Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia dobrze, ze wszystko sobie załatwiłas! :)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam mija sobota? Ja bardziej odpoczywam bo zimno u mnie to wygrzewam sie pod kocykiem. Pobolewa mnie brzuch tak na samym dole, niewiem czy to normalne, może dziecko naciska na dół i dlatego, zapytam na wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia1985,czyli jednak nieobeszło sie bez antybiotyku,ale może to lepiej bo wyleczysz i po kłopocie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super że w końcu dostałaś leki :)
    Wiesz, ja bym na Twoim miejscu zastanowiła się nad zmianą ginekologa. Jeszcze nie słyszałam żeby gin nie przyjął ciężarnej w nagłej sytuacji...

• mad8 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi na jakiej wysokości macie dno macicy? Bo ja mam na wysokości pępka, co odpowiada 24 tyg ciąży a jestem w 19. Brzuszka ciążowego zbyt wyraźnie nie widać a macica już taka duża... no i się zastanawiam czy ja jedna tak mam?

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi na jakiej wysokości macie dno macicy? Bo ja mam na wysokości pępka, co odpowiada 24 tyg ciąży a jestem w 19. Brzuszka ciążowego zbyt wyraźnie nie widać a macica już taka duża... no i się zastanawiam czy ja jedna tak mam?
    Ja tez mam na wysokości pępka jak mnie położna badała kilka dni temu to powiedziała ze mam taki solidny 21 tydzień ze bardzo wysoko...

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia super że w końcu dostałaś leki :)
    Wiesz, ja bym na Twoim miejscu zastanowiła się nad zmianą ginekologa. Jeszcze nie słyszałam żeby gin nie przyjął ciężarnej w nagłej sytuacji...
    U mnie Pani dr nawet jak ma dużo pacjentek ciężarnej nie odmówi... Jak byłam pierwszy raz u Niej a miała pełno kobiet powiedziałam ze jestem w ciąży to powiedziała ze mam czekać bo napewno przyjmie

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie ze mój małżonek zaczął robić pokój maleństwa o 6rano i robi do teraz...zawziął się obniżył sufit troszkę zrobił światła punktowe szpachluje teraz jak jutro wyschnie to wytrze i pomaluje... A mówiłam ze ma dużo czasu niech robi sobie pomału ZŁOTY CHŁOP...<3

ao12., mad8, Strokrotka, Kajaoli, lubek, MOI, sylwia1985, Anoolka, Monica, anka_a, mała_mi, Scęście lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Ja tez mam na wysokości pępka jak mnie położna badała kilka dni temu to powiedziała ze mam taki solidny 21 tydzień ze bardzo wysoko...

No właśnie, ja tym bardziej odbiegam od standardu. Kurczę mam nadzieję, że to nic złego. Zostaje mi czekać do piątku na połówkowe.

Zazdroszczę wam tego urządzania. Ja nie wiem jeszcze nawet w jakiej części Polski wyląduję:/(a może nawet za granicą). Też chciałabym już wić gniazdko:).

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś b. mocno bolał brzuch na wysokości pępka aż nie przyjemnie leżeniie nie pomagało nospa też więc pojechałam na izbę przyjęć

wszystko jest w porządku maluch upodobał sobie kopanie mamusi w pępek :) niestety pan dr był mało fajny i nie wiem nic poza tym, że szyjka długa zamknięta a dzidziuś waży 302 gramy

ao12., Strokrotka, Anoolka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie...Ale burza przeszła w nocy...

A ja mam takie pytanie bo czytałam ze w drugim trymestrze rzadziej się chodzi siku i od kilku dni rzeczywiście ten częstomocz u mnie się bardzo zmniejszył czy u Was też tak może jest? Czy może coś mi pęcherz nawala...

7a4aio4pfp2702id.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zauważyłam, ostatnio staram się pić zalecane 2,5l wody dziennie i latam do wc jak opętana:P

MartaR.. lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    mnie dziś b. mocno bolał brzuch na wysokości pępka aż nie przyjemnie leżeniie nie pomagało nospa też więc pojechałam na izbę przyjęć

wszystko jest w porządku maluch upodobał sobie kopanie mamusi w pępek :) niestety pan dr był mało fajny i nie wiem nic poza tym, że szyjka długa zamknięta a dzidziuś waży 302 gramy

Ulcio dobrze, że szybko zareagowałaś. I super ze okazało się że wszystko jest ok i że maluszek tak ładnie rośnie :) a lekarze...no różni są niestety...sama też wiem z doświadczenia...:/

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dzień też latam do toalety dość często i mam za każdym razem wrażenie, że pęcherz mi pęknie z przepełnienia, a tu czasem nawet po odrobinie tylko leci...takie dziwne uczucie ;) no ale na szczescie w nocy w ogole nie latam i nie latałam.. ;)

ao12., MartaR.., Aniqa lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja latam chyba za 40 razy dziennie;) co do bóli takich silnych w pępku to myślę że to normalne, bo też takie miałam i gin powiedział, że ok:)

ao12. lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam nad ta zmiana lekarza ale ten jest mega dokladny i to on robiac cytologie zauwazyl komorki rakowe i zlecil lyzeczkowanie w pazdzierniku a w styczniu zaciazylam po dwoch latach prob wiec moze to cos dalo. Robilam tez u innych cytologie tak zeby sprawdzic i u zadnego nic nie wykazalo. Jak ten gin ja robil to czulam ze strasznie gleboko wklada ta szczoteczke a u tamtych wcale nie czulam. Trudno jakos to zniose a gdyby cos sie dzialo to juz wiem gdzie sie udac...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja myślę, że nie zmieniaj ginekologa jak temu ufasz a zawsze jak coś pojedziesz na konsultację na izbę przyjęć - ja tak robię :)

Paaolka i Loveyou88 ja się po prostu wystraszyłam, bo brzuch mi tak w pierwszej ciąży twardniał i wtedy dostawałam masę leków bo groził mi przedwczesny poród
    a że wyznaję zasadę że lepiej wyjść na histeryka niż coś przegapić to pojechałam.

a co do siusiania w nocy to ja muszę obowiązkowo 1 raz :) wstać koło 3-4 :)

ao12., MartaR.., agatas, Aniqa lubią tę wiadomość

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Ja też w nocy wstaję...
    Teraz zaczełam pić więcej wody, bo nigdy nie mogłam wypiś 1,5 litra...to latam do łazienki non stop...dziś przy wypróżnieniu zobacZyłam żywą krew...:( już kiedyś tak miałam i proktolog nie zidentyfikował hemoroidów, tylko powiedzaił że żyłka mogła mi pęknąć...
    Ostatnio miałam zaparcia i wzdęcia, ale już mineły, a krew pojawiła się dzisiaj...
    Może znów mi coś pękło...jutro mam wizytę u gin. to ciekawe co powie, choć nie licze że powie mi coś ciekawego, bo jutro chciałam go zmienić na innego..

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak ulcio, 1 raz w nocy ok 3-4 wstaje na siku, dodam że już potem zasnąć niemoge.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziś boli głowa trochę słabo się robi mierzyłam ciśnienie jest dobre na podwórku bardzo duszno może to od tego... Dziś na życzenie męża na obiadek sałata na słodko ze śmietaną ziemniaczki i kotlety z karkówki niech chociaż dobrze je jak tak robi i robi ...

Zniosłam rano ze strychu wózek po moim synku jest w rewelacyjnym stanie uprałam wszystko jak nowy wiec stwierdzam że nie będę kupować nowego tym bardziej ze chce tylko przez zimę tego używać potem chce lżejszy... I tu rada dla mam pierwszego maleństwa za mój wózek 8lat temu dałam ponad 2000zł i wygląda jak nowy wiec jeśli chcecie mieć więcej dzieci teraz kupcie lepszy a przy następnym dzieciątku będzie mniej wydatków...

ao12., Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ