WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi Michał i Mateusz, ale Michał to mąż a Mateusz rodzony brat dlatego wykluczone zostały :( a Kubusia chce ale jako Kuba nie Jakub.
    paaolka wrote:
    Mi się Adrian niezbyt dobrze kojarzy..ale to wiadomo, że każdy ma jakieś skojarzenia z danymi imionami ;) Mi jeszcze z tych popularniejszych, bardziej "zwykłych" podoba jeszcze Mateusz i Szymon, ale mężuś też na nie kręci nosem, także coś czuję że zostanie Kuba... ;) A kiedyś jeszcze przed ciążą mówiłam że jak będę mieć kiedyś synka to będzie Krzyś, ale już do Kubusia też zaczynam się przyzwyczajać ;)

paaolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz np na www.fotosik.pl
    no i juz ebdziesz wiedziala co robic bo jest napisane dodaj zdjecie, zaznacz cos tam, dodasz fotke, i bedziesz miala podane linki do niej na forum na strony ww na cos tam to wybierz na forum np 500mpx sa juz spoko zeby nei iniaturka, i piszac komentarz wklej nam ten link :)
    pestka wrote:
    jak ogarne jak się wstawia zdjęcie to wstawię :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamy na wiesci! :)
    poczwarkah wrote:
    W ogóle to trzymajcie kciuki bo mam dziś o 17 USG połówkowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Wczoraj kupiłam pierwsze ciuszki dla mojej Hani. Możecie sie śmiać bo zapłaciłam za 6 body, rampers,i sweterek 8 zł. Akurat w ciucholandzie było wszystko po 1 zł, a ubranka jak ze sklepu, nic niezniszczone,i tanio.
    Ja nie mam zamiaru się śmiać bo wiem że w ciucholandach są rzeczy lepsze jakościowo niż w sklepach i też mam zamiar tam zajrzeć ;)

Aniqa lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo! jakoś wymknęło mi sie to z głowy, ale tez postaram się zajrzeć do ciucholandu :)na pewno da się upolować super rzeczy dla maluszków :)

Anoolka, Aniqa, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecięce ubranka są wcale niezniszczone, kiedyś wypatrzyłam super rzeczy od 3-6 zł ale niechciało mi sie tego nosić na te upały i nie kupiłam, i dobrze bo jak była obniżka to kupiłam sztuke za 1 zł.

• lubek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja miałam ostatnio test glukozy i wyszła cukrzyca ciążowa :( narazie lekarz kazał mi wdrożyć podstawy diety,i zobaczymy co dalej,

Wiem wiem, właśnie się dziwię, że tak wcześnie :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się ciesze że wasze usg dobrze:) ja mam swoje we wtorek i też proszę trzymać kciuki:)
    a mam do was chyba troszke głupie pytanko, mam ochotę na kąpiel, taką z kulkami zapachowymi, muzyką;) no i pytanie czy można:)? To by była pierwsza od początku ciąży ( tzn myję się codziennie ale pod prysznicem :P )
    Pomóżcie Mamuśki:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie po wizycie.
    Nasz Witulek ma 307 g Wiek według USG 19t+4d, czyli prawie idealnie bo tylko dzień różnicy z poczęciem
    Niestety nie współpracowało to nasze dziecko, odwróciło się tyłkiem i nie można było zbadać kości nosowej, a ocena serca też podobno była utrudniona i trzeba powtórzyć badanie. No ale przynajmniej zobaczę dziecko drugi raz

Wygląda natomiast na to, że nasze dziecko będzie z tych długich a chudych, bo główka i brzuszek w 10 centylu, a kość udowa w 50 centylu.

caterinka, paaolka, MartaR.., lubek, Kajaoli, Anoolka, Monica, anka_a, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę bo od początku ciąży tez tylko prysznic...ale podobno można tylko ze tak z 15minut i nie w gorącej a co do kulek soli to nie wiem

7a4aio4pfp2702id.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lokum naszej Niny
    62eef3d6419c5c56med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 19:33

loveyou88, MartaR.., paaolka, MOI, agatas, caterinka, Kajaoli, moni28, Anoolka, Strokrotka, mitaka, Monica, anka_a, Nelly, ao12., renatkach, Scęście, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpać się można oczywiście, ale nie w wysokiej temperaturze. W 'Oczekiwaniu na dziecko' jest napisane, że kąpiele jak najbardziej, żeby rozluźnić mięśnie pleców jak bolą :)Także utarło się coś takiego w głowach o tym kapaniu, ale tutaj chodzi o zbyt wysokie temperatury, o ile dobrze pamiętam powyżej 38 stopni woda nie może mieć. I ja jak się kapałam to z termometrem, żeby sprawdzić temperaturę wody. A że ja we wrzątku nie lubię, to się kąpie:)
    To tak jak ze słońcem- nie można się przegrzać, to jest nie zdrowe, nie sama kąpiel. Przecież basem wskazany, nie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 22:51

iabql8x.png
    x8msush.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    lokum naszej Niny
    62eef3d6419c5c56med.jpg

ŚLICZNIUTKI BRZUSIO;]]
    Uwielbiam oglądać ciążowe brzuszki;;]]

sylwia1985, Monica lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kąpieli, to Pestka ma w pełni rację. Wyjątkiem są jakieś komplikacje - ja przy tych moich krwawieniach miałam zakaz kąpieli. Do tej pory nie biorę kąpieli, bo mi bardzo skórę wysusza. Ale Jak wszystko jest ok, to można :)

Przy okazji życzę Wam udanego weekendu :)

caterinka, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia ze slonecznej Bretanii :)
    Super weekend, spacerujemy, ogladamy plaze, oko lice,
    bajeczne domostwa w przepieknych ogrodach..
    i marzymy sobie..
    Buziaki dla wszystkich ;)

xmiuyg.jpg

MartaR.., paaolka, Anoolka, Strokrotka, mitaka, sylwia1985, caterinka, Monica, anka_a, agatas, lubek, ao12., Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milego weekendu :)

Kajaoli, caterinka, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego weekendu dziewczyny! no i słoneczka :)

Kajaoli, caterinka, MartaR.., anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wzajemnie :) U nas będzie chyba Aleksander :) tylko zdrobnienie Olek mi się nie podoba.

paaolka, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Dzięki wzajemnie :) U nas będzie chyba Aleksander :) tylko zdrobnienie Olek mi się nie podoba.

No to możecie wołać na niego Aleks :) albo Alek, ale to podobnie do Olek.. ;)

ao12. lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki i wybrałyście śliczne imionka wszystkie bez udziwnień:)
    Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z Was może mi powiedzieć czym się ratować przy spadku czerwonych krwinek, hemoglobiny i hematokrytu właśnie wypiłam sok ze świeżych buraków cudem ale czy wiecie może co jeszcze mogę zrobić, aby podnieść ich poziom??

Nie dosyć, że walczę z tą cholerną tarczycą to nie daj Boże jeszcze jakaś anemia żeby się nie przyplątała.Mam wizytę we wtorek połówkowe to zapytam ale może do tego czasu Wy drogie Mamusie mi podpowiecie. Oczywiście bardzo dziękuje z góry za odp.Pozdrawiam i miłego weekendowego odpoczynku:)

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ