Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
witam,
ja też mam łożysko na przedniej ścianie, ale mi lekarz nic nie mówił czy to dobrze, czy żle...ważne że nie zawkrywa kanału szyjki (czy jakoś tak)...
Ja też myślałam że będe miała chłopca, bo wszystko na to wskazywało...
a tu BUM...dziewczynka
I będzie chyba Rozalka
Ale w czerwcu chce iść prywatnie na usg i wtedy bedę wiedziała na 100%Kajaoli, lubek, Agrafka, MartaR.., Anoolka, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość
-
theagnes87 wrote:witam,
ja też mam łożysko na przedniej ścianie, ale mi lekarz nic nie mówił czy to dobrze, czy żle...ważne że nie zawkrywa kanału szyjki (czy jakoś tak)...
Ja też myślałam że będe miała chłopca, bo wszystko na to wskazywało...
a tu BUM...dziewczynka
I będzie chyba Rozalka
Ale w czerwcu chce iść prywatnie na usg i wtedy bedę wiedziała na 100%Chodzi o to, że jak łożysko jest z przodu to trochę później wyczuwa się ruchy maluszka niż normalnie.
ao12. lubi tę wiadomość
-
ja tez sie obawiam powoli, w 16+5 lekarka mowila ze za duzo jest meidzy nogami na corke, teraz w 21+1 bede miala polowkowe... nie to ze mam nadzieje ale nie chcialabym juz zeby sie zmienil obo sie serio przyzwyczailam do mysli ze to syn mimo ze napierw bardzo chcialam corke! no i ubranek typowo chlopiecych mam multum! z tego co mam 1/4 bedzie dla dziewczynki sie nadawala bo biale czy tam cos, a reszta to typowo meskie ciuszkipaaolka wrote:No to przybywa dziewczynek
i to takich niespodziewanych
gratulacje dziewczyny
ja tez sie zastanawiam czy mój wstępnie stwierdzony chłopaczek nie okaże się jednak małą kobietką...wtedy tez bym prawdopodobnie nazwała córcię Hania - czyli byłaby już druga Hania w gronie
ale zobaczymy...
Spijcie dobrze mamusie!Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry wszystkim
w ten pochmurny i szary dzien ,
ktory mial byc piekny, sloneczny i goracy.. 22 stopni itd..
Niewazne
Dzis kolej na nas - idziemy o 17h na usg polowkowe
Ostatnio widzialam maluszka cztery tygodnie temu,
jestem bardzo ciekawa jak sie teraz zmienil.
Lekarka bedzie na pewno robila ujecia 3D wiec moze
tym razem bedzie juz cos wiecej widac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 08:45
MartaR.., pestka, paradise, Agrafka, Kakabaka, Anoolka, agatas, paaolka, Monica, ao12. lubią tę wiadomość
-
Milego dnia dziewczyny!
Kajaoli daj obowiazkowo znac po wizycie
Ja wlasnie obszukuje internet bo musze zmienic lekarza prowadzacego. Od czerwca bede miec nowy pakiet ubezpieczeniowy - min. wizyty, usg i wszystkie badania za darmo w wybranych prywatnych przychodniach. Wybor jest duzy ale niestety moj ginekolog akurat w zadnej z nich nie przyjmuje ;c a bezsensu placic 160 zl + badania skoro moge miec opieke za darmo.
Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Aniqua, przepraszam bo mam problem ze znalezieniem ciebie na liscie
a bylam pewna, ze cie wczesniej wpisalam.
Mozesz zerknac na liste albo podac mi jeszcze raz termin porodu?
DziekiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:42
-
Strokrotka wrote:Kobietki jak mogę sie dopisać do "fejsbuka" ?
i czy w ogole mogę???
Skontaktuj sie z Poczwarkah tzn. dodaj ja najpierw do listy przyjaciolek i wyslij wiadomosc, ze chcesz byc dodana na fb
-
Kajaoli teraz patrze ze jestem pod 19.10
wg 1 usg. a jednak trzymam sie z obliczeniami terminu om. wiec prosze ejsli to nei problem przepisz mnie na 16.10
Malinowa Panienka poronila
jest pod 5 października. to nie wiem czy wykreslasz czy zostaje mimo wszystko
-
Cześć dziewczyny!
Ja się już trochę zamartwiałam, bo ciągle nie czuje ruchów swoich brzdąców ale ostatnio udało nam się posłuchać serduszek i oba bija jak dzwon więc troszkę się uspokoiłam. Jutro mamy usg połówkowe więc może uda nam się poznać płcie (nie wiem czy tak to się odmienia ;p) Bąbelków. I mam nadzieję, że wszystko będzie ok... bo to najważniejsze dla nas...
Cieszę się, że u Was ok i że powoli poznajecie kto "u Was mieszka"Kakabaka, MartaR.., paaolka, anka_a, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
Hej
Dziewczyny jak Wasza skóra, ładna i gładka ? Ja mam masakrę na plecach i nie wiem co z tym robić. W żadnej poprzedniej ciąży nie miałam takich problemów i skóra była gładziutka. Coś tam w necie wygrzebałam że to może być dlatego że noszę chłopca i jest większa ilości testosteronu.Matka fantastycznej 4 -
gobsoon wrote:Cześć dziewczyny!
Ja się już trochę zamartwiałam, bo ciągle nie czuje ruchów swoich brzdąców ale ostatnio udało nam się posłuchać serduszek i oba bija jak dzwon więc troszkę się uspokoiłam. Jutro mamy usg połówkowe więc może uda nam się poznać płcie (nie wiem czy tak to się odmienia ;p) Bąbelków. I mam nadzieję, że wszystko będzie ok... bo to najważniejsze dla nas...
Cieszę się, że u Was ok i że powoli poznajecie kto "u Was mieszka"
Ja czuję ruchy ale nadal bardzo delikatne, w poniedziałek mam usg połówkowe i przekonam się gdzie ja mam łożysko. Dziewczyny pisały że nawet już widać jak im się brzuszek rusza a u mnie brzuch nie wzruszony tylko lekkie pukanie w różnych miejscach.Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyAnia mi wyskoczyły delikatne żylaki na nogach i jak pokazałam je lekarzowi to uśmiechnął się i powiedział żebym sobie takimi rzeczami głowy nie zawracała bo zwariuję do końca ciąży
Zresztą czytałam że mogą zniknąć po ciąży więc olałam temat i pilnuję się tylko żeby nie zakładać nogi na nogę.
I tak samo z Twoimi plecami, też raczej nic nie poradziszania.g, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:A może u Ciebie jest tak jak u ao.12 i też masz łożysko na przedniej ścianie?
Ja czuję ruchy ale nadal bardzo delikatne, w poniedziałek mam usg połówkowe i przekonam się gdzie ja mam łożysko. Dziewczyny pisały że nawet już widać jak im się brzuszek rusza a u mnie brzuch nie wzruszony tylko lekkie pukanie w różnych miejscach.
Dokładnie tak jest, na opisie poprzedniego usg mam napisane, że łożyska są na przedniej ścianie ale mimo wszystko jakiś tam niepokój się wkrada...zwłaszcza, że brzuch już osiąga znaczne rozmiary a tu cisza... ale mam nadzieje, że już jakoś na dniach moje dzieciaczki zrobią mi niespodziankę i się przywitają pięknie
ania.g, ao12. lubią tę wiadomość
-
no neichby chociaz jedno sie ujawnilo
a nosisz bliznieta dwu czy jedno jajowe?gobsoon wrote:Cześć dziewczyny!
Cieszę się, że u Was ok i że powoli poznajecie kto "u Was mieszka" -
ania.g ja też mam masakrę na plecach, ale u mnie cały problem jest z progesteronem. Do niedawna miałam najgorszą sytuację na twarzy - jakbym właśnie wchodziła w okres dojrzewania (bez tony makijażu ani rusz). Teraz twarz wraca do normy, ale bluzki z odkrytym plecami nie założę. Mam strasznie przesuszoną skórę, mimo tony kremu i dużo syfków, skóra zamiast przyjemna gładka, to jak u starej babci. Mam nadzieję, że dzisiaj lekarz pozwoli odłożyć w najbliższym czasie duphaston, żebym w końcu zaczęła normalnie wyglądać.
Kajaoli ja mam wizytę o 17:20, to możemy nawzajem kciuki za siebie trzymać
Ja nie wiem, czy teraz będę miała połówkowe, czy później - mój lekarz zdecyduje zależnie, od tego czy wszystko będzie dobrze widać, czy nieKajaoli lubi tę wiadomość
-
gobsoon wrote:Dokładnie tak jest, na opisie poprzedniego usg mam napisane, że łożyska są na przedniej ścianie ale mimo wszystko jakiś tam niepokój się wkrada...
zwłaszcza, że brzuch już osiąga znaczne rozmiary a tu cisza... ale mam nadzieje, że już jakoś na dniach moje dzieciaczki zrobią mi niespodziankę i się przywitają pięknie
Bo One siebie kopią i za rączki łapią bawią się same i nie w główkach im mamę zaczepiacpaaolka, ania.g, ao12. lubią tę wiadomość