X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja właśnie wróciłam z pobierania krwi. Myślałam, że w ten upał nie dojadę do domu.
    I zapisałam się na wizytę :) 26.05 11:15!

Ja też mam wizytę tego dnia :) i choć nie usłyszałam jeszcze od lekarki jaka to płeć, to od początku myślę o nim jak o chłopczyku :) ciekawe, czy intuicja mnie nie zawiedzie.

Jeśli chodzi o kawę, to niczego nie zmieniłam na czas ciąży i ciągle wypijam 2 filiżanki rozpuszczalnej dziennie. Mam przeważnie niskie ciśnienie, więc to bardzo mi pomaga.

W ten piękny, upalny dzień wybieram się na zakupy. Obiecałam sobie, że wyprawkę zacznę kompletować najwcześniej w sierpniu, ale nie mogę się już powstrzymać :D

Miłego dnia!

Monica, ao12., lubek lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz siedzę w kolejce i juz oczywiście wpychanki były... Eh baby to mają tupet miałam być druga już jestem trzecia a Pani Dr. Jeszcze nie ma i jak ma mi ciśnienie nie rosnąć juz mam pewnie z 200/100:-) ja bym się wstydziła...

7a4aio4pfp2702id.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Ja też mam wizytę tego dnia :) i choć nie usłyszałam jeszcze od lekarki jaka to płeć, to od początku myślę o nim jak o chłopczyku :) ciekawe, czy intuicja mnie nie zawiedzie.
    A mi się wydaje, że u mnie będzie dziewczynka i nawet mówię na nią Gabrysia (takie imię wybraliśmy jeśli będzie dziewczynka) a mój mąż nie raz jak słyszy to krzyczy, że nie mam mówić po imieniu bo może będzie chłopak :D No cóż, dzisiaj się okaże jak tam z moją intuicją ;)

Agrafka, Monica, Kajaoli, agatas, ao12., lubek lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A mi się wydaje, że u mnie będzie dziewczynka i nawet mówię na nią Gabrysia (takie imię wybraliśmy jeśli będzie dziewczynka) a mój mąż nie raz jak słyszy to krzyczy, że nie mam mówić po imieniu bo może będzie chłopak :D No cóż, dzisiaj się okaże jak tam z moją intuicją ;)

To trzymam dziś kciuki z Gabrysię :)

Mój Maurycy (mam nadzieję!) niestety nie chce współpracować w czasie usg i tak się zasłania, że nic nie widać :)

Kajaoli, Monica, ao12. lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już wiem :-D aż się popłakałam wiec będę mieć parkę i w brzuchu mam dziewczynkę Pola moja kochana stokrotka <3

Agrafka, paradise, mama86, agatas, Kakabaka, sylwia1985, paaolka, caterinka, Eweloka84, moni28, Monica, Anoolka, ao12., lubek, Kajaoli, MOI, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    A ja już wiem :-D aż się popłakałam wiec będę mieć parkę i w brzuchu mam dziewczynkę Pola moja kochana stokrotka <3

SUPER! Gratuluje! :)

MartaR.., mama86, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Cudnie :)
    Coraz więcej nam się dziewczynek pokazuje :)

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci- ja mam wizyte o 18 i stresuje sie okropnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 12:25

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie dziewczyna! Super! Gratulacje Marta!

Jeśli chodzi o kawę to ja piję codziennie, z mlekiem. Ale mam niskie ciśnienie więc mi to raczej idzie na zdrowie :)

paradise, MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej ale super :) Marta gratuluję

• paradise Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo przed ciążą piłam codziennie kawkę, w pierwszym trymestrze przez mdłości jakoś wgl zapomniałam o jej istnieniu a ostatnio mam coraz częściej ochotę ;) dzięki za odpowiedzi, myślę, że taka słaba z mlekiem nie zaszkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 12:35

ao12., mama86 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Marty i wszystkich dziewczyn które są po wizytach. Ja idę jutro. Chciałabym w końcu poznać płeć. Oj żeby się dzidziol nie zasłonił.

Eweloka84, MartaR.., ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewczyny byłam w lidlu i kupiłam sobie sukienkę ciążową (tą granatową bez rękawków)- bardzo fajna i po przymierzeniu okazało się, że nawet pasuje:) Wzięłam tez leginsy ale jak je w domu ubrałam to okazało się, że prześwitują na pupie :I

Też kupiłam te leginsy w lidlu, czarne i nie widze żeby mi przeswitywały, bardzo mi się podobają :) za to jak mierzyłam rozmiar s jakichkolwiek bluzek czy sukienek, to pływałam w nich, więc nie kupiłam :(

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:

Marta ale supeeer! :D Parka to marzenie wielu rodziców, więc gratuluje małej Poli! :) :) :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Też kupiłam te leginsy w lidlu, czarne i nie widze żeby mi przeswitywały, bardzo mi się podobają :) za to jak mierzyłam rozmiar s jakichkolwiek bluzek czy sukienek, to pływałam w nich, więc nie kupiłam :(

A dokąd sięgają te leginsy? Bo na ilustracjach są długie a na żywo wydają się krótkie (3/4)

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w pierwszym trym nie moglam patrzec na kawe a teraz pije rano inke i bardzo mi smakuje

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    A dokąd sięgają te leginsy? Bo na ilustracjach są długie a na żywo wydają się krótkie (3/4)

No właśnie raczej takie 3/4 są bardziej...ale ja w sumie takich szukałam, bo długie już miałam ;)

mad8 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez kupilam leginsy i tunike ciążową :D aa bodziaki słodkie były rózowe :D

paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuluje córeczki :D :D !!!

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia gratuluję córeczki;]
    W pierwszym trym. nie mogłam patrzeć na kawkę. Teraz piję dwie małe z dużą ilością mleka mam bardzo niskie ciśnienie 90/60 albo i niżej także kawka n zalecana przez doktorka. Stresuję się wiytĄ bo mam dzisiaj na 20. ależ ten czas leci powoli;[

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ