WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    a moja siostra mówi że to pupcia albo główka dzieciaczka, bo mnie się taka górka robi z jednej strony i mam krzywy brzuszek i taki twardy w tamtym miejscu ale jak masuje to dzidzia ucieka w głąb brzuszka ;)

Ja tez tak czasami mam :)

Avakesh, renatkach lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    a moja siostra mówi że to pupcia albo główka dzieciaczka, bo mnie się taka górka robi z jednej strony i mam krzywy brzuszek i taki twardy w tamtym miejscu ale jak masuje to dzidzia ucieka w głąb brzuszka ;)

U mnie to samo zwłaszcza z rana taki koślawy brzuch, a jak się dotknie to za chwile ucieka :) a potem kopie ;) chyba zły, że się go budzi :P

renatkach, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie... Nie mogę się dziś dobudzic co chwile zasypiam leżę i śpię i tak w kółko a obudziłam się dziś o 6 i wiecie co na termometrze na słońcu było 31 st może to przez pogodę jestem taka senna... Miłego weekendu :-*

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Mad, w razie czego zrob sobie test Nifty, jest to badanie krwi ale daje takie same rezultaty jak amniopunkcja.
    Ja go robilam, zeby miec pewnosc. Niestety jest dosc drogi, w Polsce trzeba liczyc okolo 2500zl.
    Mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy i zycze ci samych dobrych rezultatow.
    Wiesz, nieraz lekarze niepotrzebnie strasza a okazuje sie, ze wszystko jest ok.

No właśnie zdecydowaliśmy z mężem, że jeżeli już to zrobimy nifty zamiast amniopunkcji. Nie boję się zabiegu amnio, ale nie chcę ryzykować, że zagrozi on naszemu promyczkowi, nawet jeżeli to ryzyko jest minimalne.
    Kajaoli jeśli dobrze pamiętam robiłaś nifty prawda? Mogłabyś napisać jak to przebiega itp.? Może dowiem się od ciebie czegoś, czego nie ma w necie.

Kajaoli lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    mad ja bym skonsultowała się z innym lekarzem dla spokojnego sumienia. Faktycznie Tobie jeszcze w 6 tyg wychodził negatywny test ciążowy...lekarz tego nie ogarnął czy jak?

Pestka to było genetyczne połówkowe w ośrodku, który zajmuje się badaniami prenatalnymi. Pierwszy raz miałam do czynienia z tym lekarzem. Myślę, że jest zafiksowany na wykrywanie wad płodu i dlatego tak nagadał. Może chciał się też zabezpieczyć, że jakby co to on uprzedzał o możliwych nieprawidłowościach. Rozmawialiśmy też o długości i regularności miesiączek, ale skupił się na tym drugim aspekcie.

Agatas dziękuję za otuchę.
    Dziewczyny jesteście super.
    Dziś jestem spokojniejsza i przekonana, że wszystko będzie ok.

agatas, Anoolka lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:

Mam identycznie, zwłaszcza przez ostatnie kilka dni. Zadziwia mnie co promyczek tam wyprawia:).

renatkach lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki. Czy Wy równiez miewacie bóle w dole brzucha. Dzisiaj mnie męczy ból brzucha jest troszkę twardy a podczas chodzenia czuje parcie na pęcherz. Wzięłam juz nospe. Gdy leże to wszystko przechodzi. Czy możliwe ze mała tak się ułożyła że uciska na pęchęrz i czuje w tedy taki ucisk?

caterinka lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kilka razy bolało tak w okolicach pępka zawsze dzień po wysiłku...pytałam położną o to mówiła ze mięśnie są słabe te z przodu dlatego nie wolno dźwigać przy bólach mówiła żeby wziąć nospe powinien ból przejść jak po nospie nie przejdzie trzeba to skontrolować ...

7a4aio4pfp2702id.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad8
    zmień tego lekarza, bo to jakiś dzikus chyba ;) Dokładnie tak jak dziewczyny powiedziały - nie każda z nas ma owulację w 14 dniu cyklu i kilka dni różnicy między terminem z wielkości a terminem z USG to jest naprawdę NIC.
    Ja na przykład wiem, że miałam miesiączkę 1 stycznia, a owulację 27 stycznia. I termin z OM mam 8 października, a z USG 19, czyli 11 dni różnicy! :) A przecież to zupełnie normalne skoro owulacja była o wiele później.
    Najdokładniejszy jest termin z pierwszego USG, tego które się robi do 10 tyg. I jego się trzymaj.

Anoolka, mad8, anka_a lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Hej dziewuszki. Czy Wy równiez miewacie bóle w dole brzucha. Dzisiaj mnie męczy ból brzucha jest troszkę twardy a podczas chodzenia czuje parcie na pęcherz. Wzięłam juz nospe. Gdy leże to wszystko przechodzi. Czy możliwe ze mała tak się ułożyła że uciska na pęchęrz i czuje w tedy taki ucisk?

a jesteś pewna, że nie masz zapalenia pęcherza? ja też miałam takie bóle i okazało się, że to przez chory pęcherz, poza tym nie miałam żadnych objawów zapalenia.

3i49tv7325tdkkap.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ten ból[właściwie to nie ból tylko uczucie ucisku,parcia na macicę] i wrażenie że caly czas chce mi sie do toalety. Gdy leże to nie ma ucisku ale to wrażenie że chce mi się siusiu.

MartaR.. wrote:
    Mnie kilka razy bolało tak w okolicach pępka zawsze dzień po wysiłku...pytałam położną o to mówiła ze mięśnie są słabe te z przodu dlatego nie wolno dźwigać przy bólach mówiła żeby wziąć nospe powinien ból przejść jak po nospie nie przejdzie trzeba to skontrolować ...

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszło mi to przez myśl, ale wcześniej nie miałam żadnych objawów tylko od dzisiaj a właściwie to porannej kąpieli mam takie dziwne uczucie taki dyskomfort

renatkach wrote:
    a jesteś pewna, że nie masz zapalenia pęcherza? ja też miałam takie bóle i okazało się, że to przez chory pęcherz, poza tym nie miałam żadnych objawów zapalenia.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    u mnie ten ból[właściwie to nie ból tylko uczucie ucisku,parcia na macicę] i wrażenie że caly czas chce mi sie do toalety. Gdy leże to nie ma ucisku ale to wrażenie że chce mi się siusiu.

Moni ja mam to samo:) ale jestem po badaniach i to normalne:) przecież w brzuszku ktoś mieszka i tam sobie podskakuje na trampolinie pęcherzowej;)

ao12., anka_a lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz od 6miesięcy wypiłam kawę z pół łyżeczki i z dużą ilością mleka jestem przeszczęśliwa tak mi bardzo kawy brakowało chociaż straszna lura była ale smak kawy był...cudownie :-)

Kajaoli, ao12., Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    No właśnie zdecydowaliśmy z mężem, że jeżeli już to zrobimy nifty zamiast amniopunkcji. Nie boję się zabiegu amnio, ale nie chcę ryzykować, że zagrozi on naszemu promyczkowi, nawet jeżeli to ryzyko jest minimalne.
    Kajaoli jeśli dobrze pamiętam robiłaś nifty prawda? Mogłabyś napisać jak to przebiega itp.? Może dowiem się od ciebie czegoś, czego nie ma w necie.

My umowilismy sie w szpitalu, w ktorym ten test jest wykonywany. Lekarz, ktory wykonywal badanie poprosil wczesniej, zeby przywiezc ze soba ostatnie wyniki usg, tam gdzie byla mierzona przeziernosc karkowa.
    Na spotkaniu (ktore mialo trwac 20minut), zadal nam standardowe pytania: czy to pierwsza ciaza, czy w naszych rodzinach wystepowaly jakies choroby lub powiklania genetyczne itp.
    Obejrzal tez dokladnie wszystkie wyniki usg, ktore przywiezlismy ze soba.
    Potem przyszla pielegniarka, ktora pobrala mi krew. Probki zostaly w naszej obecnisci zapakowane w specjalne pudelko i zaadresowane do USA aby zbadano je w tamtejszym laboratorium.
    Dostalismy zapewnienie, ze paczka zostanie wyslana w ciagu pol godziny do USA i ze wyniki otrzymamy w ciagu 10 dni.
    I tak tez bylo, za jakies dziewiec dni dostalam telefon od lekarza, ktory nas wczesniej przyjal.
    Gratulowal idealnych wynikow no i potwierdzil, ze bedzie chlopczyk.
    To wszystko.
    Bardzo doceniam bezstresowosc jaka towarzyszy temu badaniu, oczywiscie czekalismy na wyniki w napieciu ale nie martwilismy sie dodatkowo, ze samo wykonanie badania moze zaszkodzic maluszkowi lub ciazy.
    Jesli bedziecie robic to badanie w Polsce to wasze probki zostana prawdopodobnie wyslane do Chin do przebadania i to jest normalna procedura.
    Jesli masz jeszcze jakies pytania to daj znac.
    Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 15:39

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Mi sie to zdarza i lekarka powiedziala,ze to wlasnie maluch tak nisko sie uklada.Nie jest to przyjemne ale calkiem normalne.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki macie racje, już wszystko w porządku niunia zmieniła ułożenie i wszystko przeszło. Bardzo się przestraszyłam ze cos się dzieje, a to Julcia tak dzisiaj figluje cały czas ją czuję;]
    caterinka wrote:
    Mi sie to zdarza i lekarka powiedziala,ze to wlasnie maluch tak nisko sie uklada.Nie jest to przyjemne ale calkiem normalne.

ao12., caterinka, MartaR.., anka_a lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki macie racje, już wszystko w porządku niunia zmieniła ułożenie i wszystko przeszło. Bardzo się przestraszyłam ze cos się dzieje, a to Julcia tak dzisiaj figluje cały czas ją czuję;]
    caterinka wrote:

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli dzięki za odpowiedź. Jakbym miała jakieś wątpliwości, na pewno cię dopytam. Jeszcze raz dziękuję:).

relg3e5eyc9mcvbi.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Mad8
    zmień tego lekarza, bo to jakiś dzikus chyba ;) Dokładnie tak jak dziewczyny powiedziały - nie każda z nas ma owulację w 14 dniu cyklu i kilka dni różnicy między terminem z wielkości a terminem z USG to jest naprawdę NIC.
    Ja na przykład wiem, że miałam miesiączkę 1 stycznia, a owulację 27 stycznia. I termin z OM mam 8 października, a z USG 19, czyli 11 dni różnicy! :) A przecież to zupełnie normalne skoro owulacja była o wiele później.
    Najdokładniejszy jest termin z pierwszego USG, tego które się robi do 10 tyg. I jego się trzymaj.

Poczwarkah masz rację:).
    Na pierwszym było 7 dni różnicy, na następnym 5 a teraz 8.
    Niestety nie monitorowałam cykli więc nie mam pewności kiedy była owulacja, ale biorąc pod uwagę długość i nieregularność moich okresów (30-36 dni czasem nawet 40) jest ogromne prawdopodobieństwo, że owulacja była później niż standardowo.
    No nic zobaczymy co w poniedziałek powie na to genetyk.

relg3e5eyc9mcvbi.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ