Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kajaoli jeżeli to takie kłucie, że aż trzeba powietrze wstrzymać bo przy oddychaniu jeszcze bardziej się nasila - to nerwobóle. Często tak miałam od dziecka właściwie i każdy jeden lekarz twierdził, że to normalne. Tylko jak normalne jak boli?
no chyba, że masz inne te kłucia to wtedy konsultacja wskazana
-
nick nieaktualnyUlcio wrote:a robiłaś z cytryną ?
skąd jesteś ? trzeba znaleźć poradnię dla cukrzyków
Kajoli tak kłucie jakby ktoś szpilkę wbił tak chwyta mocno a po chwili puszcza ? -
nick nieaktualnymitaka wrote:Kajaoli jeżeli to takie kłucie, że aż trzeba powietrze wstrzymać bo przy oddychaniu jeszcze bardziej się nasila - to nerwobóle. Często tak miałam od dziecka właściwie i każdy jeden lekarz twierdził, że to normalne. Tylko jak normalne jak boli?
dokładnie o to pytałam bo mój mąż tak ma - lekarz kazał zbadać potas i magnez bo to może świadczyć o niedoborze. -
nick nieaktualny
-
a ja miałam dzisiaj dzień pełen wrażeń i tych przyjemnych i trochę mniej, ale do rzeczy. Byłam dzisiaj zapisać się do położnej na zajęcia edukacyjne
a wieczorem byłam na połówkowym. Lekarz potwierdził, że będzie dziewczynka. Wszystkie pomiary w normie
trochę odetchnęłam z ulgą, mała nam niestety buzi nie pokazała, bo ciągle zasłaniała ją rękami
na chwilę obecną ma 382 gramy to tyle miłego wieczorku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:16
Kajaoli, agatas, lubek, paaolka, MOI, caterinka, anka_a, Anoolka, Agrafka, ao12. lubią tę wiadomość
-
Ulcio wrote:a robiłaś z cytryną ?
skąd jesteś ? trzeba znaleźć poradnię dla cukrzyków
Kajoli tak kłucie jakby ktoś szpilkę wbił tak chwyta mocno a po chwili puszcza ?
Dokladnie tak, nieraz troche mnie trzyma i nie moge nabrac glebiej powietrza. Jak chwile poczekam to przechodzi.
Myslisz, ze to niedobor potasu i magnezu? Jutro ide do lekarza wiec zapytam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:51
-
mitaka wrote:Kajaoli jeżeli to takie kłucie, że aż trzeba powietrze wstrzymać bo przy oddychaniu jeszcze bardziej się nasila - to nerwobóle. Często tak miałam od dziecka właściwie i każdy jeden lekarz twierdził, że to normalne. Tylko jak normalne jak boli?
Mitaka, to co opisujesz bardzo przypomina to, co sie ze mna nieraz dzieje.
-
nick nieaktualny
-
Kajaoli wpisz mnie proszę na listę na pierwszej stronie.
TP: 14.10.2014
Liczba miesięcy starań: 1 z ovu
Imię: Karolina
Mój wiek: 24
DziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 08:07
Kajaoli, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale moze akurat znacie kogos kto moze byc zainteresowany. Staram sie sprzedac meble z pokoju, ktory przygotowujemy dla maluszka, sa w idealnym stanie, podaje link do ogloszenia:
http://olx.pl/oferta/zestaw-mebli-vox-modern-biurko-regal-szafka-CID628-ID5VQwT.html
Jesli uznacie, ze to nie miejsce na prywate i zalatwianie wlasnych interesow, usune bez obrazy.
-
Aniqa wrote:Niemam żadnej diety ustalonej, lekarz kazał mi wejść na slodkiemamy.pl i zapoznać sie z tą dietą. Niejestem w stanie zastosować sie do tych porcji z tych stron dla cukrzyków, mimo że waże mało zawsze dużo jadłam, a tam np jest 75 gr chlebka razowego na śniadanie +dodatki. Zawsze jadłam 3 razy tyle, albo na drugie śniadanie 2 małe kromeczki i pół trójkącika serka topionego. Stosowałam sie w miare do tego ale cały czas jestem głodna. Wczoraj przepłakałam pół nocy bo miałam myśli że nie umię zadbać o dziecko i coś mu będzie jak jestem głodna albo jak zjem za dużo. A w domu wcale niemam wsparcia, śmieją sie że dawniej tak niebyło i dzieci sie rodziły i takie tam.
Powiem szczerze - nie jestem lekarzem, ale jak dla mnie ta dieta to jest jakaś tragedia. 1600 kcal na dobę w ciąży??? To są jakieś żarty. 1600 to jest minimalne dziennie zapotrzebowanie dla przeciętnej kobiety ważącej 60 kg, ale nie w ciąży! Są przecież produkty bardzo kaloryczne, które nie podnoszą znacząco cukru, więc mogą być spożywane, a nawet powinny - np. tłuste ryby.
Na Twoim miejscu Aniqa olałabym tę stronę i zaczęła się odżywiać po prostu według diety cukrzycowej na przykład z tej strony http://www.montignac.com/pl/metoda-montignac/ . Według mnie w tej chwili się głodisz i szkodzisz dziecku. Do tego nie jest realne żebyś tę dietę utrzymała przy takich porcjach i prawdopodobnie bardzo szybko się złamiesz i zaczniesz jeść normalnie, albo robić "grzeszki" które są bradzo niebezpieczne.
Oczywiście wszystko to Twoja decyzja, ale gdybym ja była w Twojej sytuacji to olałabym słodkiemamy.com.pl i przeszła na dietę Montignaca (cukrzycową).Kajaoli, anka_a, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie u lekarza, okazalo sie, ze te bole promieniujace od jajnika w dol uda to niedobor magnezu!
Mam przepisany magnez i zelazo do brania przez nastepny miesiac.
MOI, ao12. lubią tę wiadomość