Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa wrote:Kajaoli
A ty byłaś na tym 4 d,gdzie ocenia narządy itd?
Bo ja miałam wczoraj takie badanie, jestem w 22 tyg, a dziś miałam wizyte u swojego lekarza i mówił że takie badanie robi sie w 24 tyg. A jak mówił twój?
Moj mnie umowil na to badanie (polowkowe) wlasnie na dzisiaj czyli w 22 tygodniu ciazy.
Dal mi do wyboru 21 lub 22 tydzien, powiedzial, ze pozniej nie robia.
Ale co kraj to obyczaj
ao12. lubi tę wiadomość
-
o jeju.. miejsmy nadzieje ze sobie rpzycisnal i zaraz dojdzie do ladu
bo mimo ze to nic powaznego to jednak lepiej zeby bylo ok od urodzenia
Kajaoli wrote:Jednak pani lekarka nie jest pewna czy maly przypadkiem nie ma przekrzywionej leciutko stopki.
Sprawdzala kilka razy i najpierw bylo widac ( ja nie widzialam tylko ona)
a potem juz mniej.
Poprosila, zebym przyszla za cztery tygodnie na dodatkowe usg zeby sorawdzic jeszcze raz.
Powiedziala, ze to moze tez byc od tego, ze maly lezal przez dluzsza chwile w takiej pozycji, ze przyciskal sobie te stopke i dlatego to teraz tak wyglada a moze za chwile przejdzie.
Jesli nie to od razu po urodzeniu bedzie mial zalozony gips i trzeba bedzie przewidziec serie cwiczen.
Ale zapewnila, ze nie jest to powazna komplikacja.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
rwa udowa być może..... doskwiera kobietom w ciazy i po ciazy. moja szwagierka sie jej nabawila bo chudzina mega 45 kg a 26 w ciazy przytyla i taki skutek.Kajaoli wrote:Dziewczyny, powiedzcie prosze czy znacie moze taki bol bo dzis mnie cos meczy i nie wiem co to jest:
Odczuwam taki troszke ostrzejszy bol promieniujacy jakby od prawego jajnika prosta krecha do polowy uda.
Zlapalo mnie ze trzy razy w ciagu dnia a teraz jak przyszlam z usg zaczal pojawiac sie co jakis czas. Na chwile zanika (5 min) a potem wraca na dwie sekundy. Wzielam Spasphon ale z godzine temu a to nie przechodzi.
Nie jest to bol od ktorego sie skrecam ale jest raczej ostrzejszy. Czy ktoras z was odczuwala cos takiego?Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki mój lekarz, a to taki z certyfikatami FMF i na prawdę jest świetny mówił, żeby połówkowe 20-22 tydzień na pewno nie wcześniej, a czy później to nie wiem:) Zapisałam się na 19 to powiedział, ze za wcześnie i musiałam się przepisać
Co do tej rwy, jestem rehabilitantką i nie wygląda to na nią ( na rwe udową też nie. nerw udowy przebiega inaczej i początek bólu byłby z tyłu kręgosłupa) ale oczywiście głowy nie dam uciąć bo przez internet to tylko gdybanie i zawsze lepiej oczywiście żeby ktoś zbadał
Oczywiście nie chcę się wymądrzać tylko pomóc:) więc gdyby jednak u którejś z nas pojawiła się rwa to w ciąży najlepiej działają pozycje ułożeniowe:
Taka jeśli jest wygodnie lezeć na pleckach, zamiast piłki może być krzesło:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.prozdrowie.pl%2FAttached%2FImages%2FSlideshow%2FS7_1.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.prozdrowie.pl%2FPokaz-slajdow%2FZdrowie-A-Z%2FRwa-kulszowa%2FKiedy-pojawia-sie-bol-Rwa&h=350&w=610&tbnid=nKc5YkkmGMj1KM%3A&zoom=1&docid=He02HTI7MoEqSM&ei=J9mGU52RDcbM0AXUkIGIDg&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CFYQMygAMAA&iact=rc&uact=3&dur=2046&page=1&start=0&ndsp=18&biw=1360&bih=657
albo pozycja na boku z podkurczonymi kolanami ( pod bok, który odstaje można podłożyć poduszeczkę) a tak poza tym to odpowiednie ćwiczenia i kinesiotaping takie taśmy kolorowe poprzyklejane:)
Jakbyście miały pytanka to na prawdę mogę pomóc, jestem praktykująca czynnie pracuję w jednej z lepszych warszawskich klinik także polecam się do pytań z chęcią pomogę jak będę umiała:)
Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
no moj wlasnie tez mowil 20-22 i mam w 21+1
loveyou88 wrote:Dziewczynki mój lekarz, a to taki z certyfikatami FMF i na prawdę jest świetny mówił, żeby połówkowe 20-22 tydzień na pewno nie wcześniej, a czy później to nie wiem:) Zapisałam się na 19 to powiedział, ze za wcześnie i musiałam się przepisać: -
Ależ się rozpisujecie ostatnio!!!
Aniqua, nie martw się cukrzycą, to nie taka tragedia. Jeśli będziesz się trzymać zaleceń to dziecku nic nie grozi. Mój mąż ma cukrzycę typu I i żyjemy w miarę normalnie. Po prostu jemy zdrowo
Co do pryszczy - u mnie od początku buzia całkiem fajnie wygląda, z rzadka może coś tam wyskakuje, ale plecy i dekolt...Naprawdę beznadziejne.
Kajaoli - możesz mi na pierwszej stronie dopisać, że mój syneczek będzie się nazywał Witold Emilian i że od początku miałam przeczucia na chłopaka
misiulka2000, Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:Super, że dzieciaczki zdrowe!
No i masz MOI jednak dziewczynkę
jak sie z tym czujesz?
Jestem szczęśliwa i już przyzwyczaiłam się do myśli, że będę miała jednak córcie, ale mąż był wczoraj jakiś zgaszony. Chyba miał nadzieję, że dzidzia pokaże dyndałkaPrawdopodobnie będzie Julia
Już widzę, jak śmiga taka mała krejzolka
Jeśli wda się w mamę, będzie chłopczycą i zamiast lalek będzie wolała karabiny i samochody do zabawy
Kakabaka, Anoolka, Zielono mi:-))))), pestka, agatas, Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość
-
wiesz co pisalam juz kiedyś mogłas nie doczytac
w wieku 15 lat spadlam z drabinek na placu zabaw, i mialam zwichniety prawy staw biodrowy, lezalam na wyciagu 3 tyg, potem kule no i teraz jest zupelnie ok, ani nei kuleje ani nie boli - wykurowalam sie. ale po badaniach i przeswietleniach okazalo sie ze mam plytkie panewki i po prostu to taka wada wrodzona ze te kosci biodrowe sie przesuwaja po plytkiej panewce bez zaglebienia i po latach moga wypadac biodra, mam to kontrolowac i przesweitlac zeby zapobiec zanim wypadnie. i juz wtedy mowiono mi ze nie ebde nigdy mogla rodzic silami natury. ze nawet siadanie po turecku i rower to nei dla mnie ale akurat te rzeczy robienarazie biodra sa na swoim miejscu , ale tez zostalam ostrzezona ze za duza ilosc kg w ciazy moze je za bardzo obciazyc co spowoduje znow ysuniecie lub ciaze lezaca dlatego mam sie troszke pilnowac i uwazac na moje biodra
-
nick nieaktualnyhej słoneczka
nie pisałam bo umierałam na ból głowy 3 dni mnie trzymało jakiś koszmar
gratuluję wszystkim zdrowych cudnych maluszków
MOI - nie martw się mężem ja mam dwie dziewczynki i to są jego oczka w głowie Kasia grzeczna ułożona, a Kinga to mały rozbójnik obie przepadają za tatą - u Was też tak będzieAnoolka, MOI, Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój mąż strasznie się ucieszył na wiadomość że to chłopak, natomiast ja do usg byłam przekonana że to dziewczynka i teraz muszę się przestawić
Najgorsze jest to że z męskich imion za bardzo żadne mi nie pasuje, a Wy jak nazwiecie swoich szkrabów ?MOI, paaolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość