X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    hej słoneczka

nie pisałam bo umierałam na ból głowy 3 dni mnie trzymało jakiś koszmar :(
    gratuluję wszystkim zdrowych cudnych maluszków :D

MOI - nie martw się mężem ja mam dwie dziewczynki i to są jego oczka w głowie Kasia grzeczna ułożona, a Kinga to mały rozbójnik obie przepadają za tatą - u Was też tak będzie :)
    Współczucia. Ja dzisiaj mam koszmarny ból głowy. Masakra :( I w dodatku męczy mnie zgaga :/

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, u mnie będzie Witold Emilian :)
    Witold to kompromis z mężem, bo tak naprawdę chciałam Witalisa (mój prapradziadek tak się nazywał), ale M. się nie zgodził. A Emilian jest po lekarzu mojego męża Emilianie Snarskim, który go właściwie wyleczył z cukrzycy typu I (dzięki leczeniu bierze tylko tabletki i utrzymuje dietę, nie musi wstrzykiwać insuliny).

Ja od początku czułam że będzie chłopak, dla dziewczynki nawet imię nie było do końca wybrane :)

paaolka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Jestem szczęśliwa i już przyzwyczaiłam się do myśli, że będę miała jednak córcie, ale mąż był wczoraj jakiś zgaszony. Chyba miał nadzieję, że dzidzia pokaże dyndałka ;) Prawdopodobnie będzie Julia :) Już widzę, jak śmiga taka mała krejzolka :D Jeśli wda się w mamę, będzie chłopczycą i zamiast lalek będzie wolała karabiny i samochody do zabawy :P

Kochana u mnie też Julcia będzie....i pewnie tak jak mamusia i tatuś będzie uwielbiała piłkę nożną i samochody:-)Zobaczysz jak się pojawi na świecie to będzie oczkiem w głowie tatusia:-)Całuski

xnw4skjodlcu16ez.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:36

MOI, paaolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

so22pqr.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Najgorsze jest to że z męskich imion za bardzo żadne mi nie pasuje, a Wy jak nazwiecie swoich szkrabów ?

Mam ten sam problem. Jak bedzie chlopak to nie mam pojecia jak bedzie mial na imie. Co prawda dla chlopca wybiera tatus ale w koncu tez musze zaakceptowac to imie ;) Dla dziewczynki imie mamy juz wybrane - Liliana.

Mam wrazenie ze chyba tylko ja w tym watku nie wiem jaka plec ma maluszek w brzuszku

Anoolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam dla chłopca tzn. ja mam chcę Staś ale mąż nie chce

• Scęście Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie znam dokladnej daty cc :) termin mam 16.10 a doktor powiedzial ze jak skonczymy 38 tc to wtedy ustalimy dzien (znajac jego grafik itd itd) bo on mowi ze narazie to martwy sie tym by ciaze donosic a nie tym keidy ja rozwiazujemy. wiec 2 pazdziernika zaczynam 39 tydzien. totez uwazam ze meidzy 5-10 pazdziernika dojdzie do cc. na tydzien-poltora przed terminem.

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do imion, to ja dla cjłopca miałam Szymuś, natomiast dla dziewczynki najpierw była Laura, potem Iga, Inga, a teraz jest Rozalka...Zobaczymy czy mi się jeszcze zmieni ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• renatkach Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas będzie chyba Karolinka :)

ao12. lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ślicznie imię(moje:P)
    No ja całą ciaże czułam że dziewczynka, a tu psikus..;)
    Ale mój M sie bardzo cieszy no i ja szczęśliwa, najwazniejsze że zdrowy mały kopacz rośnie :))
    Nasze imię dla chłopca...no, tutaj jest mały problem. Ja chcę albo Filip albo Franek, ale mój M ma czegos ciekawego poszukac, a nóż któreś z tych imion zdetronizuje :)

misiulka2000, renatkach, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moj chce dac Nina- powiem wam ze nawet mi sie podoba

Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o sylwia idziemy dzien w dzien :) z eweloka jeszcze ;)

• paaolka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczynki ja juz też wszystko wiem :) Bedziemy mieli SYNECZKA! :) Czyli się potwierdziło to co usłyszelismy w 13 tyg ;) od pierwszej sekundy prezentował nam sprzęcik między nóżkami ;) hehe! Mały ma rośnie jak na drożdżach, bo ma już 399g i wg USG jest starszy o tydzien i dwa dni...także moze się wrodzić w tatusia, który duzy się urodził... ;) Niestety wstydzioszek zasłaniał buzię rękami i doktor nie mógł zrobić ładnego zdjęcia...no i to nie było tez jeszcze usg połówkowe, dopiero na następnym będą dokładniejsze pomiary..ale i tak jestem mega szczęśliwa że go widziałam :D :D

Także Kajaoli możesz mi wpisać na naszej liście że moje przeczucia mnie nie myliły ;)

paradise, lubek, Anoolka, caterinka, MOI, Monica, misiulka2000, Agrafka, agatas, Kajaoli, pestka, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka gratuluje! :)

Dziewczyny ale sie rozleniwilam, nic mi sie nie chce w taka pogode

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 13:50

paaolka, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mój mąż strasznie się ucieszył na wiadomość że to chłopak, natomiast ja do usg byłam przekonana że to dziewczynka i teraz muszę się przestawić ;)
    Najgorsze jest to że z męskich imion za bardzo żadne mi nie pasuje, a Wy jak nazwiecie swoich szkrabów ?

My rozmawialiśmy wstępnie o imieniu, mój mąż akceptuje tylko popularne imiona, żadnego z tych mniej spotykanych które mu proponowałam nie chce, więc podejrzewam że będziemy mieć Jakuba, małego Kubusia ;) ale jest jeszcze w zanadrzu Julian po dziadku...także zobaczymy. Najwyżej damy dwa imiona ;)

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka moj maz tez nie lubi tych imion mniej spotykanych... i tez myslalam o tym by mu zaproponować Jakuba :) bo mi sie z tych zwyklejszych podoba. i Adrianek i Sebastian jeszcze przełknę :)

paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Paolka moj maz tez nie lubi tych imion mniej spotykanych... i tez myslalam o tym by mu zaproponować Jakuba :) bo mi sie z tych zwyklejszych podoba. i Adrianek i Sebastian jeszcze przełknę :)

Mi się Adrian niezbyt dobrze kojarzy..ale to wiadomo, że każdy ma jakieś skojarzenia z danymi imionami ;) Mi jeszcze z tych popularniejszych, bardziej "zwykłych" podoba jeszcze Mateusz i Szymon, ale mężuś też na nie kręci nosem, także coś czuję że zostanie Kuba... ;) A kiedyś jeszcze przed ciążą mówiłam że jak będę mieć kiedyś synka to będzie Krzyś, ale już do Kubusia też zaczynam się przyzwyczajać ;)

ao12. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:08

paaolka, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    No ja myślę o Filipie albo Aleksandrze tylko że mój M nie chce się zgodzić. Jeśli mój synuś będzie uparty taki jak tatuś no to ja nie wiem co to będzie :D
    A najbardziej podoba mi się imię Kuba ale mój brat już ma syna o tym imieniu :P

Filip tez ładnie :) ja proponowałam mężowi to imię to mówi "Filip z konopii" i ze mu potem do dorosłego faceta by takie imie nie pasowało...
    Ech te chłopy..
    ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z imieniem mam wiekszy problem bo zalezy mi zeby po wlosku i po polsku brzmial i pisalo sie tak samo...i chyba bedzie Milena

Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Filip tez ładnie :) ja proponowałam mężowi to imię to mówi "Filip z konopii" i ze mu potem do dorosłego faceta by takie imie nie pasowało...
    Ech te chłopy..
    ;)
    A moj tesciu jest Filippo i bardzo pasuje do starszego pana ;) naprawde .

paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ