Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
loveyou88 wrote:Ulcio i Agrafka i jak załatwiaciee? Płacicie przez 3 miesiąc najwyższą składkę
? Ja wykombinowałam tak, że narazie zrezygnowałam z dobrowolnego chorobowego, żeby było 31 dni przerwy, od lipca zacznę płacić najwyższą składkę i od początku października pójdę na macierzyński bo można wcześniej:) a wy jak robicie.. powiem szczerze nie chce tego zawalić...
Z macierzyńskim tez tak będzie. -
No to i ja się chwalę że w moim brzuszku zamieszkuje dziewuszka. Dziewuszka ma już wybrane imię Julia a wybrał je starszy braciszek. jestem szczęsliwa będzie parka;]]]
MOI, paaolka, paradise, Agrafka, Monica, caterinka, lubek, MartaR.., ao12., agatas, Kakabaka, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ale się rozpisałyście!
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci maluszków!!! Ja mam usg połówkowe 28 maja i mam nadzieję, że lekarz potwierdzi płeć (ostatnia wersja -dziewczynka) i nie doznamy kolejnego szoku.
Wczoraj byłam na warsztatach organizowanych przez pismo Mamo To Ja i udało mi się wygrać zestawi kosmetyków Palmers
Jeśli jesteście z Dolnego Śląska, to w sobotę we Wrocławiu w Pasażu Grunwaldzkim, a w niedzielę w Galerii w Kłodzku będą bezpłatne badania usg i usg 4D. Ja sobie je podaruję, ale może któraś z was się zdecyduje?
Co do kawy, to ja codziennie w pracy piję poranne espresso z dodatkiem mleczka i to bez wyrzutów sumienia. Ciśnienie mam zazwyczaj niskie, kawka mi smakuje, więc zakładam, że dzidzi również
Moje maleństwo coraz bardziej dokazuje i fika z coraz większą energią! Wczoraj, kiedy wymęczona po ciężkim dniu leżałam na kanapie i odkryłam brzuch, było nawet widać, jak na chwilkę się unosi raz po lewej, raz po prawej stronie. Tak tańczyła moja mała kruszyna!!!!paaolka, Monica, lubek, ao12., anka_a lubią tę wiadomość
-
No to chyba przybywa w naszym gronie małych kobietek
Ciekawe czy ostatecznie liczba dziewczynek i chłopców się wyrówna
Smutas, ja mam tak właśnie że czasem czuje intensywniej ruchy maluszka, a czasem przez cały dzień cisza..także wydaje mi się że to na tym etapie jest normalne, bo ma on w brzuchu jeszcze sporo miejscaao12., anka_a lubią tę wiadomość
-
Smutas wrote:Gratuluje dziewczynek
A mam pytanie czy juz jak na dobre poczułyscie ruchy dziecka to zdarzyło sie że dzień bądż dwa wogóle nic nie czulyscie. Mój maluch od wczoraj sie nie rusza i się stresuje
Nie musisz sie stresowacmaluch pewnie sie rusza ale zmienil pozycje i moze nie jestes wstanie wyczuc jego ruchow
Ja od kilku dni wyczuwam juz porzadne ruchy ale tak samo jak u Ciebie nie sa one regularne ale to o wiele za wczesnie zeby sie tym martwic
Gratuluje dziewczynyao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam do Was pytanie odnośnie twardniejącego brzuszka po przebudzeniu. A dokładnie jego części i takiej twardej wystającej górki. Czy to znaczy, że macica się stawia czy maluszek się tak ułożył? Trwa to tylko chwilę - po skorzystaniu z toalety brzuch robi się równy i miękki. Czy któraś tak ma?
-
Avakesh wrote:Termin porodu mam na 25 październik. Podobno ma być chłopiec - Maksymilian
25 październik - bardzo ładna data - moje urodzinkihehe!
Podoba mi się imię Maksymilian
Jeśli chodzi o brzuszek to nie wiem...nie mam takich objawów, ale jesli zwykle po skorzystaniu z toalety jest ok, to chyba nie ma powodów do niepokoju.Avakesh lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaaolka wrote:25 październik - bardzo ładna data - moje urodzinki
hehe!
Podoba mi się imię Maksymilian
Jeśli chodzi o brzuszek to nie wiem...nie mam takich objawów, ale jesli zwykle po skorzystaniu z toalety jest ok, to chyba nie ma powodów do niepokoju.
Twoje urodzinki a moje imieninkiTym bardziej fajnie byłoby wstrzelić się w tę datę
-
A moj chlopczyk musi byc juz naprawde duzy
bo nieraz czuje jak sie rusza na dole i na gorze brzucha w jednym momencie
to znaczy, ze juz siega dwoch krancowao12., MartaR.., caterinka, Anoolka, pestka, anka_a lubią tę wiadomość
-
loveyou88 wrote:dziewczyny czy któraś z was ma własną działalność? chce się skonsultować co robicie z macierzyńskim:)
Ja mam dg, od grudnia przestałam płacić składki chorobowe (byłam na preferencyjnym zus-ie), od lutego jak pojawiły się problemy z krwiakiem zaczęłam opłacać wyższy zus - ale na wysokości normalnego, czyli tysiak z hakiem. Rozważałyśmy dość długo z księgową i doszłam do wniosku, że wystarczy mi 1,6tys. a zus niestety ostatnio bardzo się wycwanił w wypłacaniu tych wysokich zasiłków. A z zusem jak ze skarbówką ciężko swoje wywalczyć. Niestety do teraz nie pracuję, bo lekarz zabronił, a na zwolnieniu oficjalnie jestem od 8 maja dopiero. Także czekam właśnie na kasę z zus-u. Na macierzyński przejdę płynnie, bo do pracy wracać już nie będę