X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę u położnej, liczę na usg,może dowiem się kto zamieszkuje mój brzuszek ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caterinka wrote:
    Witam!!juz po polowkowym....DZIEWCZYNKA!!!Wazy 440g
    Duża pannica moja 370g ważyła w 21tygodniu...

ao12. lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnym mamusiom, które znają już płeć swoich maluszków :) ja idę na wizytę w czwartek, mam nadzieję, że tez już na 100% dowiem się kto zamieszkuje mój brzuszek ;)

ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

A to mój rudzielec - Karmel :)

hj81rvliql9n_t.jpg

Moja kotka brązowa, pręgowana z rudymi przebarwieniami - trochę podobna do Twojego.
    A co do książki, to też ją czytam - mam w pdf, z tego co wiem najnowsze wydanie. Jakby któraś chciała, to mogę podesłać :)

paaolka, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedawno wróciłam z usg- będzie chłopiec i waży 445g :)

ao12., pestka, paaolka, agatas, Kakabaka, Kajaoli, caterinka, Scęście, lubek lubią tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasza maleńka w 20 tyg. ważyła 345 g, i lekarz powiedział że mała nie będzie raczej 4kg dzieckiem.;]

MartaR.. wrote:
    Duża pannica moja 370g ważyła w 21tygodniu...

MartaR.. lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamusiek:).
    Ja dostałam prezent od synka (zwanego teraz Promyczkiem) w postaci widocznych (nie tylko odczuwalnych) kopniaków.

Jestem po wizycie u "genetyka". Uśmiałam się totalnie; kobieta nie orientuje się jakie wymiary odpowiadają konkretnym tygodniom ciąży (polega tylko na tym co ma na karcie z wynikami), próbowała mi wmówić, że tętno mojego synka (145) jest za niskie, że to bradykardia (prawdopodobnie dlatego, że z braku miejsca na formularzu, lekarz wpisał FHR w rubryczce "uwagi"), nie spojrzała nawet na wcześniejsze usg ani na wydruk z kalendarza mojej ciąży, który prowadzę na belly. Aha i jeszcze odnieśliśmy z mężem wrażenie, że usilnie próbowała namówić nas na kolejne badania. Komedia po prostu; daję słowo nie miałam nawet siły się denerwować. Także kochane, jeżeli będziecie kiedykolwiek chciały skorzystać z porady genetyka to upewnijcie się, że jest to ginekolog-genetyk (ja niestety nie sprawdziłam).
    Ostatecznie doszliśmy z M do wniosku, że kolejni lekarze na pewno nam nie pomogą. Mężuś nie chce robić nifty bo mówi, że to niczego nie zmieni. Ja jestem niecierpliwa i wolałabym wiedzieć na czym stoję, ale na razie mnie przekonał. Się rozpisałam.

Ps. Kajaoli właśnie zauważyłam, że nie ma mnie na liście. Mogłabyś mnie wpisać? Termin 17 października; będzie synek.

Mad ja mam takie samo zdanie jak Twój mąż- mojej siostry dwóch lekarzy stwierdziło wadę genetyczną na usg. Efekt był taki, że tak ją nastraszyli, że wydała 4500 zł na badania amniopunkcja (dodatkowo płaciła za inne zespoły,które nie bada się podczas tego badania) do tego było jeszcze echo serducha.
    Nerwów masa - efekt mimo iż wyniki wyszły idealne urodziła córeczkę 2 miesiące przed czasem.
    Nie martw się wg mnie Twój malutki synek jest zdrowy ale lekarze robią różne dziwne rzeczy przeważnie dla kasy.

anka_a, mad8 lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dziewczynek sie porobiło! Gratuluję!! :)
    mad współczuję przejść, lekarze niestety są różni... co do wagi dzieci-wiecie jak to jest, może w jednym tygodniu szybko urosnąć i stanąć w następnym i na odwrót :) nigdy nie wiadomo;)

MartaR.., mad8, caterinka, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa!! i jeszcze news! nie wiem czy tak macie, ale dzis jak dzidziak kopał i podniosłam koszulke to było widać kopniaki na brzuszku!!! :)))

paaolka, ao12., anka_a, mitaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja o 13:00:)no to w środę wiele newsów będzie :D
    DeLaCruz gratuluję chłopczyka!! i jakie śliczne imię!;P My z mężem myslimy nad Filipem albo Franciszkiem jak będzie synek :)

Dzięki! Franciszek robi się bardzo popularnym imieniem, ale nas to nie obchodzi - za bardzo nam się podoba :p Filip też fajne. A kopniaki czuję już od ok. 3 tygodni. Za to na usg byłam zaskoczona tym, że dr znalazł nóżki bobasa aż pod moimi żebrami ;) Tak się wypiął wiercioszek :p

anka_a, misiulka2000 lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też widać kopniaki na brzuszku! :D

ao12., pestka, anka_a lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopniaki już tez czuję od początku maja, ale teraz je widać! tak się tym jaram jak głupia :P

ao12., anka_a, Eweloka84 lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:42

mad8 lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też widac juz kopniaczki na brzuchu, a najfajniej wygląda pępek jak się unosi :) Ja mam jutro wizytę na 9 40. Dzisiaj idę za siostrę do pracy więc szybko mi zleci czas :)

paaolka, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie masz bole boku? bo czytam kazda strone ale nie widzialam ze sie skarzysz a mnei meczy to samo ;/
    boli meni prawy bok na wysokosci talii i z tylu blecow, jest to bol typu wbijam igle trzymam 5 sekund wtedy bol promieniuje i wyciagam, i tak ciagle :( :( latalam z rok po lekarzach jeszcze przed ciaza bo czasem to sei zwijalam od tego bolu, ale nic nei wykryto, niby wszystko ok, w legionowie w medice mi powiedzieli ze to od kregoslupa, uciska mnei bo mam krzywy, a teraz w ciayz boli codziennie ze zdwojona sila no bo wiadomo wsyztsko sie przesuwa jedno drugie ugniata itd :(
    poczwarkah wrote:
    Ale się napisałyście :)
    Ja dziś jadłam na obiad zupę borowikową i naleśniki z serem - wszystko ze stołówki Państwowego Zakładu Higieny, który mam niedaleko pracy ;) Pyszotki tam robią.

Byłam dziś na USG układu moczowego, które wczoraj zalecił lekarz i nic nie wykazało, czyli jest dobrze. Lekarka, która robiła sugeruje, że bóle w boku mogę mieć od kręgosłupa. Mam nadzieję, że się nie myli.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dzien dzisiejszy +3,5kg :)
    Smutas wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie. Ile juz przybrałyście na wadze bo ja zaczełam zauważać ze nie wchodze w spodnie i to w tyłku. Boję sie ze dużo przytyje bo naprawde ciagle coś podjadam bo czuje głód.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Moja kotka brązowa, pręgowana z rudymi przebarwieniami - trochę podobna do Twojego.
    A co do książki, to też ją czytam - mam w pdf, z tego co wiem najnowsze wydanie. Jakby któraś chciała, to mogę podesłać :)
    Ja chcę!!! Ja chcę!!!

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.
    Wiecie co znalazłam w papierach z wynikami? Otóż prawdopodobieństwo zespołu Downa ocenili Promyczkowi na 3%.
    3% cholera a nastraszyli nas na 100%.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.
    Wiecie co znalazłam w papierach z wynikami? Otóż prawdopodobieństwo zespołu Downa ocenili Promyczkowi na 3%.
    3% cholera a nastraszyli nas na 100%.
    współczuję tej całej sytuacji...masz sie lepiej dzisiaj? 3% to na prawdę malutko :)

mad8 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Ja chcę!!! Ja chcę!!!

Podeślij mi maila tu albo na fb :)

Jak ktoś jeszcze chce "W oczekiwaniu na dziecko" to piszcie :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ