Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Spokojnie, wszystko będzie dobrze :)
    Ja niedługo odstawiam luteinę i też nie wiem jak to będzie. Został mi jeden listek i finito.
    Ja 1,5 tygodnia temu odstawiłam luteinę i żadnych ekscesów nie było :) Też się bałam ale po odstawieniu moje mdłości nie trwają już cały dzień i nie są tak silne:) Nie wiem czy to zasługa odstawienia luteiny czy sobie wkręcam ;)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja 1,5 tygodnia temu odstawiłam luteinę i żadnych ekscesów nie było :) Też się bałam ale po odstawieniu moje mdłości nie trwają już cały dzień i nie są tak silne:) Nie wiem czy to zasługa odstawienia luteiny czy sobie wkręcam ;)
    Ja jestem z tych szczęśliwych których mdłości nie męczyły jakoś szczególnie :) Tylko raz wymiotowałam a mdliło mnie sporadycznie. teraz coraz rzadziej mi się to przytrafia :)
    To może jak odstawię luteinę minie całkiem?

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wymiotowalam choc zdarza sie to juz rzadziej.Ja biore lutka dopochwowo i wkurza mnie to ze wylatuje jak sie rozpusci i brudzi bielizne

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja biore lutka dopochwowo i wkurza mnie to ze wylatuje jak sie rozpusci i brudzi bielizne
    Ja to w dzień wkładek używam za to w nocy bez żeby tam jakiś przewiew był ;)
    bo wiadomo wkładka= większe ryzyko infekcji :P

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie:-) dzidzia 3 cm ma.
    A na opryszczke heviran mam brac.

Anoolka, Drelin, paaolka, mała_mi, MOI, MartaR.., Madź, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta ale maścią masz smarować czy to są tabletki?
    No a poza tym super że wszystko w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 12:41

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec juz jestem po wizycie dzidzia urosła przez tydzień 1,2cm fajnie machała nóżkami jakby rowerki robiła... Dała się łaskawie zmierzyć wszystko jest na swoim miejscu , czyli 12tydz5dz dzidzia ma 6,2cm... :-D

caterinka, Anoolka, MOI, lubek, paaolka, Madź, moni28, mała_mi, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Ja wczoraj wymiotowalam choc zdarza sie to juz rzadziej.Ja biore lutka dopochwowo i wkurza mnie to ze wylatuje jak sie rozpusci i brudzi bielizne
    Ja na szczęście wogóle nie wymiotowałam, a mdłości miałam tylko przez tydzień w 8 tygodniu...
    A teraz wszystko mogę jeść i to za bardzo, bo nieraz mam takiego głoda że nie iwem co zrobić...
    Dlatego teraz isę wycfaniłam i jedną kanapkę jem na 2 razy :) pół jem najpierw, a jak za godzinę będę już głodna (a będę napewno) to kończę drugie pół ;)

Madź lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Dlatego teraz isę wycfaniłam i jedną kanapkę jem na 2 razy :) pół jem najpierw, a jak za godzinę będę już głodna (a będę napewno) to kończę drugie pół ;)
    Jak bym miała zjeść jedną kanapkę to bym z głodu umarła ;)

• MOI Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes, ale patent na kanapkę :D Muszę spróbować, ale nie wiem czy dam radę ;) Dziś to mam po prostu głód stulecia! Zjadłam "na raz" dwie podwójnie złożone kanapki i jeszcze musiałam się czymś dopchać :O Całe szczęście, że mam w biurku woreczek z migdałami. Nie mogłam się od nich oderwać!!!
    2032771dwrqk97cy0.gif

Anoolka, Madź lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka tabletki. I mowila, ze jak tylko znowy wyjdzie czy zacznie chocby nawet swedziec mam znowu zazyc.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sie okazało, ze ja mam jednak wizytę w Poniedziałek a nie jutro :((( Co mnie przyćmiła to ja nie wiem! Zadzwoniłam i spytałam i Pni powiedziała, zew sumie mogę przyjechać, ale sama już nie wiem :)

e7835254a1.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jedź! A co!!!! Przynajmniej weekend będziesz miała spokojny, bez nerwów i zastanawiania się, co będzie na wizycie :D Powodzenia!

Anoolka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam od 2 dni straszne bóle brzucha ale bez plamienia żadnego. takie w okolicy pępka rwanie, ciągnięcie, aż się czasem skulam i się boję:( byłam u gina powiedział że wszystko ok i to pewnie jelita albo brzuch...nie wiem co myśleć:(

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli gin powiedział, że jest dobrze to nie zamartwiaj się :)
    loveyou88 wrote:
    a ja mam od 2 dni straszne bóle brzucha ale bez plamienia żadnego. takie w okolicy pępka rwanie, ciągnięcie, aż się czasem skulam i się boję:( byłam u gina powiedział że wszystko ok i to pewnie jelita albo brzuch...nie wiem co myśleć:(

• moni28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj również byłam na wizycie, moje maleństwo jest tak samo duże jak Twoje mamy ten sam tydzień ciąży:) może w tym samym terminie urodzimy:)

MartaR.. wrote:
    Wiec juz jestem po wizycie dzidzia urosła przez tydzień 1,2cm fajnie machała nóżkami jakby rowerki robiła... Dała się łaskawie zmierzyć wszystko jest na swoim miejscu , czyli 12tydz5dz dzidzia ma 6,2cm... :-D

MartaR.., MOI lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurczę troszkę się pomyliłam źle spojrzałam na suwaczki::))

moni28 wrote:
    Dzisiaj również byłam na wizycie, moje maleństwo jest tak samo duże jak Twoje mamy ten sam tydzień ciąży:) może w tym samym terminie urodzimy:)

MartaR.. lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Natalia J. Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam, ze jadę :) a co mi tam ;))) a 7.04 na prenatalne :))

Loveyou ja mam bóle wciąż i cały czas. Ciągniecie pępka rownież, nawet jakiś czas temu pisałam czy to normalne :) musiałam wtedy dzieci ochrzania, ze ja mam tylko jeden pępek a ich jest dwoje, żeby radzili sobie sami ;) Teraz już tak nie boli jak wtedy, ale czasem aż mnie zegnie w pół :)

Wiecie, jestem coraz gorsza dla Męża i społeczeństwa :( nie chce tak! Kocham go z całych sił i przepraszam go a on nawet sie nie gniewa, bo rozumie. Zreszta mam w nim takie oparcie jak w nikim. Nie przypuszczałem ze w Mężczyznach może być tyle zrozumienia i miłości :))))) Czekam aż sie przeprowadzimy do swojego domu żebym mogła mu zrobic jakaś kolacje w ramach przeprosin albo coś....normalnie nie da sie ze mną wytrzymać :(

Kajaoli lubi tę wiadomość

e7835254a1.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    o kurczę troszkę się pomyliłam źle spojrzałam na suwaczki::))
    Dobrze spojrzałas moja dzidzia jest młodsza według usg i dziś jest 12tydz5dz :-D ciekawe czy płeć tez będzie taka sama...

7a4aio4pfp2702id.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki natalia...i też miałaś takie silne:( boje się, że coś z dzidzią:(

uwo9lhb8zmyz8z02.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ