Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa wrote:Dziewczyny naczytałam sie o tej cukrzycy ciążowej, dietach itd aż mi głowa pęka. Mam nadzieje że was to niespotka.bo to dużo wyrzeczeń i pilnowania sie.
Na dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził' że mam za wysoki poziom glukozy ''95mg%" i jutro mam powtórzyć pomiar jak będzie powyżej 92mg% to robimy test obciążenia glukozą. A jak jest twoimi wynikami? Czy jest się czym martwić?
-
poczwarkah wrote:Ależ się rozpisujecie ostatnio!!!
Aniqua, nie martw się cukrzycą, to nie taka tragedia. Jeśli będziesz się trzymać zaleceń to dziecku nic nie grozi. Mój mąż ma cukrzycę typu I i żyjemy w miarę normalnie. Po prostu jemy zdrowo
Poczwarkah powiedz mi kochana jak to jest możliwe?bardzo zainteresował mnie podany przez Ciebie lekarz czy podasz mi namiary do niego i czy ciężko się do niego dostać?
Bardzo interesuje mnie ten temat ponieważ mój tata choruje na cukrzycę insulinozależną zastrzyki 3xdziennie, ale najgorszym problemem są niedocukrzenia przez to mieszkam z nim bo przyznam często w nocy muszę go ratować są to ciężkie niedocukrzenia jestem w ciąży dla mnie to okropny problem dźwignąć go aby go przewrócić tak aby półprzytomnemu podać płyn z cukrem ale to robię. Pogotowie? ostatnio jakiś kretyn powiedział że póki jest półprzytomny i dam rade go ratować to nie wyśle karetki. Jestem wykończona psychicznie. Niestety maż chce mnie zabrać do Anglii a ja szukam rozwiązań. PRZEPRASZAM ZE TAK SIĘ UZEWNĘTRZNIŁAM BO TO RADOSNE FORUM MAM I MALUSZKÓW ale zwyczajnie potrzebuje pomocy bo brak mi już sił. Obiecuje, że to pierwszy i ostatni takiej treści post. -
nick nieaktualnyMonica jesteśmy tu po to żeby dzielić się radościami i smutkami i nie musisz przepraszać
Szkoda mi Ciebie tym bardziej że nie powinnaś dźwigać w ciąży...Mam nadzieję że uda Ci się rozwiązać jakoś tą sytuację bo niedługo siłą rzeczy jak będziesz miała duży brzuszek to nie dasz rady sobie z ojcem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 15:49
paradise, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Moniqa, nie mam do niego już niestety namiaru, ale podobno można gdzieś znaleźć w internecie po jego nazwisku Emilian Snarski. Niestety terapia jest wyłącznie dla pacjentów ze świeżo wykrytą cukrzycą, więc Twój tata się nie zakwalifikuje
Z resztą jest to terapia eksperymentalna więc nie ma pewności jak to na nią zareaguje. Sama w sobie jest już dość niebezpieczna bo to jest autologiczny przeszczep szpiku.
Jedyne co mogę polecić Twojemu tacie to wizyta u lepszego diabetologa i dobranie innej insuliny - to nie jest normalne żeby cukrzyk budził się w nocy z niedocukrzenia. Warto też zadbać o to, żeby krótko przed snem jeść coś co stopniowo uwalnia cukier - np. o 21 na kolację pełnoziarniste pieczywo. Na pewno nie może być tak, że chory z cukrzycą potrzebuje całodobowej opieki - tę chorobę można opanować.Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:Na dzisiejszej wizycie lekarz stwierdził' że mam za wysoki poziom glukozy ''95mg%" i jutro mam powtórzyć pomiar jak będzie powyżej 92mg% to robimy test obciążenia glukozą. A jak jest twoimi wynikami? Czy jest się czym martwić?
-
Mysle że to rwa kulszowa. Ja to miałam już przed ciązą. Raz wyladowalam na pogotowiu bo nie mog łam chodzić. Basen albo masaże najlepsze na to.
Aniqa wrote:To jest chyba rwa, też mam takie ataki. Raz mnie złapało na mieście, ból taki promieniujący miałam wpołowie prawego pośladka. Lekarz mi mówił że niema na to ratunku, najwyżej paracetamol, ale mi udało sie to rozchodzić. -
paaolka wrote:Kajaoli jakiego masz ślicznego dzidziusia
super jest to 4D bo widac juz rysy twarzy dziecka
widzicie jakies podobienstwo do Ciebie lub męża?
Nasze mamy ( czyli babcie dzidziusia) po obejrzeniu zdjec stwierdzily zgodnie, ze nosek ma taty a usta moje
paaolka, pestka, Monica, ao12., anka_a lubią tę wiadomość
-
poczwarkah wrote:Kajaoli - możesz mi na pierwszej stronie dopisać, że mój syneczek będzie się nazywał Witold Emilian i że od początku miałam przeczucia na chłopaka
Poczwarkah, piekne imiona!!! Takie dostojne i eleganckienie wiem czy tak wlasnie chcieliscie ale wspaniale sie sprawdza jak w doroslym zyciu waszego synka
Jestes pewna, ze od poczatku przeczuwalas chlopca? Bo wiesz ja pisze na tej liscie prawde i tylko prawde
poczwarkah lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Jestem szczęśliwa i już przyzwyczaiłam się do myśli, że będę miała jednak córcie, ale mąż był wczoraj jakiś zgaszony. Chyba miał nadzieję, że dzidzia pokaże dyndałka
Prawdopodobnie będzie Julia
Już widzę, jak śmiga taka mała krejzolka
Jeśli wda się w mamę, będzie chłopczycą i zamiast lalek będzie wolała karabiny i samochody do zabawy
Julia krejzolka - bardzo mi sie podoba
A tak na powaznie, to tez musialam sie przyzwyczaic do mysli, ze bedzie chlopczyk a nie dziewczynka.
Z naszej listy wynika, ze wiekszosc z nas musiala
Zycie nas zaskakuje i dlatego jest takie ciekawe
pestka, ao12., MOI lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:A tak na powaznie, to tez musialam sie przyzwyczaic do mysli, ze bedzie chlopczyk a nie dziewczynka.
Z naszej listy wynika, ze wiekszosc z nas musiala
Zycie nas zaskakuje i dlatego jest takie ciekawe
Ja na początku byłam trochę rozczarowana bo już sobie wyobrażałam jak to moją małą gwiazdeczkę będę w sukieneczki ubierać, a teraz przestawiam się na karabiny, samochody i spidermenyAle myślę że jak urodzę to zapomnę że kiedykolwiek chciałam córeczkę
Kajaoli, pestka lubią tę wiadomość
-
paaolka wrote:Czyli będzie mieszkanka
jak obie babcie tak mówią to coś w tym musi byc
Wlasciwie to bylo tak: jak moja mama zobaczyla zdjecie to mowi: oooo! On ma twoje usta ( do mnie) ale nos mialas inny
A mama mojego mezczyzny, patrzac na zdjecie od razu stwierdzila, ze nos ma po nim ( chociaz ja nie widze podobienstwa)
Co jest niesamowite to to, ze nasze mamy zapamietaly jak wygladalismy od razu po urodzeniui te cechy odnajduja w naszym dzidziusiu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 19:56
paaolka, Monica lubią tę wiadomość
-
Anoolka ja tez czułam i myslałam, że będzie mała księżniczka, ale jak Kajaoli napisała: życie zaskakuje
i dobrze, jakże nudno i przewidywalnie by było gdyby zawsze było po naszej myśli;)
Co do imienia Kuba też mi się podoba, jakoś mi wypadło przy Filipie Franku...poddam pod dyskusję z M
Mojemu też żaden Tymon ani Jacek sie nie podoba..no ale tak to jest, różne skojarzenia
Ale co tam, i tak będzie nasz ukochany!
A u nas nosek ma po mnie malinek raczej..własnie, jak ogarne jak się wstawia zdjęcie to wstawięAnoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki
teraz siedze z brzuchem na wierzchu i czatuje na ruchy naszego misia
Dziękuje Kajaoli że dopisałaś mi synka na naszej liście:*
Ja nie jestem w stanie stwierdzić czy do któregoś z nas nasz maluszek jest podobny, ale ostatnio przypominał mi siostrzeńca mojego mężaa wszyscy mówią że to cały wujek, czyli chyba synek też bedzie podobny do tatusia
ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość