Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja kotka brązowa, pręgowana z rudymi przebarwieniami - trochę podobna do Twojego.
A co do książki, to też ją czytam - mam w pdf, z tego co wiem najnowsze wydanie. Jakby któraś chciała, to mogę podesłaćpaaolka, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymad8 wrote:Witajcie dziewczyny. Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamusiek:).
Ja dostałam prezent od synka (zwanego teraz Promyczkiem) w postaci widocznych (nie tylko odczuwalnych) kopniaków.
Jestem po wizycie u "genetyka". Uśmiałam się totalnie; kobieta nie orientuje się jakie wymiary odpowiadają konkretnym tygodniom ciąży (polega tylko na tym co ma na karcie z wynikami), próbowała mi wmówić, że tętno mojego synka (145) jest za niskie, że to bradykardia (prawdopodobnie dlatego, że z braku miejsca na formularzu, lekarz wpisał FHR w rubryczce "uwagi"), nie spojrzała nawet na wcześniejsze usg ani na wydruk z kalendarza mojej ciąży, który prowadzę na belly. Aha i jeszcze odnieśliśmy z mężem wrażenie, że usilnie próbowała namówić nas na kolejne badania. Komedia po prostu; daję słowo nie miałam nawet siły się denerwować. Także kochane, jeżeli będziecie kiedykolwiek chciały skorzystać z porady genetyka to upewnijcie się, że jest to ginekolog-genetyk (ja niestety nie sprawdziłam).
Ostatecznie doszliśmy z M do wniosku, że kolejni lekarze na pewno nam nie pomogą. Mężuś nie chce robić nifty bo mówi, że to niczego nie zmieni. Ja jestem niecierpliwa i wolałabym wiedzieć na czym stoję, ale na razie mnie przekonał. Się rozpisałam.
Ps. Kajaoli właśnie zauważyłam, że nie ma mnie na liście. Mogłabyś mnie wpisać? Termin 17 października; będzie synek.
Mad ja mam takie samo zdanie jak Twój mąż- mojej siostry dwóch lekarzy stwierdziło wadę genetyczną na usg. Efekt był taki, że tak ją nastraszyli, że wydała 4500 zł na badania amniopunkcja (dodatkowo płaciła za inne zespoły,które nie bada się podczas tego badania) do tego było jeszcze echo serducha.
Nerwów masa - efekt mimo iż wyniki wyszły idealne urodziła córeczkę 2 miesiące przed czasem.
Nie martw się wg mnie Twój malutki synek jest zdrowy ale lekarze robią różne dziwne rzeczy przeważnie dla kasy.
anka_a, mad8 lubią tę wiadomość
-
Ile dziewczynek sie porobiło! Gratuluję!!
mad współczuję przejść, lekarze niestety są różni... co do wagi dzieci-wiecie jak to jest, może w jednym tygodniu szybko urosnąć i stanąć w następnym i na odwrótnigdy nie wiadomo;)
MartaR.., mad8, caterinka, lubek lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:ja o 13:00:)no to w środę wiele newsów będzie
DeLaCruz gratuluję chłopczyka!! i jakie śliczne imię!;P My z mężem myslimy nad Filipem albo Franciszkiem jak będzie synek
Dzięki! Franciszek robi się bardzo popularnym imieniem, ale nas to nie obchodzi - za bardzo nam się podoba :p Filip też fajne. A kopniaki czuję już od ok. 3 tygodni. Za to na usg byłam zaskoczona tym, że dr znalazł nóżki bobasa aż pod moimi żebramiTak się wypiął wiercioszek :p
anka_a, misiulka2000 lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
a jakie masz bole boku? bo czytam kazda strone ale nie widzialam ze sie skarzysz a mnei meczy to samo ;/
boli meni prawy bok na wysokosci talii i z tylu blecow, jest to bol typu wbijam igle trzymam 5 sekund wtedy bol promieniuje i wyciagam, i tak ciaglelatalam z rok po lekarzach jeszcze przed ciaza bo czasem to sei zwijalam od tego bolu, ale nic nei wykryto, niby wszystko ok, w legionowie w medice mi powiedzieli ze to od kregoslupa, uciska mnei bo mam krzywy, a teraz w ciayz boli codziennie ze zdwojona sila no bo wiadomo wsyztsko sie przesuwa jedno drugie ugniata itd
poczwarkah wrote:Ale się napisałyście
Ja dziś jadłam na obiad zupę borowikową i naleśniki z serem - wszystko ze stołówki Państwowego Zakładu Higieny, który mam niedaleko pracyPyszotki tam robią.
Byłam dziś na USG układu moczowego, które wczoraj zalecił lekarz i nic nie wykazało, czyli jest dobrze. Lekarka, która robiła sugeruje, że bóle w boku mogę mieć od kręgosłupa. Mam nadzieję, że się nie myli. -
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Wiecie co znalazłam w papierach z wynikami? Otóż prawdopodobieństwo zespołu Downa ocenili Promyczkowi na 3%.
3% cholera a nastraszyli nas na 100%. -
mad8 wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Wiecie co znalazłam w papierach z wynikami? Otóż prawdopodobieństwo zespołu Downa ocenili Promyczkowi na 3%.
3% cholera a nastraszyli nas na 100%.mad8 lubi tę wiadomość