Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdyby ktoras byla zainteresowana to, jakis czas temu zarejestrowalam sie na https://www.bebiprogram.pl/ i wczoraj dostalam od nich darmowa paczke z teczka na karte ciazy i inne dokumenty, plytke z kolysankami instrumentalnymi, ktore puszcza sie dziecku jeszcze w okresie plodowym + mini poradnik i dwie probki.
paaolka, Scęście, Kajaoli, Anoolka, Monica lubią tę wiadomość
-
Kakabaka wrote:A powiedzcie czy macie, jak ja, problem z puchnięciem. Nogi, zwłaszcza stopy tak mi puchną, że nie widać mi kostek i noga "wylewa" mi się z buta. Z palców musiałam zdjąć wszystkie pierścionki. Masakra jakaś. Nie wiem jak sobie z tym radzić. Wieczorami moczę nogi w chłodnej wodzie z solą, ale to niewiele pomaga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:35
Matka fantastycznej 4 -
Witam, jestem po wizycie dzisiaj tylko sprawdził tętno i poprosiłam żeby szybciutko zajrzał między nóżki
powiedział, że wszystko wskazuje na to, że będzie dziewczynka
dokładne USG będę miała w poniedziałek, bo to już połówkowe
paradise, agatas, Kakabaka, Kajaoli, paaolka, Anoolka, Agrafka, Monica, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
no to wstepne gratulacje dla kolejnej panieneczkirenatkach wrote:Witam, jestem po wizycie dzisiaj tylko sprawdził tętno i poprosiłam żeby szybciutko zajrzał między nóżki
powiedział, że wszystko wskazuje na to, że będzie dziewczynka
dokładne USG będę miała w poniedziałek, bo to już połówkowe
renatkach lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:Kajaoli teraz patrze ze jestem pod 19.10
wg 1 usg. a jednak trzymam sie z obliczeniami terminu om. wiec prosze ejsli to nei problem przepisz mnie na 16.10
Malinowa Panienka poronila
jest pod 5 października. to nie wiem czy wykreslasz czy zostaje mimo wszystko
Nie ma problemu, zaraz cie przeniose
Jesli chodzi o dziewczyny, ktore poronily to pamietam wszystkie ale zdecydowalam, ze pozostana na liscie.
Kiedy znowu zajda w ciaze i mnie poinformuja, zmienie im poprostu date porodu.
Zaznaczam, ze na liscie znajduja sie tez dziewczyny, ktore wpisaly sie na poczatku i nie uczestnicza w dyskusji.
Osobiscie mi to nie przeszkadza i zdecydowalam, ze nie bede ich usuwac z listy.
Za to te, ktore aktywnie uczestnicza w forum, maja co chwile dopisywane nowe informacje na liscie
Kakabaka, paaolka lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Hej
Dziewczyny jak Wasza skóra, ładna i gładka ? Ja mam masakrę na plecach i nie wiem co z tym robić. W żadnej poprzedniej ciąży nie miałam takich problemów i skóra była gładziutka. Coś tam w necie wygrzebałam że to może być dlatego że noszę chłopca i jest większa ilości testosteronu.
Ja mam ten sam problem na plecach i tez slyszalam, ze to normalne gdy czeka sie na chlopca.
Dbam o siebie ale niektorych rzeczy nie mozna uniknac wiec nie bede sie tym przejmowac
ania.g lubi tę wiadomość
-
Kakabaka wrote:A powiedzcie czy macie, jak ja, problem z puchnięciem. Nogi, zwłaszcza stopy tak mi puchną, że nie widać mi kostek i noga "wylewa" mi się z buta. Z palców musiałam zdjąć wszystkie pierścionki. Masakra jakaś. Nie wiem jak sobie z tym radzić. Wieczorami moczę nogi w chłodnej wodzie z solą, ale to niewiele pomaga.
Kakabaka, kup sobie koniecznie ponczochy uciskowe - sa rewelacyjne! Tylko to tak naprawde pomaga na opuchniete nogi w ciazy. Tylko nie zamawiaj na internecie tylko w aptece bo tam pani zmierzy ci obwod kostki i dopasuje do ciebie odpowiedni rozmiar. Na zamowienie czeka sie kilka dni chyba, ze maja wszystkie rozmiary na miejscu.
Mozesz tez sobie wybrac kolor. Ja mam jasne na lato i goraco wszystkim polecam.
Mam ten problem od czasu do czasu i jak zakladam ponczochy wszystko sie reguluje
Obowiazkowo je tez zakladam gdy mam podrozowac dluzej samochodem.
Dodam jeszcze, ze wczesniej uzywalam roznych kremow, robilam kapiele i nic mi nie pomoglo dopoki lekarz mi nie polecil tych ponczoch.
Sa jeszcze skarpetki uciskowe i rajstopy ale to nie to samo, szczegolnie rajstopy teraz sa niepraktyczne bo idzie lato
Kakabaka lubi tę wiadomość
-
paaolka wrote:Niby tak, ale ten lekarz jest specyficzny...powiedział ze najlepiej koło 21-22 tyg robic połówkowe..i ze zobaczymy czy teraz zrobimy. On generalnie jest taki ze płci nawet nie próbował sugerowac wczesniej,mowi ze przed 20 tyg nie bedzie tego robil, nawet głowicą do usg jeździł mi ostatnio tak, że nie pokazywał w ogóle dolnych partii ciała maluszka..tak jakby nie chciał prowokowac podejrzen co do płci..ech, no ale jak bylam na prenatalnym u takiej babeczki prywatnie w 13 tyg to robiła mi bardzo dokładnie wszystkie pomiary i wtedy powiedziala ze wg niej na 90% chłopiec, także ciekawa jestem
Moja lekarka nie chciala wczesniej zrobic terminu.
Powiedziala, ze to usg zrobi tylko w 21 lub 22 tygodniu.
No wiec ide dzisiaj
paaolka, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
a ja juz po i mamy zdrowiuskiego i ślicznego chłopca!
:D:D
Kajaoli, paaolka, paradise, misiulka2000, MartaR.., ao12., Scęście, sylwia1985, Kakabaka, caterinka, mała_mi, ania.g, Anoolka, agatas, Magdzialenka, Agrafka, poczwarkah, Monica, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
Gratulacje!
Z tym chłopcem i trądzikiem u mnie się potwierdza. Od początku ciąży trądzik jak za nastoletności :p też na dekolcie i na plecach, mimo, że wcześniej nigdy tam nie miałam problemów ze skórą. I nie przyjmowałam Duphastonu, po prostu z "natury" taki wysoki poziom progesteronu
Kajaoli lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Dzis bylam u fryzjera i wszystko by bylo idealnie (bo fryzurke mam super)
tylko pani mnie troche zdenerwowala
bo mnie oszukala proponujac farbowanie wlosow i mowiac, ze nie ma w niej amoniaku.
Gdy sie wreszcie dalam namowic, przejela mnie kolorystka i jak z nia troche porozmawialam to okazalo sie,
ze amoniak jednak jest w tej farbie.
Wiec odmowilam i powiedzialam, ze chetnie u nich sie pofarbuje ale po ciazy.
Ale pani, ktora mnie przyjela, nie popuscila i przyszla mnie przekonywac, ze w tej farbie jest bardzo malo amoniaku.
Wiec ja jej na to, ze dlatego wlasnie nie chce.
A ona, ze urodzila juz dwoje dzieci i ze za kazdym razem farbowala z amoniakiem i nic sie nie stalo.
Wiec znowu wytlumaczylam jej ( nie chcialam robic afery)
ze amoniak jest ogolnie niezdrowy, nie tylko dla kobiet w ciazy
i ze nie ma niestety dokladnych badan jak amoniak wplywa na nienarodzone dziecko
i ze nie mam zamiaru ryzykowac.
Co mnie zszokowalo, ze ta pinda mnie oszukala, nie baczac na kosekwencje ,
zeby tylko sprzedac farbowanie.
Znam sie dobrze na sprzedazy i wiem na czym to polega
ale nie kosztem czyjegos zdrowia.
ao12., Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość
-
Ja już po połówkowym, mój malutki synek waży 399g i wszystko jest wporządku, niestety nie chciał pokazać buźki bo leżał noskiem w łożysku, wiec wszystkie kostki buzi do sprawdzenia za 4 tyg. Teraz za 3 tyg musze wykonać badanie glukozy na czczo.
paaolka, ao12., Kakabaka, paradise, caterinka, Kajaoli, Anoolka, Scęście, poczwarkah, Monica, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
Ale żeście dzisiaj naprodukowały....
Ooo a ja mam połówkowe w 24 tygodniu i co mam o tym myśleć? Mój lekarz w ogóle chyba jest jakiś dziwny.
Wczoraj też mi spuchły stopy zauważyłam przy wieczornym myciu, ale rano wszystko ok. Dzisiaj sobie zakupiłam czeszki - tak w razie czego jakbym nagle nie miała jakich butów założyć
Z tymi wypryskami to też chyba sprawa indywidualna - u mnie chłopak a twarz gładziutka i plecy tak samo, a biorę duphaston i luteinę do tej pory jeszczeao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość