X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    wprowadzi sie do mlodszej siostry? :D :D :D
    Nie będzie wyboru. Jak na razie jest zachwycona.

Matka fantastycznej 4 :)
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te kilogramy... u mnie 5,5 kg na plusie. Ale ostatnio mam straszny apetyt. Pożeram wszystko co jest w zasięgu wzroku od sałaty do czekolady. ;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku marudziłam że mi waga stoi w miejscu a już mam 5 na plusie...

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja odpoczywam w łóżku, cierpie na bezsenność straszliwą, tylko sie obracam na boki. Do tego mięśnie bolą i gardło.
    Co do wagi, to leci w dól, niemogę sobie poradzić z tą dietą cukrzycową, ciągle jestem głodna po tych porcjach mikro.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, a dostałaś jakąś rozpiskę na tę dietę? To weź wklej. Przy diecie cukrzycowej nie powinno być mikroporcji - jak będziesz głodna to cukier będzie rósł (uwolnią się zapasy z wątroby).

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzicie albo zamierzacie chodzić do szkoły rodzenia?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemam żadnej diety ustalonej, lekarz kazał mi wejść na slodkiemamy.pl i zapoznać sie z tą dietą. Niejestem w stanie zastosować sie do tych porcji z tych stron dla cukrzyków, mimo że waże mało zawsze dużo jadłam, a tam np jest 75 gr chlebka razowego na śniadanie +dodatki. Zawsze jadłam 3 razy tyle, albo na drugie śniadanie 2 małe kromeczki i pół trójkącika serka topionego. Stosowałam sie w miare do tego ale cały czas jestem głodna. Wczoraj przepłakałam pół nocy bo miałam myśli że nie umię zadbać o dziecko i coś mu będzie jak jestem głodna albo jak zjem za dużo. A w domu wcale niemam wsparcia, śmieją sie że dawniej tak niebyło i dzieci sie rodziły i takie tam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia, to ja niebęde chodzić ale zapisałam sie do położnej na nfz i ona mnie przygotuje.

• MOI Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli dziękuję!!!! Jesteś wielka! <3
    Teraz widzę, że wybór tak ciemnych okien nie był dobry i gdybym mogła jeszcze raz wybierać, zdecydowałabym się na białe :/ Pokój dziecięcy jest dość duży, bo ma 20 m2 po podłodze, jednak ma skos i pomimo wielkości wydaje mi się bardzo nieustawny :/ Bardzo podoba mi się Twoja druga propozycja, ale dopowiedz, czy pisząc o białym parkiecie, masz na myśli totalnie biały, kryjący kolor, czy tylko efekt pobielonego drewna (czyli z widocznym rysunkiem drewna i nie całkiem biały)?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny chodzicie albo zamierzacie chodzić do szkoły rodzenia?
    Właśnie dziś się zapisałam! Zajęcie rozpoczynają się na koniec lipca i trwają 4 tygodnie (odbywają 2 razy w tygodniu chyba po 2-3 godziny). Troszkę późno, ale nie było wolnych miejsc we wcześniejszych grupach, więc nie miałam wyjścia. Zajęcia organizuje mój szpital i są bezpłatne :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie planuję się zapisać do Poradni Dla Mamy i Dziecka na NFZ. W ramach tego jest bezpłatna szkoła rodzenia, ćwiczenia dla kobiet w ciąży i później już z maluszkami, poradnia laktacyjna. Myślę, że skorzystam :D

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam nieciekawe wieści...a mianowicie okazało się, że muszę siedzieć w domu i leżeć, gdyż czasami twardnieje mi brzuch...miałam taki objaw parę razy na spacerze, nie wiedziałam, że to coś aż tak poważnego. No i mam L4 z 1, czyli leżenie...mam ruch ograniczyć do minimum i nie wychodzić z domu przez miesiąc...:( nie wiem jak ja to przeżyje..no i się zmartwiłam, że przecież małemu mogło się coś stać. Eh...i się teraz będę bała w domu ruszyć, a ja tak nie cierpię się nie ruszać..musiałam się wyżalic, bo na prawdę okropny mam dzień..

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka... kurcze szkoda :( No ale co zrobisz... Dbaj o siebie, leż, odpoczywaj. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale wiesz ile jest książek do przeczytania i filmów do obejrzenia? :)

pestka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdykam jak ja nie znoszę tych tekstów "Kiedyś tak nie było i dzieci się rodziły"! Po prostu nóż się w kieszeni otwiera! Kiedyś się zębów nie myło- też było lepiej? Odpowiadaj tak mądrusiom!
    Aniqa wrote:
    Niemam żadnej diety ustalonej, lekarz kazał mi wejść na slodkiemamy.pl i zapoznać sie z tą dietą. Niejestem w stanie zastosować sie do tych porcji z tych stron dla cukrzyków, mimo że waże mało zawsze dużo jadłam, a tam np jest 75 gr chlebka razowego na śniadanie +dodatki. Zawsze jadłam 3 razy tyle, albo na drugie śniadanie 2 małe kromeczki i pół trójkącika serka topionego. Stosowałam sie w miare do tego ale cały czas jestem głodna. Wczoraj przepłakałam pół nocy bo miałam myśli że nie umię zadbać o dziecko i coś mu będzie jak jestem głodna albo jak zjem za dużo. A w domu wcale niemam wsparcia, śmieją sie że dawniej tak niebyło i dzieci sie rodziły i takie tam.

Aniqa, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ale to są pewnie skurcze braxtona-hicksa i to jest podobno normalne po 20 tyg ciąży...
    Poczytaj sobie to może się uspokoisz :)
    http://parenting.pl/portal/twardniejacy-brzuch-w-ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a ja mam nieciekawe wieści...a mianowicie okazało się, że muszę siedzieć w domu i leżeć, gdyż czasami twardnieje mi brzuch...miałam taki objaw parę razy na spacerze, nie wiedziałam, że to coś aż tak poważnego. No i mam L4 z 1, czyli leżenie...mam ruch ograniczyć do minimum i nie wychodzić z domu przez miesiąc...:( nie wiem jak ja to przeżyje..no i się zmartwiłam, że przecież małemu mogło się coś stać. Eh...i się teraz będę bała w domu ruszyć, a ja tak nie cierpię się nie ruszać..musiałam się wyżalic, bo na prawdę okropny mam dzień..
    Ja też mam dzień zamartwiania się,i niewychodzenia z łóżka, już mam wrażenie że jakaś depresja ciążowa mnie dopada. mam nadzieje że jutro się obudze i będzie lepiej. U ciebie też musi być! Ja etap leżenia mam za sobą, ale nie leżałam całkiem tylko wypoczywałam więcej niż normalnie,i było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja też mam dzień zamartwiania się,i niewychodzenia z łóżka, już mam wrażenie że jakaś depresja ciążowa mnie dopada.
    To witajcie w klubie, ja mam tak od kilku dni :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Pestka... kurcze szkoda :( No ale co zrobisz... Dbaj o siebie, leż, odpoczywaj. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale wiesz ile jest książek do przeczytania i filmów do obejrzenia? :)

Hah, wiem, i to mnie trzyma;) ja generalnie czuje się dobrze, i raczej myślałam, że to twardnienie jest normalne...przeraża mnie wizja bycia w domu. Bo to ani po zakupy gdzieś dalej wyjść, bo jeżeli wpadnie ZUS z kontrolą to co im powiem...? zakichana 1...:/ tez się trochę obawiam z psiakiem wyjść, ale cóż. Na badaniu było chyba wszystko w porządku, lekarka nic nie mówiła. A tu nawet do biblioteki po książki do magisterki teraz wyjśc nie mogę! O zgrozo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:32

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Hah, wiem, i to mnie trzyma;) ja generalnie czuje się dobrze, i raczej myślałam, że to twardnienie jest normalne...przeraża mnie wizja bycia w domu. Bo to ani po zakupy gdzieś dalej wyjść, bo jeżeli wpadnie ZUS z kontrolą to co im powiem...? zakichana 1...:/ tez się trochę obawiam z psiakiem wyjść, ale cóż. Na badaniu było chyba wszystko w porządku, lekarka nic nie mówiła. A tu nawet do biblioteki po książki do magisterki teraz wyjśc nie mogę! O zgrozo!
    Bez przesady, to że l4 jest leżące to nie znaczy że jesteś uziemiona w łóżku, ja normalnie funkcjonuje a mam od początku leżące, kiedy miałam odklejenie łożyska to też chodziłam do sklepu, jeździłam gdzieś tam ale mniej, zus z reguły nie kontroluje ciężarnych.

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ