WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z ciekawosci macie juz wybrane imie dla swojego dzidziusia?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad nie martw się już do końca co USG dzidzia będzie miała różne wymiary moja siostra teraz rodziła niedawno i mały na każdym USG to był kilka dni do przodu to do tylu od OM zależy jak lekarz zmierzy najważniejszy wymiar podobno jest na tym usg przed 13tygodniem a potem dzidzia rośnie jak chce bo są dzieci które ważą około 3kg a są które około 5kg...wiec spokojnie

Anoolka, ao12., Eweloka84, caterinka, mad8, Monica lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Hej
    Gratuluję dzisiejszych dobrych wieści i witam się z nowymi dziewczynami.

Jestem po wizycie. Dowiedzieliśmy się z mężem, że będzie synek (tak jak przypuszczałam:).
    Wszystkie przepływy, budowa narządów w porządku ale.... i tu kolejny raz się dziś podłamałam.... bobas jest młodszy o 8 dni w stosunku do terminu z om i lekarz nastraszył nas, że trzeba go monitorować w kierunku rozwoju hipotrofii i że mniejsze wymiary płodu mogą być również powiązane z wadami genetycznymi, co mnie kompletnie rozstroiło bo mam zespół Downa w rodzinie.
    W poniedziałek mamy wizytę u genetyka i boję się, że będzie nas namawiał na amniopunkcję. Co ja wtedy zrobię?
    Niby od początku bobas był mniejszy niż wynikałoby z om (co może wynikać z moich nieregularnych okresów) ale niepokój został zasiany. Nie myślałam, że można się aż tak bać.
    Czy tylko moja dzidzia tak różni się z om?

Ręce mi opadły :/ Noż co za lekarz :/ Pierwsze co zrobiłam to weszłam na Twój wykres na Ovu i zobaczyłam że pierwszy pozytywny test wyszedł Ci 41 dc więc to normalne że dzidzia jest młodsza. Doktorek jest niepoważny że Cię straszy, przecież kto jak kto ale on powinien wiedzieć że nie wszystkie kobiety mają owulację 14 dnia cyklu i dlatego ciąża nie zawsze się zgadza z om. Więc nie przejmuj się bo na pewno wszystko w porządku jest :)

mad8, MartaR.., lubek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    jestem juz na fejsie tylko teraz problem ktora to ktora :)
    Sylwia przedstawiamy się tam swoimi nickami stąd :)

• mad8 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za pocieszenie
    cały czas powtarzam sobie te argumenty, o których wspomniałyście. Mam jakieś takie wewnętrzne przekonanie, że nasz synek jest zdrowy (może to głupie), ale jak się usłyszy coś takiego od lekarza to nie da się zachować spokoju.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia przedstawiamy się tam swoimi nickami stąd :)
    ja nie widze tych nickow tylko czlonkowie grupy- cos takiego i tam poszczegolne dziewczyny

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ręce mi opadły :/ Noż co za lekarz :/ Pierwsze co zrobiłam to weszłam na Twój wykres na Ovu i zobaczyłam że pierwszy pozytywny test wyszedł Ci 41 dc więc to normalne że dzidzia jest młodsza. Doktorek jest niepoważny że Cię straszy, przecież kto jak kto ale on powinien wiedzieć że nie wszystkie kobiety mają owulację 14 dnia cyklu i dlatego ciąża nie zawsze się zgadza z om. Więc nie przejmuj się bo na pewno wszystko w porządku jest :)

Popieram w 100%, mad8 głowa do góry!

Witaj gobsoon :) i gratuluje!!

mad8 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAd kochana moja młodsza córa była 14 dni różnicy wg om, i jest zdrową rozrabiającą dziewczynką
    lekarz nie potrzebnie Cię nastraszył uszy do góry monitorować trzeba ale nie popadaj w paranoje
    mój dzidziuś teraz jestem w ciąż z sykiem jest młodszy wg om jakiś kilka dni i nic to złego nie oznacza
    nie martw się !!!

mad8, ao12. lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narzekałam Wam tutaj, że nie mam jeszcze w ogóle brzuszka a dzisiaj okazało się, że nie mam w co się ubrać bo w żadnych spodniach nie potrafię się dopiąć :) coś już widać!

Anoolka, ao12., Kakabaka, MartaR.., paaolka, agatas, lubek, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio dziękuję ci:).
    Eh strasznie się tym wszystkim zmęczyłam, idę spać. Dobranoc

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Narzekałam Wam tutaj, że nie mam jeszcze w ogóle brzuszka a dzisiaj okazało się, że nie mam w co się ubrać bo w żadnych spodniach nie potrafię się dopiąć :) coś już widać!

Też mnie to spotkało i dziś poczyniłam pierwsze zakupy ubrań ciążowych - krótkie spodenki ciążowe z h&m są genialne! Nie sadziłam, że tak dobrze będa się trzymać na tyłku, a mimo to w ogóle nie czuć, że ma się je na sobie! Wzięłam w 2 kolorach :)

paaolka lubi tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Hej

Jestem po wizycie. Dowiedzieliśmy się z mężem, że będzie synek (tak jak przypuszczałam:).
    Wszystkie przepływy, budowa narządów w porządku ale.... i tu kolejny raz się dziś podłamałam.... bobas jest młodszy o 8 dni w stosunku do terminu z om i lekarz nastraszył nas, że trzeba go monitorować w kierunku rozwoju hipotrofii i że mniejsze wymiary płodu mogą być również powiązane z wadami genetycznymi, co mnie kompletnie rozstroiło bo mam zespół Downa w rodzinie.
    W poniedziałek mamy wizytę u genetyka i boję się, że będzie nas namawiał na amniopunkcję. Co ja wtedy zrobię?
    Niby od początku bobas był mniejszy niż wynikałoby z om (co może wynikać z moich nieregularnych okresów) ale niepokój został zasiany. Nie myślałam, że można się aż tak bać.
    Nie martw się na zapas. Mój Dzidziolek znowu okazuje się, że jest starszy. Na pierwszej wizycie o trzy dni, a teraz już nawet o pięć dni. Masz po prostu małe dzieciątko. Nie martw się.
    sylwia1985 wrote:
    jestem juz na fejsie tylko teraz problem ktora to ktora :)
    W pierwszym poście przedstawiamy się nickami, zerknij sobie :)

mad8 lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Hej

Mad, w razie czego zrob sobie test Nifty, jest to badanie krwi ale daje takie same rezultaty jak amniopunkcja.
    Ja go robilam, zeby miec pewnosc. Niestety jest dosc drogi, w Polsce trzeba liczyc okolo 2500zl.
    Mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy i zycze ci samych dobrych rezultatow.
    Wiesz, nieraz lekarze niepotrzebnie strasza a okazuje sie, ze wszystko jest ok.

mad8, Anoolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    a tak z ciekawosci macie juz wybrane imie dla swojego dzidziusia?

Sylwia, jak zajrzysz na liste na poczatku tego watku to zobaczysz, ze wiele z nas juz wybralo imiona :)

Jesli chodzi o grupe na Fb to na samej gorze, Emilia prosi o to, zeby tutaj wszystkie sie przedstawialy. Jak klikniesz na komentarze to zobaczysz wszystkie nasze nicki z belly :)
    Dopisz swoj oczywiscie, zebysmy mogly cie tez rozpoznac :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avakesh wrote:
    Mam do Was pytanie odnośnie twardniejącego brzuszka po przebudzeniu. A dokładnie jego części i takiej twardej wystającej górki. Czy to znaczy, że macica się stawia czy maluszek się tak ułożył? Trwa to tylko chwilę - po skorzystaniu z toalety brzuch robi się równy i miękki. Czy któraś tak ma?

Witaj Avakesh, moja polozna zapytala mnie sie ostatnio czy twardnieje mi brzuch bo sa to podobno skurcze, ktore moga juz sie pojawiac w naszym stadium ciazy.
    Powiedziala, zeby nie przejmowac sie nimi jesli pojawiaja sie do 10 razy na dzien i trwaja przez chwile.
    Jesli zauwazysz, ze taki skurcz (bezbolesny) cie trzyma przez dluzsza chwile np. 5 minut, skontaktuj sie z lekarzem.
    Na twoim miejscu i tak wspomnialabym o tych porannych skurczach bo moze bedzie mial jakies uwagi.

Avakesh, Anoolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad kochana, wszystko na pewno będzie dobrze! Ja już Ci kiedyś pisałam, że też mam ciążę młodszą o 7-8dni, bo mi się przesunęła owulacja. W karcie ciąży nie mam wpisanej OM jako 7 styczeń, tylko 14. To właśnie dlatego, żeby każdy lekarz, który mnie bada nie miał wątpliwości. Może skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem. Trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko było dobrze!

mad8 lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad ja bym skonsultowała się z innym lekarzem dla spokojnego sumienia. Faktycznie Tobie jeszcze w 6 tyg wychodził negatywny test ciążowy...lekarz tego nie ogarnął czy jak?

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Witaj Avakesh, moja polozna zapytala mnie sie ostatnio czy twardnieje mi brzuch bo sa to podobno skurcze, ktore moga juz sie pojawiac w naszym stadium ciazy.
    Powiedziala, zeby nie przejmowac sie nimi jesli pojawiaja sie do 10 razy na dzien i trwaja przez chwile.
    Jesli zauwazysz, ze taki skurcz (bezbolesny) cie trzyma przez dluzsza chwile np. 5 minut, skontaktuj sie z lekarzem.
    Na twoim miejscu i tak wspomnialabym o tych porannych skurczach bo moze bedzie mial jakies uwagi.

a moja siostra mówi że to pupcia albo główka dzieciaczka, bo mnie się taka górka robi z jednej strony i mam krzywy brzuszek i taki twardy w tamtym miejscu ale jak masuje to dzidzia ucieka w głąb brzuszka ;)

Avakesh lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

Kajaoli, dzięki za odpowiedź. Takie stwardnienie pojawiło się tylko dwa razy, dzisiaj brzuszek był miękki. Przez cały dzień mam miękki brzuch. Lekarz mówił, że do 10 razy na dobę może stwardnieć. Martwiłam się tylko, że ten incydent zdarzył się po wypoczynku. Czytałam, że jak brzuch twardnieje to cały, a jeśli połowa i jest górka to znaczy że dziecko się tak wypięło, gdy w nocy leżałam na boku. Trochę mnie to uspokoiło.

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    a moja siostra mówi że to pupcia albo główka dzieciaczka, bo mnie się taka górka robi z jednej strony i mam krzywy brzuszek i taki twardy w tamtym miejscu ale jak masuje to dzidzia ucieka w głąb brzuszka ;)

I dokładnie mam tak samo :) Tym bardziej, że jestem szczupła i tylko brzuszek widać :)

renatkach lubi tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ