Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, gratulacje :)
    Dziewczyny, czy wy czasem nie przesadzacie? Wszystkie się denerwujecie i to niepotrzebnie, Waszemu maleństwu stres też się udziela, tylko po co?
    Relaks...i pozytywne myślenie ;)
    A swoją drogą rozpisałyście się dzisiaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:09

paradise, MartaR.., poczwarkah lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie! Wszystkie urodzimy w pazdzierniku zdrowe, piekne dzieci :)

MartaR.., ao12., poczwarkah, Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dokladnie! Wszystkie urodzimy w pazdzierniku zdrowe, piekne dzieci :)
    Nie inaczej :-)

ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko ładnie pięknie tylko czemu ta ciąża tak długo trwa? :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny wszystko ładnie pięknie tylko czemu ta ciąża tak długo trwa? :P
    No nie wiem, czy aż tak długo w porównaniu ze słonicami(ciąża słonicy trwa 614 - 688 dni ok. 21 m-cy) wypadamy lepiej ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale psy i koty rodzą szybciej :-D hihi

7a4aio4pfp2702id.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z was ma własną działalność? chce się skonsultować co robicie z macierzyńskim:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    dziewczyny czy któraś z was ma własną działalność? chce się skonsultować co robicie z macierzyńskim:)

Ja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:07

MartaR.., ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedronce fajne te rzeczy jutro pojadę i obejrzę bo dziś mało czasu miałam...

nick nieaktualny, ao12. lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam działalność

dziewczyny a co do stresu to tak naprawdę chodzi o to co usłyszysz ja to przerabiałam w b. bliskiej mi rodzinie bo moja siostra bliźniaczka jak była w ciąży wszystko było ok super itd. zero obaw powodów do stresu i nagle bam na usg lekarz mówi dziecko chore :(
    i jak ja idę na usg to zawsze się boje że coś może się stać.

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio i Agrafka i jak załatwiaciee? Płacicie przez 3 miesiąc najwyższą składkę;)? Ja wykombinowałam tak, że narazie zrezygnowałam z dobrowolnego chorobowego, żeby było 31 dni przerwy, od lipca zacznę płacić najwyższą składkę i od początku października pójdę na macierzyński bo można wcześniej:) a wy jak robicie.. powiem szczerze nie chce tego zawalić...

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie chcę dlatego na razie czekam czy wejdzie w życie ta nowelizacja (mam nadzieję że nie ) ja dobrowolnemu chorobowemu nie podlegam więc na razie nie opłacam składki i na l4 też się nie wybieram

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowelizacja ulcio od stycznia czyli nas nie dotyczy:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    Ulcio i Agrafka i jak załatwiaciee? Płacicie przez 3 miesiąc najwyższą składkę;)? Ja wykombinowałam tak, że narazie zrezygnowałam z dobrowolnego chorobowego, żeby było 31 dni przerwy, od lipca zacznę płacić najwyższą składkę i od początku października pójdę na macierzyński bo można wcześniej:) a wy jak robicie.. powiem szczerze nie chce tego zawalić...

Też zrobiłam przerwę w płaceniu chorobowego, teraz jestem w trakcie płacenia 3 wyższych składek. Później zamierzam pójść na chorobowe (płatne 100%) i od października na macierzyński.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    nowelizacja ulcio od stycznia czyli nas nie dotyczy:)

nie kochana cała ustawa ma wejść w życie od stycznia to co nas dotyczy wejdzie 4 miesiąca od ogłoszenia w sejmie na razie zajmuje się tym stały komitet rady ministrów

• mama86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) z maluchem wszystko ok a mi przybylo od ostatniej wizyty 3 kg ;) No i oczywiście najważniejsza informacja: w moim brzuchu mieszka dziewczynka :D Moje przeczucia się sprawdziły :D Zatem poproszę o dopisanie tej informacji na naszej liście :) Nie ma to jak kobieca intuicja ;)

paaolka, MartaR.., ao12., lubek, paradise, Kakabaka, MOI, Agrafka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, agatas, Kajaoli, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Jestem po wizycie :) z maluchem wszystko ok a mi przybylo od ostatniej wizyty 3 kg ;) No i oczywiście najważniejsza informacja: w moim brzuchu mieszka dziewczynka :D Moje przeczucia się sprawdziły :D Zatem poproszę o dopisanie tej informacji na naszej liście :) Nie ma to jak kobieca intuicja ;)

No to super! :) Czyli bedziesz miała jednak córeczkę :) :) gratulacje :D

Mi też zaczeło przybywac kilogramów...ważę się codziennie i mam też już 3 do przodu.. ;)

ao12. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki zdaje szybko relacje z wizyty u gina bo zaraz wychodze do pracy a z telefonu wolno sie pisze. Oczywiscie bylo prawie dwu godzinne spoznienie bo tak jak mowilam on jest bardzo dokladny wiec kazda pacjentke trzyma po pol godziny. Weszlam do niego i powiedzialam o tych dolegliwosciach. Wyniki badan moczu robione u niego byly ok to pokazalam mu te ktore robilam tydzien temu przywatnie i rzeczywiscie stwierdzil ze sa bakterie ale napewno nie mam zapalenia pecherza-tlumaczyl mi to po fachowemu, tak wiec antybiotyk bralam na darmo i kazal odstawic. Zbadal mnie recznie i odrazu powiedzial ze to drozdzyca i ze objela rowniez lechtaczke ale ze to nic groznego bo kobiety w ciazy maja czesto infekcje i ze moge ja miec go konca ciazy jesli mam tentencje( a wiem ze mam) zapisal mi globulki dopochwowe i masc zewnetrzna do smarowana. Poniewaz mam troche niska chemoglobine to kazal brac zelazo.
    Jesli chodzi o usg to posluchal tylko serduszka dzidziusia bo powiedzial ze na polowkowym tj 18 czerwca zbada wszystkie parametry. Poprosilam go zeby tylko zobaczyl ktoz tam sie kryje a on na to : no dobrze zobaczymy chociaz czy to osobnik czy osobnica , wiec przez chwilunie widzialam dzidziusia ale raczej z pupy strony. Pytal sie mnie jak sadze ktoz to bedzie a ja ze chlopak- a on bada i bada i mowi : Pani Sylwio ja tu zadnych genitaliow nie widze- na 70% mowi ze bedzie to dziewczynka- szok normalnie szok bo w zyciu bym sie nie spodziewala no chyba ze jeszcze cos wyroscie miedzy nogami hihihihi.
    Mierzyl mi cisnienie i troche wysokie mialam ale jak stwierdzil to z wrazenia. Wazyl mnie i przytylam 3 kg od poczatku ciazy- nie wiem czy to duzo czy malo na tym etapie bo nic nie mowili....

Moj tez sie mega zdziwil i troche mial kwasna mine ale powiedzial ze musi sie przyzwyczaic z ta mysla ze bedzie mial dwie kobietki :)

to chyba na tyle

ao12., lubek, MartaR.., paradise, Kakabaka, MOI, paaolka, Agrafka, nick nieaktualny, Kajaoli, agatas, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    No to super! :) Czyli bedziesz miała jednak córeczkę :) :) gratulacje :D

Mi też zaczeło przybywac kilogramów...ważę się codziennie i mam też już 3 do przodu.. ;)

Ja mam 3 do przodu od ostatniej wizyty, a licząc od początku ciąży to przybyło mi 5 słodkich kilogramów ;) No cóż, teraz to chudnąć już nie będę ;) A ważę się tylko u ginekologa gdyż w domu nie mam wagi :)

MartaR.., paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ