X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam troche zamieszania z tym usg, przepraszam dziewczyny.
    Ja po prostu usg mam robione na każdej wizycie co 3 tyg,więc nie posługuje sie słowem połówkowe usg. A na 4d byłam tylko raz - w 22 tyg.
    Miłego dnia :)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Zależy mi na połówkowym. O 4d na razie nie myślę.

Matka fantastycznej 4 :)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) zapisalam sie wreszcie na polowkowe - nie mam pojecia czy w 3D czy w 4D, nie wazne, wazne ze jutro zobacze maluszka. W piatek mam tez wizyte u nowego ginekologa - mam nadzieje ze bedzie chociaz w polowie tak kompetentny i mily jak moj poprzedni ;)

Milego dnia!

MOI, Kajaoli, Aniqa, anka_a, Scęście lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A ha jeszcze odnośnie usg 4d, ja robiłam w 22 tyg.i potem poszłam na wizyte do mojego lekarza który mówił że to za wsześniej!!! Że czemu nie zapytałam go,to by mi powiedział że musi być 24 tyg bo chodzi o to że od 22 dziecko nabiera tłuszczyku i widać co i jak z nim wtedy dopiero. Ale z tego co piszecie to wy macie też przed 24 tyg, pewnie co lekarz to inne zdanie
    Aniqa ja też słyszałam że 4d robi się od 24 tyg po to żeby wszystko było ładnie widać :)

• pestka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! ja wczoraj zasnąć nie mogłam, chyba dopiero po 2 mi sie udało..wiec dziś sobie pospałam:)
    Plus że dziś chociaż nie pada! Ja dziś kończę mgr i robię obiadek! no i leżę ile wlezie, aż odleżyn dostanę :D

anka_a lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leż Pestka ile wlezie, jeszcze się zdążysz nabiegać ;)

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:10

Strokrotka, anka_a lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jak to jest z polozna? Mozna sobie jakos wybrac? Jeszcze sie niezastanawialam nad tym- w czym ons moze mi pomagac? Wiem ze po porodzie owszem przychodzi do maluszka ale w trakcie ciazy co ona robi?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    No wlasnie jak to jest z polozna? Mozna sobie jakos wybrac? Jeszcze sie niezastanawialam nad tym- w czym ons moze mi pomagac? Wiem ze po porodzie owszem przychodzi do maluszka ale w trakcie ciazy co ona robi?

Mozesz zdecydowac sie na szkole rodzenia albo na spotkania z polozna, ktora przygotuje cie do porodu
    Ja wybralam polozna gdyz tu gdzie mieszkam szkola rodzenia nie istnieje.
    Czeka mnie w sumie dziewiec spotkan przygotowawczych, ktorych czesc odbedzie sie w lipcu a nastepnie we wrzesniu.
    Ciekawa jestem jak to bedzie :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również dzisiaj kiepsko spałam. W nocy strasznie się kręcę staram się spać na lewym boku, tzn. Tak zasypiam a budzę się albo na plecach, albo na prawym boku i wtedy drętwieją mi ręcę i noga. MAM dziś kiepski dzień, i chodzę nie przytomna już nawet godzinkę drzemałam ale coś czuje że po obiadku trzeba znowu troszkę poluluać:-)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem tak ze jak dlugo chodze( a codziennie do pracy chodze na nogach 2km) to boli mnie tzn kluje prawy bok albo jajnik ale doslownie chwile i przestaje- zapytam sie gina od czego to.Tez biore zelazo i magnez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 13:27

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Również dzisiaj kiepsko spałam. W nocy strasznie się kręcę staram się spać na lewym boku, tzn. Tak zasypiam a budzę się albo na plecach, albo na prawym boku i wtedy drętwieją mi ręcę i noga.

Mam identyczny problem. Praktycznie zawsze budze sie na plecach. W ogole mam spory problem zeby ulozyc sie do snu tak zeby bylo mi wygodnie, dlatego tez zastanawiam sie nad kupnem poduchy do spania. Cos w tym stylu http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4225113025.html

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie właśnie wracam od połoznej Pola waży juz 620g w i kopie mnie w pęcherz w przyszłym tygodniu mam USG 4D Głównie chodzi o sprawdzenie serduszka i wszystkich przepływów...Miłego dnia życzę

sylwia1985, Anoolka, pestka, agatas, Monica, caterinka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy śpie tylko na lewym boku to jest wszystko ok. Najgorzej gdy śpie na plecach.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po pierwszym spotkaniu z położną, i powiem wam że kicha straszna. To pomieszczenie gdzie ma pokój to klitka straszna, dostało mi sie krzesło przy biurku. Powypełniała papierki, taki wywiad, zmierzyła ciśnienie,i tętno płodu i już. Myślałam że omówi ze mną jakiś temat, o ciąży albo opieką nad dzieckiem a tu dupa :( niebęde często korzystaćw takim razie z tych "usług". Dodam że też krępowałam sie coś pytać bo w tej klitce była też inna położna która przysłuchiwała sie temu co mówie. Chciałam uciec i wrócić do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problemy z spaniem, ciążowa bezsenność chyba. Zawsze spałam na brzuchu,a teraz nie moge sie wygramolić jakoś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Przysługują ci spotkania z położną przed porodem, na nfz. Ja wybrałam panią położną ale inaczej wyobrażałam sobie spotkania.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja mam problemy z spaniem, ciążowa bezsenność chyba. Zawsze spałam na brzuchu,a teraz nie moge sie wygramolić jakoś.
    a ja po pracy jestem taka zmeczona choc nie pracuje ciezko ale zasypiam zawsze kolo 22 narazie bez problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 14:04

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jak czujecie swoje maluchy? Ja ostatnio coraz mocniejsze kopniaczki czuje i moja dzidzia jest strasznie ruchliwa a u was jak jest?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewuszki jak czujecie swoje maluchy? Ja ostatnio coraz mocniejsze kopniaczki czuje i moja dzidzia jest strasznie ruchliwa a u was jak jest?

Mój mały odkąd dużo leżę praktycznie kopie non stop :)im więcej Ty się ruszasz tym maluszek spokojniejszy ;) tak mówi mi gin i u mnie się sprawdza bo wczoraj prawie przez cały film mały mnie kopał dopiero pod koniec się uspokoił;)

Monica, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ