WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj klaaudynna :) pewnie, że można! Jeśli chcesz zachecam do dopisania sie na nasza liste, która znajduję się na 1 stronie tego wątku. Możesz podać informacje w wiadomości prywtanej do Kajaoli lub po prostu wypisać je w poście ;)

Mnie od kilku dni strasznie meczy zgaga ;c

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wreszcie połowe ciąży mam za sobą! :) Z niecierpliwością czekam na badanie połówkowe.

Anoolka, agatas, lubek, Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:09

• klaaudynna Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś tam napisałam do kajaola ;p nie wiem czy o to chodziło :) dziewczyny czy któraś z Was miała robione badanie AFP w 17 tygodniu ciązy? bo ciągle martwia mnie moje wyniki, chociaz lekarz mówił, że jest ok...ale wiecie jak to jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyna a jaki miałaś wynik? No i czy miałaś jakieś wskazania do zrobienia tego badania?

• klaaudynna Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było żadnych wskazań. Moja Pani doktor kieruje każdą mamuske na to badanie. Mój wynik to 24,68 ng/ml w 16/17 tygodniu ciąży..kurde właśnie nie wiem dokładnie jak było z tymi tygodniami

• klaaudynna Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej to był 16 tydzień.. a na wynikach podaną mam tylko mediane dla 16 tygodnia ciązy - 36,1 ng/ml a nie wynik od min do max

• agatas Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Mnie od kilku dni strasznie meczy zgaga ;c

Mam to samo i znalazłam złoty środek - mleko :) U mnie po kilku łykach zgaga przechodzi na cały dzień :D

paradise, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyna wydaje mi się że jeśli coś by było nie tak to Twoja pani doktor by Ci powiedziała także nie martw się :)

• paradise Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Mam to samo i znalazłam złoty środek - mleko :) U mnie po kilku łykach zgaga przechodzi na cały dzień :D

Spróbuje! :) Mi ostatnio przeszło po kilku łyczkach zimnej coli ale wieczorem wszystko wrocilo do "normy".

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Ja sie dzisiaj nieźle zajechałam, zamiast odpoczywac to my juz drugi dzień z kolei zrobiliśmy kilkanaście km. Leżę teraz z opuchniętymi stopami i ogólnym wykończeniem :-) Podróż samolotem, której najbardziej się bałam, okazała się zupełnie bezproblemowa. Nawet skorzystalam z przywilejów dla ciężarnych z pierwszeństwem wejścia na pokład. Jutro czeka nas przeprawa promem zobaczymy czy Matylda tez nie będzie miała nic przeciwko :-) przesyłamy pozdrowienia

lubek, Kajaoli, ao12., Anoolka, anka_a, Kakabaka lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki...ale się dziś od rana wyszalelismy synek latał skakał od rana dzień pełen atrakcji miasto super dzień dziecka dla dzieci przygotowało a my troszkę mu jeszcze dołożylismy za rok już będzie z siostrą dzień dziecka to już będzie musiał się podzielić mamą i tatą... Padam prysznic i łóżko...

Kajaoli lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis caaaały dzień znów na powietrzu- grill był:) było bardzo przyjemnie, ale i zmęczona sie teraz czuje, tyle powietrza, że jak wracaliśmy to az brzuszek mi ciążył..jutro mam wizytę to zapytam czy to normalne, że tak czuje po meczącym dniu;)

I pochwale sie, że dostane sokowirówkę! :D jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu, bo uwielbiam robić soki i koktajle! :)

no i jak dzisiaj teściowie nam składali życzenia z okazji dnia dziecka to maluszek kopał-tez mu sie miło zrobiło na pewno :D

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle nie chce żeby weekend sie kończył bo moj M jutro do pracy na nocke...nie cierpię spać sama bez niego...dobrze, że psiak ze mną jest, to się taka samotna aż nie czuję ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaaudynna wrote:
    coś tam napisałam do kajaola ;p nie wiem czy o to chodziło :) dziewczyny czy któraś z Was miała robione badanie AFP w 17 tygodniu ciązy? bo ciągle martwia mnie moje wyniki, chociaz lekarz mówił, że jest ok...ale wiecie jak to jest

Hej Klaaudynna, nic od ciebie nie dostalam ale nie przejmuj sie ;) napisz tutaj poprostu jaki jest twoj termin porodu, jesli chcesz, to podaj swoj wiek i ile miesiecy staralas sie zajsc w ciaze.
    A znasz juz plec dziecka ?:)
    Pozdrawiam :)

pestka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i własnie cześc Klaaudynna, wybacz mi moje maniery :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie jakieś inne sposoby na zgagę??? Mnie też męczy od kilku dni :/ Mleko odpada - nie przełknę, cola brzmi kontrowersyjnie!!!! ;) Z tradycyjnych sposobów spróbowałam migały -pomagają, ale tylko na 20 minut :O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI najpierw kombinowałam z migdałami i herbatą miętową, ale pomagały tylko na chwilę, tak jak piszesz. A kefir, maślankę albo jogurty lubisz? Też powinny pomóc. Ja za samym mlekiem nie przepadam i piję z kakao :) Nigdy nie miałam zgagi przed ciążą, teraz mi doskwiera jak przez 2-3 dni nie wypiję mleka.

MOI lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Mi mleko pomaga na kilka minut. Migdały wcale. Za to w poprzednich ciążach brałam Rennie, lekarz pozwalał a i w ulotce jest napisane że można używać w czasie ciąży i karmienia. Także Rennie czeka w szufladzie jak mnie przypili na maxa to wezmę.
    Witam w ogóle. Dziś mam o 18 wizytę z usg, podobno ma być już połówkowe. Mam nadzieję że wszystko z Marcelem jest ok i że nie okaże się nagle córeczką ;) Ale nawet jeśli tak by się stało to i tak już kocham najbardziej na świecie bez względu na to kto tam w moim brzuchu siedzi :)
    Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 08:56

MOI, Anoolka, paaolka, agatas lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis rano dziecko mialo czkawke - tak na dzien dobry. A tatus sie smial i go nasladowal :):)

pestka, anka_a, lubek lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ