X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Witam dziewczyny z rana. Cała noc miałam rwe kulszową i dzisiaj to samo. Pieknie sie zapowiadaja kolejne miesiące.
    Jak przezywam dokladnie to samo :(

h888upu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka1666 wrote:
    Hej dziewczyny ;) powiedzcie mi czy to prawda, że spanie na plecach jest niebezpieczne dla dziecka? Koleżanka która już urodziła okrzyczała mnie, że nie powinnam spać na plecach bo to groźne dla dziecka - a jak zapytałam dlaczego to nie potrafiła mi tego wytłumaczyć. Słyszała któraś o takim czymś?
    W ostatnim trymestrze to się zgodzę ale teraz? ;)

Malinka1666 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki az sprawdze jakie mam ph ale narazie jestem w pracy- ciekawa jestem :)czuje ze to plec meska bedzie ale zobaczymy czy przeczucie sie sprawdzi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei inny kłopot :) jestem przyzwyczajona do spania na brzuchu. I tylko w takiej pozycji mogę zasnąć. Powoli chyba pora na przestawienie się do spania w innej pozycji. Ale jeśli chodzi o spanie na plecach w trzecim trymestrze to też o tym słyszałam że nie jest wskazane. Podobno najlepiej spać na lewym boku ;) ale z drugiej strony wydaje mi się ze nikt chyba w nocy nie kontroluje tego jak śpi :)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie albo na plecach albo na lewym boku na brzuchu sie juz boje spac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 11:49

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej połowie ciąży spanie na plecach jest zupełnie bezpieczne, w drugiej kobiety instynktownie wybierają ułożenie ciała na boku lewym. Spanie na plecach może doprowadzić do zaburzenia przepływu krwi w dolnych partiach ciała, ponieważ ucisk wywiera powiększająca się macica na żyłę główną dolną. Jeśli żyła zostanie bardzo mocno przyciśnięta do kręgosłupa, w konsekwencji może dojść do niedotlenienia organizmu matki i dziecka. Więc to o to chodzi.. a bok dlatego lewy bo wlasnie ta zyła głowna leci przy kregosłupie po prawej stronie stad tez prawy bok powoduje takie samo zagrozenie w zaawansowanej ciazy jak spanie na plecach.. ale to najwczesniej zacznie nam rpzeszkadzac od polowy 2 trymestru mysle :)

Anoolka, Malinka1666, Kajaoli lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy gorzej,ciezej wam sie oddycha bo ja zauwazylam ze tak mam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pozycji na lewym boku łatwiej się oddycha, lepiej pracują nerki i układ krwionośny. Maluch jest spokojny, bo nie ma problemów z dostawami tlenu i substancji odżywczych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:56

• MOI Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny!
    Witam się z wami po masakrycznej nocy usłanej pawiami i z migreną :( Chyba się czymś zatrułam, bo takiej masakry to dawno nie miałam :( Teraz próbuję uruchomić żołądek i coś wypić. Boję się, żeby to zatrucie nie zaszkodziło maluszkowi :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No ja właśnie poganiałam trochę za moją sunią bo mi zwiała i jak wróciłam do domu to się przeraziłam że ciężko mi się oddycha już o zmęczeniu nie wspomnę. Nie wiem może to ma tak być?
    mi gin niby powiedzial ze tak moze byc i narazie sie tym nie martwic

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WZDĘCIA I UCZUCIE PEŁNOŚCI.
    Od paru dni męczą mnie owe dolegliwości obojętnie co zjem obojętnie czego się napije brzuch za przeproszeniem jak balon wyglądam jak w 9 miesiącu ciąży a nie w 3 z haczyczykiem. masakrA jakaś czy wy też się męczycie ze wzdęciami//

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    hej słoneczka :)

ja dalej z zatkanym nosem :(
    do tego odezwała mi się boląca ósemka - pojechałam na dyżur dentystyczny - kobita mi chciała wyrywać od razu dobrze, że się nie zgodziłam bo jak poczytałam w necie informacje o wyrywaniu ósemek w ciąży to się przeraziłam muszę to skonsultować z b. dobrym dentystą a najlepiej przełożyć na po porodzie o ile będzie to możliwe.

Marta co do ruchów to ja jestem w trzeciej ciąży i też mam czasem wrażenie że maluszek się rusza.
    Hej!
    Ja mialam przeboje z moja 8ka w piatek. Siedziala sobie cichutko, az nagle postanowila zabolec przenikliwie az do nerwow, jakby ktos igle wbijal, do tego cala glowa i oko promieniowalo. Apap nie pomogl. Z racji,ze mieszkam zagranica i nie bardzo orientowalam sie, gdzie jakies nocne pogotowie dentystyczne. Udalo sie jednak, w ankiecie podalam,ze ciaza. Doktor wyczyscil i dal lekarstwo :) jak reka odjal. Tez panicznie boje sie usuwania 8ki, tym bardziej w ciazy. Tyle sie slyszy o komplikacjach.
    Po co w ogole te 8ki rosna?!
    Co do spania, ja tez zawsze zasypialam na brzuchu. Juz przed ciaza przestawilam sie na spanie na plecach. Gdy spie na boku, zawsze rano budze sie z bolacym obojczykiem i ramieniem...
    Na brzuchu jeszcze spie, ale podkladam poduche pod piersi i brzuszek. Na plecach tez mozna na poczatku :)

Aaa moja znajoma na porodowce byla w sali z kobietka w 9mc, ktora do samego konca spala na ...brzuchu! Musialo to kosmicznie wygladac. Ale slyszalam, ze malenstwo w brzuszku jest bezpieczne na tyle, ze normalnie mozna tak spac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 13:58

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa. Położna założyła mi kartę ciąży. Maluszek ma 4,91 cm lekarz zbadał przezierność karkową 0,9; kość nosowa widoczna :) uff trochę odetchnęłam. A serduszko biło jak szalone :)

Scęście, sylwia1985, lubek, Malinka1666, Anoolka, MartaR.., mała_mi, Kajaoli, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i gratulacje dla kolejnej szczesliwej mamusi :*
    renatkach wrote:
    ja dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa. Położna założyła mi kartę ciąży. Maluszek ma 4,91 cm lekarz zbadał przezierność karkową 0,9; kość nosowa widoczna :) uff trochę odetchnęłam. A serduszko biło jak szalone :)

renatkach lubi tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy gorzej,ciezej wam sie oddycha bo ja zauwazylam ze tak mam

gorzej?? Ja zaczełąm szukać przenośnego respiratora ;) Dusi mnie niemiłosiernie - najgorzej wieczorem albo po wysiłku

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od ostatnich dwóch nie wcale nie czuje się ciężarną:( nie mam żadnych odjawów, piersi nie bolą, energii przybywa i nie wiem jak doczekam do przyszłego wtorku na USG:(

A dziewuszki, które robią test podwójny Pappa i Bhcg napiszcie ile płaicie:( bo ja 300zł.

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou, u mnie te badania kosztują 200 zł, ale ja z nich zrezygnowałam.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mnie dziś zaczęły boleć cycki a już tak długo nie bolały i głowa...w ogóle mam wysokie ciśnienie i musze dużo leżeć i dietę jak dla diabetyków... Może znacie jakieś domowe sposoby na obniżenie ciśniena?

7a4aio4pfp2702id.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre beda naturalne srodki moczopedne - podobno zalecana jest w ciazy pokrzywa.

http://parenting.pl/portal/pokrzywa-w-ciazy

atdc20mmh2fqs6kn.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ