WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było obciążenie glukozą, 75 g

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robiłaś z cytryną ?
    skąd jesteś ? trzeba znaleźć poradnię dla cukrzyków

Kajoli tak kłucie jakby ktoś szpilkę wbił tak chwyta mocno a po chwili puszcza ?

• loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zapisałam do zosieńki:) zajęcia od 5 sierpnia chyba 6 tygodni:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli jeżeli to takie kłucie, że aż trzeba powietrze wstrzymać bo przy oddychaniu jeszcze bardziej się nasila - to nerwobóle. Często tak miałam od dziecka właściwie i każdy jeden lekarz twierdził, że to normalne. Tylko jak normalne jak boli? :/ no chyba, że masz inne te kłucia to wtedy konsultacja wskazana

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    a robiłaś z cytryną ?

Kajoli tak kłucie jakby ktoś szpilkę wbił tak chwyta mocno a po chwili puszcza ?
    Tak z cytryną, do poradni niemam skierowania,poza tym przeraża mnie to i musze sobie zrobić przerwe bo albo sie zagłodze albo oszaleje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Kajaoli jeżeli to takie kłucie, że aż trzeba powietrze wstrzymać bo przy oddychaniu jeszcze bardziej się nasila - to nerwobóle. Często tak miałam od dziecka właściwie i każdy jeden lekarz twierdził, że to normalne. Tylko jak normalne jak boli? :/ no chyba, że masz inne te kłucia to wtedy konsultacja wskazana

dokładnie o to pytałam bo mój mąż tak ma - lekarz kazał zbadać potas i magnez bo to może świadczyć o niedoborze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam, że powinnaś powtórzyć badanie ja to badanie bardzo źle zniosłam ale lekarz mi wręcz zabronił cytrynę bo fałszuje wyniki.

Skonsultuj się z innym lekarzem koniecznie !!

• renatkach Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam dzisiaj dzień pełen wrażeń i tych przyjemnych i trochę mniej, ale do rzeczy. Byłam dzisiaj zapisać się do położnej na zajęcia edukacyjne :) a wieczorem byłam na połówkowym. Lekarz potwierdził, że będzie dziewczynka. Wszystkie pomiary w normie ;) trochę odetchnęłam z ulgą, mała nam niestety buzi nie pokazała, bo ciągle zasłaniała ją rękami :) na chwilę obecną ma 382 gramy to tyle miłego wieczorku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:16

Kajaoli, agatas, lubek, paaolka, MOI, caterinka, anka_a, Anoolka, Agrafka, ao12. lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    a robiłaś z cytryną ?

Dokladnie tak, nieraz troche mnie trzyma i nie moge nabrac glebiej powietrza. Jak chwile poczekam to przechodzi.
    Myslisz, ze to niedobor potasu i magnezu? Jutro ide do lekarza wiec zapytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:51

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Mitaka, to co opisujesz bardzo przypomina to, co sie ze mna nieraz dzieje.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli to sprawdź sobie poziom potasu i magnezu powinno pomóc.

Dziewczynki trzymajcie kciuki jedziemy jutro z Kasią znowu do szpitala mam nadzieję że ręka się zrosła i będzie to nasza ostatnia wizyta.

Kajaoli, anka_a, Anoolka lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy Ulcio :)
    Daj znac jutro jak poszlo.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    ja się zapisałam do zosieńki:) zajęcia od 5 sierpnia chyba 6 tygodni:)

ja tez do Zosienki :) tylko zaczynam 28. czerwca

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio trzymam kciuki również :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wpisz mnie proszę na listę na pierwszej stronie.
    TP: 14.10.2014
    Liczba miesięcy starań: 1 z ovu
    Imię: Karolina
    Mój wiek: 24

Dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 08:07

Kajaoli, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a za mnie proszę trzymać kciuki mamy USG połówkowe dziś:)

paradise, caterinka, Kajaoli, anka_a, pestka, Anoolka, agatas, Monica, Agrafka, ao12. lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiesci ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale moze akurat znacie kogos kto moze byc zainteresowany. Staram sie sprzedac meble z pokoju, ktory przygotowujemy dla maluszka, sa w idealnym stanie, podaje link do ogloszenia:
    http://olx.pl/oferta/zestaw-mebli-vox-modern-biurko-regal-szafka-CID628-ID5VQwT.html

Jesli uznacie, ze to nie miejsce na prywate i zalatwianie wlasnych interesow, usune bez obrazy :).

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Niemam żadnej diety ustalonej, lekarz kazał mi wejść na slodkiemamy.pl i zapoznać sie z tą dietą. Niejestem w stanie zastosować sie do tych porcji z tych stron dla cukrzyków, mimo że waże mało zawsze dużo jadłam, a tam np jest 75 gr chlebka razowego na śniadanie +dodatki. Zawsze jadłam 3 razy tyle, albo na drugie śniadanie 2 małe kromeczki i pół trójkącika serka topionego. Stosowałam sie w miare do tego ale cały czas jestem głodna. Wczoraj przepłakałam pół nocy bo miałam myśli że nie umię zadbać o dziecko i coś mu będzie jak jestem głodna albo jak zjem za dużo. A w domu wcale niemam wsparcia, śmieją sie że dawniej tak niebyło i dzieci sie rodziły i takie tam.

Powiem szczerze - nie jestem lekarzem, ale jak dla mnie ta dieta to jest jakaś tragedia. 1600 kcal na dobę w ciąży??? To są jakieś żarty. 1600 to jest minimalne dziennie zapotrzebowanie dla przeciętnej kobiety ważącej 60 kg, ale nie w ciąży! Są przecież produkty bardzo kaloryczne, które nie podnoszą znacząco cukru, więc mogą być spożywane, a nawet powinny - np. tłuste ryby.
    Na Twoim miejscu Aniqa olałabym tę stronę i zaczęła się odżywiać po prostu według diety cukrzycowej na przykład z tej strony http://www.montignac.com/pl/metoda-montignac/ . Według mnie w tej chwili się głodisz i szkodzisz dziecku. Do tego nie jest realne żebyś tę dietę utrzymała przy takich porcjach i prawdopodobnie bardzo szybko się złamiesz i zaczniesz jeść normalnie, albo robić "grzeszki" które są bradzo niebezpieczne.
    Oczywiście wszystko to Twoja decyzja, ale gdybym ja była w Twojej sytuacji to olałabym słodkiemamy.com.pl i przeszła na dietę Montignaca (cukrzycową).

Kajaoli, anka_a, Anoolka lubią tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u lekarza, okazalo sie, ze te bole promieniujace od jajnika w dol uda to niedobor magnezu! :)
    Mam przepisany magnez i zelazo do brania przez nastepny miesiac.

MOI, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ