Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie że już dzieciaczki dają nam znać o sobie:) pewnie będziecie się śmiały że stuknięta jestem ale ja mam duże słuchawki i puszczam co wieczór synkowi z you tube spokojne kołysanki wtedy czuje jak mnie łaskocze czasem da kopniaka a później cisza może śpi:) nie wiem sama zasypiam takie spokojne są melodie.

Niestety u mnie na osiedlu wczoraj zdarzył się straszny wypadek z 4 pietra wypadło dziecko leżało troszkę bo nikt nie zauważył, że to dziecko leży (nie wiem jakim cudem!) w każdym razie była Policja oczywiście rodziców nie było kiedy Policjanci weszli do mieszkania okazało się,że bez opieki jeszcze pozostało roczne dziecko:( wczoraj ciągle o tym myślałam:((nie sądzę aby przeżyło.

Ps. Najgorsza kara dla mnie to pić produkty mleczne i dużo wody...

• anka_a Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pingole ale tragedia :(

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra:(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/plock-1-5-roczny-chlopiec-wypadl-z-okna/rvcmx

A ja mam tak, że czuję mojego maluszka, ale pod ręką jeszcze nie jestem w stanie wyczuć ruchów, ale do szczupłych nie należę, więc kopniak będzie musiał być naprawdę mocny, żeby przebić się przez warstwę tłuszczu ;p

Monica, Scęście lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydawało że czuję ręką ale to chyba tylko złudzenie bo mój mężuś nic nie czuje i pewnie jeszcze trochę będzie musiał poczekać :P

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam swojego gina o częstotliwość czucia ruchów na tym etapie ciąży. Powiedział że to norma nie czuć czasem nic nawet przez kilka dni i że ilość ruchów dziecka zaczynamy obserwować od 27 tyg.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Niestety u mnie na osiedlu wczoraj zdarzył się straszny wypadek z 4 pietra wypadło dziecko leżało troszkę bo nikt nie zauważył, że to dziecko leży (nie wiem jakim cudem!) w każdym razie była Policja oczywiście rodziców nie było kiedy Policjanci weszli do mieszkania okazało się,że bez opieki jeszcze pozostało roczne dziecko:( wczoraj ciągle o tym myślałam:((nie sądzę aby przeżyło.
    Na WP piszą że ten półtoraroczny chłopiec przeżył i że jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. A pijany ojciec spał i miał ponad 1,5 promila alku we krwi.

Matka fantastycznej 4 :)
  • agatas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwielbiam Was - super, że możemy się wzajemnie wspierać i rozwiewać wątpliwości. Nie raz jak wchodzi się na jakieś inne fora, to aż włos na głowie się jeży, jakie głupoty są wypisywane. A Wy jesteście prze mądre babki :)

Uciekam szykować pyszny obiadek dla mojego Krzysia. Dzisiaj robię pieczeń ze schabu, młode ziemniaczki krajowe i fasolkę szparagową...mniam :D

Strokrotka, Anoolka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Na WP piszą że ten półtoraroczny chłopiec przeżył i że jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. A pijany ojciec spał i miał ponad 1,5 promila alku we krwi.
    Tak tez piszą że upadł na miękka ziemię co jest absolutną nieprawdą tak się składa że tam mieszkałam teraz mieszka mój dziadek dzieli nas tylko ulica Tatuś się znalazł po fakcie owszem pijany i zszokowany o co chodzi?. Drugie dziecko zabrała Policja. Co do tego czy żyje to się okaże daj mu Boże aby przeżył ojca bym powiesiła za nie powiem co!

Kobietki ja mam pytanie kochane do was strasznie się wstydzę zadać ale może i któraś z Was tak ma to mi podpowie. Czytałam że w ciąży często ma się zaparcia a ja mam w drugą stronę:{ w tamtym tygodniu biegunka teraz też lekarz mnie pytał czemu nie tyje. Czy czegoś nie powinnam jeść? sama zgłupiałam jem dużo warzyw i owoców z mlekiem mam problem bo go nie znoszę boję się że to małemu wreszcie zaszkodzi.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica, jest różnica między biegunką (bardzo częste wypróżnienia, wodniste) a po prostu luźnymi stolcami. Myślę, że chodzi raczej o to drugie u Ciebie, bo jakbyś miała pierwsze to już byś leżała pewnie z odwodnieniem w szpitalu.
    Luźne stolce generalne nie są groźne i mogą być spowodowane np. wahaniami hormonów (ja miałam zawsze przy okresie na przykład takie), albo przyspieszoną przemianą materii - i to własnie myśle że u Ciebie ma miejsce. Ja też nie tyję, ale mój lekarz stwierdził, że dziecko rośnie normalnie zdrowo, więc skoro nie przytyłam to znaczy, że może ubyło mi w biodrach, ale dziecko swoje otrzymało :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuje poczwarkah chyba masz racje wmuszam się pić dużo wody bo jak Was podczytuje tak należy robić może dlatego a nigdy nie piłam więcej aniżeli trzy góra 4 szklanki.Bardzo dziękuje za wyjaśnienia bo nie myślałam nawet że przez hormony mogą mieć takie sytuacje.
    Mnie mój lekarz wkurza bo ciągle się przyczepia do wagi brzuszka już nie da się ukryć przez całą ciąże przytyłam 2kg i stoję w miejscu a jem naprawdę dużo mi chyba nie ubyło w biodrach:) pozdrawiam i dziękuje raz jeszcze niepotrzebnie panikuje.

• agatas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica ja przytyłam 1kg i jest ok. Jem dużo, ale teraz mamy też trochę inną przemianę materii. Lekarz nic nie mówi co do wagi, bo każda kobieta inaczej przybiera w ciąży i puki z maluchem jest wszystko ok, to nie ma się czym przejmować :) a lekarze są bardzo różni ;)

Monica lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje Kochane jesteście:)nie będę już tak bardzo przeżywać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko rozumiem że Agata D. na fejsie to Ty? :)

Strokrotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie pooglądałam sobie Wasze zdjęcia na facebooku , kurcze ale laski jesteście :) ja to na zdjęciach wychodzę jak Quasimodo i mam przy Was kompleksy ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny właśnie pooglądałam sobie Wasze zdjęcia na facebooku , kurcze ale laski jesteście :) ja to na zdjęciach wychodzę jak Quasimodo i mam przy Was kompleksy ;)
    Anoolka e tam - wszystkie kobiety sa piekne :)

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może zrobicie na fejsie grupę dziewczyn stąd? To i ja bardzo chętnie bym się dopisała :)
    Ale bez napinki, tylko tak, żebyśmy się łatwiej mogły połapać kto jest kto :)

anka_a, ao12., caterinka, agatas, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Dziewczyny a może zrobicie na fejsie grupę dziewczyn stąd? To i ja bardzo chętnie bym się dopisała :)
    Ale bez napinki, tylko tak, żebyśmy się łatwiej mogły połapać kto jest kto :)

jestem za :)

Kakabaka, anka_a, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jestem za! na pewno latwiej by nam bylo sie polapac, ja np kojarze Wasze nicki, ale nie pamietam kto co mowil ;/. A jak sie polaczy z twarza, to zawsze latwiej.

Ja kopniaczki czuje codziennie, o raczej regularnych porach. Czasami do przodu, czasami w srodku w pecherz, nie jest to szczegolnie przyjemne ;/. Czasami sie dziwie, ze to malenstwo ma tyle sily, bo kilka razy zdarzylo mu sie tak mi przyfasolic, ze az sie skrzywilam ;). I widac przez brzuch, jak kopie, wyglada to strasznie dziwnie, maly alien. Ale brzuch mam nadal maly, moze to dlatego.

ao12., Kakabaka, anka_a, mała_mi lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł, jestem za :)

Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ