X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem ZA !

Monica nie martw się najważniejsze, że maluszek rośni moja lekarka też się czepia mojej wagi że niby za mało tyję

anka_a, ao12., Monica lubią tę wiadomość

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    moja ciąża jest tu chyba najmłodsza (termin 28 październik) i tym zaczynam sobie tłumaczyć, że jeszcze nie czuję żadnych ruchów dziecka :( a strasznie jestem niecierpliwa i tak was czytam .... i chciałabym JUŻ :)
    Poza tym przygotowuję się do wakacji, podróz samolotem to niecałe 3h, a ja z dnia na dzień jestem pełna obaw... Zawsze dużo podróżowałam i nigdy latanie nie wpływało na mnie niekorzystnie. Nie wiem skąd te moje lęki się biorą, ale obawiam się że będę wchodziła do samolotu mega zestresowana :( Czy któraś z was latała w czasie ciąży i może mnie pocieszyć? ;)

anka_a, ao12., lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dziewczyny a może zrobicie na fejsie grupę dziewczyn stąd? To i ja bardzo chętnie bym się dopisała :)
    Ale bez napinki, tylko tak, żebyśmy się łatwiej mogły połapać kto jest kto :)

Też jestem ZA :)

Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    moja ciąża jest tu chyba najmłodsza (termin 28 październik) i tym zaczynam sobie tłumaczyć, że jeszcze nie czuję żadnych ruchów dziecka :( a strasznie jestem niecierpliwa i tak was czytam .... i chciałabym JUŻ :)
    Poza tym przygotowuję się do wakacji, podróz samolotem to niecałe 3h, a ja z dnia na dzień jestem pełna obaw... Zawsze dużo podróżowałam i nigdy latanie nie wpływało na mnie niekorzystnie. Nie wiem skąd te moje lęki się biorą, ale obawiam się że będę wchodziła do samolotu mega zestresowana :( Czy któraś z was latała w czasie ciąży i może mnie pocieszyć? ;)

Ja latałam, w 16 i 17 tygodniu, nawet się nie zorientowałam, żadnych odczuć związanych z ciążą. Lekarz zalecił tylko przed lotem wziąć magnez, żeby 'wyciszyć macice', cokolwiek to może znaczyć :)

Agrafka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka ja leciałam do Londynu całkiem na początku ciąży, kiedy o niej jeszcze nie wiedziałam (miałam małego pasażera na gapę :P ). Z tego co wiem, to drugi trymestr jest najbezpieczniejszy. Pytałaś lekarz, czy nie ma zastrzeżeń co do takiej wycieczki?

Agrafka lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ustaliłyśmy, że sporo z nas jest za, ale jak to teraz zorganizować? Chciałam stworzyć grupę, ale musiałabym mieć chociaż jedną z Was w znajomych :) A niestety nie mam :(
    To kto stworzy grupę, żeby można się było dołączyć?

ao12. lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak się tworzy grupy na fb :(

• ao12. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    To ustaliłyśmy, że sporo z nas jest za, ale jak to teraz zorganizować? Chciałam stworzyć grupę, ale musiałabym mieć chociaż jedną z Was w znajomych :) A niestety nie mam :(
    To kto stworzy grupę, żeby można się było dołączyć?

Ja też nie mam pojęcia jak się tworzy grupy na fejsie :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę stworzyć grupę.
    Dodajcie mnie do znajomych:
    Tylko szybciuchno, bo chcę jak najszybciej wyedytować ten post i usunąć link do swojej strony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 07:40

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wysłałam jestem Ula :D

• ao12. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysłałam J Z.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 16:10

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K-a :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 22:36

• agatas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wysłałam :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Agrafka ja leciałam do Londynu całkiem na początku ciąży, kiedy o niej jeszcze nie wiedziałam (miałam małego pasażera na gapę :P ). Z tego co wiem, to drugi trymestr jest najbezpieczniejszy. Pytałaś lekarz, czy nie ma zastrzeżeń co do takiej wycieczki?

Tak, oczywiście pytałam i nie ma żadnych zastrzeżeń :) ...są za to hormony, które ostatnio dają mi popalić i to pewnie one odpowiadają za moje lęki i obawy ;/

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie powiem jak jest z lataniem, ale chętnie się dowiem, bo 13 czerwca lecę do Rumunii na wakacje :)

ao12. lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez wyslalam - Aga Rz :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:33

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysłałam Marta Rz.z tym ze moje konto dawno zapomniane musze je na nowo uzupełnić ale wysłałam :-D Ale dziś wstałam z bólem gardła i ogólnie się źle czuje chyba się przeziębiłam...

7a4aio4pfp2702id.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć do grupy, niech piszę do mnie na prv. W ogóle to mam taki postulat żeby główną dyskusję zostawić tutaj a na FB wrzucać tylko to z czym na belly jest ciężko czyli linki, zdjęcia itd :) Chyba że macie inny pomysł :)

lubek, ao12., Kakabaka, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ok, jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć do grupy, niech piszę do mnie na prv. W ogóle to mam taki postulat żeby główną dyskusję zostawić tutaj a na FB wrzucać tylko to z czym na belly jest ciężko czyli linki, zdjęcia itd :) Chyba że macie inny pomysł :)
    Bardzo dobry pomysł. Właśnie o to chodzi :) Zostajemy tutaj jak zawsze na fb zdjęcia, filmiki itp.
    Chciałam też dołączyć ale oczywiście nie zdążyłam :/ Piszę na prv.

ao12. lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ