Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyco do spania to ja potrafię spać tylko na brzuchu więc tak śpię i będę spała ile dam radę
MOI - jak bolała Cię głowa migrenowo to wymioty przy tym to standard ja mam b. bardzo często takie atrakcje do tego światłowstręt
a ja mam dobry humor mężuś kupił mi spodnie 2 pary -
Hej Mamuśki
Dawno nie pisałam, bo się u mnie nic nie działo. Wczoraj byłam w końcu u mojego lekarza i widziałam malucha. Gość ma już 3,8cm, zdrowy, serducho bije jak szalone. Akurat sobie smacznie spał, lekarz go troszkę poszturchał, to się tylko na drugi boczek przekręcił leniuch mały... A najważniejsze krwiaka nie ma JUPI!!! Nawet ślad po nim nie został i mogę wracać do normalności! Muszę przyznać, że leżenie w ciąży potrafi zdziałać cuda.
9 kwietnia mam USG prenatalne, a normalną wizytę 5 maja.
Posprawdzał bardzo dokładnie przyczep pępowiny, łożysko i mówił, że jest super i że ciąża jest już w pełni prawidłowa.
A no i mówił, że coś tam wystaje między nóżkami, ale może na prenatalnym już będzie bardziej pewny, bo teraz jeszcze możne to być większa łechtaczka
Ostatnio mój mężuś dał mi ulotkę, dzięki której dowiedziałam się, że jest coś takiego jak refundowane, indywidualne spotkania z położną w czasie ciąży. Od 21. tc spotkania są raz w tygodniu, a od 31. (o ile dobrze pamiętam) dwa razy w tyg. Wszystko jest o tym na stronie http://www.poprostupolozna.pl/. Ja już znalazłam u siebie ośrodek, w którym to prowadzą i na pewno z tego skorzystam (+ szkoła rodzenia).
Miałam też napisać o tym w grupie na facebooku, ale się mocno dzisiaj zdziwiłam, że już w niej nie jestem. Trochę nie fajnie, bo codziennie zaglądałam - miałam pisać, ale nie było o czym. No a teraz już nie napiszę . Mam nadzieję, że stąd tak bezpodstawnie nie wyrzucacie.
Jak zawsze pozdrawiam Was cieplutko i trzymam mocno kciuki za dzieciaczki
P.S. Przy okazji wrzucam zdjęcie naszego misia
http://images63.fotosik.pl/827/e9677e70dc1c6c15gen.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 09:30
lubek, Kakabaka, caterinka, Kajaoli, MOI lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:wstawilam twoj tekst na grupe, o tym wyrzuceniu.
faktycznie Kasia usuwa osoby ktore sie nie odzywaja, tweirdzac ze jak umieja czytac to neich umieja pisac. no coz. ja czasami nei zgadzam sie ze wsyztskimi zasadami na grupie alemusze je akceptowac bo nei ejstem administratorem.
Dziękuję bardzo. To fakt, że jest to bez sensu. Zwłaszcza, że ten regulamin jest bardzo świeży. Nie każdy musi pisać często. Ja chciałam dzisiaj napisać przede wszystkim o tych położnych, bo wiem, że bardzo dużo kobiet o tym nie ma pojęcia. Ale już nie mam jak.
Przesyłam jeszcze link do strony położnych, które u mnie prowadzą te spotkania, bo mają wypisane tematy, które będą realizowane http://www.zdrowarodzina.pl/masa-noworodka.html -
Z tym fejsem bardzo niefajne są te zasady o usuwaniu. Jakim prawem ona decyduje kto ma zostać a kto spada? Może są dziewczyny które nie chcą o sobie pisać ale chętnie poczytają co się dzieje u innych, żeby chociażby się uspokoić.
agatas, Anoolka, Eva0507 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja uważam, że wywalanie z grup jest bez sensu nie każdy ma możliwość aktywnie uczestniczyć i nie powinno być to podstawą do wyrzucania
Agatas super że u Ciebie już tak dobrze teraz to już będzie tylko z górki
agatas, Kajaoli, Eva0507 lubią tę wiadomość
-
Ja też lubiłam czytać na FB dużo tematów mnie dotyczyło ale cóż tracę na tym ze mało rozmowna jestem... a uważam ze dziewczyny tez tracą na tym ze zawsze ktoś nowy mógłby coś nowego do grupy wnieść a jeżeli chodzi o sprawy prywatne to mało kto wie o mnie więcej niż ja chce o sobie powiedzieć i to jest z całym necie dla przykładu jeżeli Zosia pisze ze ja boli brzuch to ja wiem tylko tyle że Zosie brzuch boli i nic więcej nie znam Zosi nazwiska nie wiem gdzie mieszka nic o niej nie wiem puki sama tego nie oznajmi .... To moje zdanie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 10:33
Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Kakabaka, ale może właśnie te podczytywane się denerwują w związku z tym. Poruszane są czasem bardzo intymne tematy, i dla mnie na przykład to jest nie fair że ktoś to czyta i się nie udziela- w ten sposób ten ktoś wie o mnie wszystko a ja o nim nic.... Jest to irytujące. Tutaj dziewczyny chowają się za nickami, a na fb to już trochę inaczej wygląda.
takie moje zdanie. -
Witam Was wszystkie Kiepska sprawa z tym FB, nie popieram takich "kontrolowanych rozmow", slyszalam, ze sa tam calkiem fajne dyskusje, szkoda ze nad wszystkim czuwa ktos zbytnio nadgorliwy
MartaR.., Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość
-
Aneta?mała_mi wrote:Kakabaka, ale może właśnie te podczytywane się denerwują w związku z tym. Poruszane są czasem bardzo intymne tematy, i dla mnie na przykład to jest nie fair że ktoś to czyta i się nie udziela- w ten sposób ten ktoś wie o mnie wszystko a ja o nim nic.... Jest to irytujące. Tutaj dziewczyny chowają się za nickami, a na fb to już trochę inaczej wygląda.
takie moje zdanie. -
Jakbym nie chciała żeby ktoś o mnie coś wiedział to bym o tym nie pisała. W grupie są tylko dziewczyny które są w ciąży i termin porodu mają w październiku więc jak najbardziej do grupy należą i nie powinny byc usuwane bo nie chcą o sobie pisać. Chcą się tylko dowiedzieć więcej o swoim stanie. I usuwanie ich jest nadużyciem!
Kajaoli, Eva0507 lubią tę wiadomość
-
Justyna?Kakabaka wrote:Z tym fejsem bardzo niefajne są te zasady o usuwaniu. Jakim prawem ona decyduje kto ma zostać a kto spada? Może są dziewczyny które nie chcą o sobie pisać ale chętnie poczytają co się dzieje u innych, żeby chociażby się uspokoić.
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
mała_mi wrote:Kakabaka, ale może właśnie te podczytywane się denerwują w związku z tym. Poruszane są czasem bardzo intymne tematy, i dla mnie na przykład to jest nie fair że ktoś to czyta i się nie udziela- w ten sposób ten ktoś wie o mnie wszystko a ja o nim nic.... Jest to irytujące. Tutaj dziewczyny chowają się za nickami, a na fb to już trochę inaczej wygląda.
takie moje zdanie.
Na tym właśnie polega forum, że każdy pisze o tym, co chce, żeby inni wiedzieli. Tylko ja nie lubię pisać o niczym, a tyle się u mnie działo od kiedy dołączyłam go grupy na fcb. Tu z resztą też nie pisałam. Mogłam zdawać codziennie relację z tego jak mnie dupsko boli od leżenia A no i że piersi mnie jeszcze pobolewają i że bardzo przeżywałam każde smutne wiadomości i też się okropnie bałam. Ale, to dotyczy każdej i nie chciałam zaśmiecać forum.
Ale w sumie już przestaje żałować. Bo wolę pisać tu, nie dlatego, że chowam się za nickim, bo nie uważam, żeby moje nazwisko było tajemnicą, ale dlatego, że jestem tu od kiedy zauważyłam na teście dwie kreseczki i Was też mi łatwiej rozpoznać po nicku, niż po nazwiskach na fejsie.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a wiecie że na październikowych Mamuśkach jeszcze żadnej kłótni nie było a na wszystkich chyba wątkach już burze z piorunami przeszły Nawet na listopadówkach się już pokłóciły, to może i tu się pokłóćmy trochę, co? skoro tak pięknie nam ten temat z fb wypłynął.
ja napisałam swoje zdanie, każda może mieć inne. Zgadzam się że wszystkie październikowe powinny mieć dostęp do grupy fb, ale litości, napisałaby jedna z drugą chociaż 'cześć, żyjemy i dobrze się mamy z Maleństwem' albo 'żygam dzień na dzień' raz na tydzień albo dwa.... Przecież po to te fora są, żeby oprócz poważnych problemów, podyskutować o dooopie marynie.
Jeśli któraś czuje się pokrzywdzona, zawsze może ponownie dostać się do grupy, co pewnie będzie nie lada wyczynem, bo przecież każda swój honor ma- 'wyrzuciły' to mnie nie chcą, tylko to nie do końca tak...Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
MartaR.. wrote:Dziewczyny jak mnie dziś zaczęły boleć cycki a już tak długo nie bolały i głowa...w ogóle mam wysokie ciśnienie i musze dużo leżeć i dietę jak dla diabetyków... Może znacie jakieś domowe sposoby na obniżenie ciśniena?
Pozdrawiam październikowe