Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
zapisalam sie wreszcie na polowkowe - nie mam pojecia czy w 3D czy w 4D, nie wazne, wazne ze jutro zobacze maluszka. W piatek mam tez wizyte u nowego ginekologa - mam nadzieje ze bedzie chociaz w polowie tak kompetentny i mily jak moj poprzedni
Milego dnia!MOI, Kajaoli, Aniqa, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:A ha jeszcze odnośnie usg 4d, ja robiłam w 22 tyg.i potem poszłam na wizyte do mojego lekarza który mówił że to za wsześniej!!! Że czemu nie zapytałam go,to by mi powiedział że musi być 24 tyg bo chodzi o to że od 22 dziecko nabiera tłuszczyku i widać co i jak z nim wtedy dopiero. Ale z tego co piszecie to wy macie też przed 24 tyg, pewnie co lekarz to inne zdanie
-
nick nieaktualny
-
sylwia1985 wrote:No wlasnie jak to jest z polozna? Mozna sobie jakos wybrac? Jeszcze sie niezastanawialam nad tym- w czym ons moze mi pomagac? Wiem ze po porodzie owszem przychodzi do maluszka ale w trakcie ciazy co ona robi?
Mozesz zdecydowac sie na szkole rodzenia albo na spotkania z polozna, ktora przygotuje cie do porodu
Ja wybralam polozna gdyz tu gdzie mieszkam szkola rodzenia nie istnieje.
Czeka mnie w sumie dziewiec spotkan przygotowawczych, ktorych czesc odbedzie sie w lipcu a nastepnie we wrzesniu.
Ciekawa jestem jak to bedzie
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
Również dzisiaj kiepsko spałam. W nocy strasznie się kręcę staram się spać na lewym boku, tzn. Tak zasypiam a budzę się albo na plecach, albo na prawym boku i wtedy drętwieją mi ręcę i noga. MAM dziś kiepski dzień, i chodzę nie przytomna już nawet godzinkę drzemałam ale coś czuje że po obiadku trzeba znowu troszkę poluluać
-
Ja mam czasem tak ze jak dlugo chodze( a codziennie do pracy chodze na nogach 2km) to boli mnie tzn kluje prawy bok albo jajnik ale doslownie chwile i przestaje- zapytam sie gina od czego to.Tez biore zelazo i magnez
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 13:27
-
moni28 wrote:Również dzisiaj kiepsko spałam. W nocy strasznie się kręcę staram się spać na lewym boku, tzn. Tak zasypiam a budzę się albo na plecach, albo na prawym boku i wtedy drętwieją mi ręcę i noga.
Mam identyczny problem. Praktycznie zawsze budze sie na plecach. W ogole mam spory problem zeby ulozyc sie do snu tak zeby bylo mi wygodnie, dlatego tez zastanawiam sie nad kupnem poduchy do spania. Cos w tym stylu http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4225113025.html
-
Cześć mamusie właśnie wracam od połoznej Pola waży juz 620g w i kopie mnie w pęcherz w przyszłym tygodniu mam USG 4D Głównie chodzi o sprawdzenie serduszka i wszystkich przepływów...Miłego dnia życzę
sylwia1985, Anoolka, pestka, agatas, Monica, caterinka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jestem po pierwszym spotkaniu z położną, i powiem wam że kicha straszna. To pomieszczenie gdzie ma pokój to klitka straszna, dostało mi sie krzesło przy biurku. Powypełniała papierki, taki wywiad, zmierzyła ciśnienie,i tętno płodu i już. Myślałam że omówi ze mną jakiś temat, o ciąży albo opieką nad dzieckiem a tu dupa
niebęde często korzystaćw takim razie z tych "usług". Dodam że też krępowałam sie coś pytać bo w tej klitce była też inna położna która przysłuchiwała sie temu co mówie. Chciałam uciec i wrócić do domu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:No wlasnie jak to jest z polozna? Mozna sobie jakos wybrac? Jeszcze sie niezastanawialam nad tym- w czym ons moze mi pomagac? Wiem ze po porodzie owszem przychodzi do maluszka ale w trakcie ciazy co ona robi?
-
Aniqa wrote:Ja mam problemy z spaniem, ciążowa bezsenność chyba. Zawsze spałam na brzuchu,a teraz nie moge sie wygramolić jakoś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 14:04
-
sylwia1985 wrote:Dziewuszki jak czujecie swoje maluchy? Ja ostatnio coraz mocniejsze kopniaczki czuje i moja dzidzia jest strasznie ruchliwa a u was jak jest?
Mój mały odkąd dużo leżę praktycznie kopie non stop :)im więcej Ty się ruszasz tym maluszek spokojniejszytak mówi mi gin i u mnie się sprawdza bo wczoraj prawie przez cały film mały mnie kopał dopiero pod koniec się uspokoił
Monica, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość