Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ranne ptaszki::-) Czy tylko ja jestem z tak daleka? A mianowicie Zachodniopomorskie? Zycze millego dzionka, u mnie zapowiada się słonecznie.:-)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni to już trochę bliżej tez mnie Warmińsko-mazurskie :-D

7a4aio4pfp2702id.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też warmińsko-mazurskie :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam do Was na ktorys weekend :) na mazury ;) i na kawe :)
    Moni28 w Łukęcinie spedzalam wakacje :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w tym pięknym, pierwszym dniu mojego piątego miesiąca! <3 <3 <3 :)

Monica, paaolka, Strokrotka, Kakabaka, paradise, MartaR.., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam Wam podac link do strony, ktora na pewno Wam sie przyda, a może jeszcze jej nie znacie:
    www.promobaby.pl

agatas, paaolka, paradise, Monica lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Teraz mieszksm na Golebiowie 2 :) Tskze z druiej strony, ale jakby nie ma to znaczenia, bo na spacer mozeny sie umowic wszędzie :) Twoja pierwsza dzidzia teraz?

Pewnie że możemy wszędzie ;) To moja pierwsza ciąża własnie, więc potem rady doświadczonej mamusi się na pewno przydadzą.. ;) ;)

Strokrotka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:04

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucam historię która wyciśnie łzy z najbardziej twardej laski :)
    http://gosc.pl/doc/1994756.Cud-matczynej-milosci

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • lubek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja juz powrócona z majówki, opalona i szczęśliwa, bo od 1szego dnia 18tygodnia codziennie czuje naszego chłopczyka :)). To było niesamowite, bo z mężem poczulismy go po raz pierwszy w tym samym momencie, akurat miał rękę na brzuchu :D!
    Z zakupami tez się wstrzymuje, planuje zacząć po polowkowym, ale to niestety będzie dopiero 30.maja.. na razie powoli przygotowuje się do małego remontu i wyposażenia pokoju Tymka :). Czy wg Was jest konieczność wyprowadzenia się z domu na czas remontu (będzie malowanie)? Ja słyszałam, że nowoczesne farby są bezpieczne, ale sama nie wiem.
    Ja jestem z Warszawy, planuje rodzic w Domu Narodzin przy Zofii. Macie już wybrane imię dla maluszka? U nas Tymon :)

mitaka, ao12., Kajaoli, MOI lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od wczoraj czuję już nie tylko bulgotanie i "rowerek w wodzie" ale kopniaczki - mega uczucie :)
    U nas będzie Aleksander ;)

lubek, MOI lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Aniqa :D

gdzie żeś ty była jak cię nie było :P :)

opowiadaj szybko :P
    O prosze! Mała mi.
    A długo niewchodziłam na forum, musiałam odpocząć od tego. Teraz niedawno się pokazałam. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek,
    Jeśli to twój brzuszek,na zdjęciu, to mam podobny, tylko że ja w 20 tyg.

lubek lubi tę wiadomość

• lubek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek,
    Jeśli to twój brzuszek,na zdjęciu, to mam podobny, tylko że ja w 20 tyg.

moj brzuszek, tak. Martwilam sie, ze maly, ale lekarz mowi, ze ok, wieczorem wiekszy :). Ale czasami rano mniejszy tez. W sumie chyba trzeba sie cieszyc, bo moze bedziemy mialy mniej dolegliowsci typu bole plecow :)

Aniqa lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ja juz powrócona z majówki, opalona i szczęśliwa, bo od 1szego dnia 18tygodnia codziennie czuje naszego chłopczyka :)). To było niesamowite, bo z mężem poczulismy go po raz pierwszy w tym samym momencie, akurat miał rękę na brzuchu :D!
    Z zakupami tez się wstrzymuje, planuje zacząć po polowkowym, ale to niestety będzie dopiero 30.maja.. na razie powoli przygotowuje się do małego remontu i wyposażenia pokoju Tymka :). Czy wg Was jest konieczność wyprowadzenia się z domu na czas remontu (będzie malowanie)? Ja słyszałam, że nowoczesne farby są bezpieczne, ale sama nie wiem.
    Ja jestem z Warszawy, planuje rodzic w Domu Narodzin przy Zofii. Macie już wybrane imię dla maluszka? U nas Tymon :)
    A ja spod Warszawy i też zamierzam rodzić na Żelaznej ale ze względu na cesarkę nie mogę w Domu Narodzin tylko obok w szpitalu.
    U nas będzie remont w lipcu i wolę na ten czas wynieść się do mamy. Tym bardziej że szykuje się cyklinowanie i lakierowanie podłóg a potem jeszcze malowanie.
    Imię wybraliśmy Marcel.

lubek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • lubek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek, jeszcze doczekamy sie brzuszka, choć przyznam że już mnie bardzo irytuje,a wręcz w...(piiiii) rozmowa tego typu
    - ... tak,jestem w ciąży,w 5 msc.
    - o boże,tak??? Niewidać! Gdzie masz brzuszek,JA JAK BYŁAM W CIĄŻY,TO JUŻ MIAŁAM TAKI DUŻY,itd itd,itd,
    Brrrr!!!!!
    A tak z innej beczki,to strasznie mnie męczy czytanie fb,i innych portali,nic tylko o tej kobiecie-facecie co eurowizje wygrał/a.

Ja dokładnie tak samo słyszę! Bo w ubraniu to w ogóle może nie być widać.
    W pracy to mi się czasem wydaje, że mi nie wierzą, że jestem w ciąży.. :/

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki brzuszek jak Lubek to miałam w 7 tyg ciąży. Zawsze byłam szczupła ale gin mówi że mam słabe mięśnie brzucha i dlatego mój brzuch wygląda na starszą ciążę. Piszą na belly że w 17 tyg ciąży macica jest wyczuwalna 4-5 cm poniżej pępka. A ja jak byłam u gina w 15 tyg i 3 dniu to się dowiedziałam że moja macica jest już na wysokości pępka. Może to dlatego że to moja trzecia ciąża na tym etapie. Aż się boję jak będę wyglądać w 9 miesiącu, najpierw będzie widać brzuch, potem długo, długo nic aż wreszcie dopiero resztę mnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 18:05

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lubek, jeszcze doczekamy sie brzuszka, choć przyznam że już mnie bardzo irytuje,a wręcz w...(piiiii) rozmowa tego typu
    - ... tak,jestem w ciąży,w 5 msc.
    - o boże,tak??? Niewidać! Gdzie masz brzuszek,JA JAK BYŁAM W CIĄŻY,TO JUŻ MIAŁAM TAKI DUŻY,itd itd,itd,
    Brrrr!!!!!
    U mnie to samo i też mnie te gadki denerwują ;)
    Położna mi powiedziała że w 6msc będzie już widać :)

lubek, Aniqa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z tymi darmowymi położnymi przed porodem? Już teraz mam wybrać jakąś położną z ośrodka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 07:46

• renatkach Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki czy wasze piersi już produkują siarę? Pytam, bo dzisiaj zauważyłam u siebie bezbarwną wydzielinę

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ