Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
lubek wrote:Dzien dobry! Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale moze akurat znacie kogos kto moze byc zainteresowany. Staram sie sprzedac meble z pokoju, ktory przygotowujemy dla maluszka, sa w idealnym stanie, podaje link do ogloszenia:
http://olx.pl/oferta/zestaw-mebli-vox-modern-biurko-regal-szafka-CID628-ID5VQwT.html
Jesli uznacie, ze to nie miejsce na prywate i zalatwianie wlasnych interesow, usune bez obrazy.
Lubek, mi to nie przeszkadza , uwazam ze to dobry pomysl, zeby tu zamiescic.
Jesli chcesz to mozesz wkleic ten post dodatkowo na watku zatytulowanym : Bazarek. Tam zagladaja dziewczyny z roznych forum wiec wiecej ludzi obejrzy twoja oferte
lubek, ao12. lubią tę wiadomość
-
pestka wrote:Kajaoli to super, że sie wyjaśniło co się dzieje! No i z porodem też fajnie;)
ja uskuteczniam leżenie po tym jak mój wspaniały M zrobił przygotował mi śniadanko i koktajl truskawkowy
Oooo, ale masz fajnie
Moj mezczyzna zrobil mi niespodzianke wczoraj i zanim poszedl do pracy, wyprowadzil pieska i tez przygotowal mi sniadanko
Przyjemnie jest miec dbajacego o ciebie mezczyzne w domku
pestka, MOI lubią tę wiadomość
-
Lubek, to link dla ciebie do bazarku, na ktory zaglada duzo dziewczyn
( bo sa dwa, jeden na trzecim trymestrze a drugi na ogolnym w ciazy:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,7.html
Zawsze mozesz wrzucic na obydwa
ale na tym ogolnym wiecej sie dzieje i mozesz miec odzew
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:31
lubek lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Lubek, to link dla ciebie do bazarku, na ktory zaglada duzo dziewczyn
( bo sa dwa, jeden na trzecim trymestrze a drugi na ogolnym w ciazy:
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,7.html
Zawsze mozesz wrzucic na obydwa
ale na tym ogolnym wiecej sie dzieje i mozesz miec odzew
bardzo dziekuje!!
-
Przy okazji polece Wam kolejna ksiazke, niedawno wydana: 'Mundra' Sylwii Szwed. To zbior kilkunastu wywiadow z poloznymi w roznym wieku, o roznych doswiadczeniach. Mowi o sile kobiety, o nieprzewidywalnosci natury, o instynktach, o pieknie porodu, o zmianach jakie zaszly i zachodza w podejsciu do ciezarnych. Polecam szczegolnie dziewczynom, ktore sa przekonane o tym, ze chca rodzic naturalnie (zeby sie mogly ugruntowac w tym przekonaniu), ale tez tym, ktore sie wahaja i jeszcze nie wiedza.
Jeszcze nie skonczylam czytac, ale dla mnie ksiazka jest niezwykle poruszajaca i wzruszajaca, co chwile plyna mi lzy, bez powodu.Kajaoli, Agrafka, Aniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziękujemy za kciuki
po 7 tygodniach rączka już bez gipsu i bez szyny
wg pana dr wszystko pięknie się zrosło.
Kasia dostała ćwiczenia bo troszkę ma problem z odwracaniem ręki bo nadgarstek nie do końca się obraca ale pan dr powiedział że będzie dobrze i że wszystko samo podczas normalnych czynności się zrehabilituje
anka_a, agatas, paradise, caterinka, Kajaoli, Anoolka, Monica, paaolka, Aniqa, sylwia1985, ao12., Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki:) Ja już po USG:) i wszystko świetnie:) Michaś zdrów jak rybka, ruchliwy i waży 330 gram:) ufff bardzo się ciesze:)
agatas, caterinka, paradise, pestka, Kajaoli, MOI, lubek, Anoolka, Monica, paaolka, poczwarkah, ao12., anka_a lubią tę wiadomość
-
Bardzo się cieszę z Waszych dobrych wiadomości
Aniqa też mi się wydaje niemożliwością taka dieta - wiadomo, że z cukrzycą nie ma żartów, ale głodzenie się nie przyniesie odpowiedniego rezultatu, bo w prawidłowej diecie cukrzycowej nie o to chodzi. Może dobrze, żebyś jeszcze powtórzyła to badanie.
http://parenting.pl/portal/dieta-w-cukrzycy-ciezarnych tu jest co nie co wspomniane.
Kochana bardzo mocno trzymam kciuki, żebyś nie musiała się tak męczyć!
Przy okazji chciałam napisać, że od tygodnia regularnie czuję moją ZosieńkęMała jest bardzo nisko i molestuje mój pęcherz. Najchętniej się wierci po truskawkach
U mnie jest jakoś tak dziwnie, że jak położę się na wznak, to nic nie czuję, dopiero jak ułożę się na boku to czuję jej puknięcia
Aniqa, Kajaoli, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ja miałam dziś połówkowe tzn. miałam mieć, ale Kuba mały złośliwiec zasłonił buźkę rączką udało się jakoś ustalić że ustka, nosek, główka włącznie z szyjką jest w najlepszym porządku.Cięzko było zobaczyć serduszko, przyczepność pępowiny,itp. Odwrócił się pupą i miał nas gdzieś, mało tego nóżki skrzyżował po turecku no i o buzi wspominałam. Normalnie szykuje mi się syn akrobata:) no i za dwa tygodnie powtórka z rozrywki. Wydaje mi się że za dużo waży 410 gram, ale od dziś kończę ze słodyczami niestety stres zajadam słodkim i bardzo tego żałuje:(a mam ojca cukrzyka ciekawe jak mi wyjdzie badanie z glukozą.Na szczęście uczę się na błędach lekarz nic nie mówił, ale patrząc na Wasze pociechy to ciut za dużo:( ps. dostałam jednak żelazo z kwasem foliowym natomiast pocieszył mnie że kawę można pić do 3 filiżanek nie więcej bo niby nawet to poprawia krążenie dziecka nie wiem mi jedna starczy:) buziaki dla wszystkich Mam i oby połówkowe były lepsze niż moje.ZDRÓWKA dla Was i dzieciątek:)
Anoolka, ao12., anka_a lubią tę wiadomość
-
Monica wrote:Cześć dziewczyny ja miałam dziś połówkowe tzn. miałam mieć, ale Kuba mały złośliwiec zasłonił buźkę rączką udało się jakoś ustalić że ustka, nosek, główka włącznie z szyjką jest w najlepszym porządku.Cięzko było zobaczyć serduszko, przyczepność pępowiny,itp. Odwrócił się pupą i miał nas gdzieś, mało tego nóżki skrzyżował po turecku no i o buzi wspominałam. Normalnie szykuje mi się syn akrobata:) no i za dwa tygodnie powtórka z rozrywki. Wydaje mi się że za dużo waży 410 gram, ale od dziś kończę ze słodyczami niestety stres zajadam słodkim i bardzo tego żałuje:(a mam ojca cukrzyka ciekawe jak mi wyjdzie badanie z glukozą.Na szczęście uczę się na błędach lekarz nic nie mówił, ale patrząc na Wasze pociechy to ciut za dużo:( ps. dostałam jednak żelazo z kwasem foliowym natomiast pocieszył mnie że kawę można pić do 3 filiżanek nie więcej bo niby nawet to poprawia krążenie dziecka nie wiem mi jedna starczy:) buziaki dla wszystkich Mam i oby połówkowe były lepsze niż moje.ZDRÓWKA dla Was i dzieciątek:)
Monica, a w ktorym jestes tyg? Ja bylam w 21t0d i moj wazyl 424g i wydawalo sie to w sam raz
Monica, ao12. lubią tę wiadomość
-
Monica wrote:Cześć dziewczyny ja miałam dziś połówkowe tzn. miałam mieć, ale Kuba mały złośliwiec zasłonił buźkę rączką udało się jakoś ustalić że ustka, nosek, główka włącznie z szyjką jest w najlepszym porządku.Cięzko było zobaczyć serduszko, przyczepność pępowiny,itp. Odwrócił się pupą i miał nas gdzieś, mało tego nóżki skrzyżował po turecku no i o buzi wspominałam. Normalnie szykuje mi się syn akrobata:) no i za dwa tygodnie powtórka z rozrywki. Wydaje mi się że za dużo waży 410 gram, ale od dziś kończę ze słodyczami niestety stres zajadam słodkim i bardzo tego żałuje:(a mam ojca cukrzyka ciekawe jak mi wyjdzie badanie z glukozą.Na szczęście uczę się na błędach lekarz nic nie mówił, ale patrząc na Wasze pociechy to ciut za dużo:( ps. dostałam jednak żelazo z kwasem foliowym natomiast pocieszył mnie że kawę można pić do 3 filiżanek nie więcej bo niby nawet to poprawia krążenie dziecka nie wiem mi jedna starczy:) buziaki dla wszystkich Mam i oby połówkowe były lepsze niż moje.ZDRÓWKA dla Was i dzieciątek:)
Monica, moj w tamtym tygodniu wazyl 518 gr i lekarka tez powiedziala, ze waga zgadza sie z tygodniem ciazy. Wiec moze zapytaj poprostu lekarza czy z waga wszystko w porzadku.
-
Dziewczynki ćwiczycie coś troszkę jakieś ćwiczenia czy rozciągania? Może macie jakieś sprawdzone ćwiczonka - bo ja bym się z chęcią poruszała trochę
Przed ciążą często ćwiczyłam z mel b, trochę rzadziej z chodakowską a teraz znalazłam coś takiego
https://www.youtube.com/watch?v=vJ6iOB_-tJU
i może dzisiaj się troszkę powyginam....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 17:04