X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajoli ja polecam MBMED na maciejewskiego 3 chyba dr. michal bachanek:)

Kajaoli lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super :)

• ao12. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia J. wrote:
    Jestesmy już po :) 3,4cm i 3,5cm Mniejszy może byc chłopcem, ale nie wiadomo na 100% :)
    Super, gratuluję:)
    Ja byłam wczoraj pierwszy raz na wizycie u położnej i zobaczyłam swoje dzieciątko, ze wzruszenia łzy poleciały mi ciurkiem :)
    Najpierw spało, później położna popukała usg w mój brzuch i maleństwo zaczęło ruszać rączkami i nóżkami, widziałam bijące serduszko, na następne usg zabieram ze sobą męża:) sam chce iść-zdziwiłam się nawet.
    termin mam na 19-10-2014 mam wrażenie, że to będzie chłopiec, najważniejsze aby dzieciątko było zdrowe.
    Próbowali mi pobrać krew, ale żyły mi się pochowały :)chyba ze strachu hihi
    dostałam skierowanie na pobranie krwi do szpitala.
    Miłego weekendu dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 20:12

lubek, mała_mi, paaolka, Anoolka, Kajaoli, MartaR.., MOI, margarita, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka, to mój mocz wskazuje na dziewczynkę ;)

Jestem po prenatalnym, Dzidka ma 54 mm i wszystkie parametry w normie. Cieszę się okropnie, normalnie napatrzeć się nie mogłam jak podskakuje i macha rączkami i nóżkami :)

ead8ccb2327ed8a7m.jpg

paaolka, ao12., caterinka, Nati74, Madź, Kajaoli, MartaR.., MOI, Kakabaka lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich po badaniu.

Ja wczoraj bez usg, więc nie wiem co tam w środku się dzieje. Następne badanie 10 kwietnia, a potem zaraz prenatalne.

mała_mi, ao12. lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojego ph dziewczynka ale czuję inaczej :P
    zobaczymy :)
    dziewczyny gratulacje udanych wizyt :)

paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Hej dziewczynki :) jak Wam mija dzień? :)

Słyszałyście może, ze z ph moczu w ciazy mozna wstepnie wnioskowac jaka bedzie plec dziecka? ;) Poczytalam troche w necie i w wiekszosci wypadkow sie sprawdza :) choc oczywiscie i wyjatki tez sa...Ponoc jest tak ze od 5-7 ph wynik wskazuje na dziewczynke, a powyzej 7 na chlopca..Ja mam 7,5 to wychodziloby ze chlopiec :) I takie tez mam przeczucie ;)
    A wy Kajaoli i MOI, ktore macie juz potwierdzonych synkow, jakie macie ph? ciekawa jestem czy faktycznie cos w tym wrozeniu z moczu jest i u nas w pazdzierniku sie posprawdza ;)

Nie mam pojecia jakie mam PH :)
    Za to czytalam gdzies, ze jesli mocz jest jasny to znaczy, ze chlopiec, jesli ciemny - dzoewczynka.
    I to sie u mnie sprawdzilo :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U to ja ostatnio mam ciemny mocz aż myślałam przez to ze coś źle ale dobrze tylko tyle że ciemny... Witam z rana ja juz obudzona i co by tu robić...

7a4aio4pfp2702id.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też obudzona...
    A w południe będę taka zdechła ze będę musiała sobie drzemkę strzelić..

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochanienkie z rana.
    Moje ph z moczu wskazuje na dziewczynke, no i rzeczywiscie kolor jest ciemnawy. Lekarz na badaniu prenatalnym widział dwie kreseczki jak na dziewczynke ale nie był do konca penwy. hmmmm no zobaczymy co z tego bedzie.

DZISIAJ ZACZYNAM II TRYMESTR.

lubek, ao12., Madź, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Nie mam pojecia jakie mam PH :)
    Za to czytalam gdzies, ze jesli mocz jest jasny to znaczy, ze chlopiec, jesli ciemny - dzoewczynka.
    I to sie u mnie sprawdzilo :)

Ja miałam ph 6,5, ale to było na początku ciąży. W tym tygodniu powtórzę badania i zobaczymy co wyjdzie ;) Co do koloru, to raz mam jasny, a raz ciemny i zdecydowanie zależy to od tego ile wypiję! Jakoś trudno mi uwierzyć we wróżenie z koloru sików :P

Anoolka, ao12., moremi lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, super że badania wychodzą dobrze :)

Lubek - ja też się wybieram do doktora Sołowieja na wizytę do Medicover! :). Ty byłaś na USG genetycznym wtedy jak przełączył na 3D? Powiedziałaś dopiero w gabinecie, że chcesz płytkę, czy wcześniej gdzieś zgłaszałaś? Opowiedz mi koniecznie wszystko, bo okazało się że mój mąż wyjeżdża na delegację i nie pójdzie ze mną na badanie, więc chcę mu zrobić niespodziankę :)

lubek lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to było genetyczne. Najpierw dokładnie przebadal w 2d, a na koniec przyłączył w 3d, żebyśmy sobie popatrzyli. O to, czy chcemy płytkę pytali juz przy rejestracji, nie byliśmy pewni, pani powiedziała, że większość rodziców się decyduje przy kolejnym i ze i tak decyzja w gabinecie. Na płytce jest dokładnie cały zapis tego co widać na monitorze, łącznie z tym, jak lekarz myszka robi pomiary. Ja ciągle zdawałam pytania, wiec w sumie nie wiem czy jest sam z siebie gadatliwy, chyba nie, bo kilka razy żartował, że mąż ma ze mną przerabane :).
    Ale dzięki temu wiem dokładnie, co on tam widział w przekrojach. Po badaniu się zorientowałam, że nie policzył mi prawdopodobienstw, wiec możesz o to dopytac. Kilka razy tez mierzył przeziernosc, nie wiem czy to normalne, wiec chętnie się dowiem, jak będzie u Ciebie :). Mówił, że tak musi niektóre markery po kilka razy. Wszystko Ci opowiem chętnie, pytaj :)
    poczwarkah wrote:
    Hej dziewczyny, super że badania wychodzą dobrze :)

Lubek - ja też się wybieram do doktora Sołowieja na wizytę do Medicover! :). Ty byłaś na USG genetycznym wtedy jak przełączył na 3D? Powiedziałaś dopiero w gabinecie, że chcesz płytkę, czy wcześniej gdzieś zgłaszałaś? Opowiedz mi koniecznie wszystko, bo okazało się że mój mąż wyjeżdża na delegację i nie pójdzie ze mną na badanie, więc chcę mu zrobić niespodziankę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 09:07

Anoolka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:20

ao12., lubek, paaolka, caterinka, MOI, Madź, Kajaoli, Kakabaka, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Ja też obudzona...
    A w południe będę taka zdechła ze będę musiała sobie drzemkę strzelić..
    Ja też muszę codziennie z dwie godzinki pospać chociaż przed ciążą nigdy nie spałam w dzień :P
    Podobno powinnam w tym tygodniu już powoli odczuwać napływ energii a tu nic z tego ;)

Moi a jak to jest z Tobą? Czujesz się lepiej niż w pierwszym trymestrze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2014, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję udanych wizyt zdrowych maluszków :)

ja znowu jestem przeziębiona znowu mam katar boję się o ucho :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio a łykasz witaminki?

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze wizyty udane. Ja mimo, ze biore leki na opryszczke dalej analizuje zeby wszystko bylo dobrze.

Czy Wy tez tak macie ze czekacie od wizyty do wizyty. Bo ja sie mega stresuje i najchetniej bym chciala zeby codziennie sprawdzac czy wszystko z dzidzia dobrze.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Czy Wy tez tak macie ze czekacie od wizyty do wizyty. Bo ja sie mega stresuje i najchetniej bym chciala zeby codziennie sprawdzac czy wszystko z dzidzia dobrze.

Jasne, ze tak...chyba kazda z nas tak ma ;) ja swoja mam dopiero 17 kwietnia i nie wiem jak do tej pory wytrzymam...ech. Ale powtarzam sobie ze wszystko bedzie dobrze, zeby nie zwariowac ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moi a jak to jest z Tobą? Czujesz się lepiej niż w pierwszym trymestrze?[/QUOTE]

Ja przypływ energii poczułam już ok. 10 tygodnia :D Nie oznacza to, że nie drzemię w ciągu dnia!!! ;) Jak nie mam możliwości, to daję radę bez snu, ale wystarczy, że na chwilkę położę się na kanapie, a już odpływam na 1-2 godziny ;D

Eweloka84 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ