Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Już jestem po usg 4d, mam wbrew tego co mówili wszyscy DZIEWCZYNKE, i powiem że jestem mikroskopijnie zawiedziona,bo ani jedna osoba co znam nie wskazała na dziewczynke,tylko wszyscy na chłopca. W moim przypadku ani jeden przesąd ludowy sie nie sprawdził.a wszystko też wskazywało na chłopca.
Mała będzie Hanią, waży 480 g, i rozwija sie prawidłowoparadise, Magdzialenka, pestka, agatas, anka_a, MartaR.., caterinka, Scęście, poczwarkah, Kakabaka, mad8, ania.g, Anoolka, Kajaoli, paaolka, lubek, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Hej dziewczyny
Już jestem po usg 4d, mam wbrew tego co mówili wszyscy DZIEWCZYNKE, i powiem że jestem mikroskopijnie zawiedziona,bo ani jedna osoba co znam nie wskazała na dziewczynke,tylko wszyscy na chłopca. W moim przypadku ani jeden przesąd ludowy sie nie sprawdził.a wszystko też wskazywało na chłopca.
Mała będzie Hanią, waży 480 g, i rozwija sie prawidłowo
Gratuluje!Najwazniejsze ze rozwija sie prawidlowo
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kajaoli wrote:Nasz to australijski Jack Russel (taki jak w filmie "Maska")
bardzo ruchliwy, na szczescie w podrozy nauczyla sie spac
Tez wyczuwa malego w brzuchu bo nieraz wskakuje na kanape
i zdarza jej sie liznac moj brzuszek - tez tego nigdy wczesniej nie robila
Fajnie czyli jednak może wyczuwać bobasa:)Ja też chciałam mieć Jack Russela ale wcześniej naczytałam się że to bardzo ruchliwy piesek i zrezygnowałam chociaż o shar pei piszą, że to kanapowce co w przypadku mojego psiaka nie jest prawdą
Anoolka mnie rozwaliłaś tym tekstem jeżeli jesteście zdrowi na umyśle etc. hahaha dobre:)Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Hej dziewczyny
Mała będzie Hanią, waży 480 g, i rozwija sie prawidłowoAniqa lubi tę wiadomość
-
maz mowi tak "gdy myslalas ze to corka, mowilas mi ze bedzie Matylda i koniec - nie interesowalo cie moje zdanie, wiec teraz niech cie nie interesuje imie naszego syna bo ja wybieram" zesz!! oczywiscie nei mowi tego hamsko, tylko pol usmiechem ale ejdnak mi dziala na nerwy!!Kajaoli wrote:Scescie, bardzo fajnie, ze wszystko u was w porzadku, nie martw sie imieniem, na pewno cos da sie wymyslec zeby wplynac na wybor meza. Mozesz zawsze mu cos zasugerowac?
Monica, Anoolka lubią tę wiadomość
-
swienie ze u ciebie ok! no i ze corcia gratuluje (ja po ciuchutku marzylam o coreczce)
szkoda ze nie obstawialamale ja najbardziej po brzuszkach lubie obstawic a twojego nei widzialam
Aniqa wrote:Hej dziewczyny
Mała będzie Hanią, waży 480 g, i rozwija sie prawidłowoAniqa lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:a jakie masz bole boku? bo czytam kazda strone ale nie widzialam ze sie skarzysz a mnei meczy to samo ;/
boli meni prawy bok na wysokosci talii i z tylu blecow, jest to bol typu wbijam igle trzymam 5 sekund wtedy bol promieniuje i wyciagam, i tak ciaglelatalam z rok po lekarzach jeszcze przed ciaza bo czasem to sei zwijalam od tego bolu, ale nic nei wykryto, niby wszystko ok, w legionowie w medice mi powiedzieli ze to od kregoslupa, uciska mnei bo mam krzywy, a teraz w ciayz boli codziennie ze zdwojona sila no bo wiadomo wsyztsko sie przesuwa jedno drugie ugniata itd
Mogą mieć rację z tym kręgosłupem! Ja na razie się przestałam skarżyć na to, bo mi w miarę przeszło, ale ból był dokładnie taki jak mówisz. Promieniował aż do pachwin, a nawet do biodra i kolana. I myślę że coś jest na rzeczy z tym kręgosłupem, bo ja też mam trochę krzywy w części lędźwiowej. -
Scęście wrote:czemu sie nie da? na tej drugiej fb grupie przeciez nikt nei dodawal adminki do znajomych i jest w grupie
moze to ty powinnas na priv wysylac link do grupy i wtedy by nei trzeba byl osie dodawac do znajomych ?
aczkolwiek mocno m ito nei przeszkadza jakos
niby wyznaje zasade ze w znajomych mam przynajmniej osoby z ktorymi jestem na czesc na ulicy ale ostatnio zlamalam swoja zasade i mam kilka dziewczyn z pazdziernikowych mamusiek
Jest duże prawdopodobieństwo, że po prostu nie umiem inaczej dodać
Ale jak mi powiesz jak, to się poprawię. Ewentualnie zaraz po dodaniu do grupy możemy przestać być znajomymi -
nick nieaktualnycaterinka wrote:U mnie tak samo wszyscy mowili,ze brzuch mam na chlopca,jem tylko slone i mam obrzydzenie do slotkiego...a jednak dziewczynka.Duza twoja Hania,u nas prawdopodobnie bedzie Milenka.
Hania ma 480 g wiec jest taka normalna na trn tydzien. Przynajmniej tak mowila lekarka. Ciesze sie ze zdrowa i ruchliwa jest a to ponoc bardzo dobrze.MartaR.., Monica, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g
Na tym etapie ciąży dzieci bardzo szybko przybierają na wadzecaterinka, paaolka lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Przedstawiam Wam moj brzuszek i nasza misie-pysie,
ktora w ten sposob podrozuje w samochodzie - lezac mi na brzuchuMonica wrote:Kajaoli świetny piesek ja mam też pieska rasy shar pei straszny pieszczoch, ale na brzuch nie może mi się położyć za duży choć powiem Wam że zauważyłam coś dziwnego często wącha mi brzuch jak leże...czy pies może wyczuć maluszka?nie wiem, ale wcześniej tego nie robił.Kajaoli lubi tę wiadomość