Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pięknie że już dzieciaczki dają nam znać o sobie:) pewnie będziecie się śmiały że stuknięta jestem ale ja mam duże słuchawki i puszczam co wieczór synkowi z you tube spokojne kołysanki wtedy czuje jak mnie łaskocze czasem da kopniaka a później cisza może śpi:) nie wiem sama zasypiam takie spokojne są melodie.
Niestety u mnie na osiedlu wczoraj zdarzył się straszny wypadek z 4 pietra wypadło dziecko leżało troszkę bo nikt nie zauważył, że to dziecko leży (nie wiem jakim cudem!) w każdym razie była Policja oczywiście rodziców nie było kiedy Policjanci weszli do mieszkania okazało się,że bez opieki jeszcze pozostało roczne dziecko:( wczoraj ciągle o tym myślałam:((nie sądzę aby przeżyło.
Ps. Najgorsza kara dla mnie to pić produkty mleczne i dużo wody... -
http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/plock-1-5-roczny-chlopiec-wypadl-z-okna/rvcmx
A ja mam tak, że czuję mojego maluszka, ale pod ręką jeszcze nie jestem w stanie wyczuć ruchów, ale do szczupłych nie należę, więc kopniak będzie musiał być naprawdę mocny, żeby przebić się przez warstwę tłuszczu ;pMonica, Scęście lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monica wrote:Niestety u mnie na osiedlu wczoraj zdarzył się straszny wypadek z 4 pietra wypadło dziecko leżało troszkę bo nikt nie zauważył, że to dziecko leży (nie wiem jakim cudem!) w każdym razie była Policja oczywiście rodziców nie było kiedy Policjanci weszli do mieszkania okazało się,że bez opieki jeszcze pozostało roczne dziecko:( wczoraj ciągle o tym myślałam:((nie sądzę aby przeżyło.Matka fantastycznej 4
-
Dziewczyny uwielbiam Was - super, że możemy się wzajemnie wspierać i rozwiewać wątpliwości. Nie raz jak wchodzi się na jakieś inne fora, to aż włos na głowie się jeży, jakie głupoty są wypisywane. A Wy jesteście prze mądre babki
Uciekam szykować pyszny obiadek dla mojego Krzysia. Dzisiaj robię pieczeń ze schabu, młode ziemniaczki krajowe i fasolkę szparagową...mniamStrokrotka, Anoolka lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Na WP piszą że ten półtoraroczny chłopiec przeżył i że jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. A pijany ojciec spał i miał ponad 1,5 promila alku we krwi.
Kobietki ja mam pytanie kochane do was strasznie się wstydzę zadać ale może i któraś z Was tak ma to mi podpowie. Czytałam że w ciąży często ma się zaparcia a ja mam w drugą stronę:{ w tamtym tygodniu biegunka teraz też lekarz mnie pytał czemu nie tyje. Czy czegoś nie powinnam jeść? sama zgłupiałam jem dużo warzyw i owoców z mlekiem mam problem bo go nie znoszę boję się że to małemu wreszcie zaszkodzi. -
Monica, jest różnica między biegunką (bardzo częste wypróżnienia, wodniste) a po prostu luźnymi stolcami. Myślę, że chodzi raczej o to drugie u Ciebie, bo jakbyś miała pierwsze to już byś leżała pewnie z odwodnieniem w szpitalu.
Luźne stolce generalne nie są groźne i mogą być spowodowane np. wahaniami hormonów (ja miałam zawsze przy okresie na przykład takie), albo przyspieszoną przemianą materii - i to własnie myśle że u Ciebie ma miejsce. Ja też nie tyję, ale mój lekarz stwierdził, że dziecko rośnie normalnie zdrowo, więc skoro nie przytyłam to znaczy, że może ubyło mi w biodrach, ale dziecko swoje otrzymało -
Bardzo dziękuje poczwarkah chyba masz racje wmuszam się pić dużo wody bo jak Was podczytuje tak należy robić może dlatego a nigdy nie piłam więcej aniżeli trzy góra 4 szklanki.Bardzo dziękuje za wyjaśnienia bo nie myślałam nawet że przez hormony mogą mieć takie sytuacje.
Mnie mój lekarz wkurza bo ciągle się przyczepia do wagi brzuszka już nie da się ukryć przez całą ciąże przytyłam 2kg i stoję w miejscu a jem naprawdę dużo mi chyba nie ubyło w biodrach:) pozdrawiam i dziękuje raz jeszcze niepotrzebnie panikuje. -
Monica ja przytyłam 1kg i jest ok. Jem dużo, ale teraz mamy też trochę inną przemianę materii. Lekarz nic nie mówi co do wagi, bo każda kobieta inaczej przybiera w ciąży i puki z maluchem jest wszystko ok, to nie ma się czym przejmować
a lekarze są bardzo różni
Monica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kakabaka wrote:Dziewczyny a może zrobicie na fejsie grupę dziewczyn stąd? To i ja bardzo chętnie bym się dopisała
Ale bez napinki, tylko tak, żebyśmy się łatwiej mogły połapać kto jest kto
jestem zaKakabaka, anka_a, Kajaoli, Strokrotka lubią tę wiadomość
-
ja tez jestem za! na pewno latwiej by nam bylo sie polapac, ja np kojarze Wasze nicki, ale nie pamietam kto co mowil ;/. A jak sie polaczy z twarza, to zawsze latwiej.
Ja kopniaczki czuje codziennie, o raczej regularnych porach. Czasami do przodu, czasami w srodku w pecherz, nie jest to szczegolnie przyjemne ;/. Czasami sie dziwie, ze to malenstwo ma tyle sily, bo kilka razy zdarzylo mu sie tak mi przyfasolic, ze az sie skrzywilam. I widac przez brzuch, jak kopie, wyglada to strasznie dziwnie, maly alien. Ale brzuch mam nadal maly, moze to dlatego.
ao12., Kakabaka, anka_a, mała_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny