X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, gratulacje :)
    Dziewczyny, czy wy czasem nie przesadzacie? Wszystkie się denerwujecie i to niepotrzebnie, Waszemu maleństwu stres też się udziela, tylko po co?
    Relaks...i pozytywne myślenie ;)
    A swoją drogą rozpisałyście się dzisiaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:09

paradise, MartaR.., poczwarkah lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie! Wszystkie urodzimy w pazdzierniku zdrowe, piekne dzieci :)

MartaR.., ao12., poczwarkah, Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dokladnie! Wszystkie urodzimy w pazdzierniku zdrowe, piekne dzieci :)
    Nie inaczej :-)

ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko ładnie pięknie tylko czemu ta ciąża tak długo trwa? :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny wszystko ładnie pięknie tylko czemu ta ciąża tak długo trwa? :P
    No nie wiem, czy aż tak długo w porównaniu ze słonicami(ciąża słonicy trwa 614 - 688 dni ok. 21 m-cy) wypadamy lepiej ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale psy i koty rodzą szybciej :-D hihi

7a4aio4pfp2702id.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was ma własną działalność? chce się skonsultować co robicie z macierzyńskim:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    dziewczyny czy któraś z was ma własną działalność? chce się skonsultować co robicie z macierzyńskim:)

Ja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:07

MartaR.., ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedronce fajne te rzeczy jutro pojadę i obejrzę bo dziś mało czasu miałam...

Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam działalność

dziewczyny a co do stresu to tak naprawdę chodzi o to co usłyszysz ja to przerabiałam w b. bliskiej mi rodzinie bo moja siostra bliźniaczka jak była w ciąży wszystko było ok super itd. zero obaw powodów do stresu i nagle bam na usg lekarz mówi dziecko chore :(
    i jak ja idę na usg to zawsze się boje że coś może się stać.

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio i Agrafka i jak załatwiaciee? Płacicie przez 3 miesiąc najwyższą składkę;)? Ja wykombinowałam tak, że narazie zrezygnowałam z dobrowolnego chorobowego, żeby było 31 dni przerwy, od lipca zacznę płacić najwyższą składkę i od początku października pójdę na macierzyński bo można wcześniej:) a wy jak robicie.. powiem szczerze nie chce tego zawalić...

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie chcę dlatego na razie czekam czy wejdzie w życie ta nowelizacja (mam nadzieję że nie ) ja dobrowolnemu chorobowemu nie podlegam więc na razie nie opłacam składki i na l4 też się nie wybieram

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowelizacja ulcio od stycznia czyli nas nie dotyczy:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    Ulcio i Agrafka i jak załatwiaciee? Płacicie przez 3 miesiąc najwyższą składkę;)? Ja wykombinowałam tak, że narazie zrezygnowałam z dobrowolnego chorobowego, żeby było 31 dni przerwy, od lipca zacznę płacić najwyższą składkę i od początku października pójdę na macierzyński bo można wcześniej:) a wy jak robicie.. powiem szczerze nie chce tego zawalić...

Też zrobiłam przerwę w płaceniu chorobowego, teraz jestem w trakcie płacenia 3 wyższych składek. Później zamierzam pójść na chorobowe (płatne 100%) i od października na macierzyński.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    nowelizacja ulcio od stycznia czyli nas nie dotyczy:)

nie kochana cała ustawa ma wejść w życie od stycznia to co nas dotyczy wejdzie 4 miesiąca od ogłoszenia w sejmie na razie zajmuje się tym stały komitet rady ministrów

• mama86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) z maluchem wszystko ok a mi przybylo od ostatniej wizyty 3 kg ;) No i oczywiście najważniejsza informacja: w moim brzuchu mieszka dziewczynka :D Moje przeczucia się sprawdziły :D Zatem poproszę o dopisanie tej informacji na naszej liście :) Nie ma to jak kobieca intuicja ;)

paaolka, MartaR.., ao12., lubek, paradise, Kakabaka, MOI, Agrafka, Anoolka, caterinka, agatas, Kajaoli, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Jestem po wizycie :) z maluchem wszystko ok a mi przybylo od ostatniej wizyty 3 kg ;) No i oczywiście najważniejsza informacja: w moim brzuchu mieszka dziewczynka :D Moje przeczucia się sprawdziły :D Zatem poproszę o dopisanie tej informacji na naszej liście :) Nie ma to jak kobieca intuicja ;)

No to super! :) Czyli bedziesz miała jednak córeczkę :) :) gratulacje :D

Mi też zaczeło przybywac kilogramów...ważę się codziennie i mam też już 3 do przodu.. ;)

ao12. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki zdaje szybko relacje z wizyty u gina bo zaraz wychodze do pracy a z telefonu wolno sie pisze. Oczywiscie bylo prawie dwu godzinne spoznienie bo tak jak mowilam on jest bardzo dokladny wiec kazda pacjentke trzyma po pol godziny. Weszlam do niego i powiedzialam o tych dolegliwosciach. Wyniki badan moczu robione u niego byly ok to pokazalam mu te ktore robilam tydzien temu przywatnie i rzeczywiscie stwierdzil ze sa bakterie ale napewno nie mam zapalenia pecherza-tlumaczyl mi to po fachowemu, tak wiec antybiotyk bralam na darmo i kazal odstawic. Zbadal mnie recznie i odrazu powiedzial ze to drozdzyca i ze objela rowniez lechtaczke ale ze to nic groznego bo kobiety w ciazy maja czesto infekcje i ze moge ja miec go konca ciazy jesli mam tentencje( a wiem ze mam) zapisal mi globulki dopochwowe i masc zewnetrzna do smarowana. Poniewaz mam troche niska chemoglobine to kazal brac zelazo.
    Jesli chodzi o usg to posluchal tylko serduszka dzidziusia bo powiedzial ze na polowkowym tj 18 czerwca zbada wszystkie parametry. Poprosilam go zeby tylko zobaczyl ktoz tam sie kryje a on na to : no dobrze zobaczymy chociaz czy to osobnik czy osobnica , wiec przez chwilunie widzialam dzidziusia ale raczej z pupy strony. Pytal sie mnie jak sadze ktoz to bedzie a ja ze chlopak- a on bada i bada i mowi : Pani Sylwio ja tu zadnych genitaliow nie widze- na 70% mowi ze bedzie to dziewczynka- szok normalnie szok bo w zyciu bym sie nie spodziewala no chyba ze jeszcze cos wyroscie miedzy nogami hihihihi.
    Mierzyl mi cisnienie i troche wysokie mialam ale jak stwierdzil to z wrazenia. Wazyl mnie i przytylam 3 kg od poczatku ciazy- nie wiem czy to duzo czy malo na tym etapie bo nic nie mowili....

Moj tez sie mega zdziwil i troche mial kwasna mine ale powiedzial ze musi sie przyzwyczaic z ta mysla ze bedzie mial dwie kobietki :)

to chyba na tyle

ao12., lubek, MartaR.., paradise, Kakabaka, MOI, paaolka, Agrafka, Anoolka, Kajaoli, agatas, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    No to super! :) Czyli bedziesz miała jednak córeczkę :) :) gratulacje :D

Mi też zaczeło przybywac kilogramów...ważę się codziennie i mam też już 3 do przodu.. ;)

Ja mam 3 do przodu od ostatniej wizyty, a licząc od początku ciąży to przybyło mi 5 słodkich kilogramów ;) No cóż, teraz to chudnąć już nie będę ;) A ważę się tylko u ginekologa gdyż w domu nie mam wagi :)

MartaR.., paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ