WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli mozesz dopisac ze u mnie bedzie dziewczynka

ao12., anka_a, Kajaoli, Agrafka, lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, troche zawiedziona bo napalilam sie na USG jak szalona! A tutaj cisnienie, wazenie (+5kg), posluchalismy tetna malenstwa a ze wyniki dobre i nic sie nie dzieje to dostalam zaproszenie na polowkowe za 2,3 tygodnie. Grunt, ze wszystko idzie w dobra strone ;)

ao12., Kajaoli, pestka, Agrafka, Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja juz po wizycie, troche zawiedziona bo napalilam sie na USG jak szalona! A tutaj cisnienie, wazenie (+5kg), posluchalismy tetna malenstwa a ze wyniki dobre i nic sie nie dzieje to dostalam zaproszenie na polowkowe za 2,3 tygodnie. Grunt, ze wszystko idzie w dobra strone ;)
    tez to samo mialam i teraz musze czekac do 18 czerwca na polowkowe

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego MAMUŚKI :D :D !!!

My czekamy z niecierpliwością na środę. Mam nadzieję, że dowiemy się już kto tam mieszka w moim brzuszku.

Chciałam Wam jeszcze napisać, że w zeszłym tygodniu przez przypadek zostałam kocią mamą :) Zamieszkała z nami młoda kotka - trochę obawiałam się na początku, bo wiadomo dziecko w drodze, nowe obowiązki, oczywiście zaangażowanie i potencjalna toksoplazmoza (której ja nie przechodziłam). Z mężem jak wyprowadziliśmy się z rodzinnego domu nie planowaliśmy żadnych psów, czy kotów. U dziadków moich została ta kotka, która nie dawno odeszła. Ale wyszło, że albo kot będzie u nas, albo trafi do schroniska. Po pierwszym dniu przestałam mieć wątpliwości, czy dobrze zrobiliśmy, bo okazała się świetnym przyjacielem - bardzo grzeczna, czysta i niesamowicie towarzyska. Wygląda na to, że będzie bardzo dobrym kumplem dla nas i dla dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 13:47

paradise, paaolka, ao12., anka_a, Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Chciałam Wam jeszcze napisać, że w zeszłym tygodniu przez przypadek zostałam kocią mamą :) Zamieszkała z nami młoda kotka - trochę obawiałam się na początku, bo wiadomo dziecko w drodze, nowe obowiązki, oczywiście zaangażowanie i potencjalna toksoplazmoza (której ja nie przechodziłam). Z mężem jak wyprowadziliśmy się z rodzinnego domu nie planowaliśmy żadnych psów, czy kotów. U dziadków moich została ta kotka, która nie dawno odeszła. Ale wyszło, że albo kot będzie u nas, albo trafi do schroniska. Po pierwszym dniu przestałam mieć wątpliwości, czy dobrze zrobiliśmy, bo okazała się świetnym przyjacielem - bardzo grzeczna, czysta i niesamowicie towarzyska. Wygląda na to, że będzie bardzo dobrym kumplem dla nas i dla dziecka :)

Kotki to super towarzysze :) ja mam dwa :) i często mruczą mi do brzuszka, lubią się koło niego kłaść, opierać głowę i łapki, tak jakby czuły że w środku jest małe stworzonko ;)

A to mój rudzielec - Karmel :)

hj81rvliql9n_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 13:59

agatas, paradise, ao12., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kotki to super towarzysze :) ja mam dwa :) i często mruczą mi do brzuszka, lubią się koło niego kłaść, opierać głowę i łapki, tak jakby czuły że w środku jest małe stworzonko ;)

hj81rvliql9n_t.jpg

Ale slodziak! ponoc psy i koty wyczuwaja ciaze ale ile w tym prawdy to nie wiem ;) Tez bym chciala przygarnac jakiegos zwierzaka ale odpuszcze sobie do czasu przeprowadzki, jak na razie mamy Arbuza (chomik syryjski) :)

paaolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja się dołączam do wszystkich życzeń, najlepszego mamusie :)

anka_a, Kajaoli, agatas lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

hj81rvliql9n_t.jpg

Paaolka, widze, ze mamy ta sama ksiazke o wychowaniu dzieci , dostalam ja ostatnio od siostry, cala jest wyswiechtana i powyginana w rozne strony bo sister ma juz 3 dzieci i korzystala z tych rad od samego poczatku :)

Fajny ten twoj rudasek - karmelasek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:29

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kajaoli mozesz dopisac ze u mnie bedzie dziewczynka

I jak Sylwia? Nadal bardzo zaskoczona, ze dziewczynka? :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Paaolka, widze, ze mamy ta samo ksiazke o wychowaniu dzieci , dostalam ja ostatnio od siostry, cala jest wyswiechtana i powyginana w rozne strony bo sister ma juz 3 dzieci i korzystala z tych rad od samego poczatku :)

Fajny ten twoj rudasek - karmelasek :)

Dzięki Kajaoli :)

Ja też właśnie tą książkę dostałam po kimś, już starsze wydanie, ale i tak uważam że jest świetna :) mam jeszcze pare innych książek które kupiłam jak się dowiedziałam o ciąży, ale tamte to już na czas po narodzinach ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jej nie czytalam ale lezy juz przygotowana na nocnym stoliku obok lozka ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i proszę kolejna dziewczynka, super! :)
    Agatas to razem czekamy do środy! o której masz wizytę?
    Ta książkę tez mam, tylko nowsze wydanie:) Super jest! czytam sobie z tygodnia na tydzień, żeby wiedzieć jak rośnie dzidziak :D

agatas lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    I jak Sylwia? Nadal bardzo zaskoczona, ze dziewczynka? :)
    jeszcze nie wierze

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dołączę do grona mam synkowych ;) Dzisiaj się dowiedzieliśmy na połówkowym - spory maluch nam rośnie, już 455g :)

ao12., sylwia1985, pestka, caterinka, paaolka, Eweloka84, lubek, anka_a, Kajaoli, Monica, Kakabaka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    No i proszę kolejna dziewczynka, super! :)
    Agatas to razem czekamy do środy! o której masz wizytę?
    Ta książkę tez mam, tylko nowsze wydanie:) Super jest! czytam sobie z tygodnia na tydzień, żeby wiedzieć jak rośnie dzidziak :D

O 17:20 :) A Ty?
    Z tego co pamiętam, to jeszcze parę mamusiek ma wizyty z środę :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o 13:00:)no to w środę wiele newsów będzie :D
    DeLaCruz gratuluję chłopczyka!! i jakie śliczne imię!;P My z mężem myslimy nad Filipem albo Franciszkiem jak będzie synek :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostałam prezent od mojego malucha - miał być Maurycy, będzie Matylda......

mad8, ao12., MartaR.., agatas, paaolka, lubek, pestka, anka_a, Kajaoli, poczwarkah, Monica, Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!juz po polowkowym....DZIEWCZYNKA!!!Wazy 440g

mad8, ao12., MartaR.., agatas, Agrafka, Eweloka84, lubek, pestka, anka_a, Kajaoli, poczwarkah, Monica, Kakabaka, Scęście, Magdzialenka lubią tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamusiek:).
    Ja dostałam prezent od synka (zwanego teraz Promyczkiem) w postaci widocznych (nie tylko odczuwalnych) kopniaków.

Jestem po wizycie u "genetyka". Uśmiałam się totalnie; kobieta nie orientuje się jakie wymiary odpowiadają konkretnym tygodniom ciąży (polega tylko na tym co ma na karcie z wynikami), próbowała mi wmówić, że tętno mojego synka (145) jest za niskie, że to bradykardia (prawdopodobnie dlatego, że z braku miejsca na formularzu, lekarz wpisał FHR w rubryczce "uwagi"), nie spojrzała nawet na wcześniejsze usg ani na wydruk z kalendarza mojej ciąży, który prowadzę na belly. Aha i jeszcze odnieśliśmy z mężem wrażenie, że usilnie próbowała namówić nas na kolejne badania. Komedia po prostu; daję słowo nie miałam nawet siły się denerwować. Także kochane, jeżeli będziecie kiedykolwiek chciały skorzystać z porady genetyka to upewnijcie się, że jest to ginekolog-genetyk (ja niestety nie sprawdziłam).
    Ostatecznie doszliśmy z M do wniosku, że kolejni lekarze na pewno nam nie pomogą. Mężuś nie chce robić nifty bo mówi, że to niczego nie zmieni. Ja jestem niecierpliwa i wolałabym wiedzieć na czym stoję, ale na razie mnie przekonał. Się rozpisałam.

Ps. Kajaoli właśnie zauważyłam, że nie ma mnie na liście. Mogłabyś mnie wpisać? Termin 17 października; będzie synek.

ao12., anka_a, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    No i dostałam prezent od mojego malucha - miał być Maurycy, będzie Matylda......

Agrafka a to ci dopiero niespodzianka:).

Caterinka gratulacje.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ