Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
moja na usg jest srednio o 7 dni mneijsza niz wg om i jakos nitk mnei tak nei nastraszyl. a tez mam zespol downa w rodzinie, i mukowiscydoze. wiec nie wiem czemu tak cie strasza, przeciez rownie dobrze moglas zajsc przed @? czyli w poprzednim meisiacu, a tu jakies halo...mad8 wrote:Hej
Gratuluję dzisiejszych dobrych wieści i witam się z nowymi dziewczynami.
Jestem po wizycie. Dowiedzieliśmy się z mężem, że będzie synek (tak jak przypuszczałam:).
Wszystkie przepływy, budowa narządów w porządku ale.... i tu kolejny raz się dziś podłamałam.... bobas jest młodszy o 8 dni w stosunku do terminu z om i lekarz nastraszył nas, że trzeba go monitorować w kierunku rozwoju hipotrofii i że mniejsze wymiary płodu mogą być również powiązane z wadami genetycznymi, co mnie kompletnie rozstroiło bo mam zespół Downa w rodzinie.
W poniedziałek mamy wizytę u genetyka i boję się, że będzie nas namawiał na amniopunkcję. Co ja wtedy zrobię?
Niby od początku bobas był mniejszy niż wynikałoby z om (co może wynikać z moich nieregularnych okresów) ale niepokój został zasiany. Nie myślałam, że można się aż tak bać.
Czy tylko moja dzidzia tak różni się z om?mad8 lubi tę wiadomość
-
o jaaaa!!!
hehe.
ja chcialam corce dac Matylda. synkowi Marcel. ale mezowi sie nei podobalo ani jedno ani drugie wiec ustalilismy ze ja wybieram dla corki on dla syna. niestety hehebedzie synek. i maz powiedzial ze o Marcelu mam zapomniec. a i ze mi powie w odpowiendim momencie i szcezrze nei bede miala wplywu na to imie
bo umowa to umowa
boze co ja mam zrobic
jak sie z tej umowy wycofac hahaha?
Agrafka wrote:No i dostałam prezent od mojego malucha - miał być Maurycy, będzie Matylda...... -
Paula przeciez jest w pomocnych materialach na grupie
gupolu ty
paaolka wrote:Oooo! Super że wkleiłaś ten linkdziękuję :*:*:*
Szukałam go we wczesniejszych postach i nie mogłam znalezc, juz w sumie mialam pisac zebys jeszcze raz podala a tu sama wkleiłaspaaolka lubi tę wiadomość
-
szwagierka tez chwalila sobie ta karmelowa ;] pije ja bo karmi 8 meisiecznego synkapestka wrote:ja tez piję, tyle że baaardzo słabiutka i raz na jakiś tydzień czy coś
tak to znalazłam inke karmelowa i się nia zachwycam jeszcze, więc nie mam takiej potrzeby kawy
-
Dziewczyny drugi lekarz potwierdził dziś obecność siusiaka
Junior waży 300g
Dla dziewczynki miało być Zuzanka,a dla chłopca nie mamy, mi podoba się Aleksander, nawet bardzo (Olek już nie) A Marcel to upodobała sobie moja córeczka
ładne imię
Kajaoli, Scęście, agatas, paradise, anka_a, MartaR.., caterinka, Kakabaka, mad8, Agrafka, lubek lubią tę wiadomość
-
no to uf!! w koncu ogarnelam te 40 ominietych stron! od 8 rano was czytalam, czytajac cytowalam i w koncu wypowiem sie konkretniej
o tym co u mnie itd.
gratuluje juz mamusiom kopniakow, gratuluje kolejnych rozpoznanych plci, witam nowe dziewczyny! ciesze sie z kazdej nowej dobrej wiadomosci! zaniepokoil mnei post o mamusi ktorej niunio ma cos w glowce, ale czytajac wasze komentarze sie uspokoilam wiec napewno ebdzie ok, nie martw sie mamusiu
jesli chodzi o mnie to czuje sie dobrze, no poza tym bolem w boku ale to jest cos co dolegalo mi przed ciaza wiec az tak tego nei wymieniam jako ciazowa dolegliwoscw ciuchy sie nie meiszcze, ale leginsiki mam wygodne, z allegro sobie zamawialam,t ylko nei polecam bo p o1 prani uwyszly takei biale gumeczki w kroku po szwach co mnei mega wkurwi**!! na wadze na dzis dzien +3,5kg
niunio neistety nei kopie, bo wgl pisalam wam ze to podobno SYN?
no i na moje neiszczescie umowa z mezem ze to on imie wyiera a on z tych standardowcow wiec pewnie ebdzie Piotruś czy tam Łukaszek
21 maja bylam na wizycie. ug nei bylo ale dopplerkiem ginek sprawdzal serduszko mojego kochanie wiec bilo 155/min
wyniki dobre, z moczu i krwi. wiec kolejnych mi nei zlecal. teraz mam isc 6 czerwca na usg polowkowe (21+1) a potem 11 czerwca do neigo z wynikami tego usg (bo bedzie je wykonywal inny lekarz w szpitalu)
ile ma dzidzius cm czy wagi to nei wiem bo ostatnie pomiary byly z 6 maja wiec juz prawie meisiac minal
ciuszkow dla chlopca nakupowalam, i nei wiem co to ebdzie jesli bede miala neispodzianke nagle
juz przywykłam ze to synek
pozdrawiam was mamusie i lece do warzywniaka po warzywka zeb yzjesc piekne kolorowe kanapeczki w domkuno i zrobie dzis salatke z tunczyka bo dawno nei jadlam!!
Kajaoli, Anoolka, Monica, paradise, anka_a, Kakabaka, paaolka, lubek lubią tę wiadomość
-
Magdzialenka , to super! Masz juz pewnosc
Gratuluje
Scescie, bardzo fajnie, ze wszystko u was w porzadku, nie martw sie imieniem, na pewno cos da sie wymyslec zeby wplynac na wybor meza. Mozesz zawsze mu cos zasugerowac?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 15:49
-
Przedstawiam Wam moj brzuszek i nasza misie-pysie,
ktora w ten sposob podrozuje w samochodzie - lezac mi na brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 21:41
ania.g, Anoolka, ao12., agatas, paradise, pestka, anka_a, MartaR.., caterinka, Scęście, mad8, paaolka lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:o jaaaa!!!
hehe.
ja chcialam corce dac Matylda. synkowi Marcel. ale mezowi sie nei podobalo ani jedno ani drugie wiec ustalilismy ze ja wybieram dla corki on dla syna. niestety hehebedzie synek. i maz powiedzial ze o Marcelu mam zapomniec. a i ze mi powie w odpowiendim momencie i szcezrze nei bede miala wplywu na to imie
bo umowa to umowa
boze co ja mam zrobic
U mnie była podobna umowa jak córka daję imię ja miała być Aleksandra a jak chłopiec to mąż nada imię. Skończyło się tak, że mąż od dwóch miesięcy jest w UK zadzwonił i pyta mnie: i jak wiesz jaka płeć?? ja na to chłopiec. Mąż do mnie to jakie będzie miał imię (wykorzystałam to,że nie wspomniał że to on miał wybierać)Ja mówię Kuba. Oczywiście coś tam mamrotał pod nosem szczerze nie bardzo podchodzi mu to imię mówi może Aleksander a ja na to, że podoba mi się bardzo Kuba. Mąż Kuba, Kubuś no dobra niech Ci będzie ten Kuba hahaha WYGRAŁAM:)Ps. napewno wiesz jak urobić mężusia:)
Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość
-
Kajaoli świetny piesek ja mam też pieska rasy shar pei straszny pieszczoch, ale na brzuch nie może mi się położyć za duży choć powiem Wam że zauważyłam coś dziwnego często wącha mi brzuch jak leże...czy pies może wyczuć maluszka?nie wiem, ale wcześniej tego nie robił.
Kajaoli, MartaR.., Agrafka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Piękny JRT
Dziewczyny jeżeli zastanawiacie się nad kupnem pościeli i innego wyposażenia to polecam moją koleżankę, która szyje różne cudeńka. Szyje również na zamówienie, jeśli macie jakieś własne pomysły, projekty.
https://www.facebook.com/ButsiMoo
tutaj sklep:
http://artillo.pl/shop/zuzowska.html -
nick nieaktualny
-
Monica wrote:Kajaoli świetny piesek ja mam też pieska rasy shar pei straszny pieszczoch, ale na brzuch nie może mi się położyć za duży choć powiem Wam że zauważyłam coś dziwnego często wącha mi brzuch jak leże...czy pies może wyczuć maluszka?nie wiem, ale wcześniej tego nie robił.
Nasz to australijski Jack Russel (taki jak w filmie "Maska")
bardzo ruchliwy, na szczescie w podrozy nauczyla sie spac
Tez wyczuwa malego w brzuchu bo nieraz wskakuje na kanape
i zdarza jej sie liznac moj brzuszek - tez tego nigdy wczesniej nie robila .
Anoolka, ao12., pestka, Monica, anka_a, MartaR.., paaolka lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Ja mam beagla
Jeśli jesteście zdrowi na umyśle to nigdy nie kupujcie tej rasy
Kocham moją sunie ale już kilka razy miałam ją ochotę komuś oddać tak nabroiła
Beagle sa przecudowne i kochane ale straszne psuje
Moja siostra zastanawiala czy go sobie nie kupic
ale zdecydowala sie wreszcie na cocer spaniela
bo ma juz trojke dzieci w domu i taki psujek by ja doprowadzal do szalu
Anoolka, anka_a, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:o jaaaa!!!
hehe.
bo umowa to umowa
boze co ja mam zrobic
Zawarlam taka sama umowe, mimo tego ze plci jeszcze nie znamy juz sie boje!Scęście lubi tę wiadomość
-
Magdzialenka wrote:I muszę się przyznać codziennie w pracy wypijam rano kawę a nawet dwie ;/ bez niej bym na biurku spała
Rozmawilam wczoraj z moim lekarzem na temat kawy, powiedzial mi ze jak najbardziej mozna sobie pozwolicdodal oczywiscie ze z umiarem bo jesli mam zamiar pic 5 dziennie to lepiej troche ograniczyc
wiec 1 czy 2 to nie problem.
anka_a lubi tę wiadomość