X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    Ulcio i Agrafka i jak załatwiaciee? Płacicie przez 3 miesiąc najwyższą składkę;)? Ja wykombinowałam tak, że narazie zrezygnowałam z dobrowolnego chorobowego, żeby było 31 dni przerwy, od lipca zacznę płacić najwyższą składkę i od początku października pójdę na macierzyński bo można wcześniej:) a wy jak robicie.. powiem szczerze nie chce tego zawalić...
    Ja przez przypadek w styczniu zapłaciłam po terminie ZUSy i miałam przerwę, ale w sumie na dobre to wyszło, bo jak się okazało, że będziemy mieć Dzidziolka, to zaczęłam płacić najwyższe składki. W tym miesiącu mam trzecią i teraz ze spokojem mogę chorować na ciążę, bo przysługuje 100% :)
    Z macierzyńskim tez tak będzie.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczynek :)
    A mam pytanie czy juz jak na dobre poczułyscie ruchy dziecka to zdarzyło sie że dzień bądż dwa wogóle nic nie czulyscie. Mój maluch od wczoraj sie nie rusza i się stresuje

MartaR.., ao12. lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się chwalę że w moim brzuszku zamieszkuje dziewuszka. Dziewuszka ma już wybrane imię Julia a wybrał je starszy braciszek. jestem szczęsliwa będzie parka;]]]

MOI, paaolka, paradise, Agrafka, Monica, caterinka, lubek, MartaR.., ao12., agatas, Kakabaka, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale się rozpisałyście!
    Gratuluję udanych wizyt i poznania płci maluszków!!! Ja mam usg połówkowe 28 maja i mam nadzieję, że lekarz potwierdzi płeć (ostatnia wersja -dziewczynka) i nie doznamy kolejnego szoku.

Wczoraj byłam na warsztatach organizowanych przez pismo Mamo To Ja i udało mi się wygrać zestawi kosmetyków Palmers :D
    Jeśli jesteście z Dolnego Śląska, to w sobotę we Wrocławiu w Pasażu Grunwaldzkim, a w niedzielę w Galerii w Kłodzku będą bezpłatne badania usg i usg 4D. Ja sobie je podaruję, ale może któraś z was się zdecyduje?

Co do kawy, to ja codziennie w pracy piję poranne espresso z dodatkiem mleczka i to bez wyrzutów sumienia. Ciśnienie mam zazwyczaj niskie, kawka mi smakuje, więc zakładam, że dzidzi również :D

Moje maleństwo coraz bardziej dokazuje i fika z coraz większą energią! Wczoraj, kiedy wymęczona po ciężkim dniu leżałam na kanapie i odkryłam brzuch, było nawet widać, jak na chwilkę się unosi raz po lewej, raz po prawej stronie. Tak tańczyła moja mała kruszyna!!!! :D

paaolka, Monica, lubek, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba przybywa w naszym gronie małych kobietek :D
    Ciekawe czy ostatecznie liczba dziewczynek i chłopców się wyrówna ;)

Smutas, ja mam tak właśnie że czasem czuje intensywniej ruchy maluszka, a czasem przez cały dzień cisza..także wydaje mi się że to na tym etapie jest normalne, bo ma on w brzuchu jeszcze sporo miejsca ;)

ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Gratuluje dziewczynek :)
    A mam pytanie czy juz jak na dobre poczułyscie ruchy dziecka to zdarzyło sie że dzień bądż dwa wogóle nic nie czulyscie. Mój maluch od wczoraj sie nie rusza i się stresuje

Nie musisz sie stresowac :) maluch pewnie sie rusza ale zmienil pozycje i moze nie jestes wstanie wyczuc jego ruchow :) Ja od kilku dni wyczuwam juz porzadne ruchy ale tak samo jak u Ciebie nie sa one regularne ale to o wiele za wczesnie zeby sie tym martwic ;)

Gratuluje dziewczyny :)

ao12. lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas u mnie to samo, wczoraj harcował maluszek cały dzień aż czasem brzuszek się ruszał a dziś od rana cisza...Mi też się to nie podoba ale widocznie musi tak być ;)

• Monica Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten upalny dzionek:) GRATULUJĘ dziewczynom, które wreszcie poznały płeć dziecka:) obyśmy przetrwały te tropiki jak dla mnie już jest za gorąco byle do października:)

Kajaoli, agatas, MartaR.. lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mieszkam blisko jeziora i jest taki przyjemny wiatr... uwielbiam taką pogodę :-) ale ja nawet w zimę musze mieć ciepło w domu

To same dziewuszki wczoraj i dziś GRATULACJE MAMUŚKI :-*

ao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wrocłąwiu tez upał...ufff. Gratuluję mamuśkom również! Ja, żeby się dowiedziec czy noszę Gabrysię albo Filipa czekam do środy ;)

MOI, MartaR.., ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane! Dołączam do październikowych mam :) Pozdrawiam serdecznie :)

paradise, paaolka, MartaR.., lubek, ao12., Kajaoli, agatas, Monica, mad8, Kakabaka, anka_a lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Avakesh :)

Avakesh lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na kiedy masz termin porodu? I znasz już płeć swojego maluszka? :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu mam na 25 październik. Podobno ma być chłopiec - Maksymilian :)

paaolka, ao12., Scęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie odnośnie twardniejącego brzuszka po przebudzeniu. A dokładnie jego części i takiej twardej wystającej górki. Czy to znaczy, że macica się stawia czy maluszek się tak ułożył? Trwa to tylko chwilę - po skorzystaniu z toalety brzuch robi się równy i miękki. Czy któraś tak ma?

• paaolka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Termin porodu mam na 25 październik. Podobno ma być chłopiec - Maksymilian :)

25 październik - bardzo ładna data - moje urodzinki ;) hehe!
    Podoba mi się imię Maksymilian :)

Jeśli chodzi o brzuszek to nie wiem...nie mam takich objawów, ale jesli zwykle po skorzystaniu z toalety jest ok, to chyba nie ma powodów do niepokoju.

Avakesh lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    25 październik - bardzo ładna data - moje urodzinki ;) hehe!
    Podoba mi się imię Maksymilian :)

Jeśli chodzi o brzuszek to nie wiem...nie mam takich objawów, ale jesli zwykle po skorzystaniu z toalety jest ok, to chyba nie ma powodów do niepokoju.

Twoje urodzinki a moje imieninki ;) Tym bardziej fajnie byłoby wstrzelić się w tę datę ;)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj chlopczyk musi byc juz naprawde duzy
    bo nieraz czuje jak sie rusza na dole i na gorze brzucha w jednym momencie :)
    to znaczy, ze juz siega dwoch krancow ;)

ao12., MartaR.., caterinka, Anoolka, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    dziewczyny czy któraś z was ma własną działalność? chce się skonsultować co robicie z macierzyńskim:)

Ja mam dg, od grudnia przestałam płacić składki chorobowe (byłam na preferencyjnym zus-ie), od lutego jak pojawiły się problemy z krwiakiem zaczęłam opłacać wyższy zus - ale na wysokości normalnego, czyli tysiak z hakiem. Rozważałyśmy dość długo z księgową i doszłam do wniosku, że wystarczy mi 1,6tys. a zus niestety ostatnio bardzo się wycwanił w wypłacaniu tych wysokich zasiłków. A z zusem jak ze skarbówką ciężko swoje wywalczyć. Niestety do teraz nie pracuję, bo lekarz zabronił, a na zwolnieniu oficjalnie jestem od 8 maja dopiero. Także czekam właśnie na kasę z zus-u. Na macierzyński przejdę płynnie, bo do pracy wracać już nie będę :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje juz coraz mocniejsze pukania

ao12., Kajaoli, Eweloka84, MartaR.., anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ