WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli będziesz teraz nadwornym dekoratorem ;) a z tym McDonaldem to na prawde ciekawe widzisz, nie miałam pojęcią że te kolory tak działają:)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile juz przytylyscie?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa tez gotowe sklepowe burakowe soki, tak jak pomidorowe. juz niby na konserwantach itd ale nie trzeba sie babrac a moze tez pomoze ;)
    Monica wrote:
    Magdzialenka znalazłam coś takiego może warto zobaczyć przetestuje to na sobie tylko na samą myśl buraka mnie odrzuca, ale czego się nie robi dla malucha... jakaś dziewczyna napisała tak:

100% metoda na podniesienie hemoglobiny i czerwonych krwinek - codziennie szklanka soku z buraków przez okres 3 tygodni. Osobiście wypróbowałam. Miałam ten sam problem. Hemoglobina spadała na łeb na szyje co robiłam badania, wynik miałam coraz gorszy. Gdy zaczęłam pić sok z buraków po tygodniu hemoglobina podskoczyła. Jeżeli nie lubicie soku z buraków, można zrobić mieszankę tzn. burak, 2 marchewki i jabłko surowy sok ze startych warzyw i przecisnąć przez gaze lub zmiksować w sokowirówce i wypić codziennie jedną szklanke.
    Polecam, wypróbujcie i dajcie znać jakie są efekty
    Pozdrawiam
    Sylwia

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

bavaria w żabce :)
    pestka wrote:
    w ogóle dziś taka piękna pogoda! pół dnia na dworze spędziłam z psiakiem:)jutro planujemy grilla jak się auro utrzyma, jest pięknie! az mi sie piwka zachciało...musze poszukac czegoś 0%. raz na jakis czas muszę sobie pozwolić;)

pestka, anka_a lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

ja około 5kg

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie ok 6 kg i wydaje mi sie ze troche duzo zwlaszcza ze trzy pierwsze mce bylam kilogram na minusie czyli wazylam 54 a normalnie waze 55 a teraz prawie 61

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To ja mam w sypialni jedną ścianę ciemno czerwoną, reszta biel złamana beżem ale bardzo jasna. Na jaki kolor proponujesz przemalować?
    Zielonego nie zniosę :)

A dlaczego chcesz przemalowac sciane? Chcesz poprostu cos zmienic?
    Bo jedna sciana czerwona w sypialni nie przeszkadza.
    Tylko polaczenie czerwonego i zoltego w jednym miejscu napedza apetyt.
    Wiec jesli kolor w tojej sypialni wam odpowiada , nie musicie go zmieniac tylko unikajcie zoltych dodatkow jak dywan, fotel, posciel itp. :)

ania.g lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli, cudownie, że podjęłaś ten temat!!!!!! Wszystkie pokoiki są pełne uroku i po prostu śliczne!!! :D Dodam, że w moim stylu :P

A mogę Cię o coś poprosić... Jeśli nadużywam Twojej uprzejmości, to z góry przepraszam!!! Przymierzam się do urządzenia pokoiku dla naszej Małej Chyba Julii. Okna w pokoju są w kolorze ciemnobrązowym (orzech) i mają szprosy. Jak myślisz, jaki kolor podłogi dopasować? Czy sugerować się brązową stolarką okienną i dobrać podobne panele, czy pójść w jasne, rozbielone kolory? Mebelki planuję białe, a ściany marzą mi się generalnie jasne, raczej pastelowe niż jaskrawe. Pytam, bo większość aranżacji pokojów dziecięcych z białymi meblami ma też białe okna i jasną/ białą podłogę i troszkę się w tym gubię..

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wprowadzi sie do mlodszej siostry? :D :D :D
    ania.g wrote:
    Super pokoiki. Nie mamy za dużo miejsca, więc Marcel będzie z nami w sypialni przez pierwszy rok. Potem wprowadzi się do młodszej siostry. No chyba że trafimy 6 w lotto to wtedy będzie miał własny pokój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 15:01

MOI, Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja witam po weekendzie :) najpierw komentuje a potem witam bo nadrabiam stracone strony i dopiero sie wypowiadam :) a nadrabiajac komentuje zey potem nei wracac :P
    wiec u mnei wszystko ok, bylam w szkole w week i tak sie nei odzywalam :)
    wczoraj CHYBA czułam swojego synka. wrociłam zmeczona po szkole i polozylam sie z mezem na popołuniowa drzemke na prawym boku nagle czuje od srodka taką jakby pływającą rybke.. cos typu nie mam miejsca i pcham sie troche w lewo troche w rpawo tworzac sobie chociaz 0,5cm miejsca ;) trwalo to z 5min i do konca dnia juz cisza byla. a dzis gdy chodze nic nei czuje, a gdy siadam przed komputerem i jestem nieruchomo dluzsza chwile czuje delikatne pukanie i stukanie trwajace sekunde, ale ponizej pepka i raz na jakis czas :) ale datę pierwszego kopniaka i tak planuję zapisac dopiero wtedy gdy bede pewna ze to kopniak mojego dziecka, a teraz tylko się domyslam ze to raczej on :P
    poza tym zalamali mnie w szkole :P bo za 2 tyg mam 3 egzaminy, w tym jesli nei zlaicze chociaz 1 to nie obronie sie 18 lipca a to jedyny termin obron u mojego promotora. a jesli sie nei obronie to obrony sa dopiero po 15 wrzesnia, wiec kiszka? :> w tak zaawansowanej ciazy :(

Kajaoli, ania.g lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

na ostatniej wizycie 5 kg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 15:07

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Waga tydzień temu u lekarza wskazywała 6,5kg na plusie ;)

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest skomplikowana sytuacja z kilogramami, bo się na początku ciąży nieopatrznie odchudzałam ;)
    No ale jakby założyć jako moją wagę sprzed ciąży te wagę po odchudzaniu (czyli z końca 4 tygodnia ciąży), która wynosiła 58,9 to właśnie do niej wróciłam ;) Bo po odchudzaniu jeszcze mi się kilogram schudło. No ale teraz ten kilogram wrócił.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie podziwiam Cie ze wgl cokolwiek ogarniasz w szkole bo ja na uczelni musialam zrobic sobie przerwe przez moje zaleglosci w pierwszych tygodniach ciazy i pozniejsze bole glowy ;c nie wyobrazam sobie siebie na 8 egzaminach + 3 prace teoretyczne.

A ta plywajaca rybka to pewnie dajacy o sobie znac mamusi maluszek ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kajaoli, cudownie, że podjęłaś ten temat!!!!!! Wszystkie pokoiki są pełne uroku i po prostu śliczne!!! :D Dodam, że w moim stylu :P

A mogę Cię o coś poprosić... Jeśli nadużywam Twojej uprzejmości, to z góry przepraszam!!! Przymierzam się do urządzenia pokoiku dla naszej Małej Chyba Julii. Okna w pokoju są w kolorze ciemnobrązowym (orzech) i mają szprosy. Jak myślisz, jaki kolor podłogi dopasować? Czy sugerować się brązową stolarką okienną i dobrać podobne panele, czy pójść w jasne, rozbielone kolory? Mebelki planuję białe, a ściany marzą mi się generalnie jasne, raczej pastelowe niż jaskrawe. Pytam, bo większość aranżacji pokojów dziecięcych z białymi meblami ma też białe okna i jasną/ białą podłogę i troszkę się w tym gubię..

Sa dwa proste i gustowne wyjscia:

1. Starasz sie dobrac podloge do okien, wiedzac o tym, ze nie znajdziesz takiego samego koloru tylko odcien.
    Sciany malujesz na bialo, mozesz jedna sciane (np, te, przy ktorej bedzie stalo lozeczko albo regalik itp.) przemalowac na jakis naturalny kolor np. lniany.
    Wszystkie inne sciany i sufit na bialo.
    Mebelki biale.
    Dodatki jak np. Posciel, poduszki, dekoracja na sciane - w kolorach Liberty ( bo to w koncu pokoj ksiezniczki)
    Aby rozjasnic podloge, mozna polozyc miedzy meblami jakis jasny dywanik, w tym przypadku sprawdzi sie okragly ( jesli jest taka mozliwosc). Wazne jest tylko by dywan lezal obok mebli a nie pod nimi bo jasne meble na jasnym dywanie to nie za bardzo :)

2. Podloge dobierasz w kolorze scian, czyli w twoim przypadku biala , moze to byc np. bialy drewniany parkiet ( bylam ostatnio w takiej sypialni z bialym parkietem i wyglada przecudownie)
    Biale mebelki mozesz postawic bezposrednio na podlodze lub przewidziec jakis (lub kilka) kolorowy pleciony dywanik (ale zawsze z dodatkiem bialego)
    Posciel, poduszki i dekoracje w pastelach.
    I teraz bardzo wazne: aby wprowadzic harmonie w tym pokoju, w ktorym tylko okna sa drewniane, wystarczy dobrac kilka ramek (do zdjec lub obrazkow) i zawiesic np. na przeciwleglej scianie. Zamiast ramek mozesz tez stworzyc jakis kacik z polkami w podobnym do okien kolorze. Trzecie rozwiazanie to postawienie lekkiego otwartego regaliku w barwach okna i ulozenie na nim zabawek i ksiazek. Trzeba tylko zeby okna i te drewniane elementy nie znalazly sie po tej samej stronie pokoju bo zaczna przewazac kolorystycznie a my chcemy przeciez w nim wprowadzic harmonie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 16:08

ania.g, MOI, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pokoiki aż chciało by się któryś z nich achhhh. My ze względu na to, że budowa pożera wszystkie nasze środki zdecydowaliśmy się przemalować starą szafę i jeszcze jeden segment z regału. Pokoik był malowany ziew tamtym roku na żółto więc jeszcze się nie zdążył zabrudzić więc taki zostanie ;) Dodatkowo planuję uruchomić swoją inwencję twórczą i nabazgrolę coś nad łóżeczkiem farbami ;) Pochwale się efektem, ale to pewnie jakoś w lipcu-sierpniu ;)

U mnie na ostatniej wizycie tydzień z hakiem temu 3,5 na plusie.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, jak ciaza mi nei dokucza, czuje sie dobrze itd, to samo jezdzenie do Wawy, siedzenie na wykladach czy cwiczeniach to mi nei rpzeszkadza. ale akurat koncze magistra, wisi nade mna 4 egzaminy i obrona. i 3 egzaminy juz za 2 tyg, 1 za 4 tyg. obrona 18 lipca. zlozenie dokumentow do 10.07. a na oborne 120 pytan do nauki. ktore najpierw mam opracowac bo pierwszy rok je wprowadzają do obiegu (zawsze bylo 20) wiec nie wezme z poprzednich lat. i jak pomysle ze to wszytsko jest na raz, w ciagu najblizszego poltora miesiaca to to mnei dobija, ze tyle naki na arz sie zwalilo plus mysl ze jak ktorego kolwiek nie zalicze to nei podejde do obrony w lipcu tylko az po 15 wrzesnia!! jednak z terminem na poczatek pazdzierniak mi sie nei usmiecha. wiec jestem zalamana faktem nauki przez najblizsze poltora miesiaca :( smao jezdzenie tam to pikus :(

• Scęście Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli chodzi o kilogramy to rosna blyskawicznie! dzis z rana +4,8kg!! a ze 4 dn itemu bylo 3-3,5kg!

paaolka lubi tę wiadomość

• anka_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:44

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A dlaczego chcesz przemalowac sciane? Chcesz poprostu cos zmienic?
    Bo jedna sciana czerwona w sypialni nie przeszkadza.
    Tylko polaczenie czerwonego i zoltego w jednym miejscu napedza apetyt.
    Wiec jesli kolor w tojej sypialni wam odpowiada , nie musicie go zmieniac tylko unikajcie zoltych dodatkow jak dywan, fotel, posciel itp. :)
    Bo maluch będzie z nami i zastanawiam się jak kolor na niego wpłynie. Dodatków takich jak dywan nigdzie nie mam bo starsza jest alergikiem. A w ogóle to złotego nie lubię.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ