Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj klaaudynna :) pewnie, że można! Jeśli chcesz zachecam do dopisania sie na nasza liste, która znajduję się na 1 stronie tego wątku. Możesz podać informacje w wiadomości prywtanej do Kajaoli lub po prostu wypisać je w poście ;)

Mnie od kilku dni strasznie meczy zgaga ;c

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wreszcie połowe ciąży mam za sobą! :) Z niecierpliwością czekam na badanie połówkowe.

nick nieaktualny, agatas, lubek, Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:09

• klaaudynna Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tam napisałam do kajaola ;p nie wiem czy o to chodziło :) dziewczyny czy któraś z Was miała robione badanie AFP w 17 tygodniu ciązy? bo ciągle martwia mnie moje wyniki, chociaz lekarz mówił, że jest ok...ale wiecie jak to jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyna a jaki miałaś wynik? No i czy miałaś jakieś wskazania do zrobienia tego badania?

• klaaudynna Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było żadnych wskazań. Moja Pani doktor kieruje każdą mamuske na to badanie. Mój wynik to 24,68 ng/ml w 16/17 tygodniu ciąży..kurde właśnie nie wiem dokładnie jak było z tymi tygodniami

• klaaudynna Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej to był 16 tydzień.. a na wynikach podaną mam tylko mediane dla 16 tygodnia ciązy - 36,1 ng/ml a nie wynik od min do max

• agatas Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Mnie od kilku dni strasznie meczy zgaga ;c

Mam to samo i znalazłam złoty środek - mleko :) U mnie po kilku łykach zgaga przechodzi na cały dzień :D

paradise, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyna wydaje mi się że jeśli coś by było nie tak to Twoja pani doktor by Ci powiedziała także nie martw się :)

• paradise Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Mam to samo i znalazłam złoty środek - mleko :) U mnie po kilku łykach zgaga przechodzi na cały dzień :D

Spróbuje! :) Mi ostatnio przeszło po kilku łyczkach zimnej coli ale wieczorem wszystko wrocilo do "normy".

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Ja sie dzisiaj nieźle zajechałam, zamiast odpoczywac to my juz drugi dzień z kolei zrobiliśmy kilkanaście km. Leżę teraz z opuchniętymi stopami i ogólnym wykończeniem :-) Podróż samolotem, której najbardziej się bałam, okazała się zupełnie bezproblemowa. Nawet skorzystalam z przywilejów dla ciężarnych z pierwszeństwem wejścia na pokład. Jutro czeka nas przeprawa promem zobaczymy czy Matylda tez nie będzie miała nic przeciwko :-) przesyłamy pozdrowienia

lubek, Kajaoli, ao12., nick nieaktualny, anka_a, Kakabaka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki...ale się dziś od rana wyszalelismy synek latał skakał od rana dzień pełen atrakcji miasto super dzień dziecka dla dzieci przygotowało a my troszkę mu jeszcze dołożylismy za rok już będzie z siostrą dzień dziecka to już będzie musiał się podzielić mamą i tatą... Padam prysznic i łóżko...

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis caaaały dzień znów na powietrzu- grill był:) było bardzo przyjemnie, ale i zmęczona sie teraz czuje, tyle powietrza, że jak wracaliśmy to az brzuszek mi ciążył..jutro mam wizytę to zapytam czy to normalne, że tak czuje po meczącym dniu;)

I pochwale sie, że dostane sokowirówkę! :D jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu, bo uwielbiam robić soki i koktajle! :)

no i jak dzisiaj teściowie nam składali życzenia z okazji dnia dziecka to maluszek kopał-tez mu sie miło zrobiło na pewno :D

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle nie chce żeby weekend sie kończył bo moj M jutro do pracy na nocke...nie cierpię spać sama bez niego...dobrze, że psiak ze mną jest, to się taka samotna aż nie czuję ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaaudynna wrote:
    coś tam napisałam do kajaola ;p nie wiem czy o to chodziło :) dziewczyny czy któraś z Was miała robione badanie AFP w 17 tygodniu ciązy? bo ciągle martwia mnie moje wyniki, chociaz lekarz mówił, że jest ok...ale wiecie jak to jest

Hej Klaaudynna, nic od ciebie nie dostalam ale nie przejmuj sie ;) napisz tutaj poprostu jaki jest twoj termin porodu, jesli chcesz, to podaj swoj wiek i ile miesiecy staralas sie zajsc w ciaze.
    A znasz juz plec dziecka ?:)
    Pozdrawiam :)

pestka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i własnie cześc Klaaudynna, wybacz mi moje maniery :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie jakieś inne sposoby na zgagę??? Mnie też męczy od kilku dni :/ Mleko odpada - nie przełknę, cola brzmi kontrowersyjnie!!!! ;) Z tradycyjnych sposobów spróbowałam migały -pomagają, ale tylko na 20 minut :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI najpierw kombinowałam z migdałami i herbatą miętową, ale pomagały tylko na chwilę, tak jak piszesz. A kefir, maślankę albo jogurty lubisz? Też powinny pomóc. Ja za samym mlekiem nie przepadam i piję z kakao :) Nigdy nie miałam zgagi przed ciążą, teraz mi doskwiera jak przez 2-3 dni nie wypiję mleka.

MOI lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Mi mleko pomaga na kilka minut. Migdały wcale. Za to w poprzednich ciążach brałam Rennie, lekarz pozwalał a i w ulotce jest napisane że można używać w czasie ciąży i karmienia. Także Rennie czeka w szufladzie jak mnie przypili na maxa to wezmę.
    Witam w ogóle. Dziś mam o 18 wizytę z usg, podobno ma być już połówkowe. Mam nadzieję że wszystko z Marcelem jest ok i że nie okaże się nagle córeczką ;) Ale nawet jeśli tak by się stało to i tak już kocham najbardziej na świecie bez względu na to kto tam w moim brzuchu siedzi :)
    Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 08:56

MOI, nick nieaktualny, paaolka, agatas lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis rano dziecko mialo czkawke - tak na dzien dobry. A tatus sie smial i go nasladowal :):)

pestka, anka_a, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ