X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli mozesz dopisac ze u mnie bedzie dziewczynka

ao12., anka_a, Kajaoli, Agrafka, lubek, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, troche zawiedziona bo napalilam sie na USG jak szalona! A tutaj cisnienie, wazenie (+5kg), posluchalismy tetna malenstwa a ze wyniki dobre i nic sie nie dzieje to dostalam zaproszenie na polowkowe za 2,3 tygodnie. Grunt, ze wszystko idzie w dobra strone ;)

ao12., Kajaoli, pestka, Agrafka, Kakabaka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja juz po wizycie, troche zawiedziona bo napalilam sie na USG jak szalona! A tutaj cisnienie, wazenie (+5kg), posluchalismy tetna malenstwa a ze wyniki dobre i nic sie nie dzieje to dostalam zaproszenie na polowkowe za 2,3 tygodnie. Grunt, ze wszystko idzie w dobra strone ;)
    tez to samo mialam i teraz musze czekac do 18 czerwca na polowkowe

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego MAMUŚKI :D :D !!!

My czekamy z niecierpliwością na środę. Mam nadzieję, że dowiemy się już kto tam mieszka w moim brzuszku.

Chciałam Wam jeszcze napisać, że w zeszłym tygodniu przez przypadek zostałam kocią mamą :) Zamieszkała z nami młoda kotka - trochę obawiałam się na początku, bo wiadomo dziecko w drodze, nowe obowiązki, oczywiście zaangażowanie i potencjalna toksoplazmoza (której ja nie przechodziłam). Z mężem jak wyprowadziliśmy się z rodzinnego domu nie planowaliśmy żadnych psów, czy kotów. U dziadków moich została ta kotka, która nie dawno odeszła. Ale wyszło, że albo kot będzie u nas, albo trafi do schroniska. Po pierwszym dniu przestałam mieć wątpliwości, czy dobrze zrobiliśmy, bo okazała się świetnym przyjacielem - bardzo grzeczna, czysta i niesamowicie towarzyska. Wygląda na to, że będzie bardzo dobrym kumplem dla nas i dla dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 13:47

paradise, paaolka, ao12., anka_a, Kajaoli, Monica lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Chciałam Wam jeszcze napisać, że w zeszłym tygodniu przez przypadek zostałam kocią mamą :) Zamieszkała z nami młoda kotka - trochę obawiałam się na początku, bo wiadomo dziecko w drodze, nowe obowiązki, oczywiście zaangażowanie i potencjalna toksoplazmoza (której ja nie przechodziłam). Z mężem jak wyprowadziliśmy się z rodzinnego domu nie planowaliśmy żadnych psów, czy kotów. U dziadków moich została ta kotka, która nie dawno odeszła. Ale wyszło, że albo kot będzie u nas, albo trafi do schroniska. Po pierwszym dniu przestałam mieć wątpliwości, czy dobrze zrobiliśmy, bo okazała się świetnym przyjacielem - bardzo grzeczna, czysta i niesamowicie towarzyska. Wygląda na to, że będzie bardzo dobrym kumplem dla nas i dla dziecka :)

Kotki to super towarzysze :) ja mam dwa :) i często mruczą mi do brzuszka, lubią się koło niego kłaść, opierać głowę i łapki, tak jakby czuły że w środku jest małe stworzonko ;)

A to mój rudzielec - Karmel :)

hj81rvliql9n_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 13:59

agatas, paradise, ao12., anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kotki to super towarzysze :) ja mam dwa :) i często mruczą mi do brzuszka, lubią się koło niego kłaść, opierać głowę i łapki, tak jakby czuły że w środku jest małe stworzonko ;)

hj81rvliql9n_t.jpg

Ale slodziak! ponoc psy i koty wyczuwaja ciaze ale ile w tym prawdy to nie wiem ;) Tez bym chciala przygarnac jakiegos zwierzaka ale odpuszcze sobie do czasu przeprowadzki, jak na razie mamy Arbuza (chomik syryjski) :)

paaolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja się dołączam do wszystkich życzeń, najlepszego mamusie :)

anka_a, Kajaoli, agatas lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

hj81rvliql9n_t.jpg

Paaolka, widze, ze mamy ta sama ksiazke o wychowaniu dzieci , dostalam ja ostatnio od siostry, cala jest wyswiechtana i powyginana w rozne strony bo sister ma juz 3 dzieci i korzystala z tych rad od samego poczatku :)

Fajny ten twoj rudasek - karmelasek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 16:29

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kajaoli mozesz dopisac ze u mnie bedzie dziewczynka

I jak Sylwia? Nadal bardzo zaskoczona, ze dziewczynka? :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Paaolka, widze, ze mamy ta samo ksiazke o wychowaniu dzieci , dostalam ja ostatnio od siostry, cala jest wyswiechtana i powyginana w rozne strony bo sister ma juz 3 dzieci i korzystala z tych rad od samego poczatku :)

Fajny ten twoj rudasek - karmelasek :)

Dzięki Kajaoli :)

Ja też właśnie tą książkę dostałam po kimś, już starsze wydanie, ale i tak uważam że jest świetna :) mam jeszcze pare innych książek które kupiłam jak się dowiedziałam o ciąży, ale tamte to już na czas po narodzinach ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jej nie czytalam ale lezy juz przygotowana na nocnym stoliku obok lozka ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i proszę kolejna dziewczynka, super! :)
    Agatas to razem czekamy do środy! o której masz wizytę?
    Ta książkę tez mam, tylko nowsze wydanie:) Super jest! czytam sobie z tygodnia na tydzień, żeby wiedzieć jak rośnie dzidziak :D

agatas lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    I jak Sylwia? Nadal bardzo zaskoczona, ze dziewczynka? :)
    jeszcze nie wierze

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dołączę do grona mam synkowych ;) Dzisiaj się dowiedzieliśmy na połówkowym - spory maluch nam rośnie, już 455g :)

ao12., sylwia1985, pestka, caterinka, paaolka, Eweloka84, lubek, anka_a, Kajaoli, Monica, Kakabaka lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    No i proszę kolejna dziewczynka, super! :)
    Agatas to razem czekamy do środy! o której masz wizytę?
    Ta książkę tez mam, tylko nowsze wydanie:) Super jest! czytam sobie z tygodnia na tydzień, żeby wiedzieć jak rośnie dzidziak :D

O 17:20 :) A Ty?
    Z tego co pamiętam, to jeszcze parę mamusiek ma wizyty z środę :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o 13:00:)no to w środę wiele newsów będzie :D
    DeLaCruz gratuluję chłopczyka!! i jakie śliczne imię!;P My z mężem myslimy nad Filipem albo Franciszkiem jak będzie synek :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostałam prezent od mojego malucha - miał być Maurycy, będzie Matylda......

mad8, ao12., MartaR.., agatas, paaolka, lubek, pestka, anka_a, Kajaoli, poczwarkah, Monica, Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!juz po polowkowym....DZIEWCZYNKA!!!Wazy 440g

mad8, ao12., MartaR.., agatas, Agrafka, Eweloka84, lubek, pestka, anka_a, Kajaoli, poczwarkah, Monica, Kakabaka, Scęście, Magdzialenka lubią tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamusiek:).
    Ja dostałam prezent od synka (zwanego teraz Promyczkiem) w postaci widocznych (nie tylko odczuwalnych) kopniaków.

Jestem po wizycie u "genetyka". Uśmiałam się totalnie; kobieta nie orientuje się jakie wymiary odpowiadają konkretnym tygodniom ciąży (polega tylko na tym co ma na karcie z wynikami), próbowała mi wmówić, że tętno mojego synka (145) jest za niskie, że to bradykardia (prawdopodobnie dlatego, że z braku miejsca na formularzu, lekarz wpisał FHR w rubryczce "uwagi"), nie spojrzała nawet na wcześniejsze usg ani na wydruk z kalendarza mojej ciąży, który prowadzę na belly. Aha i jeszcze odnieśliśmy z mężem wrażenie, że usilnie próbowała namówić nas na kolejne badania. Komedia po prostu; daję słowo nie miałam nawet siły się denerwować. Także kochane, jeżeli będziecie kiedykolwiek chciały skorzystać z porady genetyka to upewnijcie się, że jest to ginekolog-genetyk (ja niestety nie sprawdziłam).
    Ostatecznie doszliśmy z M do wniosku, że kolejni lekarze na pewno nam nie pomogą. Mężuś nie chce robić nifty bo mówi, że to niczego nie zmieni. Ja jestem niecierpliwa i wolałabym wiedzieć na czym stoję, ale na razie mnie przekonał. Się rozpisałam.

Ps. Kajaoli właśnie zauważyłam, że nie ma mnie na liście. Mogłabyś mnie wpisać? Termin 17 października; będzie synek.

ao12., anka_a, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    No i dostałam prezent od mojego malucha - miał być Maurycy, będzie Matylda......

Agrafka a to ci dopiero niespodzianka:).

Caterinka gratulacje.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ