WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, tym bardziej Cię podziwiam i mam nadzieję, że uda Ci się to wszystko ogarnąć! :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bo maluch będzie z nami i zastanawiam się jak kolor na niego wpłynie. Dodatków takich jak dywan nigdzie nie mam bo starsza jest alergikiem. A w ogóle to złotego nie lubię.

Nie chodzi o kolor zloty tylko zolty :) jak kurczak:)
    Czerwony rzeczywiscie moze na niego dzialac pobudzajaco.
    A jake kolory lubisz? :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia, mam zamiar się zapisać, ale jakoś nie umiem się za to zabrać. Na bezpłatną w Warszawie raczej nie mam co liczyć bo ani nie jestem tutaj zameldowana ani nie rozliczam się tutaj z podatków. A więc szykują się dodatkowe koszta..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:43

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Bez przesady, to że l4 jest leżące to nie znaczy że jesteś uziemiona w łóżku, ja normalnie funkcjonuje a mam od początku leżące, kiedy miałam odklejenie łożyska to też chodziłam do sklepu, jeździłam gdzieś tam ale mniej, zus z reguły nie kontroluje ciężarnych.

No mam taką nadzieję, chociaż ja z kolei słyszałam, że własnie to jest dobra okazja do kontroli. Ty masz cała ciąże leżące? Ja zawsze miałam 2 dlatego teraz tak sie przejmuje..może faktycznie za bardzo.

Ja w końcu nie będę uczęszczać do szkoły rodzenia;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Kajaoli dziękuję!!!! Jesteś wielka! <3
    Teraz widzę, że wybór tak ciemnych okien nie był dobry i gdybym mogła jeszcze raz wybierać, zdecydowałabym się na białe :/ Pokój dziecięcy jest dość duży, bo ma 20 m2 po podłodze, jednak ma skos i pomimo wielkości wydaje mi się bardzo nieustawny :/ Bardzo podoba mi się Twoja druga propozycja, ale dopowiedz, czy pisząc o białym parkiecie, masz na myśli totalnie biały, kryjący kolor, czy tylko efekt pobielonego drewna (czyli z widocznym rysunkiem drewna i nie całkiem biały)?

Jesli chodzi o parkiet to wybierz jaki chcesz byleby byl bialy - moze byc z widocznymi slojami , przecierka lub nie - jaki ci sie spodoba, to przeciez twoj dom i ty decydujesz :):)
    Ale pamietaj, ze wtedy sciany tez biale i trzeba przewidziec te dodatki w kolorze podobnym do okien, o ktorych ci pisalam :)
    Mam nadzieje, ze pochwalisz sie efektem :)

MOI lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zapisałam do szkoły rodzenia...
    Paradise: możesz mieć meldunek tymczasowy i wtedy masz za darmo

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a ja mam nieciekawe wieści...a mianowicie okazało się, że muszę siedzieć w domu i leżeć, gdyż czasami twardnieje mi brzuch...miałam taki objaw parę razy na spacerze, nie wiedziałam, że to coś aż tak poważnego. No i mam L4 z 1, czyli leżenie...mam ruch ograniczyć do minimum i nie wychodzić z domu przez miesiąc...:( nie wiem jak ja to przeżyje..no i się zmartwiłam, że przecież małemu mogło się coś stać. Eh...i się teraz będę bała w domu ruszyć, a ja tak nie cierpię się nie ruszać..musiałam się wyżalic, bo na prawdę okropny mam dzień..

Pestka, moze to chwilowe? To sa takie skurcze, ktore uspakajaja sie jak lezysz, prawda?
    Lekarz nie poinformowal cie, ze to moze przejsc?

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A mi tak serduszko dokucza że zadzwoniłam dziś do kardiologa i od razu pojechałam i założyli mi holter...Najgorsze jest to że żeby cie potraktowali jak człowieka i szybko przyjęli to musisz zapłacić :/

Anoolka, przypomnij mi jak ci dokucza serducho bo mnie cos nieraz kluje i nie moge zlapac powietrza. Nie wiem, czy isc to zbadac czy jest to normalne bo mam przeciez teraz dwa razy tyle krwi co wczesniej wiec serce pracuje intensywniej.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka a długo już tak masz?? Dobrze że pojechałaś do lekarza, zawsze spokojniej na sumieniu :)

Kajaoli moja lekarka jak się jej zapytałam o nie, to od razu kazała mi leżeć i się nie przeciążać..myślę, że jest bardzo zapobiegawcza. Dostałam Luteinę i Duphaston na 2 tyg i za dwa tyg mam wizytę kontrolną, mam nadzieję że przejdzie i pozwoli mi się bardziej ruszać ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka po prostu oszczędzaj sie, wypoczywaj, po obiedzie drzemka, dobra książka itd. Mi niedaje l4 chodzonego od początku, niewiem czemu.

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Pestka po prostu oszczędzaj sie, wypoczywaj, po obiedzie drzemka, dobra książka itd. Mi niedaje l4 chodzonego od początku, niewiem czemu.

hmmm może się lekarz jakos ubezpiecza?
    Może weź z tą swoją dieta idź do innego lekarza tak czysto kontrolnie, bo przecież bez sensu że głodna chodzisz, to nie na tym polega...:(

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mi niedaje l4 chodzonego od początku, niewiem czemu.
    Ja bym chyba poprosiła o chodzące.
    Mi gin od początku dał chodzące pomimo plamienia przez kilka dni i pomimo utraty dwóch wcześniejszych ciąż.
    To racja że ZUS za bardzo nie biega za ciężarnymi ale jeśli ktoś doniesie do nich i złapią na chodzeniu taką która ma leżeć to trzeba się nieźle nagimnastykować żeby się wytłumaczyć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale z tymi skurczami i twardnieniem brzucha nie do końca jest tak jak piszecie.
    Twardnienie brzucha jest b. niepokojące wcale nie musi boleć - ale jest niebezpieczne bo grozi wcześniejszym porodem, wiem bo miałam to w pierwszej ciąży i wtedy naprawdę trzeba leżeć i nie chodzić skoro lekarz tak kazał to znaczy że nie są to skurcze braxtona.
    Pestka i tak dostałaś mało leków a bierzesz magnez?

Aniqa ja mam pytanie kiedy i jaki test robiłaś że wyszła Ci cukrzyca - mam takie samo zdanie jak Poczwarkah nie polega to na tym byś chodziła głodna a to co piszesz to jakiś absurd.

Anoolka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Dziewczyny ale z tymi skurczami i twardnieniem brzucha nie do końca jest tak jak piszecie.
    Twardnienie brzucha jest b. niepokojące wcale nie musi boleć - ale jest niebezpieczne bo grozi wcześniejszym porodem, wiem bo miałam to w pierwszej ciąży i wtedy naprawdę trzeba leżeć i nie chodzić skoro lekarz tak kazał to znaczy że nie są to skurcze braxtona.
    Pestka i tak dostałaś mało leków a bierzesz magnez?

biorę tez magnez już od jakiegoś czasu, doczytałam że to może pomóc. i od lekarki nospe forte mam jeszcze poza luteina i duphastonem. no i 17.06 kolejna wizyta, bo jakby tego mało było to mam stan zapalny i muszę posiew moczu zrobić..wszystko naraz.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    hmmm może się lekarz jakos ubezpiecza?
    Może weź z tą swoją dieta idź do innego lekarza tak czysto kontrolnie, bo przecież bez sensu że głodna chodzisz, to nie na tym polega...:(
    Piernicze to! I od jutra jem normalnie, zamienie tylko chleb na zbożowy i 0 słodyczy, bo teraz nie dość że spadam z wagi to jeszcze chodze głodna i słaba,i tylko burczy mi w brzuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:

Aniqa ja mam pytanie kiedy i jaki test robiłaś że wyszła Ci cukrzyca - mam takie samo zdanie jak Poczwarkah nie polega to na tym byś chodziła głodna a to co piszesz to jakiś absurd.
    Robiłam jakiś tydzień temu, norma po drugim badaniu była do 7.8 a ja miałam 7.96, dzień wcześniej jadłam słodkie, ale powiedział że to cukrzyca i diete.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 20:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale miałaś samą glukozę czy test obciążenia ?

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Całymi dniami czuję kołatania serca :( Jak Cię coś niepokoi to lepiej idź do lekarza ale to raczej nic strasznego :)

Acha, to ja nie mam kolatan tylko co jakis czas cos mnie kluje, moze masz racje, pomysle o dodatkowym badaniu na wszelki wypadek.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ