WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i druga sprawa: rozmawialam dzis z moim ginekologiem o porodzie i jeszcze to nie jest pewne ale prawdopodobnie to on bedzie odbieral porod :)

MOI, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Dzien dobry! Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale moze akurat znacie kogos kto moze byc zainteresowany. Staram sie sprzedac meble z pokoju, ktory przygotowujemy dla maluszka, sa w idealnym stanie, podaje link do ogloszenia:
    http://olx.pl/oferta/zestaw-mebli-vox-modern-biurko-regal-szafka-CID628-ID5VQwT.html

Jesli uznacie, ze to nie miejsce na prywate i zalatwianie wlasnych interesow, usune bez obrazy :).

Lubek, mi to nie przeszkadza , uwazam ze to dobry pomysl, zeby tu zamiescic.
    Jesli chcesz to mozesz wkleic ten post dodatkowo na watku zatytulowanym : Bazarek. Tam zagladaja dziewczyny z roznych forum wiec wiecej ludzi obejrzy twoja oferte :)

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli to super, że sie wyjaśniło co się dzieje! No i z porodem też fajnie;)
    ja uskuteczniam leżenie po tym jak mój wspaniały M zrobił przygotował mi śniadanko i koktajl truskawkowy :D

Kajaoli, Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Kajaoli to super, że sie wyjaśniło co się dzieje! No i z porodem też fajnie;)
    ja uskuteczniam leżenie po tym jak mój wspaniały M zrobił przygotował mi śniadanko i koktajl truskawkowy :D

Oooo, ale masz fajnie :)
    Moj mezczyzna zrobil mi niespodzianke wczoraj i zanim poszedl do pracy, wyprowadzil pieska i tez przygotowal mi sniadanko :)
    Przyjemnie jest miec dbajacego o ciebie mezczyzne w domku :)

pestka, MOI lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, to link dla ciebie do bazarku, na ktory zaglada duzo dziewczyn
    ( bo sa dwa, jeden na trzecim trymestrze a drugi na ogolnym w ciazy:

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,7.html

Zawsze mozesz wrzucic na obydwa :)
    ale na tym ogolnym wiecej sie dzieje i mozesz miec odzew :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:31

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny macie się fajnie :)

• lubek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Lubek, to link dla ciebie do bazarku, na ktory zaglada duzo dziewczyn
    ( bo sa dwa, jeden na trzecim trymestrze a drugi na ogolnym w ciazy:

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,7.html

Zawsze mozesz wrzucic na obydwa :)
    ale na tym ogolnym wiecej sie dzieje i mozesz miec odzew :)

bardzo dziekuje!! :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:44

• lubek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji polece Wam kolejna ksiazke, niedawno wydana: 'Mundra' Sylwii Szwed. To zbior kilkunastu wywiadow z poloznymi w roznym wieku, o roznych doswiadczeniach. Mowi o sile kobiety, o nieprzewidywalnosci natury, o instynktach, o pieknie porodu, o zmianach jakie zaszly i zachodza w podejsciu do ciezarnych. Polecam szczegolnie dziewczynom, ktore sa przekonane o tym, ze chca rodzic naturalnie (zeby sie mogly ugruntowac w tym przekonaniu), ale tez tym, ktore sie wahaja i jeszcze nie wiedza.
    Jeszcze nie skonczylam czytac, ale dla mnie ksiazka jest niezwykle poruszajaca i wzruszajaca, co chwile plyna mi lzy, bez powodu.

Kajaoli, Agrafka, Aniqa lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy za kciuki :) po 7 tygodniach rączka już bez gipsu i bez szyny :)
    wg pana dr wszystko pięknie się zrosło.

Kasia dostała ćwiczenia bo troszkę ma problem z odwracaniem ręki bo nadgarstek nie do końca się obraca ale pan dr powiedział że będzie dobrze i że wszystko samo podczas normalnych czynności się zrehabilituje :)

anka_a, agatas, paradise, caterinka, Kajaoli, Anoolka, Monica, paaolka, Aniqa, sylwia1985, ao12., Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio dobrze że wszystko w porządku z ręką Kasi :)
    Lubek z chęcią zajrze do książki, z tego co mówisz bardzo ciekawa:)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) Ja już po USG:) i wszystko świetnie:) Michaś zdrów jak rybka, ruchliwy i waży 330 gram:) ufff bardzo się ciesze:)

agatas, caterinka, paradise, pestka, Kajaoli, MOI, lubek, Anoolka, Monica, paaolka, poczwarkah, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaś śliczne imię :)

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę z Waszych dobrych wiadomości :)
    Aniqa też mi się wydaje niemożliwością taka dieta - wiadomo, że z cukrzycą nie ma żartów, ale głodzenie się nie przyniesie odpowiedniego rezultatu, bo w prawidłowej diecie cukrzycowej nie o to chodzi. Może dobrze, żebyś jeszcze powtórzyła to badanie.
    http://parenting.pl/portal/dieta-w-cukrzycy-ciezarnych tu jest co nie co wspomniane.
    Kochana bardzo mocno trzymam kciuki, żebyś nie musiała się tak męczyć!

Przy okazji chciałam napisać, że od tygodnia regularnie czuję moją Zosieńkę :) Mała jest bardzo nisko i molestuje mój pęcherz. Najchętniej się wierci po truskawkach :D U mnie jest jakoś tak dziwnie, że jak położę się na wznak, to nic nie czuję, dopiero jak ułożę się na boku to czuję jej puknięcia :)

Aniqa, Kajaoli, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja miałam dziś połówkowe tzn. miałam mieć, ale Kuba mały złośliwiec zasłonił buźkę rączką udało się jakoś ustalić że ustka, nosek, główka włącznie z szyjką jest w najlepszym porządku.Cięzko było zobaczyć serduszko, przyczepność pępowiny,itp. Odwrócił się pupą i miał nas gdzieś, mało tego nóżki skrzyżował po turecku no i o buzi wspominałam. Normalnie szykuje mi się syn akrobata:) no i za dwa tygodnie powtórka z rozrywki. Wydaje mi się że za dużo waży 410 gram, ale od dziś kończę ze słodyczami niestety stres zajadam słodkim i bardzo tego żałuje:(a mam ojca cukrzyka ciekawe jak mi wyjdzie badanie z glukozą.Na szczęście uczę się na błędach lekarz nic nie mówił, ale patrząc na Wasze pociechy to ciut za dużo:( ps. dostałam jednak żelazo z kwasem foliowym natomiast pocieszył mnie że kawę można pić do 3 filiżanek nie więcej bo niby nawet to poprawia krążenie dziecka nie wiem mi jedna starczy:) buziaki dla wszystkich Mam i oby połówkowe były lepsze niż moje.ZDRÓWKA dla Was i dzieciątek:)

Anoolka, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica to rzeczywiscie rosnie Ci maly zlosliwiec ;) wazne, ze to co udalo sie zobaczyc jest w jak najlepszym porzadku ;)

Monica, Aniqa lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Cześć dziewczyny ja miałam dziś połówkowe tzn. miałam mieć, ale Kuba mały złośliwiec zasłonił buźkę rączką udało się jakoś ustalić że ustka, nosek, główka włącznie z szyjką jest w najlepszym porządku.Cięzko było zobaczyć serduszko, przyczepność pępowiny,itp. Odwrócił się pupą i miał nas gdzieś, mało tego nóżki skrzyżował po turecku no i o buzi wspominałam. Normalnie szykuje mi się syn akrobata:) no i za dwa tygodnie powtórka z rozrywki. Wydaje mi się że za dużo waży 410 gram, ale od dziś kończę ze słodyczami niestety stres zajadam słodkim i bardzo tego żałuje:(a mam ojca cukrzyka ciekawe jak mi wyjdzie badanie z glukozą.Na szczęście uczę się na błędach lekarz nic nie mówił, ale patrząc na Wasze pociechy to ciut za dużo:( ps. dostałam jednak żelazo z kwasem foliowym natomiast pocieszył mnie że kawę można pić do 3 filiżanek nie więcej bo niby nawet to poprawia krążenie dziecka nie wiem mi jedna starczy:) buziaki dla wszystkich Mam i oby połówkowe były lepsze niż moje.ZDRÓWKA dla Was i dzieciątek:)

Monica, a w ktorym jestes tyg? Ja bylam w 21t0d i moj wazyl 424g i wydawalo sie to w sam raz ;)

Monica, ao12. lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój w 21t2d 455g - lekarz uznał, że w normie :) Chłopy po prostu duże rosną :D

Monica, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:

Monica, moj w tamtym tygodniu wazyl 518 gr i lekarka tez powiedziala, ze waga zgadza sie z tygodniem ciazy. Wiec moze zapytaj poprostu lekarza czy z waga wszystko w porzadku.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ćwiczycie coś troszkę jakieś ćwiczenia czy rozciągania? Może macie jakieś sprawdzone ćwiczonka - bo ja bym się z chęcią poruszała trochę :) Przed ciążą często ćwiczyłam z mel b, trochę rzadziej z chodakowską a teraz znalazłam coś takiego

https://www.youtube.com/watch?v=vJ6iOB_-tJU

i może dzisiaj się troszkę powyginam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 17:04

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ