WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    wprowadzi sie do mlodszej siostry? :D :D :D
    Nie będzie wyboru. Jak na razie jest zachwycona.

Matka fantastycznej 4 :)
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te kilogramy... u mnie 5,5 kg na plusie. Ale ostatnio mam straszny apetyt. Pożeram wszystko co jest w zasięgu wzroku od sałaty do czekolady. ;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku marudziłam że mi waga stoi w miejscu a już mam 5 na plusie...

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ja odpoczywam w łóżku, cierpie na bezsenność straszliwą, tylko sie obracam na boki. Do tego mięśnie bolą i gardło.
    Co do wagi, to leci w dól, niemogę sobie poradzić z tą dietą cukrzycową, ciągle jestem głodna po tych porcjach mikro.

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, a dostałaś jakąś rozpiskę na tę dietę? To weź wklej. Przy diecie cukrzycowej nie powinno być mikroporcji - jak będziesz głodna to cukier będzie rósł (uwolnią się zapasy z wątroby).

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzicie albo zamierzacie chodzić do szkoły rodzenia?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemam żadnej diety ustalonej, lekarz kazał mi wejść na slodkiemamy.pl i zapoznać sie z tą dietą. Niejestem w stanie zastosować sie do tych porcji z tych stron dla cukrzyków, mimo że waże mało zawsze dużo jadłam, a tam np jest 75 gr chlebka razowego na śniadanie +dodatki. Zawsze jadłam 3 razy tyle, albo na drugie śniadanie 2 małe kromeczki i pół trójkącika serka topionego. Stosowałam sie w miare do tego ale cały czas jestem głodna. Wczoraj przepłakałam pół nocy bo miałam myśli że nie umię zadbać o dziecko i coś mu będzie jak jestem głodna albo jak zjem za dużo. A w domu wcale niemam wsparcia, śmieją sie że dawniej tak niebyło i dzieci sie rodziły i takie tam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia, to ja niebęde chodzić ale zapisałam sie do położnej na nfz i ona mnie przygotuje.

• MOI Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli dziękuję!!!! Jesteś wielka! <3
    Teraz widzę, że wybór tak ciemnych okien nie był dobry i gdybym mogła jeszcze raz wybierać, zdecydowałabym się na białe :/ Pokój dziecięcy jest dość duży, bo ma 20 m2 po podłodze, jednak ma skos i pomimo wielkości wydaje mi się bardzo nieustawny :/ Bardzo podoba mi się Twoja druga propozycja, ale dopowiedz, czy pisząc o białym parkiecie, masz na myśli totalnie biały, kryjący kolor, czy tylko efekt pobielonego drewna (czyli z widocznym rysunkiem drewna i nie całkiem biały)?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczyny chodzicie albo zamierzacie chodzić do szkoły rodzenia?
    Właśnie dziś się zapisałam! Zajęcie rozpoczynają się na koniec lipca i trwają 4 tygodnie (odbywają 2 razy w tygodniu chyba po 2-3 godziny). Troszkę późno, ale nie było wolnych miejsc we wcześniejszych grupach, więc nie miałam wyjścia. Zajęcia organizuje mój szpital i są bezpłatne :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie planuję się zapisać do Poradni Dla Mamy i Dziecka na NFZ. W ramach tego jest bezpłatna szkoła rodzenia, ćwiczenia dla kobiet w ciąży i później już z maluszkami, poradnia laktacyjna. Myślę, że skorzystam :D

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam nieciekawe wieści...a mianowicie okazało się, że muszę siedzieć w domu i leżeć, gdyż czasami twardnieje mi brzuch...miałam taki objaw parę razy na spacerze, nie wiedziałam, że to coś aż tak poważnego. No i mam L4 z 1, czyli leżenie...mam ruch ograniczyć do minimum i nie wychodzić z domu przez miesiąc...:( nie wiem jak ja to przeżyje..no i się zmartwiłam, że przecież małemu mogło się coś stać. Eh...i się teraz będę bała w domu ruszyć, a ja tak nie cierpię się nie ruszać..musiałam się wyżalic, bo na prawdę okropny mam dzień..

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka... kurcze szkoda :( No ale co zrobisz... Dbaj o siebie, leż, odpoczywaj. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale wiesz ile jest książek do przeczytania i filmów do obejrzenia? :)

pestka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdykam jak ja nie znoszę tych tekstów "Kiedyś tak nie było i dzieci się rodziły"! Po prostu nóż się w kieszeni otwiera! Kiedyś się zębów nie myło- też było lepiej? Odpowiadaj tak mądrusiom!
    Aniqa wrote:
    Niemam żadnej diety ustalonej, lekarz kazał mi wejść na slodkiemamy.pl i zapoznać sie z tą dietą. Niejestem w stanie zastosować sie do tych porcji z tych stron dla cukrzyków, mimo że waże mało zawsze dużo jadłam, a tam np jest 75 gr chlebka razowego na śniadanie +dodatki. Zawsze jadłam 3 razy tyle, albo na drugie śniadanie 2 małe kromeczki i pół trójkącika serka topionego. Stosowałam sie w miare do tego ale cały czas jestem głodna. Wczoraj przepłakałam pół nocy bo miałam myśli że nie umię zadbać o dziecko i coś mu będzie jak jestem głodna albo jak zjem za dużo. A w domu wcale niemam wsparcia, śmieją sie że dawniej tak niebyło i dzieci sie rodziły i takie tam.

Aniqa, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ale to są pewnie skurcze braxtona-hicksa i to jest podobno normalne po 20 tyg ciąży...
    Poczytaj sobie to może się uspokoisz :)
    http://parenting.pl/portal/twardniejacy-brzuch-w-ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a ja mam nieciekawe wieści...a mianowicie okazało się, że muszę siedzieć w domu i leżeć, gdyż czasami twardnieje mi brzuch...miałam taki objaw parę razy na spacerze, nie wiedziałam, że to coś aż tak poważnego. No i mam L4 z 1, czyli leżenie...mam ruch ograniczyć do minimum i nie wychodzić z domu przez miesiąc...:( nie wiem jak ja to przeżyje..no i się zmartwiłam, że przecież małemu mogło się coś stać. Eh...i się teraz będę bała w domu ruszyć, a ja tak nie cierpię się nie ruszać..musiałam się wyżalic, bo na prawdę okropny mam dzień..
    Ja też mam dzień zamartwiania się,i niewychodzenia z łóżka, już mam wrażenie że jakaś depresja ciążowa mnie dopada. mam nadzieje że jutro się obudze i będzie lepiej. U ciebie też musi być! Ja etap leżenia mam za sobą, ale nie leżałam całkiem tylko wypoczywałam więcej niż normalnie,i było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja też mam dzień zamartwiania się,i niewychodzenia z łóżka, już mam wrażenie że jakaś depresja ciążowa mnie dopada.
    To witajcie w klubie, ja mam tak od kilku dni :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Pestka... kurcze szkoda :( No ale co zrobisz... Dbaj o siebie, leż, odpoczywaj. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale wiesz ile jest książek do przeczytania i filmów do obejrzenia? :)

Hah, wiem, i to mnie trzyma;) ja generalnie czuje się dobrze, i raczej myślałam, że to twardnienie jest normalne...przeraża mnie wizja bycia w domu. Bo to ani po zakupy gdzieś dalej wyjść, bo jeżeli wpadnie ZUS z kontrolą to co im powiem...? zakichana 1...:/ tez się trochę obawiam z psiakiem wyjść, ale cóż. Na badaniu było chyba wszystko w porządku, lekarka nic nie mówiła. A tu nawet do biblioteki po książki do magisterki teraz wyjśc nie mogę! O zgrozo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:32

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Hah, wiem, i to mnie trzyma;) ja generalnie czuje się dobrze, i raczej myślałam, że to twardnienie jest normalne...przeraża mnie wizja bycia w domu. Bo to ani po zakupy gdzieś dalej wyjść, bo jeżeli wpadnie ZUS z kontrolą to co im powiem...? zakichana 1...:/ tez się trochę obawiam z psiakiem wyjść, ale cóż. Na badaniu było chyba wszystko w porządku, lekarka nic nie mówiła. A tu nawet do biblioteki po książki do magisterki teraz wyjśc nie mogę! O zgrozo!
    Bez przesady, to że l4 jest leżące to nie znaczy że jesteś uziemiona w łóżku, ja normalnie funkcjonuje a mam od początku leżące, kiedy miałam odklejenie łożyska to też chodziłam do sklepu, jeździłam gdzieś tam ale mniej, zus z reguły nie kontroluje ciężarnych.

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ