Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajaoli wrote:No to popros go zeby cie przyjal nastepnym razem bez kolejki tylko po to zeby ci przepisac odpowiednie leczenie. Chyba nie kaze ci ci przyjsc za miesiac z wynikami? Bo bym sie na twoim miejscu zdenerwowala i zmienila lekarza..
-
ULCIO GRTATULUJE UPRAGNIONEGO SYNUSIA. Jutro mam wizytę u swojego gina na nfz o 8;20 a na 20 badanie połówkowe wizyta prywatna mam nadzieje że z niuńcią wszystko oki i ze ujawni nam swoją tajemnicę;0
MartaR.., anka_a, ao12., agatas, Anoolka lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
ja mam połówkowe 28.05..czyli za tydzień, już też się nie mogę doczekać...na razie wedle statystyk zasilam chłopięcą stronę, ale...nadal jeszcze się nie nastawiam
czy Wam tez robi się słabo jak długo w tych upałach spacerujecie? Normalnie psiaka nie mogę wybiegaćMOI, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam ze szpitala, zapisałam się tam na poród,( w Nl kobiety rodzą przeważnie w domu.)Jest trochę inaczej niż w PL, jeszcze w tym samym dniu, gdy urodzi się dziecko wypuszczają do domu, płaci się ok 510e bez medycznych wskazań.
Nic to, zdrowie dzidzi najważniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 07:50
Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ao12. wrote:Właśnie wróciłam ze szpitala, zapisałam się tam na poród,( w Nl kobiety rodzą przeważnie w domu.)Jest trochę inaczej niż w PL, jeszcze w tym samym dniu, gdy urodzi się dziecko wypuszczają do domu, płaci się ok 510e
Nic to, zdrowie dzidzi najważniejsze
No popatrz, co kraj to obyczaja jak to wyglada z przygotowaniem do porodu?
Masz ustalone spotkania z polozna?
Tutaj we Francji trzeba zapisac sie do szpitala juz w czwartym miesiacu ciazy.
Szkoly rodzenia nie istnieja.
Wszystkiego uczymy sie na indywidualnych spotkaniach z polozna
(100% refundowane przez kase chorych, wiec ok
ao12., anka_a lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:No popatrz, co kraj to obyczaj
a jak to wyglada z przygotowaniem do porodu?
Od 8 tygodnia ciąży jestem pod "opieką położnej...wizyty jak na razie co 4 tygodnie, chyba nie na każdej wizycie robione jest usg (ja mialam do tej pory na każdej, bo dzieciątko było tak ułożone, że nie mogła złapać bicia serduszka za pomocą echosondy)
Do szpitala położna kazała mi się już teraz zapisać, a także wybrać opiekę poporodową (kraamzorg opiekunka pomaga mamie dziecka do 8 dni po porodzie) znalazłam w okolicy polską opiekunkę-zawsze to łatwiej się dogadać
Wizyty u położnej są wliczone w ubezpieczenie, za usg prenatalne muszę płacić w 12 tyg płaciłam za combinatietest 163e, teraz będę w PL to zrobię połówkowe
Nie dowiadywałam się jak wygląda sprawa ze szkołami rodzenia, samej nie chce mi się chodzić.Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
Acha , no ja tez mam polozna praktycznie obok siebie
a na zajecia u niej bede chodzic z trzema innymi mamami w tym samym stadium ciazy.
Ciesze sie bo zawsze razniej w kilka osob i mozna wymienic sie uwagami i zasiegnac opinii.
Poza tym wybralam specyficzne przygotowanie do porodu , oparte na sofrologii.
Juz nie moge sie doczekac az sie zacznie
ao12., anka_a, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
helol ! melduje u mnie potwierdzona DZIEWCZYNKA(254gramy juz!!!)
( juz chyba siuska nie wyronie!?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 21:08
ao12., MOI, Kajaoli, Kakabaka, agatas, Agrafka, paaolka, anka_a, MartaR.., Monica, paradise, lubek, caterinka, sylwia1985, margarita, pestka, Anoolka, Zielono mi:-))))), Scęście lubią tę wiadomość