X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni witaj w klubie tez mam stresa

MartaR.. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze! :) trzymam kciuki żeby dzieciaczki ujawniły swoją płeć:) Dajcie znać koniecznie jak po wizytach :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bardzo Ci gratuluję ukochanej córci! A za resztę wizyt mocno trzymam kciuki :D Oby wszystkie dzieciaczki ładnie pokazały co mają między nóżkami ;)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    No właśnie raczej takie 3/4 są bardziej...ale ja w sumie takich szukałam, bo długie już miałam ;)

Dzięki. Ja właśnie długich potrzebuję. 3/4 też by się przydały, ale jasne.

Tak apropo: kupiłam kilka ciuszków dziecięcych w rozmiarze 56, ale w 2 różnych sklepach i okazało się, że jednak wyraźnie różnią się wielkością. Mam dylemat które 56 jest właściwe:/. Jakie rozmiary wy kupujecie?

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Tak apropo: kupiłam kilka ciuszków dziecięcych w rozmiarze 56, ale w 2 różnych sklepach i okazało się, że jednak wyraźnie różnią się wielkością. Mam dylemat które 56 jest właściwe:/. Jakie rozmiary wy kupujecie?

ja na razie mam głównie rozmiar 62, ale kilka sztuk 56 też kupiłam i mam takie same odczucia jak Ty - niektóre 56 są tak duże jak w innych sklepach 62...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Marta córeczki! :) ja mam połówkowe 28.05. już się nie mogę doczekać. Aa...i któraś z dziewczyn pisała o darmowym usg 3d we Wrocławiu? bo w sumie z chęcią bym się wybrała :)
    A lidlowe legginsy też mam, i sięgają wysoko, żeby nie uciskać nigdzie brzuszka:) i w S tez pływam, ale zostawiłam sobie na późniejsze miesiące jak mi brzuszek urośnie:)
    co do kawki pijam jedną na...2 albo 3 tyg, ale jak mnie nadzieję to piję:) piszą, żę można dwie słabe kawki dziennie pić i nic się nie dzieje;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki... ciesze się bardzo choć biorę pod uwagę ze jeszcze może wyrosnąć coś :-) ale pani dr. mówiła ze nie ma siusiaka dwa razy sprawdzała...to mogę zacząć robić konkretne zakupy... Fajny dzień zaczęłam dobrą wizyta wiec wszystkie takie będą :-*

Monica, ao12., agatas, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    ja na razie mam głównie rozmiar 62, ale kilka sztuk 56 też kupiłam i mam takie same odczucia jak Ty - niektóre 56 są tak duże jak w innych sklepach 62...

Chyba będę kupować na oko:).

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Też kupiłam te leginsy w lidlu, czarne i nie widze żeby mi przeswitywały, bardzo mi się podobają :) za to jak mierzyłam rozmiar s jakichkolwiek bluzek czy sukienek, to pływałam w nich, więc nie kupiłam :(
    Mi też się podobają :)Prześwitują na pupie ale być może dlatego, że wzięłam rozmiar M i szczerze to mam na czym siedzieć ;D Zobaczę może pójdę je oddać :)
    Na razie stresuję się moją wizytą chyba nie przeżyję do tej 18.00, takiego mam cykora :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:00

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozmiaru, też kupuję 56 :) jak na razie robiłam tylko małe zakupy w jednym sklepie więc nie mam porównania do rozmiarów z innych sklepów.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR gratuluje upragnionej córeczki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Też kupiłam te leginsy w lidlu, czarne i nie widze żeby mi przeswitywały, bardzo mi się podobają :) za to jak mierzyłam rozmiar s jakichkolwiek bluzek czy sukienek, to pływałam w nich, więc nie kupiłam :(
    No ja niestety wzięłam za dużą tunikę, no nic będzie na później. A leginsów o 12 już nie było :P

Dziewczyny zazdroszczę Wam że już wiecie kogo nosicie pod serduchem :)
    Ja mam nadzieję że się w poniedziałek dowiem :)

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawdę nie potrafię pojąć co Was stresuje w wizycie u lekarza?
    Zamiast się cieszyć, że zobaczycie maluszka, może uda się Wam poznać płeć, to każda pisze o stresie i nerwach, zamiast o radości i oczekiwaniu. Nie czaję.

ao12., ania.g, Scęście lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wreszcie, Kakabaka, głos rozsądku!
    Właśnie też chciałam powiedzieć, że nie rozumiem tego stresu. Tylko się cieszyć, że zobaczycie dziecko :)

ao12., Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem tak kochane moje to jest moja druga ciąża i w pierwszej w dzień badania u lekarza był nerw teraz jest tak samo owszem pewnie każda z Nas się cieszy ze zobaczy dzidzie ale jesteśmy matkami i taka nasza rola ze martwimy się i tak już do końca życia...

ao12. lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki biedrona wypuściła też dzisiaj szmatki dla ciężąrówek. Kupiłąm leginsy i bluzkę, nie prześwitują :)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Zamiast się cieszyć, że zobaczycie maluszka, może uda się Wam poznać płeć, to każda pisze o stresie i nerwach, zamiast o radości i oczekiwaniu. Nie czaję.
    ciesze sie z wizyty bo zobacze maluszka a boje sie tego ze gin powie ze cos jest nie tak

MartaR.., Anoolka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem czego się boisz, ale chyba nie rozumiem dlaczego :) Będzie dobrze :)

sylwia1985, ao12., MartaR.. lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Rozumiem czego się boisz, ale chyba nie rozumiem dlaczego :) Będzie dobrze :)
    ale chyba kazda mamusia sie boi bo chce zeby wszystko bylo dobrze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:

To nie jest tak, że ja się nie cieszę bo cieszę się z każdej wizyty ogromnie ;) A ostatnią miałam aż 4 tyg temu ;)Ale ja mam zawsze cykora żeby wszystko było ok- dziś to badanie połówkowe i doktorek się bardziej wszystkiemu przyjrzy :) Chcę go dziś poprosić, żeby nagrał mi na płytce :) Ale wiem , że wszystko będzie dobrze bo dzieciak tak mnie od wczoraj maltretuje kopniakami, że aż mój mąż się wczoraj zdziwił gdy rękę mi na brzuchu położył ;D

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ