X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    Ulcio i Agrafka i jak załatwiaciee? Płacicie przez 3 miesiąc najwyższą składkę;)? Ja wykombinowałam tak, że narazie zrezygnowałam z dobrowolnego chorobowego, żeby było 31 dni przerwy, od lipca zacznę płacić najwyższą składkę i od początku października pójdę na macierzyński bo można wcześniej:) a wy jak robicie.. powiem szczerze nie chce tego zawalić...
    Ja przez przypadek w styczniu zapłaciłam po terminie ZUSy i miałam przerwę, ale w sumie na dobre to wyszło, bo jak się okazało, że będziemy mieć Dzidziolka, to zaczęłam płacić najwyższe składki. W tym miesiącu mam trzecią i teraz ze spokojem mogę chorować na ciążę, bo przysługuje 100% :)
    Z macierzyńskim tez tak będzie.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczynek :)
    A mam pytanie czy juz jak na dobre poczułyscie ruchy dziecka to zdarzyło sie że dzień bądż dwa wogóle nic nie czulyscie. Mój maluch od wczoraj sie nie rusza i się stresuje

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się chwalę że w moim brzuszku zamieszkuje dziewuszka. Dziewuszka ma już wybrane imię Julia a wybrał je starszy braciszek. jestem szczęsliwa będzie parka;]]]

MOI, paaolka, paradise, Agrafka, Monica, caterinka, lubek, MartaR.., ao12., agatas, Kakabaka, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale się rozpisałyście!
    Gratuluję udanych wizyt i poznania płci maluszków!!! Ja mam usg połówkowe 28 maja i mam nadzieję, że lekarz potwierdzi płeć (ostatnia wersja -dziewczynka) i nie doznamy kolejnego szoku.

Wczoraj byłam na warsztatach organizowanych przez pismo Mamo To Ja i udało mi się wygrać zestawi kosmetyków Palmers :D
    Jeśli jesteście z Dolnego Śląska, to w sobotę we Wrocławiu w Pasażu Grunwaldzkim, a w niedzielę w Galerii w Kłodzku będą bezpłatne badania usg i usg 4D. Ja sobie je podaruję, ale może któraś z was się zdecyduje?

Co do kawy, to ja codziennie w pracy piję poranne espresso z dodatkiem mleczka i to bez wyrzutów sumienia. Ciśnienie mam zazwyczaj niskie, kawka mi smakuje, więc zakładam, że dzidzi również :D

Moje maleństwo coraz bardziej dokazuje i fika z coraz większą energią! Wczoraj, kiedy wymęczona po ciężkim dniu leżałam na kanapie i odkryłam brzuch, było nawet widać, jak na chwilkę się unosi raz po lewej, raz po prawej stronie. Tak tańczyła moja mała kruszyna!!!! :D

paaolka, Monica, lubek, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba przybywa w naszym gronie małych kobietek :D
    Ciekawe czy ostatecznie liczba dziewczynek i chłopców się wyrówna ;)

Smutas, ja mam tak właśnie że czasem czuje intensywniej ruchy maluszka, a czasem przez cały dzień cisza..także wydaje mi się że to na tym etapie jest normalne, bo ma on w brzuchu jeszcze sporo miejsca ;)

ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Gratuluje dziewczynek :)
    A mam pytanie czy juz jak na dobre poczułyscie ruchy dziecka to zdarzyło sie że dzień bądż dwa wogóle nic nie czulyscie. Mój maluch od wczoraj sie nie rusza i się stresuje

Nie musisz sie stresowac :) maluch pewnie sie rusza ale zmienil pozycje i moze nie jestes wstanie wyczuc jego ruchow :) Ja od kilku dni wyczuwam juz porzadne ruchy ale tak samo jak u Ciebie nie sa one regularne ale to o wiele za wczesnie zeby sie tym martwic ;)

Gratuluje dziewczyny :)

ao12. lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas u mnie to samo, wczoraj harcował maluszek cały dzień aż czasem brzuszek się ruszał a dziś od rana cisza...Mi też się to nie podoba ale widocznie musi tak być ;)

• Monica Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten upalny dzionek:) GRATULUJĘ dziewczynom, które wreszcie poznały płeć dziecka:) obyśmy przetrwały te tropiki jak dla mnie już jest za gorąco byle do października:)

Kajaoli, agatas, MartaR.. lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mieszkam blisko jeziora i jest taki przyjemny wiatr... uwielbiam taką pogodę :-) ale ja nawet w zimę musze mieć ciepło w domu

To same dziewuszki wczoraj i dziś GRATULACJE MAMUŚKI :-*

ao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocłąwiu tez upał...ufff. Gratuluję mamuśkom również! Ja, żeby się dowiedziec czy noszę Gabrysię albo Filipa czekam do środy ;)

MOI, MartaR.., ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane! Dołączam do październikowych mam :) Pozdrawiam serdecznie :)

paradise, paaolka, MartaR.., lubek, ao12., Kajaoli, agatas, Monica, mad8, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Avakesh :)

Avakesh lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na kiedy masz termin porodu? I znasz już płeć swojego maluszka? :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu mam na 25 październik. Podobno ma być chłopiec - Maksymilian :)

paaolka, ao12., Scęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie odnośnie twardniejącego brzuszka po przebudzeniu. A dokładnie jego części i takiej twardej wystającej górki. Czy to znaczy, że macica się stawia czy maluszek się tak ułożył? Trwa to tylko chwilę - po skorzystaniu z toalety brzuch robi się równy i miękki. Czy któraś tak ma?

• paaolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Termin porodu mam na 25 październik. Podobno ma być chłopiec - Maksymilian :)

25 październik - bardzo ładna data - moje urodzinki ;) hehe!
    Podoba mi się imię Maksymilian :)

Jeśli chodzi o brzuszek to nie wiem...nie mam takich objawów, ale jesli zwykle po skorzystaniu z toalety jest ok, to chyba nie ma powodów do niepokoju.

Avakesh lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    25 październik - bardzo ładna data - moje urodzinki ;) hehe!
    Podoba mi się imię Maksymilian :)

Jeśli chodzi o brzuszek to nie wiem...nie mam takich objawów, ale jesli zwykle po skorzystaniu z toalety jest ok, to chyba nie ma powodów do niepokoju.

Twoje urodzinki a moje imieninki ;) Tym bardziej fajnie byłoby wstrzelić się w tę datę ;)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj chlopczyk musi byc juz naprawde duzy
    bo nieraz czuje jak sie rusza na dole i na gorze brzucha w jednym momencie :)
    to znaczy, ze juz siega dwoch krancow ;)

ao12., MartaR.., caterinka, Anoolka, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    dziewczyny czy któraś z was ma własną działalność? chce się skonsultować co robicie z macierzyńskim:)

Ja mam dg, od grudnia przestałam płacić składki chorobowe (byłam na preferencyjnym zus-ie), od lutego jak pojawiły się problemy z krwiakiem zaczęłam opłacać wyższy zus - ale na wysokości normalnego, czyli tysiak z hakiem. Rozważałyśmy dość długo z księgową i doszłam do wniosku, że wystarczy mi 1,6tys. a zus niestety ostatnio bardzo się wycwanił w wypłacaniu tych wysokich zasiłków. A z zusem jak ze skarbówką ciężko swoje wywalczyć. Niestety do teraz nie pracuję, bo lekarz zabronił, a na zwolnieniu oficjalnie jestem od 8 maja dopiero. Także czekam właśnie na kasę z zus-u. Na macierzyński przejdę płynnie, bo do pracy wracać już nie będę :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje juz coraz mocniejsze pukania

ao12., Kajaoli, Eweloka84, MartaR.., anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ