X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ranne ptaszki::-) Czy tylko ja jestem z tak daleka? A mianowicie Zachodniopomorskie? Zycze millego dzionka, u mnie zapowiada się słonecznie.:-)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni to już trochę bliżej tez mnie Warmińsko-mazurskie :-D

7a4aio4pfp2702id.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też warmińsko-mazurskie :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam do Was na ktorys weekend :) na mazury ;) i na kawe :)
    Moni28 w Łukęcinie spedzalam wakacje :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w tym pięknym, pierwszym dniu mojego piątego miesiąca! <3 <3 <3 :)

Monica, paaolka, Strokrotka, Kakabaka, paradise, MartaR.., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam Wam podac link do strony, ktora na pewno Wam sie przyda, a może jeszcze jej nie znacie:
    www.promobaby.pl

agatas, paaolka, paradise, Monica lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Teraz mieszksm na Golebiowie 2 :) Tskze z druiej strony, ale jakby nie ma to znaczenia, bo na spacer mozeny sie umowic wszędzie :) Twoja pierwsza dzidzia teraz?

Pewnie że możemy wszędzie ;) To moja pierwsza ciąża własnie, więc potem rady doświadczonej mamusi się na pewno przydadzą.. ;) ;)

Strokrotka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:04

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucam historię która wyciśnie łzy z najbardziej twardej laski :)
    http://gosc.pl/doc/1994756.Cud-matczynej-milosci

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • lubek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja juz powrócona z majówki, opalona i szczęśliwa, bo od 1szego dnia 18tygodnia codziennie czuje naszego chłopczyka :)). To było niesamowite, bo z mężem poczulismy go po raz pierwszy w tym samym momencie, akurat miał rękę na brzuchu :D!
    Z zakupami tez się wstrzymuje, planuje zacząć po polowkowym, ale to niestety będzie dopiero 30.maja.. na razie powoli przygotowuje się do małego remontu i wyposażenia pokoju Tymka :). Czy wg Was jest konieczność wyprowadzenia się z domu na czas remontu (będzie malowanie)? Ja słyszałam, że nowoczesne farby są bezpieczne, ale sama nie wiem.
    Ja jestem z Warszawy, planuje rodzic w Domu Narodzin przy Zofii. Macie już wybrane imię dla maluszka? U nas Tymon :)

mitaka, ao12., Kajaoli, MOI lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od wczoraj czuję już nie tylko bulgotanie i "rowerek w wodzie" ale kopniaczki - mega uczucie :)
    U nas będzie Aleksander ;)

lubek, MOI lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Aniqa :D

gdzie żeś ty była jak cię nie było :P :)

opowiadaj szybko :P
    O prosze! Mała mi.
    A długo niewchodziłam na forum, musiałam odpocząć od tego. Teraz niedawno się pokazałam. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek,
    Jeśli to twój brzuszek,na zdjęciu, to mam podobny, tylko że ja w 20 tyg.

lubek lubi tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek,
    Jeśli to twój brzuszek,na zdjęciu, to mam podobny, tylko że ja w 20 tyg.

moj brzuszek, tak. Martwilam sie, ze maly, ale lekarz mowi, ze ok, wieczorem wiekszy :). Ale czasami rano mniejszy tez. W sumie chyba trzeba sie cieszyc, bo moze bedziemy mialy mniej dolegliowsci typu bole plecow :)

Aniqa lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ja juz powrócona z majówki, opalona i szczęśliwa, bo od 1szego dnia 18tygodnia codziennie czuje naszego chłopczyka :)). To było niesamowite, bo z mężem poczulismy go po raz pierwszy w tym samym momencie, akurat miał rękę na brzuchu :D!
    Z zakupami tez się wstrzymuje, planuje zacząć po polowkowym, ale to niestety będzie dopiero 30.maja.. na razie powoli przygotowuje się do małego remontu i wyposażenia pokoju Tymka :). Czy wg Was jest konieczność wyprowadzenia się z domu na czas remontu (będzie malowanie)? Ja słyszałam, że nowoczesne farby są bezpieczne, ale sama nie wiem.
    Ja jestem z Warszawy, planuje rodzic w Domu Narodzin przy Zofii. Macie już wybrane imię dla maluszka? U nas Tymon :)
    A ja spod Warszawy i też zamierzam rodzić na Żelaznej ale ze względu na cesarkę nie mogę w Domu Narodzin tylko obok w szpitalu.
    U nas będzie remont w lipcu i wolę na ten czas wynieść się do mamy. Tym bardziej że szykuje się cyklinowanie i lakierowanie podłóg a potem jeszcze malowanie.
    Imię wybraliśmy Marcel.

lubek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • lubek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek, jeszcze doczekamy sie brzuszka, choć przyznam że już mnie bardzo irytuje,a wręcz w...(piiiii) rozmowa tego typu
    - ... tak,jestem w ciąży,w 5 msc.
    - o boże,tak??? Niewidać! Gdzie masz brzuszek,JA JAK BYŁAM W CIĄŻY,TO JUŻ MIAŁAM TAKI DUŻY,itd itd,itd,
    Brrrr!!!!!
    A tak z innej beczki,to strasznie mnie męczy czytanie fb,i innych portali,nic tylko o tej kobiecie-facecie co eurowizje wygrał/a.

Ja dokładnie tak samo słyszę! Bo w ubraniu to w ogóle może nie być widać.
    W pracy to mi się czasem wydaje, że mi nie wierzą, że jestem w ciąży.. :/

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki brzuszek jak Lubek to miałam w 7 tyg ciąży. Zawsze byłam szczupła ale gin mówi że mam słabe mięśnie brzucha i dlatego mój brzuch wygląda na starszą ciążę. Piszą na belly że w 17 tyg ciąży macica jest wyczuwalna 4-5 cm poniżej pępka. A ja jak byłam u gina w 15 tyg i 3 dniu to się dowiedziałam że moja macica jest już na wysokości pępka. Może to dlatego że to moja trzecia ciąża na tym etapie. Aż się boję jak będę wyglądać w 9 miesiącu, najpierw będzie widać brzuch, potem długo, długo nic aż wreszcie dopiero resztę mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 18:05

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek, jeszcze doczekamy sie brzuszka, choć przyznam że już mnie bardzo irytuje,a wręcz w...(piiiii) rozmowa tego typu
    - ... tak,jestem w ciąży,w 5 msc.
    - o boże,tak??? Niewidać! Gdzie masz brzuszek,JA JAK BYŁAM W CIĄŻY,TO JUŻ MIAŁAM TAKI DUŻY,itd itd,itd,
    Brrrr!!!!!
    U mnie to samo i też mnie te gadki denerwują ;)
    Położna mi powiedziała że w 6msc będzie już widać :)

lubek, Aniqa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z tymi darmowymi położnymi przed porodem? Już teraz mam wybrać jakąś położną z ośrodka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 07:46

• renatkach Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki czy wasze piersi już produkują siarę? Pytam, bo dzisiaj zauważyłam u siebie bezbarwną wydzielinę

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ