Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Nie ma problemu, zaraz cie przeniose
Jesli chodzi o dziewczyny, ktore poronily to pamietam wszystkie ale zdecydowalam, ze pozostana na liscie.
Kiedy znowu zajda w ciaze i mnie poinformuja, zmienie im poprostu date porodu.
Zaznaczam, ze na liscie znajduja sie tez dziewczyny, ktore wpisaly sie na poczatku i nie uczestnicza w dyskusji.
Osobiscie mi to nie przeszkadza i zdecydowalam, ze nie bede ich usuwac z listy.
Za to te, ktore aktywnie uczestnicza w forum, maja co chwile dopisywane nowe informacje na liscieKajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:Dziewczyny tragedia!
Lekarz rozpoznał cukrzyce ciężarnych. Musze narazie stosować diete cukrzycową i zobaczymy co będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 18:28
-
MartaR.. wrote:Sylwia to nikt nic nie zauważył? To musisz mieć malutki brzuszek
ao12., Kajaoli, MartaR.., Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ao12. wrote:Dziewczyny wiecie może, czy można robić trwałą w ciąży? Mam ochotę coś zrobić z włosami, mam takie już za łopatki, myślałam o trwałej ale się trochę obawiam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:03
ao12. lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Kajaoli wrote:Dzis bylam u fryzjera i wszystko by bylo idealnie (bo fryzurke mam super)
tylko pani mnie troche zdenerwowala
bo mnie oszukala proponujac farbowanie wlosow i mowiac, ze nie ma w niej amoniaku.
Gdy sie wreszcie dalam namowic, przejela mnie kolorystka i jak z nia troche porozmawialam to okazalo sie,
ze amoniak jednak jest w tej farbie.
Wiec odmowilam i powiedzialam, ze chetnie u nich sie pofarbuje ale po ciazy.
Ale pani, ktora mnie przyjela, nie popuscila i przyszla mnie przekonywac, ze w tej farbie jest bardzo malo amoniaku.
Wiec ja jej na to, ze dlatego wlasnie nie chce.
A ona, ze urodzila juz dwoje dzieci i ze za kazdym razem farbowala z amoniakiem i nic sie nie stalo.
Wiec znowu wytlumaczylam jej ( nie chcialam robic afery)
ze amoniak jest ogolnie niezdrowy, nie tylko dla kobiet w ciazy
i ze nie ma niestety dokladnych badan jak amoniak wplywa na nienarodzone dziecko
i ze nie mam zamiaru ryzykowac.
Co mnie zszokowalo, ze ta pinda mnie oszukala, nie baczac na kosekwencje ,
zeby tylko sprzedac farbowanie.
Znam sie dobrze na sprzedazy i wiem na czym to polega
ale nie kosztem czyjegos zdrowia.Kajaoli lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Tak wiec dzidzius ma sie dobrze, wszystkie narzady w normie,
wazy 518gr( a nie mowilam
)
ania.g, ao12., sylwia1985, Anoolka, agatas, mitaka, Agrafka, pestka, paaolka, Kakabaka, poczwarkah, Monica, caterinka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
Jednak pani lekarka nie jest pewna czy maly przypadkiem nie ma przekrzywionej leciutko stopki.
Sprawdzala kilka razy i najpierw bylo widac ( ja nie widzialam tylko ona)
a potem juz mniej.
Poprosila, zebym przyszla za cztery tygodnie na dodatkowe usg zeby sorawdzic jeszcze raz.
Powiedziala, ze to moze tez byc od tego, ze maly lezal przez dluzsza chwile w takiej pozycji, ze przyciskal sobie te stopke i dlatego to teraz tak wyglada a moze za chwile przejdzie.
Jesli nie to od razu po urodzeniu bedzie mial zalozony gips i trzeba bedzie przewidziec serie cwiczen.
Ale zapewnila, ze nie jest to powazna komplikacja.
ao12., Anoolka lubią tę wiadomość