Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi ja słyszałam że po witaminkach rodzą sie czasem wielkoludki. Ale czy to prawda??? Nie wiem...
    Ja muszę brać bo moja morfologia jest taka sobie.

• MOI Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Moi ja słyszałam że po witaminkach rodzą sie czasem wielkoludki. Ale czy to prawda??? Nie wiem...
    Ja muszę brać bo moja morfologia jest taka sobie.

Właśnie o to chodzi, poza tym zależy mi na dostarczania wapnia, bo nigdy nie byłam fanką nabiału i serów, a nie chcę po porodzie stracić swoich zębów 035.gif

Aniqa lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że to bardziej zależy od diety przyszłej mamy, że jak je dużo słodyczy i tuczących rzeczy to i dzidzia może się duża urodzić.

A faktycznie uśmiechać się do zdjęć z dzidzią bez zębów to tak trochę niefajnie ;)

MOI, anka_a, Aniqa lubią tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga na + nie całe kilo :P
    a co do witamin to na przykładzie mojej bratowej co urodziła dwóch chłopaków jedząc witaminy - wcale nie byli wielkoludkami :) jeden miał nie całe 3 kg a drugi 3 kg z groszem wiec normalni :)

MOI, ao12. lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja też lubię spodnie i jak założyłam ciążówki to się poczułam jak w niebie, dobrze uszyte nic nie uciska po prostu super :) No a do leginsów nie jestem przyzwyczajona ale już sobie kupiłam bo na kilka par spodni za 150zł to mi szkoda kasy a w czymś chodzić trzeba.

A wczoraj wieczorem jestem pewna że dostałam kilka kopniaczków, w końcu :)

Gratuluję pierwszych ruchów:). Ja od 7 maja jestem pewna, że to co wcześniej czułam to orzeszek. Wczoraj tak mnie męczył, że nawet mąż czuł kopniaki:).
    No i gin wpisała do karty datę kiedy poczułam dzidzię.
    Co do spodni ciążowych to też szkoda mi kasy; boję się, że za miesiąc musiałabym je znów wymieniać (jestem 5kg do przodu).

Aniqa lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ulewa na calego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:41

• anka_a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:41

• MOI Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Ja też popsuję bo mam +8 kg. Moja waga wyjściowa była grubo w niedowadze więc może dlatego...tak sobie tłumaczę ;)

Domyślam się, że skoro miałaś niedowagę, to nawet teraz z tymi kg do przodu nie wyglądasz, jakbyś jadła wszystko co napotkasz na swojej drodze ;)

anka_a lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,niespałam całą noc przez tą pogode, moja mała gadzina też walała sie po brzuchu. Teraz pieke sernik,a potem drzemka.
    Co do witamin to mi lekarz odradzał,bo po pierwsze z tabletek wchłania sie niewiele % witamin, lepiej jeść warzywa i owoce, ale żeby żelazo brać. Wapń też ważny ale przyswajalny z nabiału, dlatego robie koktajle albo pije szklanke maślanki, i makrele albo śledź 2 razy w tyg.i mam dawke omega 3 zapewnioną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:30

MOI, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    U mnie ulewa na calego
    U mnie wyszło słońce, nareszcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Jakoś w to wątpię. Poprzednio brałam witaminy i żelazo a córa miała aż 2800g
    Jak dla mnie syntetyczne witaminy niemają wpływu na mase urodzeniową dziecka,ale wiem że tak opisują, wiadomo że żelazo jest ważne i kwas foliowy,ale reszta jest w jedzeniu i najlepiej sie to wchłania.więc zgadzam sie z anka_a

MOI, anka_a lubią tę wiadomość

• Ciapulinka Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, robię tak jak Ty -pilnuję diety i wyniki mam super bez suplementów.
    Tyle że +5kg (20tc). Trochę dużo :(

Aniqa lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temat poruszyłam tutaj podobny temat. Mój lekarz również mówił, że nie poleca witamin pacjentką, które mają dobre wyniki, ale jeśli bardzo chcę to mi jakieś poleci. Staram się dobrze odżywiać, ostatnio też kupiłam sobie sokowirówkę i codziennie pije soczek ze świeżych warzyw i owoców ;)

Aniqa, Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fioła na punkcie jabłek, jem z 3 do 4 dziennie, szklanka maślanki też codziennie, do tego warzywa, nawet takie na patelnie, ale dużo jem pomidorów i ogórki,sałate i rzodkiewke a ha i cebule. Gotuje też brokuł i taki z wody jem. Ostatnio dużo jem botwinek,albo barszcz z buraków żeby niewpaść w anemie. A tak to raz na 2/3 dni jem na śniadanie albo płatki z mlekiem albo kakao.
    Paradise super pomysł te świeże soki, ja stawiam na koktajle.

Kajaoli, paradise, MOI, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapulinka wrote:
    Cześć, robię tak jak Ty -pilnuję diety i wyniki mam super bez suplementów.
    Tyle że +5kg (20tc). Trochę dużo :(
    E jak dużo, 5 kg jest ok :)

• agatas Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój lekarz odradził witaminy. Morfologię mam ponoć książkową. Upominałam się ze względu na zmasakrowaną cerę po progesteronie (pomaga mi wit.B), ale zamiast całych zestawów kazał mi brać magne B6. Od początku ciąży pochłaniam duże ilości mleka i serów, więc o wapń się nie martwię, owoców i warzyw jem bardzo dużo, gorzej u mnie z rybami - często zapominam i niestety jem tylko kilka razy w miesiącu :/ ale mam w planach nadrobić troszkę :)

Aniqa lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny, słyszałyście o zależności między przyjmowanymi w ciąży witaminami, a wyższą wagą urodzonych dzieciątek????
    Wolałabym nie rodzić king-konga, więc zastanawiam się, czy branie witamin co dwa dni ma sens? Nie chcę też całkowicie z nich rezygnować, bo ta moja dieta to ehhhh... ;)

Ja biore co trzy dni :)

MOI lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja mam fioła na punkcie jabłek, jem z 3 do 4 dziennie, szklanka maślanki też codziennie, do tego warzywa, nawet takie na patelnie, ale dużo jem pomidorów i ogórki,sałate i rzodkiewke a ha i cebule. Gotuje też brokuł i taki z wody jem. Ostatnio dużo jem botwinek,albo barszcz z buraków żeby niewpaść w anemie. A tak to raz na 2/3 dni jem na śniadanie albo płatki z mlekiem albo kakao.

Ja tez miałam fazę jabłek ;) A teraz mi zostały (jakiś 1 kg )i nie wiedziałam co z nimi zrobić- własnie wyjęłam z piekarnika szarlotkę (http://pieczarkamysia.blox.pl/2012/08/Szarlotka-na-kruchym-ciescie-z-beza.html)

Aniqa lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:

Koktajle również polecam, właśnie byłam w sklepie po truskawki i banany ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ