Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja tez miałam fazę jabłek ;) A teraz mi zostały (jakiś 1 kg )i nie wiedziałam co z nimi zrobić- własnie wyjęłam z piekarnika szarlotkę (http://pieczarkamysia.blox.pl/2012/08/Szarlotka-na-kruchym-ciescie-z-beza.html)

Mniam, dawno nie jadłam szarlotki! Ja niestety nie mam ani daru ani cierpliwości do pieczenia czegokolwiek :D

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja tez miałam fazę jabłek ;) A teraz mi zostały (jakiś 1 kg )i nie wiedziałam co z nimi zrobić- własnie wyjęłam z piekarnika szarlotkę (http://pieczarkamysia.blox.pl/2012/08/Szarlotka-na-kruchym-ciescie-z-beza.html)
    Jabłka najlepiej to mi smakują te za 2.99 z biedronki,bo lubie twarde i soczyste, ja zrobiłam sernik (z domowego sera),i właśnie sie chłodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Koktajle również polecam, właśnie byłam w sklepie po truskawki i banany ;)
    Ja miałam mrożone truskawki to już zjadłam,a świeże narazie po 15 zł za kg to odczekam jeszcze aż tańsze będą.

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 15? w warszawie na ryneczku już po 6:)

Aniqa lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    po 15? w warszawie na ryneczku już po 6:)
    Może te za 15 to polskie. Poczekam aż będą za 6 to namroże 5 kg

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu też polskie:) Ja się zabieram własnie za placek z masą budyniową, truskawkami i kruszonką:) bo jak poczytałam o waszych sernikach to siadło mi na ambicje;) plus Mężuś też mnie nagabuje;)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się wstawia zdjęcia

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem wstawić zdjęcia więc wysyłam wam link http://imageshack.com/a/img834/2976/67pst.jpg
    Zobaczcie jakie ciuszki mozna kupić w KIK za jedyne 4 zł. Niestety wiekszość była dla dziewczynki ale nie sposób było nie wziąść bo to jak za darmo :)

paradise lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to KIK?:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sklep sieciowy podobny do pepco tylko te ubranka są duzo lepszej jakosci

MartaR.., Scęście lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Nie umiem wstawić zdjęcia więc wysyłam wam link http://imageshack.com/a/img834/2976/67pst.jpg
    Zobaczcie jakie ciuszki mozna kupić w KIK za jedyne 4 zł. Niestety wiekszość była dla dziewczynki ale nie sposób było nie wziąść bo to jak za darmo :)

Wow, rzeczywiście fajna okazja ;) nie słyszałam nigdy o tym sklepie

MartaR.. lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Www.kik-textilien.pl

MartaR.., Scęście lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze wiedzieć, powiem siostrze, ja niestety nie skorzystam u mnie nie ma tego sklepu :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma, ale znalazlam stronke internetowa :) Alez u nas leje... :/

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie +5kg, pogoda koszmarna, a zaraz się z mężem zabieramy za opróżnianie gabinetu z mebli, żeby się mógł stać pokoikiem dla maluszka. Az się nic nie chce robić w taką pogodę.
    Ale pisze, żeby Wam powiedzieć, że wczoraj zaczęłam 20tydz i wczoraj późnym wieczorem pierwszy raz doświadczyłam skurczu Braxtona. Strasznie to bolało, przyszło znikąd i trwało jakieś 20 sekund. Jakby ktoś macice próbował wyjąć od środka. Przestraszyłam się na początku, ale od razu mi intuicja powiedziała, że nic złego się nie dzieje. Później poczytałam o tym i rzeczywiście w 20tyg mogą się zacząć takie skurcze. Macica się uczy do porodu. Pisze Wam, żebyście się nie przestraszyly, bo mną tak rzuciło na kanapie, że prawie rozbilam nos mężowi głową :P

Aniqa, MOI, MartaR.., anka_a lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek mnie też już zaczęły męczyć skurcze tego typu ale na wszelki wypadek w pt na wizycie spytam ginki czy wszystko jest ok bo z Kasią mi się tak brzuch spinał i to było źle i musiałam brać dużo leków.

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś remont się zaczął pełną parą malowanie i odświeżenie całego domu i mąż zaczął od największej roboty czyli pokoiku dla maleństwa bo to była do tej pory pusty pokój ale służyło dla wszystkich jak szafa garderoba teraz trzeba będzie każdemu do pokoju zrobić szafę juz widziałam fajne na wymiar montowane w ścianę z rozsuwanymi drzwiami także roboty jest i juz się trochę na nosiłam chociaż mąż na mnie krzyczy ale staram się jakoś pomoc... Miłego weekendu kochane życzę :-*

Kajaoli, ao12., paaolka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    U mnie też dziś remont się zaczął pełną parą malowanie i odświeżenie całego domu i mąż zaczął od największej roboty czyli pokoiku dla maleństwa bo to była do tej pory pusty pokój ale służyło dla wszystkich jak szafa garderoba teraz trzeba będzie każdemu do pokoju zrobić szafę juz widziałam fajne na wymiar montowane w ścianę z rozsuwanymi drzwiami także roboty jest i juz się trochę na nosiłam chociaż mąż na mnie krzyczy ale staram się jakoś pomoc... Miłego weekendu kochane życzę :-*

U nas też jak coś jest do zrobienia, to ile mogę tyle pomagam- nie potrafię stać bezczynnie :P
    Idę kupić sobie jakieś balerinki...miłego dzionka dziewczynki:)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Lubek mnie też już zaczęły męczyć skurcze tego typu ale na wszelki wypadek w pt na wizycie spytam ginki czy wszystko jest ok bo z Kasią mi się tak brzuch spinał i to było źle i musiałam brać dużo leków.

Tez zapytam o to, ale wizytę mam dopiero za 4 tyg. Sam brzuch nie czułam, żeby był śpięty w tym momencie..

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewuszki. Bylam dzisiaj wybrac wyniki moczu ktory wczoraj zrobilm prywatnie w labolatorium i pojechalismy do szpitala. Byla bardzo fajna kobeta na rejestracji i powiedziala ze jak chce to moze zawolac polozna- oczywiscie ze sie zgodzilam. Poszlam do poloznej i opowiedzialam o swoich obawach i objawach i zaraz zadzwonila do lekarza ginekologa a ten przyszedl i kazal sie rozebrac i zbadal mnie recznie. Powiedzial ze szyjka i macica bardzo ladne - poogladal tez lechtaczke i stwierdzil ze jest zaczerwieniona ale ze nic zlego sie nie dzieje procz uplawow. Pokazalam mu wyniki moczu i powiedzial ze z nich wynika za mam zapalenie pecherza i przepisal mi antybiotyk Amoksiklav - mam go brac trzy razy dziennie przez 10 dni, do tego probiotyk ktory mam brac godzine po antybiotyku oraz globulki dopoczwowe jak juz skoncze brac antybiotyk zeby nie zrobila mi sie grzybica pochwy bo gin powiedzial ze czesto tak sie dzieje. Pytalam sie go czy antybiotyk jest bezpieczny a on ze jestem juz w drugim trymestrze wiec moge brac. Po calej kuracji mam zrobic posiew i jeszcze raz badanie moczu by zobaczyc czy wszystko ok. Polozna i lekarz strasznie sie zdziwili gdy powiedzialam ze moj gin nie chcial mnie przyjac i ze jesli cos zlego bedzie sie dzialo to zawsze moge przyjechac do nich do szpitala.
    Ufff nerwowy dzien ale juz jestem spokojniejsza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 16:41

ania.g, mała_mi, Strokrotka, MartaR.., ao12., agatas, Kajaoli, lubek, MOI, Monica, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ