Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulcio wrote:hej słoneczka
nie pisałam bo umierałam na ból głowy 3 dni mnie trzymało jakiś koszmar
gratuluję wszystkim zdrowych cudnych maluszków
MOI - nie martw się mężem ja mam dwie dziewczynki i to są jego oczka w głowie Kasia grzeczna ułożona, a Kinga to mały rozbójnik obie przepadają za tatą - u Was też tak będzieI w dodatku męczy mnie zgaga
-
Anoolka, u mnie będzie Witold Emilian
Witold to kompromis z mężem, bo tak naprawdę chciałam Witalisa (mój prapradziadek tak się nazywał), ale M. się nie zgodził. A Emilian jest po lekarzu mojego męża Emilianie Snarskim, który go właściwie wyleczył z cukrzycy typu I (dzięki leczeniu bierze tylko tabletki i utrzymuje dietę, nie musi wstrzykiwać insuliny).
Ja od początku czułam że będzie chłopak, dla dziewczynki nawet imię nie było do końca wybrane
paaolka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:Jestem szczęśliwa i już przyzwyczaiłam się do myśli, że będę miała jednak córcie, ale mąż był wczoraj jakiś zgaszony. Chyba miał nadzieję, że dzidzia pokaże dyndałka
Prawdopodobnie będzie Julia
Już widzę, jak śmiga taka mała krejzolka
Jeśli wda się w mamę, będzie chłopczycą i zamiast lalek będzie wolała karabiny i samochody do zabawy
Kochana u mnie też Julcia będzie....i pewnie tak jak mamusia i tatuś będzie uwielbiała piłkę nożną i samochody:-)Zobaczysz jak się pojawi na świecie to będzie oczkiem w głowie tatusia:-)Całuski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:36
MOI, paaolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Najgorsze jest to że z męskich imion za bardzo żadne mi nie pasuje, a Wy jak nazwiecie swoich szkrabów ?
Mam ten sam problem. Jak bedzie chlopak to nie mam pojecia jak bedzie mial na imie. Co prawda dla chlopca wybiera tatus ale w koncu tez musze zaakceptowac to imieDla dziewczynki imie mamy juz wybrane - Liliana.
Mam wrazenie ze chyba tylko ja w tym watku nie wiem jaka plec ma maluszek w brzuszku
Anoolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie znam dokladnej daty cc
termin mam 16.10 a doktor powiedzial ze jak skonczymy 38 tc to wtedy ustalimy dzien (znajac jego grafik itd itd) bo on mowi ze narazie to martwy sie tym by ciaze donosic a nie tym keidy ja rozwiazujemy. wiec 2 pazdziernika zaczynam 39 tydzien. totez uwazam ze meidzy 5-10 pazdziernika dojdzie do cc. na tydzien-poltora przed terminem.
-
Karolinka ślicznie imię(moje:P)
No ja całą ciaże czułam że dziewczynka, a tu psikus..
Ale mój M sie bardzo cieszy no i ja szczęśliwa, najwazniejsze że zdrowy mały kopacz rośnie)
Nasze imię dla chłopca...no, tutaj jest mały problem. Ja chcę albo Filip albo Franek, ale mój M ma czegos ciekawego poszukac, a nóż któreś z tych imion zdetronizujemisiulka2000, renatkach, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
No to dziewczynki ja juz też wszystko wiem
Bedziemy mieli SYNECZKA!
Czyli się potwierdziło to co usłyszelismy w 13 tyg
od pierwszej sekundy prezentował nam sprzęcik między nóżkami
hehe! Mały ma rośnie jak na drożdżach, bo ma już 399g i wg USG jest starszy o tydzien i dwa dni...także moze się wrodzić w tatusia, który duzy się urodził...
Niestety wstydzioszek zasłaniał buzię rękami i doktor nie mógł zrobić ładnego zdjęcia...no i to nie było tez jeszcze usg połówkowe, dopiero na następnym będą dokładniejsze pomiary..ale i tak jestem mega szczęśliwa że go widziałam
Także Kajaoli możesz mi wpisać na naszej liście że moje przeczucia mnie nie myliłyparadise, lubek, Anoolka, caterinka, MOI, Monica, misiulka2000, Agrafka, agatas, Kajaoli, pestka, anka_a lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Mój mąż strasznie się ucieszył na wiadomość że to chłopak, natomiast ja do usg byłam przekonana że to dziewczynka i teraz muszę się przestawić
Najgorsze jest to że z męskich imion za bardzo żadne mi nie pasuje, a Wy jak nazwiecie swoich szkrabów ?
My rozmawialiśmy wstępnie o imieniu, mój mąż akceptuje tylko popularne imiona, żadnego z tych mniej spotykanych które mu proponowałam nie chce, więc podejrzewam że będziemy mieć Jakuba, małego Kubusiaale jest jeszcze w zanadrzu Julian po dziadku...także zobaczymy. Najwyżej damy dwa imiona
Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:Paolka moj maz tez nie lubi tych imion mniej spotykanych... i tez myslalam o tym by mu zaproponować Jakuba
bo mi sie z tych zwyklejszych podoba. i Adrianek i Sebastian jeszcze przełknę
Mi się Adrian niezbyt dobrze kojarzy..ale to wiadomo, że każdy ma jakieś skojarzenia z danymi imionamiMi jeszcze z tych popularniejszych, bardziej "zwykłych" podoba jeszcze Mateusz i Szymon, ale mężuś też na nie kręci nosem, także coś czuję że zostanie Kuba...
A kiedyś jeszcze przed ciążą mówiłam że jak będę mieć kiedyś synka to będzie Krzyś, ale już do Kubusia też zaczynam się przyzwyczajać
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:No ja myślę o Filipie albo Aleksandrze tylko że mój M nie chce się zgodzić. Jeśli mój synuś będzie uparty taki jak tatuś no to ja nie wiem co to będzie
A najbardziej podoba mi się imię Kuba ale mój brat już ma syna o tym imieniu
Filip tez ładnieja proponowałam mężowi to imię to mówi "Filip z konopii" i ze mu potem do dorosłego faceta by takie imie nie pasowało...
Ech te chłopy..
Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paaolka wrote:Filip tez ładnie
ja proponowałam mężowi to imię to mówi "Filip z konopii" i ze mu potem do dorosłego faceta by takie imie nie pasowało...
Ech te chłopy..
naprawde .
paaolka, ao12. lubią tę wiadomość