mam się spodziewać ale czuje delikatne ruchu maluszka albo mi się wydaje...

Kajaoli, caterinka, lubek, Eweloka84, paaolka, Kakabaka, MOI lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)

Marta, moze to juz jest to? :) jesli tak, to super :)

A my wkraczamy dzis z dzidziusiem w drugi trymestr :):):)

MartaR.., Anoolka, paaolka, Kakabaka, MOI lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka :)

ja dalej z zatkanym nosem :(
    do tego odezwała mi się boląca ósemka - pojechałam na dyżur dentystyczny - kobita mi chciała wyrywać od razu dobrze, że się nie zgodziłam bo jak poczytałam w necie informacje o wyrywaniu ósemek w ciąży to się przeraziłam muszę to skonsultować z b. dobrym dentystą a najlepiej przełożyć na po porodzie o ile będzie to możliwe.

Marta co do ruchów to ja jestem w trzeciej ciąży i też mam czasem wrażenie że maluszek się rusza.

MartaR.. lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tym żebym sobie po mału bez przemęczania się pomalowała pokój? Chciałabym pomału tak już robić pokoik nawet jakbym miała malować metr kw. Dziennie :-D

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Marta ja bym nie malowała raczej ze względu na zapach farby, oraz na to że to jednak męczące jest

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od zaraz zacznę męczyć o to Daniela ale on twierdzi ze ma czas i w jeden dzień to zrobi...

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę że mąż ma rację jeden pokój to szybko pomalujesz poczekaj aż będzie super ciepło wtedy szybciej wyschnie i nie będzie śmierdzieć bo okna otworzysz

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :) Marta juz ma chec na przygotowywanie pokoiku :) mysle, ze my to zrobimy troche pozniej, tym bardziej, ze mamy przygotowac kacik w naszej sypialni, niestety nie mamy osobnego pokoju dla malca.
    Ale, Marta, gdybym miala taka mozliwosc jak ty, to tez bym juz chciala, zeby pokoik byl gotowy :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)

Powiem wam, że sama miałam ochotę zrobić już pokój dla malucha, żeby na wielkanoc akurat był gotowy, bo własnie wtedy chcemy podzielić się wiadomością z rodziną. Niestety w tygodniu ja jestem w pracy, a mój sam nie będzie wiedział co "ja" chcę :) więc muszę w sumie sama większość rzeczy robić. Malowanie akurat chcemy zrobić przy okazji i z tym to już pańcia poprosze na pewno. Tylko tego czasu brak... teraz okazuje się, że musze do Polski lecieć więc kolejny weekend odpada i do wielkanocy nie uda nam sie wyrobić raczej.

Czy myślicie, że mogę lecieć w ogóle? Palnuję wylot w piątek, to będzie końcówka 11 tygodnia...

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalitria, a pytalas sie lekarza? Ja slyszalam, ze jesli ciaza bezproblemowa to mozna latac. Oczywiscie zawsze istnieje jakies ryzyko zwiazane z przeciazeniem ale nie w tak wczesnej ciazy. Acha i czesto slysze, ze trzeba unikac bramek magnetycznych przy kontroli granicznej i ze najlepiej poinformowac, ze jest sie w ciazy a puszcza cie bokiem. Ale niektorzy mowia ze to bzdura i ze nie trzeba zwracac uwagi na te bramki. Takze zdania sa podzielone. Najlepiej chyba zasiegnac porady swojego lekarza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 14:52

kalitria lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam w 8 tygodniu - i zarówno ja jak i dziecko mamy się świetnie :) Nie dajmy się zwariować dziewczyny :) A z tymi bramkami to już kompletna bzdura, przecież to nie rentgen! :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh i się pokłóciłam z moim małżonkiem chyba jestem nieznośna ale powinien mnie zrozumieć...eh

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta pewnie, faceci powinni być bardziej tolerancyjni dla kobiet w ciąży :D
    mnie do szału doprowadzają moje dziewczynki, które rozrabiają dziś na potęgę

Kinga właśnie rozbiła szklankę wylała herbatę

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( te nasze nerwy...

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieaktualne - Kinga właśnie przytrzasnęła palec :(

• Smutas Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny z rana. Cała noc miałam rwe kulszową i dzisiaj to samo. Pieknie sie zapowiadaja kolejne miesiące.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Malinka1666 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) powiedzcie mi czy to prawda, że spanie na plecach jest niebezpieczne dla dziecka? Koleżanka która już urodziła okrzyczała mnie, że nie powinnam spać na plecach bo to groźne dla dziecka - a jak zapytałam dlaczego to nie potrafiła mi tego wytłumaczyć. Słyszała któraś o takim czymś?

3jgxdqk3tpeg372z.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ