Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    hej,
    Ja też w nocy wstaję...
    Teraz zaczełam pić więcej wody, bo nigdy nie mogłam wypiś 1,5 litra...to latam do łazienki non stop...dziś przy wypróżnieniu zobacZyłam żywą krew...:( już kiedyś tak miałam i proktolog nie zidentyfikował hemoroidów, tylko powiedzaił że żyłka mogła mi pęknąć...
    Ostatnio miałam zaparcia i wzdęcia, ale już mineły, a krew pojawiła się dzisiaj...
    Może znów mi coś pękło...jutro mam wizytę u gin. to ciekawe co powie, choć nie licze że powie mi coś ciekawego, bo jutro chciałam go zmienić na innego..

Też to ostatnio miałam, dokładnie w tej samej sytuacji. Wcześniej jakieś zaparcie, potem dopiero jak przeszło pojawiła się ta krew. Ale że było jej bardzo mało i nic mnie nie bolało to olałam - pewnie tak jak mówisz żyłka pękła.
    Jak krew jest żywa to jest to ewidentnie kwestia naczyń bardzo blisko odbytu. Gdyby to było coś poważnego to krew byłaby czarna (stara).

Aniqa lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku
    Naczytałam sie o porodach przedwczesnych i troche sobie dobieram do głowy że może mi sie to przydażyć.niby pisali że to 7% porodów ale teraz czuje taki niepokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła godzina na kubek maślanki, już mi sie troche znudziło jej picie ale wapń ważny jest więc musze sie przymusić.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do siusiania to w nocy wstaje tak mniej wiecej dwa trzy razy bo mam straszne parcie na pecherz i musze szybko leciec do toalety.
    Moj G ma sluzbe tesciowie spia ( i dobrze) zrobilam sobie pedicure ( ciekawe jak bede robila za 2-3 miesiace) a zaraz pewnie manicure tylko poszukam cos fajnego na youtube zeby sobie jakos pomalowac.

Ps. macie facebooka.Fajnie byloby gdybym miala was w znajomych

Aniqa, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jutro ide załatwiać w przychodni tą położną bo jak mi sie należy to czemu mam nie iść, do tego może sie czegoś dowiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny ratunku
    Naczytałam sie o porodach przedwczesnych i troche sobie dobieram do głowy że może mi sie to przydażyć.niby pisali że to 7% porodów ale teraz czuje taki niepokój.

Po 25 tyg jest duże prawdopodobieństwo że dziecko przeżyje więc już niedługo...

sylwia1985 wrote:
    Ps. macie facebooka.Fajnie byloby gdybym miala was w znajomych
    Sylwia fajny pomysł, tylko nie uśmiecha mi się wrzucanie namiarów na fejsa tutaj gdzie każdy może zobaczyć ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia fajny pomysł, tylko nie uśmiecha mi się wrzucanie namiarów na fejsa tutaj gdzie każdy może zobaczyć ;)
    napiszmy na prv to sie znajdziemy na fejsie ale najpierw musimy dodac sie do psiapsiolek- kto chce to niech dolaczy :) fajnie byloby was zobaczyc- zawsze to inaczej :) ale bedzie super - mam pare dziewczyn z ovu bo jestem tez na plemniczka,staraczka,tyska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 18:37

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do Was. Jakieś dwa tygodnie temu zaczęłam czuć bardzo delikatnie mojego maluszka - jak pisałam takie jakby tiki nerwowe całkiem na dole (w okolicach spojenia łonowego). A od kilku dni nic. I tak się zastanawiam jak to jest, tłumaczę sobie, że pewnie dzieciaczek poszedł wyżej, gdzie ma więcej miejsca. To moja pierwsza ciąża i nie wiem do końca jak to wygląda. Może to jeszcze za wcześnie, żebym regularnie czuła ruchy dzieciaczka? Jak to u Was jest i czy myślicie, że na początku takie przerwy w odczuwaniu są normalne?

ao12., anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Mam pytanko do Was. Jakieś dwa tygodnie temu zaczęłam czuć bardzo delikatnie mojego maluszka - jak pisałam takie jakby tiki nerwowe całkiem na dole (w okolicach spojenia łonowego). A od kilku dni nic. I tak się zastanawiam jak to jest, tłumaczę sobie, że pewnie dzieciaczek poszedł wyżej, gdzie ma więcej miejsca. To moja pierwsza ciąża i nie wiem do końca jak to wygląda. Może to jeszcze za wcześnie, żebym regularnie czuła ruchy dzieciaczka? Jak to u Was jest i czy myślicie, że na początku takie przerwy w odczuwaniu są normalne?
    nie przejmuj sie u mnie tez tak jest ze czasem go czuje a czasem nie- to normalne.To tez moj pierwszy dzidzior ale czytalam ze tak wlasnie jest bo jest malutki i roznie sie uklada w brzuchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 18:48

ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam podobne zdanie, ja bym poczekała aż ruchy sie pojawią, ja osobiście tak niemiałam, bo czuje go cały czas,z małymi przerwami np 1 dzień. Ale nieraz dziewczyny pisały że nieczują ale wszystko było ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też moje nie zawsze czuję spokojnie to nie ten etap co trzeba liczyć ruchy :) teraz maluchy mają dużo miejsca więc mogą tak fikać że my ich nie czujemy

Aniqa lubi tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne też tak miałam dopóki nie zaczął kopać. Była przerwa jednodniowa kilka razy, ale zdarzyła się też 3 dniowa. Teraz jak kopie to kładę się na wznak ręka na brzuch (pod i już w okolicach pępka) i na zawołanie mam kopa :)

anka_a lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Też mam podobne zdanie, ja bym poczekała aż ruchy sie pojawią, ja osobiście tak niemiałam, bo czuje go cały czas,z małymi przerwami np 1 dzień. Ale nieraz dziewczyny pisały że nieczują ale wszystko było ok.
    napisalam na prv

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)
    W sobote mialam pierwsze spotkanie z polozna, ktora bedzie przygotowywac nas do porodu :)
    Po konsultacji zdecydowalam sie na program oparty przede wszystkim na:
    a. sofrologii (6 spotkan)
    b. przygotowanie taty do porodu i do przyjecia dziecka w domu (2 spotkania, na ktore ide z miskiem)
    c. karmienie i dieta mamy (1 spotkanie)

W czasie spotkan sofrologicznych bedziemy tez poruszac takie tematy jak:
    Cwiczenie oddechu
    Oddech podczas porodu
    Utrata wod plodowych
    Praca nad bolem
    Porod
    Cesarskie ciecie
    Parcie
    Itp.

Gdyby ktos chcial sobie poczytac o sofrologii, podaje linka:

http://sofrologia.blogspot.fr/

Wiekszosc seansow odbedzie sie w lipcu i na poczatku wrzesnia.
    Polozna uprzedzila mnie takze, ze przyjdzie do nas po porodzie, zeby odpowiedziec na ewentualne pytania.

Czytalam, ze niektore z was tez sie zdecydowaly na takie spotkania. Napiszcie, jak to wyglada w Polsce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:01

Anoolka, Monica, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    napiszmy na prv to sie znajdziemy na fejsie ale najpierw musimy dodac sie do psiapsiolek- kto chce to niech dolaczy :) fajnie byloby was zobaczyc- zawsze to inaczej :) ale bedzie super - mam pare dziewczyn z ovu bo jestem tez na plemniczka,staraczka,tyska
    No ja zdjęć żadnych nie mam, ale jak brzuszek będzie już mocno widoczny to planuję sobie zrobić zdjęcie z mężusiem i wrzucić :)

• paradise Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo z tymi ruchami różnie bywa. Raz czuję bardzo wyraźnie i to zazwyczaj jak leże na plecach po dobrym posiłku :) a czasami przez cały dzień cisza.

Jeszcze tydzień i wreszcie wizyta, już taaaaaaaak długo czekam!! :)

Miłego dnia dziewczyny, pogoda w Warszawie piękna :)

Monica, anka_a, Kakabaka, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysł ze znalezieniem się na FB :)

Ja ostatnio codziennie czuję ruchy i to codziennie mocniej i częściej. Na początku tylko w niektórych pozycjach się zdarzało - szczególnie jak leżałam na plecach z postawionymi nogami (stopy na wysokości pupy, kolana ugięte - wiecie o co chodzi). A teraz czuję dzidziusia kilka razy dziennie i to niezależnie od pozycji :)
    To naprawdę fascynujące, że dziecko w brzuchu prowadzi już swoje "życie" - śpi, czuwa, rusza się, czka, reaguje na dźwięki a na nawet światło! Dzisiaj na przykład wystawiłam na chwilę brzuch do bardzo jasnego światła (słońce przygrzewa pięknie w Warszawie) i dzidziuś od razu zaczął się ruszać :)

paradise, Anoolka, Monica, anka_a, paaolka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego maluszka nie czuję już jakieś 5 dni, dlatego zaczęłam się zastanawiać czy to normalne. Może wcześniej chciał mamusię uspokoić, jak denerwowałam się krwiakiem, a teraz jak jestem spokojna, to ma mnie w nosie :)
    Do wizyty mam jeszcze tydzień, mam nadzieję, że szybko mi zleci.

Monica lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewaznie czuje dzidziorka wieczorem jak sie poloze na plecach

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja regularnie zaczęłam czuć kopniaczki od pierwszego dnia 20 tyg a wcześniej raz były a później tydzień nie było :)

agatas, paaolka lubią tę wiadomość

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ