X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem ZA !

Monica nie martw się najważniejsze, że maluszek rośni moja lekarka też się czepia mojej wagi że niby za mało tyję

anka_a, ao12., Monica lubią tę wiadomość

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    moja ciąża jest tu chyba najmłodsza (termin 28 październik) i tym zaczynam sobie tłumaczyć, że jeszcze nie czuję żadnych ruchów dziecka :( a strasznie jestem niecierpliwa i tak was czytam .... i chciałabym JUŻ :)
    Poza tym przygotowuję się do wakacji, podróz samolotem to niecałe 3h, a ja z dnia na dzień jestem pełna obaw... Zawsze dużo podróżowałam i nigdy latanie nie wpływało na mnie niekorzystnie. Nie wiem skąd te moje lęki się biorą, ale obawiam się że będę wchodziła do samolotu mega zestresowana :( Czy któraś z was latała w czasie ciąży i może mnie pocieszyć? ;)

anka_a, ao12., lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dziewczyny a może zrobicie na fejsie grupę dziewczyn stąd? To i ja bardzo chętnie bym się dopisała :)
    Ale bez napinki, tylko tak, żebyśmy się łatwiej mogły połapać kto jest kto :)

Też jestem ZA :)

Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    moja ciąża jest tu chyba najmłodsza (termin 28 październik) i tym zaczynam sobie tłumaczyć, że jeszcze nie czuję żadnych ruchów dziecka :( a strasznie jestem niecierpliwa i tak was czytam .... i chciałabym JUŻ :)
    Poza tym przygotowuję się do wakacji, podróz samolotem to niecałe 3h, a ja z dnia na dzień jestem pełna obaw... Zawsze dużo podróżowałam i nigdy latanie nie wpływało na mnie niekorzystnie. Nie wiem skąd te moje lęki się biorą, ale obawiam się że będę wchodziła do samolotu mega zestresowana :( Czy któraś z was latała w czasie ciąży i może mnie pocieszyć? ;)

Ja latałam, w 16 i 17 tygodniu, nawet się nie zorientowałam, żadnych odczuć związanych z ciążą. Lekarz zalecił tylko przed lotem wziąć magnez, żeby 'wyciszyć macice', cokolwiek to może znaczyć :)

Agrafka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka ja leciałam do Londynu całkiem na początku ciąży, kiedy o niej jeszcze nie wiedziałam (miałam małego pasażera na gapę :P ). Z tego co wiem, to drugi trymestr jest najbezpieczniejszy. Pytałaś lekarz, czy nie ma zastrzeżeń co do takiej wycieczki?

Agrafka lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ustaliłyśmy, że sporo z nas jest za, ale jak to teraz zorganizować? Chciałam stworzyć grupę, ale musiałabym mieć chociaż jedną z Was w znajomych :) A niestety nie mam :(
    To kto stworzy grupę, żeby można się było dołączyć?

ao12. lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak się tworzy grupy na fb :(

• ao12. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    To ustaliłyśmy, że sporo z nas jest za, ale jak to teraz zorganizować? Chciałam stworzyć grupę, ale musiałabym mieć chociaż jedną z Was w znajomych :) A niestety nie mam :(
    To kto stworzy grupę, żeby można się było dołączyć?

Ja też nie mam pojęcia jak się tworzy grupy na fejsie :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę stworzyć grupę.
    Dodajcie mnie do znajomych:
    Tylko szybciuchno, bo chcę jak najszybciej wyedytować ten post i usunąć link do swojej strony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 07:40

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wysłałam jestem Ula :D

• ao12. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysłałam J Z.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 16:10

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K-a :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 22:36

• agatas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wysłałam :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Agrafka ja leciałam do Londynu całkiem na początku ciąży, kiedy o niej jeszcze nie wiedziałam (miałam małego pasażera na gapę :P ). Z tego co wiem, to drugi trymestr jest najbezpieczniejszy. Pytałaś lekarz, czy nie ma zastrzeżeń co do takiej wycieczki?

Tak, oczywiście pytałam i nie ma żadnych zastrzeżeń :) ...są za to hormony, które ostatnio dają mi popalić i to pewnie one odpowiadają za moje lęki i obawy ;/

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie powiem jak jest z lataniem, ale chętnie się dowiem, bo 13 czerwca lecę do Rumunii na wakacje :)

ao12. lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez wyslalam - Aga Rz :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:33

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysłałam Marta Rz.z tym ze moje konto dawno zapomniane musze je na nowo uzupełnić ale wysłałam :-D Ale dziś wstałam z bólem gardła i ogólnie się źle czuje chyba się przeziębiłam...

7a4aio4pfp2702id.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć do grupy, niech piszę do mnie na prv. W ogóle to mam taki postulat żeby główną dyskusję zostawić tutaj a na FB wrzucać tylko to z czym na belly jest ciężko czyli linki, zdjęcia itd :) Chyba że macie inny pomysł :)

lubek, ao12., Kakabaka, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ok, jeśli ktoś jeszcze chce dołączyć do grupy, niech piszę do mnie na prv. W ogóle to mam taki postulat żeby główną dyskusję zostawić tutaj a na FB wrzucać tylko to z czym na belly jest ciężko czyli linki, zdjęcia itd :) Chyba że macie inny pomysł :)
    Bardzo dobry pomysł. Właśnie o to chodzi :) Zostajemy tutaj jak zawsze na fb zdjęcia, filmiki itp.
    Chciałam też dołączyć ale oczywiście nie zdążyłam :/ Piszę na prv.

ao12. lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ