Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta, gratulacje
Dziewczyny, czy wy czasem nie przesadzacie? Wszystkie się denerwujecie i to niepotrzebnie, Waszemu maleństwu stres też się udziela, tylko po co?
Relaks...i pozytywne myślenie
A swoją drogą rozpisałyście się dzisiaj:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:09
paradise, MartaR.., poczwarkah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja też mam działalność
dziewczyny a co do stresu to tak naprawdę chodzi o to co usłyszysz ja to przerabiałam w b. bliskiej mi rodzinie bo moja siostra bliźniaczka jak była w ciąży wszystko było ok super itd. zero obaw powodów do stresu i nagle bam na usg lekarz mówi dziecko chore
i jak ja idę na usg to zawsze się boje że coś może się stać. -
Ulcio i Agrafka i jak załatwiaciee? Płacicie przez 3 miesiąc najwyższą składkę
? Ja wykombinowałam tak, że narazie zrezygnowałam z dobrowolnego chorobowego, żeby było 31 dni przerwy, od lipca zacznę płacić najwyższą składkę i od początku października pójdę na macierzyński bo można wcześniej:) a wy jak robicie.. powiem szczerze nie chce tego zawalić...
-
nick nieaktualny
-
loveyou88 wrote:Ulcio i Agrafka i jak załatwiaciee? Płacicie przez 3 miesiąc najwyższą składkę
? Ja wykombinowałam tak, że narazie zrezygnowałam z dobrowolnego chorobowego, żeby było 31 dni przerwy, od lipca zacznę płacić najwyższą składkę i od początku października pójdę na macierzyński bo można wcześniej:) a wy jak robicie.. powiem szczerze nie chce tego zawalić...
Też zrobiłam przerwę w płaceniu chorobowego, teraz jestem w trakcie płacenia 3 wyższych składek. Później zamierzam pójść na chorobowe (płatne 100%) i od października na macierzyński. -
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie
z maluchem wszystko ok a mi przybylo od ostatniej wizyty 3 kg
No i oczywiście najważniejsza informacja: w moim brzuchu mieszka dziewczynka
Moje przeczucia się sprawdziły
Zatem poproszę o dopisanie tej informacji na naszej liście
Nie ma to jak kobieca intuicja
paaolka, MartaR.., ao12., lubek, paradise, Kakabaka, MOI, Agrafka, Anoolka, caterinka, agatas, Kajaoli, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość
-
mama86 wrote:Jestem po wizycie
z maluchem wszystko ok a mi przybylo od ostatniej wizyty 3 kg
No i oczywiście najważniejsza informacja: w moim brzuchu mieszka dziewczynka
Moje przeczucia się sprawdziły
Zatem poproszę o dopisanie tej informacji na naszej liście
Nie ma to jak kobieca intuicja
No to super!Czyli bedziesz miała jednak córeczkę
gratulacje
Mi też zaczeło przybywac kilogramów...ważę się codziennie i mam też już 3 do przodu..ao12. lubi tę wiadomość
-
Dziewuszki zdaje szybko relacje z wizyty u gina bo zaraz wychodze do pracy a z telefonu wolno sie pisze. Oczywiscie bylo prawie dwu godzinne spoznienie bo tak jak mowilam on jest bardzo dokladny wiec kazda pacjentke trzyma po pol godziny. Weszlam do niego i powiedzialam o tych dolegliwosciach. Wyniki badan moczu robione u niego byly ok to pokazalam mu te ktore robilam tydzien temu przywatnie i rzeczywiscie stwierdzil ze sa bakterie ale napewno nie mam zapalenia pecherza-tlumaczyl mi to po fachowemu, tak wiec antybiotyk bralam na darmo i kazal odstawic. Zbadal mnie recznie i odrazu powiedzial ze to drozdzyca i ze objela rowniez lechtaczke ale ze to nic groznego bo kobiety w ciazy maja czesto infekcje i ze moge ja miec go konca ciazy jesli mam tentencje( a wiem ze mam) zapisal mi globulki dopochwowe i masc zewnetrzna do smarowana. Poniewaz mam troche niska chemoglobine to kazal brac zelazo.
Jesli chodzi o usg to posluchal tylko serduszka dzidziusia bo powiedzial ze na polowkowym tj 18 czerwca zbada wszystkie parametry. Poprosilam go zeby tylko zobaczyl ktoz tam sie kryje a on na to : no dobrze zobaczymy chociaz czy to osobnik czy osobnica , wiec przez chwilunie widzialam dzidziusia ale raczej z pupy strony. Pytal sie mnie jak sadze ktoz to bedzie a ja ze chlopak- a on bada i bada i mowi : Pani Sylwio ja tu zadnych genitaliow nie widze- na 70% mowi ze bedzie to dziewczynka- szok normalnie szok bo w zyciu bym sie nie spodziewala no chyba ze jeszcze cos wyroscie miedzy nogami hihihihi.
Mierzyl mi cisnienie i troche wysokie mialam ale jak stwierdzil to z wrazenia. Wazyl mnie i przytylam 3 kg od poczatku ciazy- nie wiem czy to duzo czy malo na tym etapie bo nic nie mowili....
Moj tez sie mega zdziwil i troche mial kwasna mine ale powiedzial ze musi sie przyzwyczaic z ta mysla ze bedzie mial dwie kobietki
to chyba na tyleao12., lubek, MartaR.., paradise, Kakabaka, MOI, paaolka, Agrafka, Anoolka, Kajaoli, agatas, anka_a lubią tę wiadomość
-
paaolka wrote:No to super!
Czyli bedziesz miała jednak córeczkę
gratulacje
Mi też zaczeło przybywac kilogramów...ważę się codziennie i mam też już 3 do przodu..
Ja mam 3 do przodu od ostatniej wizyty, a licząc od początku ciąży to przybyło mi 5 słodkich kilogramówNo cóż, teraz to chudnąć już nie będę
A ważę się tylko u ginekologa gdyż w domu nie mam wagi
MartaR.., paaolka, ao12. lubią tę wiadomość