X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo serdecznie dziękuje za wszystkie podpowiedzi i wsparcie, które ma naprawdę wielką moc KOCHANE JESTEŚCIE może jeszcze coś wymyśle i poszukam tego lekarza. BARDZO DZIEKUJE:)

Ps. Widzę,że coraz więcej Kubusiów będzie ja już nawet dostałam dla małego koszulki z Kubusiem Puchatkiem:) Wszystkim Mamusiom serdecznie gratuluje i życzę radości z każdego kopniaczka:) Buziaczki dla Was ode mnie i mojego synka Kubusia.

paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystawiłam trochę ciążowych ciuszków, które dostałam a są na mnie za duże. Może któraś z Was będzie zainteresowana?
    http://allegro.pl/paka-ciazowych-ciuszkow-38-40-i4287022834.html

Kajaoli lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kajaoli a możesz mnie przerzucić z datą porodu na 8 października?

MartaR widzę że całkiem możliwe że będziemy rodzić w tych samych dniach. W którym szpitalu będziesz chciała? Może się spotkamy ;)

Moja Pani Dr. Jest odMalarkiewicza ale jeżeli nie będzie mnie przekonywać ani namawiać to na obecną chwilę wybieram Miejski tam rodziłam syna i milo wspominam

7a4aio4pfp2702id.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i życzę miłego dnia :-*

Scęście lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Poczwarkah, piekne imiona!!! Takie dostojne i eleganckie :) nie wiem czy tak wlasnie chcieliscie ale wspaniale sie sprawdza jak w doroslym zyciu waszego synka :)
    Jestes pewna, ze od poczatku przeczuwalas chlopca? Bo wiesz ja pisze na tej liscie prawde i tylko prawde ;) ;) ;)

To najświętsza prawda :) Na pięć minut przed decyzją o zrobieniu testu popatrzyłam w lustro i stwierdziłam "Oooooo.... jaka ja jestem ładna! A przecież okres się zbliża... Oj chyba będzie chłopak" - i takie przeczucie do końca zostało. Poza tym świetnie się czułam, ładnie wyglądam, nie mam smaku na słodkie i nie tyję - wszyscy więc cały czas łącznie ze mną wróżyli chłopaka :)

Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah no to wywróżyłaś go sobie jak nic :)
    Witam się z rana :)

ao12. lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to trzymajcie kciuki bo mam dziś o 17 USG połówkowe.

MartaR.., paaolka, misiulka2000, sylwia1985, agatas, pestka, Anoolka, Monica, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będziemy trzymać:) Ja też strasznie chciałam kubusia ale męzowi się nie podoba:) Potem miał być Maksymilian, ale ostatecznie stanęło na Michasiu:) No i zobaczymy:) Ja już kopniaczki czuję coraz bardziej:) strasznie to miłe:)

paaolka, Anoolka, poczwarkah, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kciuki trzymam

poczwarkah lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:09

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mam swoją położną i obojętnie gdzie trafię to Pani Marysia będzie mi odbierać poród i będzie ze mną dwie godziny po porodzie... Ale ja jestem za miejskim szpitalem

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    No ostatnio nie nadazam czytac rzeczywiscie, tak sie rozpisujecie :)).
    Jestem po polowkowym, widzialam buzke maluszka i jest slodziutki :)), wazy 420g, ma wiekszy brzuszek niz by wypadalo z wieku ciazy i mlodsza glowke, smiejemy sie, ze bedzie latwiej rodzic :P
    Najwazniejsze, ze Pani doktor niczego sie nie dopatrzyla, wszystko na miejscu, wszystko zdrowe! Cudownie, zaczynam kompletowac wyprawke.
    Pozdrawiam Was cieplutko.

paradise, poczwarkah, agatas, Agrafka, sylwia1985, Monica, Anoolka, paaolka, Kajaoli, anka_a, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole, to Wy juz mialyscie obciazenie glukoza? Kalendarz ciazy mowi, ze po 24tyg. Ja sie boje tej cukrzycy, bo to dyskwalifikuje do porodu w Domu Narodzin, a sporo moich kolezanek mialo :(

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lubek, ciesze sie ze Twoj maluszek rosnie zdrowy :)
    tez juz bym chciala miec to polowkowe za soba!

lubek lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek super ze z dzidzia wporzadku

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli prosze dopisac jak na dzien dzisiejszy corcia Nina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 12:50

lubek, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla naszej dziewczynki mamy wybrane imię Gabrysia :) Kajaoli proszę dopisz na liście imię :)

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia, nasze dziewczynkowe imię również :D dlatego następna jest dziewczynka, a co! ;)
    Lubek super, że z maluszkiem wszystko w porządku :)
    test obciążenia glukoza się robi między 24 a 28 tygodniem, więc już nie długo nas ta przyjemność czeka...;)

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    A tak w ogole, to Wy juz mialyscie obciazenie glukoza? Kalendarz ciazy mowi, ze po 24tyg. Ja sie boje tej cukrzycy, bo to dyskwalifikuje do porodu w Domu Narodzin, a sporo moich kolezanek mialo :(
    Ja miałam ostatnio test glukozy i wyszła cukrzyca ciążowa :( narazie lekarz kazał mi wdrożyć podstawy diety,i zobaczymy co dalej,

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupiłam pierwsze ciuszki dla mojej Hani. Możecie sie śmiać bo zapłaciłam za 6 body, rampers,i sweterek 8 zł. Akurat w ciucholandzie było wszystko po 1 zł, a ubranka jak ze sklepu, nic niezniszczone,i tanio.

Monica, Anoolka, MartaR.., Strokrotka, paaolka, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ