X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Kajaoli
    A ty byłaś na tym 4 d,gdzie ocenia narządy itd?
    Bo ja miałam wczoraj takie badanie, jestem w 22 tyg, a dziś miałam wizyte u swojego lekarza i mówił że takie badanie robi sie w 24 tyg. A jak mówił twój?

Moj mnie umowil na to badanie (polowkowe) wlasnie na dzisiaj czyli w 22 tygodniu ciazy.
    Dal mi do wyboru 21 lub 22 tydzien, powiedzial, ze pozniej nie robia.
    Ale co kraj to obyczaj ;)

ao12. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że dzieciaczki zdrowe! :) No i masz MOI jednak dziewczynkę :D jak sie z tym czujesz? :)
    mi się tez wydaje, że ten ból to rozciąganie wiązadeł. najlepiej podpytać lekarza, zawsze jest się spokojniejszym :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli jakiego masz ślicznego dzidziusia :) super jest to 4D bo widac juz rysy twarzy dziecka :) widzicie jakies podobienstwo do Ciebie lub męża? ;)

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeju.. miejsmy nadzieje ze sobie rpzycisnal i zaraz dojdzie do ladu :) bo mimo ze to nic powaznego to jednak lepiej zeby bylo ok od urodzenia :)
    Kajaoli wrote:
    Jednak pani lekarka nie jest pewna czy maly przypadkiem nie ma przekrzywionej leciutko stopki.
    Sprawdzala kilka razy i najpierw bylo widac ( ja nie widzialam tylko ona)
    a potem juz mniej.
    Poprosila, zebym przyszla za cztery tygodnie na dodatkowe usg zeby sorawdzic jeszcze raz.
    Powiedziala, ze to moze tez byc od tego, ze maly lezal przez dluzsza chwile w takiej pozycji, ze przyciskal sobie te stopke i dlatego to teraz tak wyglada a moze za chwile przejdzie.
    Jesli nie to od razu po urodzeniu bedzie mial zalozony gips i trzeba bedzie przewidziec serie cwiczen.
    Ale zapewnila, ze nie jest to powazna komplikacja.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rwa udowa być może..... doskwiera kobietom w ciazy i po ciazy. moja szwagierka sie jej nabawila bo chudzina mega 45 kg a 26 w ciazy przytyla i taki skutek.
    Kajaoli wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie prosze czy znacie moze taki bol bo dzis mnie cos meczy i nie wiem co to jest:
    Odczuwam taki troszke ostrzejszy bol promieniujacy jakby od prawego jajnika prosta krecha do polowy uda.
    Zlapalo mnie ze trzy razy w ciagu dnia a teraz jak przyszlam z usg zaczal pojawiac sie co jakis czas. Na chwile zanika (5 min) a potem wraca na dwie sekundy. Wzielam Spasphon ale z godzine temu a to nie przechodzi.
    Nie jest to bol od ktorego sie skrecam ale jest raczej ostrzejszy. Czy ktoras z was odczuwala cos takiego?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja mam dzis rowniutką połowę swojej ciąży :) a nawet juz mniej mi zostało jak połowa bo mam cc wczesniej :D si si sis is is :)

Kakabaka, Anoolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mój lekarz, a to taki z certyfikatami FMF i na prawdę jest świetny mówił, żeby połówkowe 20-22 tydzień na pewno nie wcześniej, a czy później to nie wiem:) Zapisałam się na 19 to powiedział, ze za wcześnie i musiałam się przepisać:)

Co do tej rwy, jestem rehabilitantką i nie wygląda to na nią ( na rwe udową też nie. nerw udowy przebiega inaczej i początek bólu byłby z tyłu kręgosłupa) ale oczywiście głowy nie dam uciąć bo przez internet to tylko gdybanie i zawsze lepiej oczywiście żeby ktoś zbadał:)
    Oczywiście nie chcę się wymądrzać tylko pomóc:) więc gdyby jednak u którejś z nas pojawiła się rwa to w ciąży najlepiej działają pozycje ułożeniowe:

Taka jeśli jest wygodnie lezeć na pleckach, zamiast piłki może być krzesło:
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.prozdrowie.pl%2FAttached%2FImages%2FSlideshow%2FS7_1.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.prozdrowie.pl%2FPokaz-slajdow%2FZdrowie-A-Z%2FRwa-kulszowa%2FKiedy-pojawia-sie-bol-Rwa&h=350&w=610&tbnid=nKc5YkkmGMj1KM%3A&zoom=1&docid=He02HTI7MoEqSM&ei=J9mGU52RDcbM0AXUkIGIDg&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CFYQMygAMAA&iact=rc&uact=3&dur=2046&page=1&start=0&ndsp=18&biw=1360&bih=657

albo pozycja na boku z podkurczonymi kolanami ( pod bok, który odstaje można podłożyć poduszeczkę) a tak poza tym to odpowiednie ćwiczenia i kinesiotaping takie taśmy kolorowe poprzyklejane:)

Jakbyście miały pytanka to na prawdę mogę pomóc, jestem praktykująca czynnie pracuję w jednej z lepszych warszawskich klinik także polecam się do pytań z chęcią pomogę jak będę umiała:)

Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj wlasnie tez mowil 20-22 i mam w 21+1 ;)

loveyou88 wrote:
    Dziewczynki mój lekarz, a to taki z certyfikatami FMF i na prawdę jest świetny mówił, żeby połówkowe 20-22 tydzień na pewno nie wcześniej, a czy później to nie wiem:) Zapisałam się na 19 to powiedział, ze za wcześnie i musiałam się przepisać:

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, super zdjęcia :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak tak! zapomnialam napisac ze cudowne bobo :)
    ania.g wrote:
    Kajaoli, super zdjęcia :)

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się rozpisujecie ostatnio!!! :)

Aniqua, nie martw się cukrzycą, to nie taka tragedia. Jeśli będziesz się trzymać zaleceń to dziecku nic nie grozi. Mój mąż ma cukrzycę typu I i żyjemy w miarę normalnie. Po prostu jemy zdrowo :)

Co do pryszczy - u mnie od początku buzia całkiem fajnie wygląda, z rzadka może coś tam wyskakuje, ale plecy i dekolt... :( Naprawdę beznadziejne.

Kajaoli - możesz mi na pierwszej stronie dopisać, że mój syneczek będzie się nazywał Witold Emilian i że od początku miałam przeczucia na chłopaka :)

misiulka2000, Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Super, że dzieciaczki zdrowe! :) No i masz MOI jednak dziewczynkę :D jak sie z tym czujesz? :)

Jestem szczęśliwa i już przyzwyczaiłam się do myśli, że będę miała jednak córcie, ale mąż był wczoraj jakiś zgaszony. Chyba miał nadzieję, że dzidzia pokaże dyndałka ;) Prawdopodobnie będzie Julia :) Już widzę, jak śmiga taka mała krejzolka :D Jeśli wda się w mamę, będzie chłopczycą i zamiast lalek będzie wolała karabiny i samochody do zabawy :P

Kakabaka, Anoolka, Zielono mi:-))))), pestka, agatas, Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no to ja mam dzis rowniutką połowę swojej ciąży :) a nawet juz mniej mi zostało jak połowa bo mam cc wczesniej :D si si sis is is :)
    A czemu masz już zaplanowane cc? Coś nie tak z Twoim zdrowiem? Chyba ominęłam jakieś info :/

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co pisalam juz kiedyś mogłas nie doczytac :)
    w wieku 15 lat spadlam z drabinek na placu zabaw, i mialam zwichniety prawy staw biodrowy, lezalam na wyciagu 3 tyg, potem kule no i teraz jest zupelnie ok, ani nei kuleje ani nie boli - wykurowalam sie. ale po badaniach i przeswietleniach okazalo sie ze mam plytkie panewki i po prostu to taka wada wrodzona ze te kosci biodrowe sie przesuwaja po plytkiej panewce bez zaglebienia i po latach moga wypadac biodra, mam to kontrolowac i przesweitlac zeby zapobiec zanim wypadnie. i juz wtedy mowiono mi ze nie ebde nigdy mogla rodzic silami natury. ze nawet siadanie po turecku i rower to nei dla mnie ale akurat te rzeczy robie :) narazie biodra sa na swoim miejscu , ale tez zostalam ostrzezona ze za duza ilosc kg w ciazy moze je za bardzo obciazyc co spowoduje znow ysuniecie lub ciaze lezaca dlatego mam sie troszke pilnowac i uwazac na moje biodra ;)

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, teraz sobie przypomniałam, że o tym mówiłaś kiedyś.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczka

nie pisałam bo umierałam na ból głowy 3 dni mnie trzymało jakiś koszmar :(
    gratuluję wszystkim zdrowych cudnych maluszków :D

MOI - nie martw się mężem ja mam dwie dziewczynki i to są jego oczka w głowie Kasia grzeczna ułożona, a Kinga to mały rozbójnik obie przepadają za tatą - u Was też tak będzie :)

Anoolka, MOI, Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    A masz już konkretny termin? Ja wstępnie wiem że 13.10

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są jeszcze jakieś mamy oprócz Scęścia i mnie które już wiedzą że będą miały cesarkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż strasznie się ucieszył na wiadomość że to chłopak, natomiast ja do usg byłam przekonana że to dziewczynka i teraz muszę się przestawić ;)
    Najgorsze jest to że z męskich imion za bardzo żadne mi nie pasuje, a Wy jak nazwiecie swoich szkrabów ?

MOI, paaolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Najgorsze jest to że z męskich imion za bardzo żadne mi nie pasuje

Miałam dokładnie tak samo, ale z dziewczynką. Teraz jednak czuję, że przyzwyczajam się do Julki :D

ao12. lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ