X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    ja też mam łożysko na przedniej ścianie, ale mi lekarz nic nie mówił czy to dobrze, czy żle...ważne że nie zawkrywa kanału szyjki (czy jakoś tak)...
    Ja też myślałam że będe miała chłopca, bo wszystko na to wskazywało...
    a tu BUM...dziewczynka ;)
    I będzie chyba Rozalka :)
    Ale w czerwcu chce iść prywatnie na usg i wtedy bedę wiedziała na 100%

Kajaoli, lubek, Agrafka, MartaR.., Anoolka, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    witam,
    ja też mam łożysko na przedniej ścianie, ale mi lekarz nic nie mówił czy to dobrze, czy żle...ważne że nie zawkrywa kanału szyjki (czy jakoś tak)...
    Ja też myślałam że będe miała chłopca, bo wszystko na to wskazywało...
    a tu BUM...dziewczynka ;)
    I będzie chyba Rozalka :)
    Ale w czerwcu chce iść prywatnie na usg i wtedy bedę wiedziała na 100%
    To nie jest kwestia dobrze czy źle :) Chodzi o to, że jak łożysko jest z przodu to trochę później wyczuwa się ruchy maluszka niż normalnie.

ao12. lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie obawiam powoli, w 16+5 lekarka mowila ze za duzo jest meidzy nogami na corke, teraz w 21+1 bede miala polowkowe... nie to ze mam nadzieje ale nie chcialabym juz zeby sie zmienil obo sie serio przyzwyczailam do mysli ze to syn mimo ze napierw bardzo chcialam corke! no i ubranek typowo chlopiecych mam multum! z tego co mam 1/4 bedzie dla dziewczynki sie nadawala bo biale czy tam cos, a reszta to typowo meskie ciuszki :P
    paaolka wrote:
    No to przybywa dziewczynek :) i to takich niespodziewanych :) gratulacje dziewczyny :) ja tez sie zastanawiam czy mój wstępnie stwierdzony chłopaczek nie okaże się jednak małą kobietką...wtedy tez bym prawdopodobnie nazwała córcię Hania - czyli byłaby już druga Hania w gronie ;) ale zobaczymy...

Spijcie dobrze mamusie! :D

Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :) w ten pochmurny i szary dzien ,
    ktory mial byc piekny, sloneczny i goracy.. 22 stopni itd..
    Niewazne ;)
    Dzis kolej na nas - idziemy o 17h na usg polowkowe :)
    Ostatnio widzialam maluszka cztery tygodnie temu,
    jestem bardzo ciekawa jak sie teraz zmienil.
    Lekarka bedzie na pewno robila ujecia 3D wiec moze
    tym razem bedzie juz cos wiecej widac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 08:45

MartaR.., pestka, paradise, Agrafka, Kakabaka, Anoolka, agatas, paaolka, Monica, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to trzymamy kciuki kochana :) :)
    i czekamy na relacje :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczyny!
    Kajaoli daj obowiazkowo znac po wizycie ;)

Ja wlasnie obszukuje internet bo musze zmienic lekarza prowadzacego. Od czerwca bede miec nowy pakiet ubezpieczeniowy - min. wizyty, usg i wszystkie badania za darmo w wybranych prywatnych przychodniach. Wybor jest duzy ale niestety moj ginekolog akurat w zadnej z nich nie przyjmuje ;c a bezsensu placic 160 zl + badania skoro moge miec opieke za darmo.

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqua, przepraszam bo mam problem ze znalezieniem ciebie na liscie
    a bylam pewna, ze cie wczesniej wpisalam.
    Mozesz zerknac na liste albo podac mi jeszcze raz termin porodu?
    Dzieki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:42

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki jak mogę sie dopisać do "fejsbuka" ? :) i czy w ogole mogę??? :P

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Kobietki jak mogę sie dopisać do "fejsbuka" ? :) i czy w ogole mogę??? :P

Skontaktuj sie z Poczwarkah tzn. dodaj ja najpierw do listy przyjaciolek i wyslij wiadomosc, ze chcesz byc dodana na fb :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się, trzeba do mnie napisać i ja dodaję :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz przyjelam cie na fb :D zapros mnie nuuuu :P
    poczwarkah wrote:
    Zgadza się, trzeba do mnie napisać i ja dodaję :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli teraz patrze ze jestem pod 19.10 :) wg 1 usg. a jednak trzymam sie z obliczeniami terminu om. wiec prosze ejsli to nei problem przepisz mnie na 16.10 :) Malinowa Panienka poronila :( jest pod 5 października. to nie wiem czy wykreslasz czy zostaje mimo wszystko :(

• gobsoon Znajoma

Wysłany: 28 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja się już trochę zamartwiałam, bo ciągle nie czuje ruchów swoich brzdąców ale ostatnio udało nam się posłuchać serduszek i oba bija jak dzwon więc troszkę się uspokoiłam. Jutro mamy usg połówkowe więc może uda nam się poznać płcie (nie wiem czy tak to się odmienia ;p) Bąbelków. I mam nadzieję, że wszystko będzie ok... bo to najważniejsze dla nas...
    Cieszę się, że u Was ok i że powoli poznajecie kto "u Was mieszka" :)

Kakabaka, MartaR.., paaolka, anka_a, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny jak Wasza skóra, ładna i gładka ? Ja mam masakrę na plecach i nie wiem co z tym robić. W żadnej poprzedniej ciąży nie miałam takich problemów i skóra była gładziutka. Coś tam w necie wygrzebałam że to może być dlatego że noszę chłopca i jest większa ilości testosteronu.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gobsoon wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja się już trochę zamartwiałam, bo ciągle nie czuje ruchów swoich brzdąców ale ostatnio udało nam się posłuchać serduszek i oba bija jak dzwon więc troszkę się uspokoiłam. Jutro mamy usg połówkowe więc może uda nam się poznać płcie (nie wiem czy tak to się odmienia ;p) Bąbelków. I mam nadzieję, że wszystko będzie ok... bo to najważniejsze dla nas...
    A może u Ciebie jest tak jak u ao.12 i też masz łożysko na przedniej ścianie?
    Ja czuję ruchy ale nadal bardzo delikatne, w poniedziałek mam usg połówkowe i przekonam się gdzie ja mam łożysko. Dziewczyny pisały że nawet już widać jak im się brzuszek rusza a u mnie brzuch nie wzruszony tylko lekkie pukanie w różnych miejscach.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mi wyskoczyły delikatne żylaki na nogach i jak pokazałam je lekarzowi to uśmiechnął się i powiedział żebym sobie takimi rzeczami głowy nie zawracała bo zwariuję do końca ciąży ;) Zresztą czytałam że mogą zniknąć po ciąży więc olałam temat i pilnuję się tylko żeby nie zakładać nogi na nogę.
    I tak samo z Twoimi plecami, też raczej nic nie poradzisz ;)

ania.g, Kajaoli lubią tę wiadomość

• gobsoon Znajoma

Wysłany: 28 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A może u Ciebie jest tak jak u ao.12 i też masz łożysko na przedniej ścianie?
    Ja czuję ruchy ale nadal bardzo delikatne, w poniedziałek mam usg połówkowe i przekonam się gdzie ja mam łożysko. Dziewczyny pisały że nawet już widać jak im się brzuszek rusza a u mnie brzuch nie wzruszony tylko lekkie pukanie w różnych miejscach.

Dokładnie tak jest, na opisie poprzedniego usg mam napisane, że łożyska są na przedniej ścianie ale mimo wszystko jakiś tam niepokój się wkrada... :) zwłaszcza, że brzuch już osiąga znaczne rozmiary a tu cisza... ale mam nadzieje, że już jakoś na dniach moje dzieciaczki zrobią mi niespodziankę i się przywitają pięknie :)

ania.g, ao12. lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no neichby chociaz jedno sie ujawnilo :P
    a nosisz bliznieta dwu czy jedno jajowe? :)
    gobsoon wrote:
    Cześć dziewczyny!

• agatas Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g ja też mam masakrę na plecach, ale u mnie cały problem jest z progesteronem. Do niedawna miałam najgorszą sytuację na twarzy - jakbym właśnie wchodziła w okres dojrzewania (bez tony makijażu ani rusz). Teraz twarz wraca do normy, ale bluzki z odkrytym plecami nie założę. Mam strasznie przesuszoną skórę, mimo tony kremu i dużo syfków, skóra zamiast przyjemna gładka, to jak u starej babci. Mam nadzieję, że dzisiaj lekarz pozwoli odłożyć w najbliższym czasie duphaston, żebym w końcu zaczęła normalnie wyglądać.

Kajaoli ja mam wizytę o 17:20, to możemy nawzajem kciuki za siebie trzymać :P
    Ja nie wiem, czy teraz będę miała połówkowe, czy później - mój lekarz zdecyduje zależnie, od tego czy wszystko będzie dobrze widać, czy nie :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gobsoon wrote:
    Dokładnie tak jest, na opisie poprzedniego usg mam napisane, że łożyska są na przedniej ścianie ale mimo wszystko jakiś tam niepokój się wkrada... :) zwłaszcza, że brzuch już osiąga znaczne rozmiary a tu cisza... ale mam nadzieje, że już jakoś na dniach moje dzieciaczki zrobią mi niespodziankę i się przywitają pięknie :)

Bo One siebie kopią i za rączki łapią bawią się same i nie w główkach im mamę zaczepiac :-D

paaolka, ania.g, ao12. lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ